• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Aslında çoğu Dr biliyormuş ama yanılma olursa sdiye tan net görünce soyluyorlarmis prensip meselesi galiba
Yurt disinda ki doktorlarin %70 soylemiyor canim 20 haftaligi fln gecince ancak cogu hastanede soylemiyor turkiyedekiler daha cok sansli bu konu da :)
Kızlar az önce arkadaşım doğum yaptı 33 haftalık. Çok heyecanlı ya. Ama çok iyi doğdu 2850 kilo 50 cm. Demek 40 haftalık olda kreşe gönderecektik :)
masallah 40 haftayi tamamlasa 60 cm fln cikacakti demek ki :)

Aynen kızlar sancı gelmeye başlayınca iğne yaptılar serım falan tutamadılar. 1 saat önce yaptı doğumu. Halbuki neler planlamıştı Doğum için :) oldu bitti işte. Bu gece yenidoğan yoğun bakımında kalacak Bebek tedbiren ama sağlıklı maşallah

Kimse kimseye fikir vermiyor hanımefendi. Kimsenin olumsuz yazdığı da yok bence siz art niyetli okumussunuz farkindaysaniz herkes kendi deneyimini paylaştı.kimse kimseye karisamaz düşüncelerini rahatlıkla ifade edebilir.tekrar ediyorum normal doğum yapan annenin sezaryen doğum yapan anneye üstünlüğü yoktur. Sezaryen yapıp aylarca kalkamayan da var normal doğum yapıp çeşitli komplikasyonlara maruz kalan da.siz bu konudan neden bu kadar rahatsız oldunuz anlayabilmiş değilim. Burda bu şekilde konuşuldu diye alınan sezaryen tarihinden vazgeçecek değil kimse ve ya sezaryen cok rahatmis o zaman normal yapmayim demeyecek.ama ortada sebep yokken yok burcu şu olsun bu olsjn gibi sebeplerle sezaryen olunmasına açık ve net karşıyım. Bu da benim düşüncem sizi ilgilendirmez.
Art niyetli okumadım bu şekilde beni tanımadan olan söyleminize üzüldüm açıkçası. Bende normal doğum Yaptım ve bu konudan rahatsız Olduğum için değil kimse kötü şeylerden etkilenmesin diye yaZdım. Çünkü ben hiç kimseden ne deneyim ne de fikir almak istemedim doğum öncesi etkilenmemek için. Sadece zaten bu tarz merakı olanlar araştırıp öğrenir yok Dikiş patlamış yok yerinden kalkamamış olayına girip arkadaşlar etkilenmesin istedim.kimin nasıl seçim yaptığı açıkcası beni enterese etmez. Burada fikir paylaşılıyorsa bence kötü sözler ve asıl art niyetler olmamalı

Benimki yılda 2 kez canım .yani 6 ayda kontrol ama tedavi suan görmüyorum 5 sene önce bıçak saplanmasiyla gittim sıkışma oluyordu şimdide merdiven çok zor cikiyorum nefes nefese kalıyorum, evet kalp kapağı kan kaçırıyor oda kapakta kireçlenmeye sebeb olmuş dedi tedavi uygulamadır için bende 9 aydır gerek duymadım gitmedim yılda bir gideyim dedim öyle .ama öyle anlar oluyor ki kalp krizi geçirecem saniyorum ağrıdan anlık bağırıyorum sanki kramp giriyor kasiliyor gibi sonra 10 dk dinleniyor geçiyor böyle işte .geçmiş olsun sanada .

Pardon canım ben onu hatalı yazmışım. Evet, mitral kapak yetmezliği genelde sadece seyri izlenen bir hastalık. Ilerlemediği müddetçe ritim bozukluğuna bağlı semptomları azaltmak dışında bir şey yapamıyorlar. Yanlış hatırlamıyorsam 6 mm'den sonra kapak değişiyor. Doğumdan sonra kadınların çok büyük bir yuzdesinde oluyormuş zaten bu. Ben hiç doğurmadım bu arada. Henüz.

