2017 ocak-şubat anneleri

Ben de kv yuzunden esimle kavgalı girdim doguma şu an dusunmek dahi istemiyorum o anı ama hayatım boyunca unutmycam ve unutturmycam da :KK43:
Unutturma ama sen kesinlikle unut tatlım onlara unutmamış gibi yapabilirsin :) tabi bunu da ertele bebeğin bi çıksın şöyle kendine gel evelallah çünkü unutmamaya değmez kimse hele de evlat sahibi olunca hiç değmez artık evlatlara lazımız o yüzden üzülme sakıııın

Gözün aydın cnm oğluna da kavuşuyorsun artık demek :)
Ayy evet canım cok şükür aldım geldim kız bebeğime alışmıştım bu çok tuhaf geldi ama çok ta güzel bir duyguymuş oğlan annesi olmak :KK66: Allahım sizin bebişlerin de sağlıkla kavuştursun insallah:nazar:
Gözün aydın cnm oğluna da kavuşuyorsun artık demek :)

Oyy boşver kuzum ya, bebeğin emmeyi öğrensin de konuşur halledersin eşinle sen. Onlar da depresif bakma sen. Benimki lohusa depresyonunda resmen, biraz öksürüyordu bir kaç gündür. Dr a git muayene ol dedim, Doğuma sokmaz seni dr bu halde dedim. Ayy bir tripler bir tripler sonra gitmiş beni arıyor nasıl içeceğim ben bu ilaçları diye. Senin atarın kime dedim, ben iyi değilim dedi. Ne yapacaksam ben, benden önce girdi :eek: dr umuz demişti bana bir kaç kez dikkat et ben senin kocandan korkuyorum diye :skandal:
Çok ilgincler cidden yaa :) benimki de sanki lohusa ben degil o yani :) dün gece bizden cok uyudu sabah normal bir ctesi sabahı gbi gec uyandı bu gece ben gonderdim git evde dinlen diye en azından annemin uzancagı koltukta yatıp kadını ortada bırakmasın tekrar dedim :) cok nazlılar valla :)

Unutturma ama sen kesinlikle unut tatlım onlara unutmamış gibi yapabilirsin :) tabi bunu da ertele bebeğin bi çıksın şöyle kendine gel evelallah çünkü unutmamaya değmez kimse hele de evlat sahibi olunca hiç değmez artık evlatlara lazımız o yüzden üzülme sakıııın
Aynen oyle tatlım askıya aldım bu meseleyi yavrucugumu alıp gideyim bi düzenim otursun hersey yoluna girsin sonra konusup bir bir yüzune vurucam ve ailesine de ona gore davrancam...iyi olmaktan anlamıyolarsa ona gore davranırz icabında :)

Bizimm yavruss gecelerii uyumuyor gunduzde uyanmiyorr.. Karnimdada boyleydi aliskanlik olmus dmeekkii :anne: gece bi krize soktu beni elim ayagim bosaldi arrik biraktim kendimi .. bugun ilk defa goguslerim sizliyor kizlar semsert oldu hemsireler iyi bir sey sutun gelecek diyorlar ama saginva cikmiyor anlamadim ben elimde skinca geliyor ucu hala kucucuk birini bir mebze alabiliyot birini alamadi agzina meme ucu alicam bugun onunla denicem insallah.. Mama takviyesine devam. Hastanede smilac marka mama verdiler sizce iyi bir mama mi? eve gecicez birazdan mama alicam hangi marka alsam kararsiz kaldim.

