2017 ocak-şubat anneleri

kızlar eşinizden doğum hediyesi istiyomusunuz yada isteyecekmisiniz? :) ben normalde istemem bu kadar masraf yaptık tüp bebek fln ama iş inada bindi yani şimdi istiyorum
Meraba canım bizim aramızda esprili bi konusma gecmisti bu konu ile ilgili sanırım alcak ama illa da şunu al diye birseyimiz olmadı :)

Meraba canım bizim aramızda esprili bi konusma gecmisti bu konu ile ilgili sanırım alcak ama illa da şunu al diye birseyimiz olmadı :)
Aslında bizi hiç konuşturmadan çektiklerimize karşılık ufak hediyecikler alsalar ne güzel olur ama işte illa ima edeceksin anlasın diye :) ben istemicektim ama eşimin ailesi diğer gelinleri daha 4 aylık hamileyken nevresim takımları lohusa takımları altın bilezik konularına girmişlerdi ben 28 haftadır ne bir böyle şeyler yapma isteği nede yavrum bir şeye ihtiyacınız var mı o kadar masraf ettiniz torunumuzun bir eksiğinize biz alalım diye birşey duydum. Onlara en yakın olan gidip gelen de benim ama hata yapıyomuşum demek ki arayı serin tutunca baş tacı olunuyomuş torunum diye sevmeyede en önden gelirler o yüzden eşime yükleniyorum

Aslında bizi hiç konuşturmadan çektiklerimize karşılık ufak hediyecikler alsalar ne güzel olur ama işte illa ima edeceksin anlasın diye :) ben istemicektim ama eşimin ailesi diğer gelinleri daha 4 aylık hamileyken nevresim takımları lohusa takımları altın bilezik konularına girmişlerdi ben 28 haftadır ne bir böyle şeyler yapma isteği nede yavrum bir şeye ihtiyacınız var mı o kadar masraf ettiniz torunumuzun bir eksiğinize biz alalım diye birşey duydum. Onlara en yakın olan gidip gelen de benim ama hata yapıyomuşum demek ki arayı serin tutunca baş tacı olunuyomuş torunum diye sevmeyede en önden gelirler o yüzden eşime yükleniyorum
O konuda bizimkiler de aynı hic takma derim bir yerde gercekten aynılar..bizim sepet besigi bi de halısını alalım demisler eşime bi de bilezikten söz etmişler..simdi odasını artık yapayım diyorum mobilyaları nerden alcagm belli diyorumki halıyı alsınlar perdeyi ona gore seceyim ama tık yok bir ay daha beklerim almazlarsa gider alırım ona gore de davranırım bundan sonra..cunku ne olur ne olmaz erken fln olur esya dizmekle ugrasmak istemiyorum eşime de sor diyorum atlatıyo surekli en son bugun annem dediki hastaneye gelirken hediye olarak getirir belki dedi koptum valla :confused::KK6: dedigin gibi en yakın biziz digerlerinin herseyini aldılar durumları yok diye bizse evlendigimiz ilk sene maddi yardmda bulunduk kendilerine ama aglamayana meme yok bu devirde anacım bu gercekten cok dogru :)))))

Ha bu arada esine de fazla yuklenme onlar da arada kalıyorlar yazık valla bi de tartısirsınız falan gercekten degmiyo aileleri icin araya sogukluk girmesine hamileligimiz de stresli gecmesin bosver sana ne yaparlarsa ona gore davranırsın sen de

Ha bu arada esine de fazla yuklenme onlar da arada kalıyorlar yazık valla bi de tartısirsınız falan gercekten degmiyo aileleri icin araya sogukluk girmesine hamileligimiz de stresli gecmesin bosver sana ne yaparlarsa ona gore davranırsın sen de
Benim eşim ailesi konusunda çok anlayışsız gerçekten ellerinden hiçbirşey gelmiyo erken doğum riskim var yatıyorum sürekli kayınvalidem bir kere geldi ondada bana yerdeki lekeyi gösteriyo buraya ne olmuş diye yani düşünebiliyomusun benim evladımın hayati tehlikesi var ben yatıyorum o bana yerde leke var diyo kalkıp sileyim mi yani ve hiç silmedi üstünden Atladı geçti gitti moralim bozuldu madem gördün al bi bez sil dimi ? O gün birtek çamaşırlarımı katladı eşime söyledim bunu dedi ki Allah razı olsun yine bayağı iş yapmış o günden sonra gelmesin dedim eşime bana bir yardımı olmuyo dedim gelmiyor Allah bana yardım etsin

