Enfeksiyon falan yok di mi bebeğin pozisyonundan kaynaklanıyor kasılmalar. bende enfeksiyon varken aynı şikayetler olmuştu. acaba dedim sende de olabilir mi?Bahar cım şikayetlerim tam olarak 1.5 ay kadar önce başladı ama bu ay çok rahatsız edecek boyuta geldi.
Özellikle akşamları karnım çok sertleşip geriliyor ve kasılma başlıyor.Uzanıp dinlenmediğim sürece de geçmiyor.
Önce ki akşam avm.ye gittik ,yarım saat dolandıktan sonra yürüyemez hale geldim.
Oğlum çok yorgu ve uykuluydu,o yüzden acil'e gitmedim ama demek istediğim birazcık dolansam kasılmalar başlıyor.
Evet canım ben de senin gibiyim.Yatalak olmadığım müddetçe kimseye minnet etmem.
İlk doğumumda hastanede 1 gece kalıp annemlerin evine çıkmıştım. Annem refakatçi olduğu için eve gelir gelmez uyumuştu.
Çok aç olduğum için 1 günlük sezeryanlı halimle kendime çorba pişirip banyoya girmiştim.Evet canım çok acıyordu ama nazlandırılmayınca kendi kendime naz yapamıyorum işte...
Amin inşallah atlatırım.bence şuan 10 civarıysan 15i bulmaz artık kilonMaşallah bebeğin kilosu boyu çok iyi. böbrek için de çok kafaya takma. zaten beklemekten başka yapacak bişey yok. iyi düşün iyi olsun inşallah. tabi doktorun dediklerini de ihmal etme elinden geldiğince dinlen. gerçi senin bi çocuğun daha var ama olduğu kadar artık. valla 5 kilo da çok iyi almşsın. ben 10 kilo aldım nerdeyse
Allah yardımcın olsun canım. inşallah sınavını kolaylıkla atlatırsın. bence enerjisizliğin havalardan ve hasta olmandan kaynaklanıyor. beslenmene çok dikkat et ve dinlen fırsatın varken.
ben de çok gereksiz buluyorum hem pahalı hem zevksiz bence. önden düğmeli pijama ve bir tane de gecelik düşünüyorum ben.
ben nerdeyse 10 kilo aldım. benim doktor pek kilo takibi yapmıyor. aile hekimliğindeki hemşire kontrollerde takip yapıyor. 3 hafta önce iyi demişti. ben de en fazla 15 kilo düşünüyorum. son 4 haftadır 1 kilo bile almadım. başta biraz hızlı gittim.biraz hareketsizlikten oldu. sonrasında tartıda rakamlar yükseldikçe az dikkat etmeye karar verdim. ben normalde zaten tatlı ve hamur işi çok fazla tüketmem. abur cubur işi fazla bende. onları biraz kesince kilo alımı yavaşladı.
Kızlar ses kısıklığı bende geçmedi. Sinuzitim ve de larenjit bir arada hiç çekilmiyor. Geçeleri uyuyamıyorum hiç.Fullialein canım sen hangi antibiyotik kullanmistin. Haftaya kontrolüm var.
Kızlar bu magnezyum ü her akşam kullanmama rağmen dün gece çok fena kramp girdi ayağıma. Biri dr à soracaktı. Günde iki kez kullanan var mi
Amin canm inşallah hepimiz saglikla kavuşalim yavrularimiza inşallah
Frosch dediginiz ürünu gördum ama hiç dikkatimi cekmedi ya bidaki gidişimde bakaym ona bende.
Aynen naz yapmayı bende bilmiyorum ama bazen gerekli :) ayrıca geçen gün demiştim okudunmu bilmiyorum bende karnim da gerilme var diye acile gitmistim ya işte bana da direk o karında sertleşme toplanma rahim de kasilmayi gosteriyo demişti o yüzden çok dikkat et emi bırak biseylerin eksik kalsın bak az kaldıBahar cım şikayetlerim tam olarak 1.5 ay kadar önce başladı ama bu ay çok rahatsız edecek boyuta geldi.
Özellikle akşamları karnım çok sertleşip geriliyor ve kasılma başlıyor.Uzanıp dinlenmediğim sürece de geçmiyor.
Önce ki akşam avm.ye gittik ,yarım saat dolandıktan sonra yürüyemez hale geldim.
Oğlum çok yorgu ve uykuluydu,o yüzden acil'e gitmedim ama demek istediğim birazcık dolansam kasılmalar başlıyor.
Evet canım ben de senin gibiyim.Yatalak olmadığım müddetçe kimseye minnet etmem.
İlk doğumumda hastanede 1 gece kalıp annemlerin evine çıkmıştım. Annem refakatçi olduğu için eve gelir gelmez uyumuştu.
Çok aç olduğum için 1 günlük sezeryanlı halimle kendime çorba pişirip banyoya girmiştim.Evet canım çok acıyordu ama nazlandırılmayınca kendi kendime naz yapamıyorum işte...