Bizimm yavruss gecelerii uyumuyor gunduzde uyanmiyorr.. Karnimdada boyleydi aliskanlik olmus dmeekkii :anne: gece bi krize soktu beni elim ayagim bosaldi arrik biraktim kendimi .. bugun ilk defa goguslerim sizliyor kizlar semsert oldu hemsireler iyi bir sey sutun gelecek diyorlar ama saginva cikmiyor anlamadim ben elimde skinca geliyor ucu hala kucucuk birini bir mebze alabiliyot birini alamadi agzina meme ucu alicam bugun onunla denicem insallah.. Mama takviyesine devam. Hastanede smilac marka mama verdiler sizce iyi bir mama mi? eve gecicez birazdan mama alicam hangi marka alsam kararsiz kaldim.
Cnm ben kızımda sma kullanmıştım. Smilac da iyidir. Ama o zaman bizim dr sma nın tadının anne sütüne en yakın olduğunu söylemişti. Aptamil içen çocuklar anneyi bırakıyor sma içenler bırakmıyor demişti, gerçekten de öyle oldu bizim mamayı bıraktı sonra

Cnm ben kızımda sma kullanmıştım. Smilac da iyidir. Ama o zaman bizim dr sma nın tadının anne sütüne en yakın olduğunu söylemişti. Aptamil içen çocuklar anneyi bırakıyor sma içenler bırakmıyor demişti, gerçekten de öyle oldu bizim mamayı bıraktı sonra
Bende biraz arastirdim sma ve smilac oneriyolar hep.. Smilaca devam edeyim o zaman ya insallah bir kac gun sonra emersek birakiriz tamamen

Oyyy benim canim kader ortagm evine de çıkarmış minik kuzusuylaaaaa :anne::nazar::KK46::KK200::halay::KK76::KK36::KK37:

Oyy boşver kuzum ya, bebeğin emmeyi öğrensin de konuşur halledersin eşinle sen. Onlar da depresif bakma sen. Benimki lohusa depresyonunda resmen, biraz öksürüyordu bir kaç gündür. Dr a git muayene ol dedim, Doğuma sokmaz seni dr bu halde dedim. Ayy bir tripler bir tripler sonra gitmiş beni arıyor nasıl içeceğim ben bu ilaçları diye. Senin atarın kime dedim, ben iyi değilim dedi. Ne yapacaksam ben, benden önce girdi :eek: dr umuz demişti bana bir kaç kez dikkat et ben senin kocandan korkuyorum diye :skandal:
Eşler
bana da similac ya da aptamil dediler aptamil kullanıyoruz ama smilac hiç gaz yapmıyor dedi bi tanıdık ebe kararsızım salı günü çocuk dr kontrolü var ona soracağım canım
Bir de sağma konusunda devam et meme uyarıldıkça süt geldi ben boş boş da olsa sağdım
Yalnız sağınca ucunu hemen kremle yara olmasın
Memişleri ılık suyla da yıka canım
Ve tabi kimseyi dinlememeye devam :)
Dün gece kaynanayı yine kovdum valla odadan niye ağlıyor diye gelmiş gece yarısı altını değiştiriyordum ben bakıyo kapıda bön bön sen yat anne dedim ağlasın susar
Aslında bebeğin ağlaması beni üzmüyor çünkü ağlamayan bebe yok beni strese sokan kaynana kayınpeder işte çocuğu ağlatıyor tribine sokuyorlar kucağa alıp zıp zıp zıplıyorlar sustu diyorlar :))
Ama çözüm o değil ki ya gaz ya açlık ya uyku ihtiyacı onu da yine ben çözüyorum işte onlar da mosmor oluyor :)))
Ay çok şişmişim kızlar :)))

ya ben kendi anneme tahammül edemedim...
Lohusa manyaklığı yaşadım
Ciddi ameliyat olduk sonuçta
Onun ağrısı,9 ayın psikolojisi,birde yeni gelen bir canın sorumluluğu
Baktım bakamadım,süt geldi gelmedi derdi
Her kafadan bir ses
Alıp başımı koşarak kaçasım geldiydi
Birde kayınvalide nasıl çekilir
Allah sabır versin

O zaman sen de takma kafana tatlım, ben de gelişimde gerilik var sandım Allah korusun.