Benim sıkıntılar hem aynı, hem daha farklı aksine benimki dinlenirken artıyor mesela ki bunu dikkate alıyorlar genel olarak. Yanisi Ekg, efor, eko, holter sonucuna göre beklemeni söylüyorlarsa yapacak pek bi'şiy yok. Ben üç ayda bir bunlara gidiyorum. 6 ayda bir de stres eko'ya. ama Doğumdan sonra sakin ihmal etme kontrollerini, doğumda ilerleme riski var.

Yok ya Ocak anneleri illaki yazacak kötü birsey buluyor :) normal yada sezeryan hiç bir Önemi yok.o çocuk bir şekilde çıkacak içerden.sağlıkla gelsin de ne Önemi var doğum ne şekilde oldu. SeZeryan olan normal doğuma bok atıyor normal olan sezeryana. Lütfen bu tarz kötü deneyimlerinizi kendinize saklayın ve kimseye doğum konusunda fikir vermeyin. Her bünye farklı nihayetinde. Illaki ikisi arasındaki farkı merak eden varsa bu tarz konular var sitede .girip okuyun

Evet biz de çocuklarımızın sağlıkla gelmesini, sağlıkla gelen çocuklarımıza en kolay şekilde bakabilmek için kendimize en uygun gelen doğum şekli hakkında tartışıyoruz. Rahatsız oluyorsanız kib'lersiniz yahut göz ardı edersiniz siteden. Kusura bakmayın ama burası bir içerik paylaşım alanı ve bunu kullanıcıları sağlıyor. Dolayısıyla herkes farklı fikir ve düşüncelere sahip olabilir ve bunu beyan edebilir. Siz kalkıp gidin bununla alakalı konuyu okuyun derseniz, başkası da size beğenmiyorsanız burayı okumayın diyebilir. Biz burada deneyimlerimizi ya da çevremizde gördüğümüz örnekleri paylaşıyor ve üzerinden oluşabilecek komplikasyonlar hakkında konuşuyoruz. Bundan rahatsız oluyorsanız yahut sizin fikirlerinizi etkiliyorsa, kendi söyleminizdeki gibi interneti de açmayın. Hiç web tabanını da araştırmayın çünkü emin olun çok daha kötüleri var.

Kimse burada sezaryenle dogum yapan tü kaka yahut normal doğum yapan çok korkunç benzeri bir yorum yapmadı. Bilakis direkt dogum yöntemleriyle alakalı konuşuldu. Yapan olduysa da o kendi tecrübesidir. Örnek edinip de insanlara ne yapacağı konusunda ahkam kesmeyin lütfen.

Yok ya Ocak anneleri illaki yazacak kötü birsey buluyor :) normal yada sezeryan hiç bir Önemi yok.o çocuk bir şekilde çıkacak içerden.sağlıkla gelsin de ne Önemi var doğum ne şekilde oldu. SeZeryan olan normal doğuma bok atıyor normal olan sezeryana. Lütfen bu tarz kötü deneyimlerinizi kendinize saklayın ve kimseye doğum konusunda fikir vermeyin. Her bünye farklı nihayetinde. Illaki ikisi arasındaki farkı merak eden varsa bu tarz konular var sitede .girip okuyun
Üslubunuz sizce de biraz rahatsiz edici degil mi?

kızlarr herkese günaydınn :) Ben inanılmaz öksürüorum :(:( tavsiyesi oLAN VARMI :( bal zencefil yaptım ıhlamur nane limon hepsni denedim :( farenjit geçiriyorum sanırım . Doktorada gitmedim. Napsam bilemedim...

Bende de var. Hemen hemen hergun bir kez görüyorum. Yumurta beyazi gibi kivami ama daha sari akintilarin cogalmasi normal dert etme...
sağol canım cevap verdiğin için inşallah normaldir bütün belirtiler kayboldu yine yaw strese giriyorum bişey mi oldu diye

Pardon canım ben onu hatalı yazmışım. Evet, mitral kapak yetmezliği genelde sadece seyri izlenen bir hastalık. Ilerlemediği müddetçe ritim bozukluğuna bağlı semptomları azaltmak dışında bir şey yapamıyorlar. Yanlış hatırlamıyorsam 6 mm'den sonra kapak değişiyor. Doğumdan sonra kadınların çok büyük bir yuzdesinde oluyormuş zaten bu. Ben hiç doğurmadım bu arada. Henüz.

