2017 Ocak Şubat aylarında tüp bebek yada dondurulmuş embriyo transferi yaptırıcaklar gelin dertleşel

E2 yüksekliği olan herkeste endometrium inceliği var mı kızlar!Yoksa E2 yi düşürmek için doğum kontrol hapı kullandığınız için mi endometrium ince kalıyor sizde? Bu durum tam bir kısır döngü ya .

Doğu kontrol hapıyla alakası yoktur canım benim ilk tedavimde pco olunca yani çok yumurta olunca yumurta başına o değer yükseliyor ve benim 7000 di değerim çatlatma iğnemi vururken ama rahim kalınlığım 7 mm idi. Tranfer oldu tutmad dondurulmuşlarda da zorla 9 mm oldu. Sonra bana başka merkezde az doz verdiler e2 yükselmesin az yumurta kaliteli yumurta olsun dediler ben dr. sorunumdan bahsettim bana tedavinin 5. günü estrofem başlattı erkenden ama günde 3 kere vajinal yoldan fitil olarak kullandım onu. 10 mm idi rahmim ama yumurtalar olgun çıkmadı. Bu seferki tedavimde de miyomum varmış yumurtalar döllenip dondurulacaktı estrofem vermedi o yüzden ama ben denemek için nar suyu içtim Tedavinin 7. günü falandı daha sanırım 10 mm idi bir daha sormadım daha da kalınlaşmıştır kesin sonra ben 10 mm den sora içmedim naslsa transfer olmayacak diye ki estrofemsiz bir de. Bence dene.

Duygu yanlış anlamışsın!Bülent bey arkadaşınıza ne tedavi uygulamış, bir ilaç kullanarak mı e2 yi düşürmüş diye sormak ,bilgi edinmeyi istemek sağdan soldan duyduğumuz ilaçları kullanacağım ya da kullanayacağımız anlamına gelmiyordur diye düşünüyorum.Biraz peşin hükümlü olmadın mı sence ?Ya da yanlış yere yanlış mesaja cevap yazmış olmalısın !
Bi ilaç kullanmışmı diye sorunca evet olabilir peşin hükümlü olmuş olabilirim. Benimde e2 im çok yükseldiğinde bende bir iğne kullandım hemde transferim yapılmıştı iğneleri kullandığımda. Çok talihsiz kötü bir deneyim olmuştu benim için. Sizler yaşamayında. Sonuç olarak aynı şeyleri yaşamış biri olarak merak ettiğiniz için yazmıştım beklemenizde sabırlı olmanızda fayda var 2 3 ay içerisinde vücut normal hormon düzeyine iniyor.

Doğu kontrol hapıyla alakası yoktur canım benim ilk tedavimde pco olunca yani çok yumurta olunca yumurta başına o değer yükseliyor ve benim 7000 di değerim çatlatma iğnemi vururken ama rahim kalınlığım 7 mm idi. Tranfer oldu tutmad dondurulmuşlarda da zorla 9 mm oldu. Sonra bana başka merkezde az doz verdiler e2 yükselmesin az yumurta kaliteli yumurta olsun dediler ben dr. sorunumdan bahsettim bana tedavinin 5. günü estrofem başlattı erkenden ama günde 3 kere vajinal yoldan fitil olarak kullandım onu. 10 mm idi rahmim ama yumurtalar olgun çıkmadı. Bu seferki tedavimde de miyomum varmış yumurtalar döllenip dondurulacaktı estrofem vermedi o yüzden ama ben denemek için nar suyu içtim Tedavinin 7. günü falandı daha sanırım 10 mm idi bir daha sormadım daha da kalınlaşmıştır kesin sonra ben 10 mm den sora içmedim naslsa transfer olmayacak diye ki estrofemsiz bir de. Bence dene.

