• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Bende foruma giriorum ama çok yazamıorum. Bide insanın psikolojisi bozuluo yani herkes çok tedirgin bebekleri konusunda ama sonuçta benimde ilk gebeliğim. Yani çogu kişi kendini dinleyip yoksa düşükmü yapıorum yok acaba neyim var gibi düşüncelerine girince bende ister istemez tedirgin oluorum. Kafayı yemiş gibi habire wcye gidiorum kan varmı die. Elbette destek olcaz birbimize ama lütfen biraz daha hassasiyet...
Bu kadar etkileniyorsaniz bence girmeyin. Bosuna stres yasatmayin kendinize ve bebisinize.

Geçmiş olsun canım umarım hayırla sonuçlanır. Dinlen bol bol ve iyi şeyler düşün.
Ben çok iyi gidiyordum. 9+5ten beri aşırı mide yanmam var. Sahurda öküz gibi yiyip yattığım için sabaha kudurmuş mide ile kalkıyorum. Allaha sükür başka derdim yok.
Hepimiz iyi olalım inşallah.
Amin insallah balim. Sanada saglik sihhat diliyorum:)

Bende foruma giriorum ama çok yazamıorum. Bide insanın psikolojisi bozuluo yani herkes çok tedirgin bebekleri konusunda ama sonuçta benimde ilk gebeliğim. Yani çogu kişi kendini dinleyip yoksa düşükmü yapıorum yok acaba neyim var gibi düşüncelerine girince bende ister istemez tedirgin oluorum. Kafayı yemiş gibi habire wcye gidiorum kan varmı die. Elbette destek olcaz birbimize ama lütfen biraz daha hassasiyet...
Anliyorum sizi ama durduk yere tedirginlik degil ki bizimkisi. Bircogumuzun kanamasi oldu malesef, ben de dahil.
Destes oluyoruz birbirimize, insan yalniz olmadigini anliyor boyle zamanlarda

Ben bir şey sormak istiyorum. ikili testi kendi doktorunuz yapıyor değil mi. Bana bayramdan sonra gel ikili test yapalım dedi. kimileri ayrıyetten randevu almış. ben sadece her zaman yaptığım gibi doktoruma randevu alacağım değil mi

Benim doktorum özel. Çok gerekli olmadıkça ve devlette yapilmadikca tahlil yapmıyor. Masraflı olmasın diye herhalde. Ikili test için de devlete yönlendirdi, üniversitede yaptıracağım ben de.

Anliyorum sizi ama durduk yere tedirginlik degil ki bizimkisi. Bircogumuzun kanamasi oldu malesef, ben de dahil.
Destes oluyoruz birbirimize, insan yalniz olmadigini anliyor boyle zamanlarda

BEnimde olmuştu ilk başlarda kanamam .. ciddi anlamda kanamalrı olanlardan bahsetmiorum zaten. ELbette konuşulcak ama biraz daha hassaiyet gösterilebilir.

kızlar gebelik te diyabetin belirtileri neler oluyor bende şüpheleniyorum çok halsizim çok sık acıkıyorum.bu üçüncü gebeliğim ilk ikisinde olmadı.kafam çok karıştı

Benim doktorum özel. Çok gerekli olmadıkça ve devlette yapilmadikca tahlil yapmıyor. Masraflı olmasın diye herhalde. Ikili test için de devlete yönlendirdi, üniversitede yaptıracağım ben de.
Aynen benim doktorum da Ozel. Muayeneye 170 lira veriyorum zaten bir de o testlere hic veremeyecegim o kadar para. Ikili test iccin 200 lira civari istiyorlar diye duydum emin degilim kendim sormadim. Ben de universite hastanesinde yaptirmayi dusunuyorum.

Ahlascim benim de gebelik diyabeti cikmisti kizimda. Cok saglam diyet yaptim, seker yuklemesi disinda sadece bir kere yukseldi sekerim, her gun olcuyordum. Insallah bunda cikmaz. Benim doktorum da 3. Aydan itibaren kontrollu gidelim belki cikmaz dedi. Ama ben onunla ilgisi olacagini sanmiyorum.
Cunku kizimda da mide soru larim vardi.4. Ayda 500 gr alabilmistim dusun
Sonrasinda da ileriki aylarda nasilsa tutamam kendimi cok yerim diye hep saglikli beslendim ama cikti istw seker.
Sen kac kilo almistin toplam, kac kg dogdu bebegin? Ben fazla almadim 11 kg ile bitirmistim. 4 kg da bebek oldu

canım şekerim çok yüksek değildi ama işte sınırı geçti mi geçti, zaten gebeliğimde çok kustum ben doğuracak oldum hala kusuyordum, öğle yemeğiyle ertesi günün öğle yemeğini çok birleştirmişimdir:KK43:64 le başladım 60 kadar düştüm, doğumu 71 le girdim kızım 3600 doğdu ki ultrasonda daha kilolu çıkıyordu, suyum fazlaydı bebek kanala giremedi 41. haftada sezeryan oldum, yediğime içtiğime dikkat ettim bilirsin şekerin diyeti de çok ağır oluyor bunda da doktor baştan başla dedi ama canım olmadık şeyler çekiyor daha diyete uyduğum tek öğünüm yok:kk77:

kızlar gebelik te diyabetin belirtileri neler oluyor bende şüpheleniyorum çok halsizim çok sık acıkıyorum.bu üçüncü gebeliğim ilk ikisinde olmadı.kafam çok karıştı
Sahsen benim hic belirtim yoktu. Ne kilo almistim ne bir rahatsizligim vardi.
26. Haftada yuklemede cikti. Once 50lik sonra 100luk.
Diyetisyen icin universite hastanesine gittigimde hicbir riski tasimadigimi, tahlilin yanlis olabilecegini bile soylediler. Tekrar yapmak istediler ama ben yaptirmadim. Ilac falan almadim cunku diyet yapacaktim sadece.
Gebelik diyabeti olsa bile zaten simdi 9lmuyor. Icinizi ferah tutun. 26. Haftadan itibaren yukseliyor kandaki seker orani.