Benim sıkıntılar hem aynı, hem daha farklı aksine benimki dinlenirken artıyor mesela ki bunu dikkate alıyorlar genel olarak. Yanisi Ekg, efor, eko, holter sonucuna göre beklemeni söylüyorlarsa yapacak pek bi'şiy yok. Ben üç ayda bir bunlara gidiyorum. 6 ayda bir de stres eko'ya. ama Doğumdan sonra sakin ihmal etme kontrollerini, doğumda ilerleme riski var.
Benimki sezeryan doğum olacak canım odam i ilerletir, allahım safi isminle şifalandır tüm hastaları .

Benimki sezeryan doğum olacak canım odam i ilerletir, allahım safi isminle şifalandır tüm hastaları .

Benim doktorum da sezaryen dedi kalpte normal doğumda iltihaplanma riskinden ötürü ama benim başka rahatsızlıklarım da var. Normal doğumda diye biliyorum o yüzden ama kendi kardiyoloğumla görüşmeden tek doktorun demesiyle bir şey yapmam. Ben normal doğum istiyorum çünkü. Ben normalde ecoprin de kullanıyordum mesela pihtilasma riskine karşı diğer ilaçlarıma ek. Hamileliğin ilk üç ayında otekileri bıraktım. Bireysel olarak yaptım bunu. Hamilelikte kalp ritmi otomatik olarak artıyor, bebeğe kan pompalandigi için. Sen yine de ihmal etme. Annem de 3 normal doğum yapmış. Bizim anne tarafında kalp rahatsızlığı kronik bir şey. Annem de sapasağlam. Hem de hepimiz çok iri doğmuşuz. Amin canım.

mavili33 mavili33

Cook tesekkür ederim kizlar. Evet cenemi tutamadim ve banliydim. Pazartesi doktor randevum var, ultrason ile bakacaklar. Öyle bir korkuyorum ki, özelikle burdaki üyenin hikayesini okuduktan sonra. Bebis karninda ölmüs fakat hicbir belirti yokmus.

Bende korkuyorum ki doktor diyecek "bu bebis gecen hafta ölmüs, artik yapacagimiz birsey yok diye :KK43:
bakk kızcam yine sana gelir gelmez yaa şu olumsuz düşünceleri bir bırak artık. evet malesef olabiliyor üzücü olaylar ama herkesin başına gelcek diye birşey yokkiii

Günaydın herkese bugun güzel bi gün olsun mide bulantisiz mide yanmasiz ve baş dönmesiz inşallah

Günaydın kızlar.
Mantar sorunu yaşayan var mı?
Benn:110:
Onceki kontrolumdr doktora sordum, hicbir sey vermedi bebek cok kucuk daha dedi.
Internetten baktim karbonatli su falan diyordu. Iki gun uyguladim daha kotu oldu sanki.
Kaşıntım fazla yok dayanabiliyorum o yuzden ama akinti çok fazla.

Kızlar şimdi ben geçtiğimiz pazartesi doktora gittim. Usg'ye göre 9+0 günlüktük. Doktorum 3 hafta sonraya randevu verdi. Ikili testi için pazartesi ön randevum var üniversite
hastanesinde.

Şimdi sorun 9+0'dan üç haftayı hesaplayinca tam ramazan gününün arefesine yani pazartesiye geliyor bebiş 12 haftalık oluyor o gün. Ense kalınlığı olculecek. Bir önceki cuma falan gitsem? Ölçüm günü çok önemli mi? Randevum patlar yani yoksa.

Öte yandan üniversitedeki usg ölçümünde fark olabilir. Ikili testim de bayrama denk gelebilir. Kafam çok karıştı benim ya.

bakk kızcam yine sana gelir gelmez yaa şu olumsuz düşünceleri bir bırak artık. evet malesef olabiliyor üzücü olaylar ama herkesin başına gelcek diye birşey yokkiii

Annemde aynisini diyor. Bu arada kadin sevincten resmen cildirdi torun gelecek diye. Anne herkese anlatma dedim ama yine kendini tutamadi :KK70:

Ben iste hep panikciyim böyle. Biliyorum o ultrasonda hersey güzel ciksa bile bu sefer ondan 1-2 hafta sonra tekrar panige kapilirim. Keske söyle 25 haftalik olsam ve bebisi hisetsem yaa.

Back
X