Dejavu senin durumunda tüp bebek tedavisi sırasında E2 nin artışı söz konusu...Tedavi haricinde de E2 inde yükseklik yok mu?
Benim çoğu zaman E2 60-70 arasında , belirtmeliyim ki kist olduğunda da 50 nin üstüne çıkabiliyor. Tüp bebek iğneleri kullanıldığında ise çok yükselmişti....Profesörümüz overlerin muhtemelen hızlı geliştiğini bu hızlı gelişimle paralel olarak fazla E2 üretildiğini ve (Overlerden salgılanan E2 endometriumun gelişmesini ,kalınlaşmasını sağlar) bu fazda hızlı üretilen E2 ye Endometriumun eşlik edemediğini ,bu nedenle endonun kalınlaşamayabileceğini belirtmişti.Senin doktorun E2 yüksekliğini nasıl açıklıyor hiç sordun mu?
Senin endometrium inceliği yok sanırım, 9-10mm leri gördüğüne göre gayet iyi gelişiyor.Bundan yola çıkarak E2 değerinin tedavi süreçleri haricinde belki de 50 nin altındadır diye düşünüyorum.
Ben de ne estrofem ne de nar suyu işe yarıyor maalesef... Son tedavide 6mm i bulamadı endo ,iptal ettik transferi.

Kızlar merhaba:) bende bugun ilk lucrinimi vuruldum;) biraz korktum ama korkulacak bişey yokmuş:) kilo alımı vs yapıyor mu çok merak ediyorum? Hepimizin allahım gönlümüze göre versin inş

Dejavu senin durumunda tüp bebek tedavisi sırasında E2 nin artışı söz konusu...Tedavi haricinde de E2 inde yükseklik yok mu?
Benim çoğu zaman E2 60-70 arasında , belirtmeliyim ki kist olduğunda da 50 nin üstüne çıkabiliyor. Tüp bebek iğneleri kullanıldığında ise çok yükselmişti....Profesörümüz overlerin muhtemelen hızlı geliştiğini bu hızlı gelişimle paralel olarak fazla E2 üretildiğini ve (Overlerden salgılanan E2 endometriumun gelişmesini ,kalınlaşmasını sağlar) bu fazda hızlı üretilen E2 ye Endometriumun eşlik edemediğini ,bu nedenle endonun kalınlaşamayabileceğini belirtmişti.Senin doktorun E2 yüksekliğini nasıl açıklıyor hiç sordun mu?
Senin endometrium inceliği yok sanırım, 9-10mm leri gördüğüne göre gayet iyi gelişiyor.Bundan yola çıkarak E2 değerinin tedavi süreçleri haricinde belki de 50 nin altındadır diye düşünüyorum.
Ben de ne estrofem ne de nar suyu işe yarıyor maalesef... Son tedavide 6mm i bulamadı endo ,iptal ettik transferi.
Peki artık e2 değeri normal mi çıkıyor , tek sorun rahim duvarının mı kalınlaşmaması ? Benim çift taraflı çikolata kistim var o yüzden değerim e2 hormanın çok yüksek .

Arkadaslar merhaba elimde tedavimden kalan merional 75 11 kutu , gonapeptyl 0.1mg 7ad. , Orgulatron 2 ad. , Ovitirelle 1 kutu bulunmaktadir gercekten ihtiyac sahibi izmir icinde oturan arkadaslara elden teslim edilebilir. Karsiyaka medical parkin yakiminda oturuyorum isteyen arkadaslardan mesaj bekliyorum izmir ici

Arkadaslar merhaba elimde tedavimden kalan merional 75 11 kutu , gonapeptyl 0.1mg 7ad. , Orgulatron 2 ad. , Ovitirelle 1 kutu bulunmaktadir gercekten ihtiyac sahibi izmir icinde oturan arkadaslara elden teslim edilebilir. Karsiyaka medical parkin yakiminda oturuyorum isteyen arkadaslardan mesaj bekliyorum izmir ici
Tüp bebek merkezi bulunan bir devlet hastanesine ulaştırabilirsiniz bu tip ilaçları!Bir kutu yasmin alamayacak durumda olanlar bile var .İnanın onlar ihtiyaç sahiplerine veriyorlar kendi gözlerimle gördüm.Bunu görünce ben de fazla gelen ,kullanmadığım ilaçlarımı hastaneye ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere bağışlamıştım.