Ton balığı zararlı olmasın canım? Doktora danışmış mıydın? Benim SATa göre 23 Ocak çıkıyor, 8 haftanın sonlarındayım ama ultrasonda da 7.haftadayım. Yani imzamdaki hafta ilerde,bakalım ya şans:)
2013 Şubat annesi nasılsın bende 2013 Şubat annesiydim hatırladınmi, suan da çok şükür ocak annesiyim beraber kalmışız gene hamiş, tesadüf işte kızın nasıl canım .bebisi seviyormu tebrik ederim tekrar

canım şekerim çok yüksek değildi ama işte sınırı geçti mi geçti, zaten gebeliğimde çok kustum ben doğuracak oldum hala kusuyordum, öğle yemeğiyle ertesi günün öğle yemeğini çok birleştirmişimdir:KK43:64 le başladım 60 kadar düştüm, doğumu 71 le girdim kızım 3600 doğdu ki ultrasonda daha kilolu çıkıyordu, suyum fazlaydı bebek kanala giremedi 41. haftada sezeryan oldum, yediğime içtiğime dikkat ettim bilirsin şekerin diyeti de çok ağır oluyor bunda da doktor baştan başla dedi ama canım olmadık şeyler çekiyor daha diyete uyduğum tek öğünüm yok:kk77:
Bence bosver uyma :)
Benim 16. Haftadan sonra istahim acilmisti ama inan ne bir tatli ne bir hamur isi agzina sokmadim, son aylarda dayanamam yerim simdi bari kilo almayayim diye.
Ama ne oldu yinw cikti seker, demek ki alakasi yok.
Gebelik boyunca tukettigim tek seker , seker yuklemesindeki suydu onun da tadi damagimda kaldi diye esprisini yapiyordum ,dusun ne kadar dikkat ettigimi.
Ama olacagin onune gecemwdik.
Ah simdi istahim olsa hic affetmeyecegim her seyi yiyecegim ama yiyemiyorum malesef.

belirti yoktu canım yükleme de çıktı ama manyak gibi ekmek yedim normalde kahvaltı da bi kaç dilim yerdim, şimdi kızımda deli gibi ekmek yiyor birde kokluyor onu ceylanım:KK36:

2013 Şubat annesi nasılsın bende 2013 Şubat annesiydim hatırladınmi, suan da çok şükür ocak annesiyim beraber kalmışız gene hamiş, tesadüf işte kızın nasıl canım .bebisi seviyormu tebrik ederim tekrar
Aaaaa inanmıyorum ya:KK19: Şansa bak haberleşmişiz gibi :)
Çok sağol ben de seni tebrik ederim. Kızım iyi karnımı okşayıp duruyor, doktora da beraber gidiyoruz baya benimsedi. Seninki nasıl,iyidir inş.

nerden bildin bakıym:KK45:

Nerden anladın canım

Icimde bayadır oyle bi his var somut bişey yok ama acaip içime doğuyor. Çin takviminde erkek, teyzemin bi koca karı tekniği (kelleyi pişirim biyerini mi koparmış ne tam anlamadım) erkek çıkmış geçenlerde rüyamda erkek gördüm. Allah biliyor gönlümdeki kız ama sağlıklı ve hayırlı bir evlat olsun tabiki farketmez diyorum :)

Aynen benim doktorum da Ozel. Muayeneye 170 lira veriyorum zaten bir de o testlere hic veremeyecegim o kadar para. Ikili test iccin 200 lira civari istiyorlar diye duydum emin degilim kendim sormadim. Ben de universite hastanesinde yaptirmayi dusunuyorum.
Katılıyorum. Bir de yanlış hatırlamıyorsam senin de kalp rahatsızlığın vardı değil mi canım. Benim de var, doktorum onun için üniversiteye git dedi özellikle. Yüksek riskli gebelik poliklinikleri oluyormuş. Bana gelmek istediğin sürece eşzamanlı devam ederiz dedi. Hem Sgk'da karşılıyor üniversiteyi. Ben bugün 182'yi aradım, üniversitelerin randevu sistemi yokmuş. (Varsa da kendi sistemi dahilinde) Üniversiteyi aradım ikili öncesi randevu almak için sadece hasta kabulden alıyorlarmış. Sabah erkenden gitmek gerekiyor yani. Direkt ikili test zamanına bırakınca, bu zamana kadar neredeydin diye geri cevirebiliyorlarmis. Ben de önceden gideceğim, ikili test zamanı belirlemek için. Fırsatın varsa sen de öyle yap.

Icimde bayadır oyle bi his var somut bişey yok ama acaip içime doğuyor. Çin takviminde erkek, teyzemin bi koca karı tekniği (kelleyi pişirim biyerini mi koparmış ne tam anlamadım) erkek çıkmış geçenlerde rüyamda erkek gördüm. Allah biliyor gönlümdeki kız ama sağlıklı ve hayırlı bir evlat olsun tabiki farketmez diyorum :)
Canım ultrasonda kesen ne tarafta senın

Back
X