Benim eşim ailesi konusunda çok anlayışsız gerçekten ellerinden hiçbirşey gelmiyo erken doğum riskim var yatıyorum sürekli kayınvalidem bir kere geldi ondada bana yerdeki lekeyi gösteriyo buraya ne olmuş diye yani düşünebiliyomusun benim evladımın hayati tehlikesi var ben yatıyorum o bana yerde leke var diyo kalkıp sileyim mi yani ve hiç silmedi üstünden Atladı geçti gitti moralim bozuldu madem gördün al bi bez sil dimi ? O gün birtek çamaşırlarımı katladı eşime söyledim bunu dedi ki Allah razı olsun yine bayağı iş yapmış o günden sonra gelmesin dedim eşime bana bir yardımı olmuyo dedim gelmiyor Allah bana yardım etsin
Zaten çocuğumun hiç eksiği kalmadı dolabını perdesini kendi annem aldı herşeyini yaptık Allah'ın izniyle bir çöpleri yok yani bebeğimin üzerinde şimdi hediyeyi alalım demezlerse oldu ki biz alalım deseler istemicem ben eşimden istiyorum iyice deli olsunlar eşimin aile konusunda hassasiyeti var bende zaten aileyi katıp konuşan biri değilim o yüzden hep içime atıyorum ama eşimle çok iyiz Allah'a şükür

O zaman baya bi sinir bozucular bence de öyle yere gelmesin daha iyi sen takma kafana eden bulur valla bizler istemeyiz ama bu sekilde kalp kıran insanların bi yerinden cıkıyo bi sekilde huzursuz oluyo onlar da ben bunu bilirim bunu soylerim :(

Selam kızlar,

Bu doğum hediyesi mevzusunu sağdan soldan duymuştum ama pek önemsemedim. Şimdi siz söyleyene kadar da hiç aklıma gelmemişti. Şimdi düşünüyorum pahalı bişey felan alsın istemem . En çok paraya ihtiyacımız olduğu dönem. Herşeyime yardım ediyor eşim bana çok destekçi şu an büyük hediyem bu sanırım.

Kızlar sallayın gitsin Doğum hediyesini... konuşacak kozu olmasın kimsenin. Kendi yağımızla kavrulalım yeter. Bi bilezik olsa ne olur olmasa ne olur, odalarını zaten kuruyoruz. Eşlerimiz elimizi tutsun yeter. Benim kayınvalidemler kızıma bi çeyrek altın iki çift çorap bir de kot elbise getirmişti sadece. Onlar maddi sıkıştığında ise ben destek çıktım. Yine aynısı olacak biliyorum çünkü durumları olmadığı gibi öyle bi görgüleri de yok maalesef. Fakat şu var bayramda seyranda biz istersek gidiyoruz istemezsek tatilimizi yaparız gezeriz hiç birşey diyemezler. Aynı şehirde değiliz bu arada :) evime ve yaptığım hiçbir şeye karışmaz yorum da yapmaz. Bu benim için en büyük huzur :)

Kızlar sallayın gitsin Doğum hediyesini... konuşacak kozu olmasın kimsenin. Kendi yağımızla kavrulalım yeter. Bi bilezik olsa ne olur olmasa ne olur, odalarını zaten kuruyoruz. Eşlerimiz elimizi tutsun yeter. Benim kayınvalidemler kızıma bi çeyrek altın iki çift çorap bir de kot elbise getirmişti sadece. Onlar maddi sıkıştığında ise ben destek çıktım. Yine aynısı olacak biliyorum çünkü durumları olmadığı gibi öyle bi görgüleri de yok maalesef. Fakat şu var bayramda seyranda biz istersek gidiyoruz istemezsek tatilimizi yaparız gezeriz hiç birşey diyemezler. Aynı şehirde değiliz bu arada :) evime ve yaptığım hiçbir şeye karışmaz yorum da yapmaz. Bu benim için en büyük huzur :)
Kesinlikle öyle eşlerimiz yeter Allah başımızdan eksik etmesin ben adaletsizliğe karşıyım aman banane diyemiyorum eltimi çok seviyorum bizim sorunumuz yok ama o normal yolla hamile kaldı ona yapılanlarla bana yapılan bir değil bana hiç bir şey yok ve ben tüp bebek gebesiyim 3 kere denemişim ne sıkıntılar stres çekmişim herkes kendi 5 dk lık zevkiyle yaptığı hamileliğiyle de kıyaslıyor zaten bişe diyemiyosun sanırım lohusalık döneminde çok büyük patlama yaşicam yazarım artık buraya bol bol