Peki artık e2 değeri normal mi çıkıyor , tek sorun rahim duvarının mı kalınlaşmaması ? Benim çift taraflı çikolata kistim var o yüzden değerim e2 hormanın çok yüksek .
Evet canım benim tek sıkıntı nedeni açıklanamayan ve çözümlenmesi inatçı bir durum olan endometrium inceliği...Birinci kalite embiyolarımız var ancak endo ince olunca transfer yapılamıyor maalesef...
E2 yüksekliği , çikolata kisti haricinde folikül kistlerinin oluşumunda da gözlenebiliyor. Folikül kisti olmadan bile olabiliyor ...

Östrojenini düşürmek isteyenlere!
  1. Daha fazla çinko alın. Çünkü çinko testoteronun östrojene dönüşmesini engeller.Çinko östrojeni testostrona çevirir. Çinko daha fazla ve sağlıklı sperm üretmenizi sağlar. Çinko içeren besinleri öğrenmek için tıklayınız.
  2. Daha sağlıklı yağlar yiyin.Bir araştırmaya göre omega-3 yağı içeren yiyecekleri yiyenlerin en yüksek testosteron seviyesine sahip olduğu keşfedilmiş.Bunun için fındık, tohum somon, tuna gibi balıklar, avokado, zeytin, bitki yağları ve doğal fıstık yağı yiyiniz.
  3. Vücut yağınızı azaltın.
  4. Fazladan östrojenden kurtulmak için çiğ brokoli, çiğ lahana ve çiğ karnabahar yiyin. Çünkü bunlar diindolylmethane içerir ve bu kimyasallar fazladan östrojenden kurtulmanıza yardımcı olur.
  5. Xenoestrogen erekler tarafından yapılmış östrojen yani kadınlık hormunudur. Pestisitlerde ,yapay büyüme hormonlarında steroidlerde hava ferahlatıcılarında ve plastik içerenlerde bulunur.Bu xenoestrogenler östrojeninizi yükseltirken testosteronunuzu düşürecektir.
    Daha fazla organik yiyecek yiyin ve eğer marketten alırsanız onları yıkadığınızdan emin olun.Yemeğinizi saklamak ve içeceklerinizi saklamak için cam kullanın.
  6. Herhangi içeriğinde parabenler olan parfüm, kolonya ve oda kokusu kullanmayınız. Parabenler xenoestrogenlerdir.
  7. Rahat bir uyku uyumak testosteron seviyenizi yükseltir. Yeterince uku uyumadığınız zaman testosteron seviyeniz yüzde 40 düşebilir. 6-8 saat uyku uyuyun.
  8. Daha az stess yapın.Stesse girdiğiniz zaman vücudunuz kortizol adında bir stress hormonu salgılar ve vücudunuz testosteron üretimini bırakır.
  9. Her gün 1000-1500mg C vitamini alın. C vitamini sizin kortizol seviyenizi düşürerek daha fazla testosteron üretmenize olanak sağlar. Testosteronun östrojene dönüşmenizi engeller.
  10. Adam gibi kas çalışın. Büyük kas gruplarını çalıştırın.
  11. Seksual aktivitenizi çoğaltın.
  12. A,B,E vitamini alın.
  13. Alkol içmeyiniz ve greyfurt yemeyiniz.
  14. Hayata Bakışınız. Depresyon testosteron seviyenizi alt üst edecektir. Tam tersi ise iyi bir testosteron seviyesi demektir.
  15. Aşırı Çalışma. Aşırı çalışarak testosteron seviyenizde düşüşe sebep olabilirsiniz.

Dün 1 tane dondurulmuş embriyo transferim yapildi. İnşallah güzel haberler veririz birbirimize kızlar

hadi inşallahh tutunur :) güzel haberlerini bekliyoruz :)

Kızlar sonuçlarınızi mutlaka yazın benimde 9.günüm kaçıncı gün embriyosuydu sizlern

Back
X