Bende artık hergun kullanmama ve artık süt içip muz kaşar yememe rağmen geceleri çok fena oluyorum tuvalete Kalktığımda bi sure bacaklarimin ustune basamiyorumKızlar ses kısıklığı bende geçmedi. Sinuzitim ve de larenjit bir arada hiç çekilmiyor. Geçeleri uyuyamıyorum hiç.Fullialein canım sen hangi antibiyotik kullanmistin. Haftaya kontrolüm var.
Kızlar bu magnezyum ü her akşam kullanmama rağmen dün gece çok fena kramp girdi ayağıma. Biri dr à soracaktı. Günde iki kez kullanan var mi
Enfeksiyon falan yok di mi bebeğin pozisyonundan kaynaklanıyor kasılmalar. bende enfeksiyon varken aynı şikayetler olmuştu. acaba dedim sende de olabilir mi?
maşallah bebişin kilosuna canım inşallah sağlıkla zamanlı gelir bebiş. umarım rahatça bol bol dinlenirsinMerhaba kızlar..
Doktordan geldik..
Çok iyi sayılmam ama yine de "şükür" her şeyin başında gelir biliyorum.
Bebeğimin böbrek genişlemesi artmış.
Doğum sonrası hemen takibe alınması gerekiyor.Ameliyat ihtimali var ama şimdilik gidişat takip edilecek...
31 + 1 günlüğüz bugün.
Boyu 42 cm ,kilosu 2000 gr.
Bana gelince...
Bebeğin başı çok aşağıda olduğu için çok ağrılarım oluyormuş.Erken doğumu engellemek için yürüyüş ,iş - güç ve ilişki yasak.
Gün boyu yapabildiğim kadar ayaklarımı uzatıp dinlenmem gerekiyor.
Ağrılarımın hafiflemesi için magnezyum ve calcium başladık.
Her şey yolunda giderse doğum 24 ocak gibi olacak inşallah.
Son olarak kilo alımı ve beslenme şekli aynen devam dedi. Şuana kadar sadece bebek kilo almış.Böyle giderse doğum ile birlikte bu alınan kilonun hepsi gidecekmiş.
Bizden haberler bu kadar..
ay günlük 2 yumurta ne kızlar ben haftada 3-4 yiyebiliyorum kötü hissettim şimdi:/Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim canım.
İnanın çok rahatladım sizler yazdıktan sonra..
Rahim ağzı ölçümü yapmadı.
Doğuma kadar yürüyüş ,ilişki ve iş güç yasak dedi.Acaba sezeryanlı olduğum için mi bakmadı bilemedim...?
Aslında benim sorunum tez canlılık değilde kimseye minnet etmemek.
Elim ayağım tuttuğu sürece her işimi canım acısa da kendim yapıyorum.
Biraz da düzeni seven bir insanım.İster istemez yoruyorum işte kendimi ama daha dikkatli olacağım artık.
Beslenme olarak geçen ay'a kadar hiç dikkat etmedim.Ne bulursam onu yiyordum. Bu ay da özellikle bir şey yapmadım ama günlük kesin tükettiğim şeyler sabahları büyük bardak taze sıkılmış meyve suyu ve 2 yumurta.
Günde 2 büyük bardak süt.Gün aşırı etli yemek ve hafta da 1 balık.
Bunlar dışında hiç özel bir şey yemedim diyebilirim. Hatta vicdan azabı bile duyuyorum bazen kendime iyi bakmadığım için ama yeterliymiş demek :))
Yok erken değil bence.
Zaten çarşamba günleri doluyor haftamız.
7 aralıkta da tam 32 oluyoruz.
ben hacı şakirin aldım ama kaça aldığımı hatırlamıyorumBebek deterjanlari çok pahali degilmi
kizlar siz nerden hangi markayi kaça
aldinız ????
20 yikamalin dalin 30 tlydi 1500lt uni baby 25 tl normalmi bu fiyatlar??
Haci şakiride gordum canm ama sıvi deterjan alıcam diye bakmadim.ben hacı şakirin aldım ama kaça aldığımı hatırlamıyorum
Canim bende dalin üni baby düşünuyordum annem sadece dalan roxy kullan iki durulama yap dedi ona uydum vazgeçtimBebek deterjanlari çok pahali degilmi
aldinız ????
cnm bende sıvı alıcaktım ama eltim yanımdaydı sıvı alma bunu al daha iyi dedi normal hacışakirin rendelenmiş hali gibiymiş açıp bakmadım daha tecrübeli anne diye onu dinledim aldımHaci şakiride gordum canm ama sıvi deterjan alıcam diye bakmadim.
