2017 ocak-şubat anneleri

aslında yazabilirsen çok iyi olur canım, zararın neresinden dönersek kar :KK43:

Tabii canım ne demek. Biraz önce yazdıklarım yenmesi kesinlikle yasak olanlar. Şimdi yazacaklarım önerilmeyenler. Yemesek daha iyi olur yani.
Reçel, bal, kaymak, kurutulmuş meyveler, mayonez (pastörize yumurta ile yapılmış olanları yiyebilirsin Henz marka gibi), börek, poaça çetişleri, pastörize olmayan yoğurt ve süt ürünleri, kızartmalar, hamur işleri, bulyon, sakatat, bitki çayları.

Bana direk bir liste vermişti keseyi görmeye gittiğimde. En başlıca asitli içecekler,meyve suları, tavuk, kokoreç, midye, ciğer, salam, sucuk, sosis, tüm jambonlar, suşi, az pişmiş et, şerbetli tatlılar..Bunlar en katii olanlar. Birde önerilmeyen listesi var, onu hiç yazıp canını sıkmayayım :)
Ya canim bence biraz abartmis caninin cektigi seyi asiriya kacmicak sekilde yemelisin :) benm eltim hamileyken cani kola cekermiw hic icmemis simdi cocugu kola hastasi. Caninin istedigi seyi yicekain asiriya kacmicaksin diyor ki kendiside hemsire zaten..

Tabii canım ne demek. Biraz önce yazdıklarım yenmesi kesinlikle yasak olanlar. Şimdi yazacaklarım önerilmeyenler. Yemesek daha iyi olur yani.
Reçel, bal, kaymak, kurutulmuş meyveler, mayonez (pastörize yumurta ile yapılmış olanları yiyebilirsin Henz marka gibi), börek, poaça çetişleri, pastörize olmayan yoğurt ve süt ürünleri, kızartmalar, hamur işleri, bulyon, sakatat, bitki çayları.
Bu saydiklarinin cogunu yiyorum sanirimm :dondurma::KK46::KK46:

Yemesek iyi olur dediklerini bırak yasak olanlardan bile yedikleriim var ama kalbimi de karatmak istemiyorum artık yemişim bilmeden napim :(
Hele de pastörize olmayan yoğurdu çok yedim köyden süt alıp yapıyorum teyzemin inekleri var :( inek tanıdık yani :)
Dr a sorsam şimdi yemesen iyi olur der kesin ay sinir oldum doğal yoğurt amaaa ya offf

Yemesek iyi olur dediklerini bırak yasak olanlardan bile yedikleriim var ama kalbimi de karatmak istemiyorum artık yemişim bilmeden napim :KK43:
Hele de pastörize olmayan yoğurdu çok yedim köyden süt alıp yapıyorum teyzemin inekleri var :KK43: inek tanıdık yani :)
Dr a sorsam şimdi yemesen iyi olur der kesin ay sinir oldum doğal yoğurt amaaa ya offf

Geç kalmış sayılmazsın bence. Pastörize olmayan ürünlerde mikrop kalma olasılığı olabiliyor istersen bir süre pastörize yemeye çalış. Doğal yoğurt yedin diye birşey olacak değil ya hemen, bunlar ihtimaller işte, ne kadar elesek kar diye bakıyorlar.

Zor bir surec gercekten yaa .. Edacim sen bebek arabasi konusunda ne dusunuyorsun nelere dikkat edelim alirken
Ay kendimi garip hissettim. :) bence bebek arabası hafif olacak, katlanınca yer kaplamayacak ve tek elle kontrol edilecek. Bir de biz ilk bebek arabamızda bu özelliklerin hepsini bulup almıştık ama kaygan zeminde kontrol etmek çok zordu beni sinir ediyordu. Arabaya karar verince mağazadan çıkın ve avm nın kaygan zemininde sağa sola dönüşü rahat mı ona bakın mutlaka kızlar. Yoksa avm, market, hastane hepsinde sinir hastası olup çıkıyor insan.

Yasak listesi bende de var. Ama öyle tavuk filan yazmıyor. Gerçi pek yemem ben zaten sevmem. Ama köy sütüyle yapılan yoğurt yenmez mi hiç, kase kase yerim valla. Onun sebebi şu süt kaynayınca içindeki tüm bakteriler ölüyor. Ama kalsiyum açısından diğer yoğurtlara göre daha zengin. Ben kokoreç yedim valla listemde yok :))) salan sosis sevmediğim için problem değil ama onlar da yasak zaten. Sucuk sormuştuk Dr a çok canın çekerse iyice pişirip ye demişti. :) pastırma da salan sosis ve sucuğa göre çok daha masum bence ve pişince bir zararı olmaz.

Açıkcası bana da fazla geldi:) bal kaymak nasıl yasak olur :)) dayanamam ki ben hem de ne kadar faydalı. Bitki çayı da sordum ben Dr a gaz problemim çoktu. Rezene çok içtim. Şimdi de kiraz sapı içiyorum lipton un. Çünkü kabızlık beni mahvediyor. Onu da sordum korkma rahat ol Dedi. :)

Kızlar bence bu yiyecek yasaklarında şöyle bir durum var. Hepimiz gebelik rutinleri yaptırdık sonuçta ve bir sürü bakteri virüs taraması yapıldı. Mesela benim hepsine bağışıklığım var ve bana yasak koymadı hiç. Bir liste verdi ama hazır meyve suları, şarküteri ürünleri filan yazıyor onda da. Ama mesela kuzenim de hamile onun bağışıklığı benim ki kadar geniş çıkmamıştı. Çiğ Eti ellemesi bile yasak. Bence kişiye göre yasaklar.