Bu günlere kavuşturana şükürler olsun hiiiiiiç de doğum hediyesi imiş bilmem anlamam ben keyfime huzuruma bakıcam yavrumun kokusu yeter üstelik ilk torun bizim her iki taraf için de ama eşimin tarafı çooook umursamaz yapmazlar biliyorum ha umrumda da değil ve hiiiiç bişeye de karıştırmam kayınvalidemi. Mesela çok kıyafet alma ne gerek var dedi ( ki bir makineyi bile doldurmuyor daha aldıklarım) ben uygun gördüm aldım dedim sustu :)) daha bir patik bile örmedi mahsus gösterdim internetten patikleri aaa hiç gerek yok dedi :))) normalde çok örgü örer yani ayrıca kızımız olacağı için de pek mutlu değil kendisi oğlan delisidir :))) peki ben takıyor muyum aslaaa
Amaaan Kızlar güzel günlerin tadını çıkarın bu günler bi daha gel me ye cek ;)

Kızlar aynı şeyleri herkes yaşıyormuş demekki. Benim kayınvalidemde kendi evinde yeğenine aldığı kullanılmış olan ikea beşiği bana getirdi birde kurdu gitti hiç sormadan istermisin filan demedi. Bir patik bir tanede oyuncak dışında hiçbirşey almadı. Ben ve kendi annem saolsun doldurdu eşyayla kıyafetle. Ve almadığı gibi gelip gidip laf etti. Ne gerek var neden alıyosun bu kadar kıyafet ben karşıyım bu kadar şey alınmasına diye söylenip duruyor. Acayip sinirlerim bozuluyor. Bebek arabası alcaktık karar verdik bi arkadaşının varmış memleketten kargoya vercekmiş onu kullancakmışım. Kaç yıllık bebek arabası. Ha birde geçen kullanılmış bir sürü bebek kıyafeti getirdi neymiş kocamın çocukluğunda giydiği elbiselermiş saklamış. Tabiki yalan alt değiştirmenin tüylüsü ne gezer 30 sene önce. Diğer kıyafetlerin hepsini bebek mağazalarında görüyorum şu an zaten :) bir o kadarda yalan konuşuyor işte. İlk çocuğum hevesimi karnımda bırakıyor. Eşimde bişey demiyor ailesine hassas her erkek gibi. Herşey dokunuyor anlayacağınız

Boyle durumlarda en buyuk gorev eslere dusuyor aslinda insan istiyorki herkes benim gibi heves etsin birseyler alsin etsin.. Herkesin de yasam tarzi farkli oluyor ama o yuzden durumumuz varsa eger bence kimseden birsey beklemeyelim kendimiz yapalim. Kiyafet konusunda fln bende eltimden destek aldim kuculen bazi seyleri aldim sonucta bebekler cok hizli buyuyorlar tanimadigim birinin esyalarini giydirmem tabikide. Ailelerimiz sagolsun oda takimini fln alacaklar. Ufak tefek seylerde aldiklari oluyor cok da birsey beklemiyorum kimseden acikcasi allah saglik gersin bir sekilde olur hersey..

Off Off kızlar anlatmakla bitmez yani ben haksızlığa tahammül edemiyorum hiç birşeye elini sürmeyenin konuşma hakkıda olamaz önce benimse torun olarak sonra konuşursun herşeyimiz tamam zaten geldi gördü ona ihtiyacımız olsun olmasın hevestir bu ya torun hevesi yok bide gelmiş ismine karışıyo şu olsun bu olsun diye allahım ya demiyo ki bunların daha çocuğu olurmu olmaz mı alsınlar heveslerini bende inatlarına annemin beğendiği ismi koydum ohhh :))