Aslinda haci şakir israil ürunu filan diyolar o yüzdende bakmadim hoş diger markalar ne mali onuda bilmiyorm ya bilemedim ya çok pahali geldi ha bire yikiycaz kıyafetleri 20 yikama nedir hemen bitercnm bende sıvı alıcaktım ama eltim yanımdaydı sıvı alma bunu al daha iyi dedi normal hacışakirin rendelenmiş hali gibiymiş açıp bakmadım daha tecrübeli anne diye onu dinledim aldım
Bebek deterjanlari çok pahali degilmi
aldinız ????
maşallah bebişin kilosuna canım inşallah sağlıkla zamanlı gelir bebiş. umarım rahatça bol bol dinlenirsin
ay günlük 2 yumurta ne kızlar ben haftada 3-4 yiyebiliyorum kötü hissettim şimdi:/
muz-ceviz-badem-süt veya yoğurt her gün ama. balık mutlaka haftada 1.
kilo konusunu hiç takmayın herkes çok iyi almış. 7. ay kontrolümde +10 kg ydu benim de, dr çok iyi dedi. bebiş 1,350ydi.
10 güne yine kontrol var bakalım kaç olduk. bir de ctesi pazar ankaraya gideceğiz şimdi mesajlarınızı okuyunca doktoruma mesaj attım acaba yarın kontrole geleyim mi öncesinde diye. yolculuk vs sarsarsa ya diye endişeleniyorum. bi de alışveriş yapacaığm için heycanlıyım burda olmayan mağazalar var. kendi kendimi boşu boşuna yormayayım.
benim en sıkıntı çektiğim konu uykusuzluk. bakıyorum hepiniz erkenden kalkıyorsunuz gece 5 hatta bazen 6ya kadar dönüyorum içim sıkılıyor uyuyamıyorum. her gece aynı şey. ne kadar yorulsam da kendimce erken kalksam da. öğlen de 1den önce kalkamıyorum. bebek te anası gibi gece 3te bir başlıyor hareketlenmeye oturup konuşuyorum onunla:) düzene girer inşallah.
Dalanada bakıyim ben bi piyasa araştırmasi yapıym iyisimiCanim bende dalin üni baby düşünuyordum annem sadece dalan roxy kullan iki durulama yap dedi ona uydum vazgeçtim
Aynen öyle rendelenmiş hali :) banada alt komşum verdi al şimdi yika bununla alma boşuna diye onunla yikadim bende hacı şakır le yanı :)cnm bende sıvı alıcaktım ama eltim yanımdaydı sıvı alma bunu al daha iyi dedi normal hacışakirin rendelenmiş hali gibiymiş açıp bakmadım daha tecrübeli anne diye onu dinledim aldım
Hacı şakır uygun baya dalin biraz evet pahalı 2 lt likmi neydi 23 flndi burda da kaç yıkama onabakmadim ama hacı şakır küçük paket bile baya gider gibi geldi banaAslinda haci şakir israil ürunu filan diyolar o yüzdende bakmadim hoş diger markalar ne mali onuda bilmiyorm ya bilemedim ya çok pahali geldi ha bire yikiycaz kıyafetleri 20 yikama nedir hemen biternetten bakıyim ben birazda fiyatlara
Bence de gereksiz pahalılar. Zaten bi mal çeyiz ya da Doğum içinse ekstra bündiriyorlar üstüne. Hala 1700₺ verdiğim Karaca yemek takımına yanarım ne gerek var diyen olmadı hiç!Bebek deterjanlari çok pahali degilmi
aldinız ????
maşallah bebişin kilosuna canım inşallah sağlıkla zamanlı gelir bebiş. umarım rahatça bol bol dinlenirsin
ay günlük 2 yumurta ne kızlar ben haftada 3-4 yiyebiliyorum kötü hissettim şimdi:/
muz-ceviz-badem-süt veya yoğurt her gün ama. balık mutlaka haftada 1.
kilo konusunu hiç takmayın herkes çok iyi almış. 7. ay kontrolümde +10 kg ydu benim de, dr çok iyi dedi. bebiş 1,350ydi.
10 güne yine kontrol var bakalım kaç olduk. bir de ctesi pazar ankaraya gideceğiz şimdi mesajlarınızı okuyunca doktoruma mesaj attım acaba yarın kontrole geleyim mi öncesinde diye. yolculuk vs sarsarsa ya diye endişeleniyorum. bi de alışveriş yapacaığm için heycanlıyım burda olmayan mağazalar var. kendi kendimi boşu boşuna yormayayım.
benim en sıkıntı çektiğim konu uykusuzluk. bakıyorum hepiniz erkenden kalkıyorsunuz gece 5 hatta bazen 6ya kadar dönüyorum içim sıkılıyor uyuyamıyorum. her gece aynı şey. ne kadar yorulsam da kendimce erken kalksam da. öğlen de 1den önce kalkamıyorum. bebek te anası gibi gece 3te bir başlıyor hareketlenmeye oturup konuşuyorum onunla:) düzene girer inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?