Gelişimde gerilik neye göre belli olur bilmem ki...Ben acaba dedim geriden mi gelio falan diee:((bebeğim şu an bi doktora göre 3 kiloyu geçti Birtanesi 2 900 dedi..38.haftaya başladık 11 gün sonra Sezeryan nasipse

Gelişimde gerilik neye göre belli olur bilmem ki...Ben acaba dedim geriden mi gelio falan diee:KK43:(bebeğim şu an bi doktora göre 3 kiloyu geçti Birtanesi 2 900 dedi..38.haftaya başladık 11 gün sonra Sezeryan nasipse
Hatta
Özellikle sordum geriliği mi var die yok Hayır dedi..ama ölçümlerinde FL si uyumlu..simdilere kadar böyle bişey de yoktu..acaba olsaydı belli olmaz mıydı ?Herşeyi kafama takmaktan yoruldum artik:(

Hatta
Özellikle sordum geriliği mi var die yok Hayır dedi..ama ölçümlerinde FL si uyumlu..simdilere kadar böyle bişey de yoktu..acaba olsaydı belli olmaz mıydı ?Herşeyi kafama takmaktan yoruldum artik:KK43:
Cnm bence de çok takıyorsun kafana ve boşuna takıyorsun? Rahat ol biraz son zamanlarının tadını çıkar bence :)

arkadaşlarım ne olur bize dua edin 10 gün oldu beratımı kucağıma alamadım durumu hep stabil solunum cihazına bağlı ağlamasını sesini hiç duymadım lohusalık nedir hiç bilemedim ne olur dua edin bu mutlu günlerinizde moralinizi bozmayayım diyorum ama İnan'ın yoldan tanımadığım insanları çevirip dua isteyecek kadar çaresizim

arkadaşlarım ne olur bize dua edin 10 gün oldu beratımı kucağıma alamadım durumu hep stabil solunum cihazına bağlı ağlamasını sesini hiç duymadım lohusalık nedir hiç bilemedim ne olur dua edin bu mutlu günlerinizde moralinizi bozmayayım diyorum ama İnan'ın yoldan tanımadığım insanları çevirip dua isteyecek kadar çaresizim
Kuzum dualarımız sizinle...berat iyi olacak

Canlarım,18 Ocakta açmış olduğum “Tüp bebekte devlet katkısı yeterli mi” konusuna 10 gün içinde sadece 1 kişi yorum yaptığı için düşüncelerimin yanlış olduğunu geç de olsa fark ettim. Başbakanlık Bilgi iletişim Merkezine (BİMER)yazacağım dilekçe üç aşağı beş yukarı aşağıdaki gibidir. Herkese hayırlı olsun.

Ülkemizin ekonomik kaynakları çok önemli ancak sınırlıdır. Ben de duyarlı bir infertinite hastayım. Devletimin çıkarlarını kendi çıkarlarımdan üstün tutarım. Her ilde devletin tüp bebek merkezi veya hastanesi olamaz, ana merkezlerde olması yeterlidir hatta bence olması gerekenden de daha fazladır. Sadece başkent Ankara’da olması yeterlidir. Çocuğunun olmasını isteyen herkes Ankara’ya kolayca ulaşabilir. Çünkü Ankara Türkiye’nin ortasında bulunmaktadır, hızlı trenle bile kolayca ulaşıma sahiptir. Çocuğu olamayan hastalar çocuk masraflarının fazla olmaması sebebiyle zaten belli bir birikime sahip olmaktadırlar. Çeşitli sebeplerle bir birikime sahip olmayanlar da bankalarımızdan kolayca kredi alabilmektedirler. Her hastaya 1300 tl 3 deneme için fazladır. Katkının 2 deneme ve en fazla 500 tl olması devlet hazinemize oldukça katkı sağlayacaktır. 39 yaşına kadar başvuran her hasta en fazla 5-6 ayda kolayca rapor alabilmektedir. Günümüzde insanlar geç evlenmekte, kariyer yapma gibi bence geçersiz sebeplerle çocuk sahibi olmayı geciktirmektedirler. Yaş sınırının 35’ e kadar düşmesi uygundur, böylece binlerce hastaya daha katkı vermek zorunla kalınmayacaktır. Bilgilerinize sunar gereğinin yapılmasını arz ederim.

Hep aklımdasınız hep dua ediyorum canım minik Berat ım kucağımda artık diye yazana kadar.Bu güzel haberi bir gün alacağız inşallah

Back
X