Boyle durumlarda en buyuk gorev eslere dusuyor aslinda insan istiyorki herkes benim gibi heves etsin birseyler alsin etsin.. Herkesin de yasam tarzi farkli oluyor ama o yuzden durumumuz varsa eger bence kimseden birsey beklemeyelim kendimiz yapalim. Kiyafet konusunda fln bende eltimden destek aldim kuculen bazi seyleri aldim sonucta bebekler cok hizli buyuyorlar tanimadigim birinin esyalarini giydirmem tabikide. Ailelerimiz sagolsun oda takimini fln alacaklar. Ufak tefek seylerde aldiklari oluyor cok da birsey beklemiyorum kimseden acikcasi allah saglik gersin bir sekilde olur hersey..
Canım zaten oda takımını alıyorlarsa onemli ve buyuk bir kısmı tamamlanmıs oluyor ha almasalar da dedigin gibi saglık en onemlisi...olmuyo diye uzulup yazıstıgımız gunleri hatırlıyorum da varsın hic kimse bir çöp almasın biz yine mutlu oluruz yine umursamayız hayatta cok daha onemli seyler varmış bunu da bu sınavla ögrenmis olduk insallah saglıkla da alırüz kucaklarımıza o kokularını icimize cekmek nasip olsun da hersey boş herşeyy :)))

Off Off kızlar anlatmakla bitmez yani ben haksızlığa tahammül edemiyorum hiç birşeye elini sürmeyenin konuşma hakkıda olamaz önce benimse torun olarak sonra konuşursun herşeyimiz tamam zaten geldi gördü ona ihtiyacımız olsun olmasın hevestir bu ya torun hevesi yok bide gelmiş ismine karışıyo şu olsun bu olsun diye allahım ya demiyo ki bunların daha çocuğu olurmu olmaz mı alsınlar heveslerini bende inatlarına annemin beğendiği ismi koydum ohhh :))
Seni çok iyi anlıyorum ben de aynı sekilde cok sukur herseyini alcak gücteyim ama insan maddiyatında degil düşunsunler istiyor...bir de şu hormonlarımız...mesela benim gecen cuma kanamam oldu doktora gttik kadın gecmis olsun diye aramadı kendi rahatsizlanmis dün ben aradım gecmis olsun diye ben arayamadım sana da gecmis olsun dedi şaka gbi :) bi telefon açıp bes dk konusamayacak kadar mı diycektim sustum..ve ben haberi yok benden sanıyodum varmıs da aramamıs işin en acı tarafı bu...herkesi kendimiz gibi sanıyoruz düşünsün ozlesin heveslensin vs.istiyoruz ama olmuyo be arkadasım yapmıyolar...üstune bi de benim doğumuma ne kadar zaman kaldı bak bu surede iki ameliyat olma planı var ve kışı gecirmesi icin babası ile kardesi memleketten bunlara gelicek...politika belli aylardir olunmayan ameliyat olunacaksa benden birsey bekleme demek bu politika bi yerde.. ben yirmi gun annem yirmi gun sen kalirsin demistim gelmemek icin yapcaklarını anlamıs oldum ha nolur gelmese ben yine herseyimi hallederim annecim sagolsun bırakıp gitmez de zaten ama insan istiyor ki corbada tuzları olsun..ee biz de naparız bundan sonra ona gore davranır ona gore canımız istediginde gider istemediginde gitmeyiz paşa gönülleri bilir...

Canım zaten oda takımını alıyorlarsa onemli ve buyuk bir kısmı tamamlanmıs oluyor ha almasalar da dedigin gibi saglık en onemlisi...olmuyo diye uzulup yazıstıgımız gunleri hatırlıyorum da varsın hic kimse bir çöp almasın biz yine mutlu oluruz yine umursamayız hayatta cok daha onemli seyler varmış bunu da bu sınavla ögrenmis olduk insallah saglıkla da alırüz kucaklarımıza o kokularını icimize cekmek nasip olsun da hersey boş herşeyy :)))
Canim ben belkide ailemden dahil kimseyle birsey paylasmadigimdan beklentimde yok tup bebek olayini bile annem bile bilmiyor kimseden ozel ilgide istemiyorum bu yuzden. Annemler sagolsun biz aliriz dediler demeselerdide cok da umursamazdim acikcasi ne kendimi strese sokacam bebegimi strese sokacam hicc gerek yok.. besigi bile olmasa nolacak diyom koynumda yatiririm. oldu ya cok sukur gerisi yalan. Kendinizi yipratmayin bu dusuncelerle bosveriinn gitsinn :)) bebisler hissedere sonraa..

Back
X