Kızlar bence bu yiyecek yasaklarında şöyle bir durum var. Hepimiz gebelik rutinleri yaptırdık sonuçta ve bir sürü bakteri virüs taraması yapıldı. Mesela benim hepsine bağışıklığım var ve bana yasak koymadı hiç. Bir liste verdi ama hazır meyve suları, şarküteri ürünleri filan yazıyor onda da. Ama mesela kuzenim de hamile onun bağışıklığı benim ki kadar geniş çıkmamıştı. Çiğ Eti ellemesi bile yasak. Bence kişiye göre yasaklar.
ilginc..bn de bol bol meyve suyu iciyorum iyi diye..korktum simdi..nolcak ki millet alkol alıyor hamileyken:eğlence:

ilginc..bn de bol bol meyve suyu iciyorum iyi diye..korktum simdi..nolcak ki millet alkol alıyor hamileyken:eğlence:
Bende ki listede hazır meyve suları, gıda boyası içeren tüm yiyecek ve içecekler, kafeinli tüm içecekler yazıyor. Alkol ve sigara yasağı ilk madde zaten. :) ama be yalan söyleyim ben bazen balık yerken yarım bardak kola içiyorum :( pek sevmem kolayı ama balıkla çok severim :) zaten vişne attım buzluğa bolca onu yapıyorum meyve suyu olarak. Bir de erik ve kayısı pestilinden yapıyorum ben.

Bende ki listede hazır meyve suları, gıda boyası içeren tüm yiyecek ve içecekler, kafeinli tüm içecekler yazıyor. Alkol ve sigara yasağı ilk madde zaten. :) ama be yalan söyleyim ben bazen balık yerken yarım bardak kola içiyorum :KK43: pek sevmem kolayı ama balıkla çok severim :) zaten vişne attım buzluğa bolca onu yapıyorum meyve suyu olarak. Bir de erik ve kayısı pestilinden yapıyorum ben.
valla iciyorum meyve suyu..tek keyfim o.onu da icmesem nsl cikarim lavaboya bilmiyorum :KK12:

valla iciyorum meyve suyu..tek keyfim o.onu da icmesem nsl cikarim lavaboya bilmiyorum :KK12:
Di mi :) ben de kiraz sapı içmesem çıkamam lavaboya :( böyle böyle gidecek işte. Hatta kanama sebebi olarak kabızlık ve gazdan şüphelenmişti dr. Ben içmiyordum ilaç yazmıştı bana kızdı neden içmiyorsun diye. Sabah uyanınca kuru kayısı ya da hurma yiyip üstüne de bitki çayı içiyorum. O da olmazsa şurup içiyorum. :(

Di mi :) ben de kiraz sapı içmesem çıkamam lavaboya :KK43: böyle böyle gidecek işte. Hatta kanama sebebi olarak kabızlık ve gazdan şüphelenmişti dr. Ben içmiyordum ilaç yazmıştı bana kızdı neden içmiyorsun diye. Sabah uyanınca kuru kayısı ya da hurma yiyip üstüne de bitki çayı içiyorum. O da olmazsa şurup içiyorum. :KK43:
kuru kayisi bana da cok iyi geliyor snn ne kadar oldu hamilelik ?:anneadayı:

Merhabalar arkadaşlar heyecan dorukta hepimizin,bu günleri görmek nasip oldu kucağımızda da görürüz paylaşırız inşallah.
Bu demir hapını kullanan var mı bir de günde kaç tane?Bana günde iki dedi doktor ama bir tane içiyorum.Kafama takılıyor.
Bir de başka vitamin alıyor musunuz?

Merhabalar arkadaşlar heyecan dorukta hepimizin,bu günleri görmek nasip oldu kucağımızda da görürüz paylaşırız inşallah.
Bu demir hapını kullanan var mı bir de günde kaç tane?Bana günde iki dedi doktor ama bir tane içiyorum.Kafama takılıyor.
Bir de başka vitamin alıyor musunuz?
Merhaba canım, demir hapı sabah kahvaltıdan 1 saat önce 1 tane içiyorum ben. Ondan başka omega-3 kapsülü ve de-Cavit içiyorum bir de. Coraspin de vardı ama kanama olayından sonra ona ara verdik. Bir de insülin direncim için glukofaj içiyorum günlük :eek:

Kızlar benim doktorum kabızlık icin laxa fiber diye bi lif takviyesi var onu icebilirsin dedi dogal bisey vucut ayni seye alisip bi yerden sonra kayisı erik suyu gbi seyler ise yaramiyo ihtiyac durumunda bu dedigimi bi arastirın derim icecegine karistiriyosunuz kotu bi tadı yok :)

Kızlar benim doktorum kabızlık icin laxa fiber diye bi lif takviyesi var onu icebilirsin dedi dogal bisey vucut ayni seye alisip bi yerden sonra kayisı erik suyu gbi seyler ise yaramiyo ihtiyac durumunda bu dedigimi bi arastirın derim icecegine karistiriyosunuz kotu bi tadı yok :)
Teşekkürler cnm bakacağım ben :)

Back
X