Kesinlikle gerçeklik payı çok yüksek ilk bebeğim ama yegenlerim de hep çoğu şeyde tecrübe edindim sayılır çünkü doğdukları gunden itibaren yanlarında oldum hep vee gerçekten her bebekte farklı şeyler cikiyo ve herşeyi yaşarken ogreniyosun ve etrafin demesi burda ki yazıda da olduğu gibi onların demesiyle olmuyo çoğu şey her anne bebeği için en iyisini bilir ve bebeğini en iyi o tanıdığı için onun için ne iyiyse onu yapar çok guzel bi yazı olmuş bence deçok güzel bir yazı ve gerçeklik payı var diye düşünüyorum cnm
Mesela yegenim de geçen sene doğdu işte ben gittim yine doğuma ve 3 gün bağırdı evde aç bu çocuk dedim kendim Dr a sormadan mama aldım yengemin annesi surekli konuşup durdu o kadar bebeğe niye mama veriyonuz diye ama bebek titriyo ve sinirden yengemi de emmiyo sezeryan da süt geç geliyo o sure de bebek aç kaldı yengemin sut geldi bu defa bebek çok sinirli olduğu için emmedi Mama verdim bi kaç kez ve kontrolü beklemeden goturelim dedim gittiğimizde dr aç bu dedi çekinerek mama verdigimi söyledim tahlil istedi ve sonuç bebeğin şekeri dusmustu sinirdaydi eğer o mamayi vermeseydin komaya girerdi elinizde kalırdı dedi .... Ve ne kadar yiyosa emme sonrası mecbur mama vereceksiniz dedi ve sınır da koymadı çünkü aç dedi o yüzden bebeğe ne iyi geliyorsa mecbur onu yapiyo insançok güzel bir yazı ve gerçeklik payı var diye düşünüyorum cnm
Dogruuuu ayagimda kesinlikle.sallamam dedim,salladim...ne zaman hazir oldu o zaman cise alistik daha neler neler,annelik hakkaten cok zorrr,dogdugu gunden beri hep kaybetme korkusu yasadim,hala da yasiyorum cook guzel duygu ama cok zor Allahim herkese bu duyguyu nasip etsin insallahAnnelik hikayesi ... <3 <3
1. Okudum ki: Doğduğunda mutlaka sadece anne sütü verilecek. Yoksa biberona alışabilir veya "emzik karıştırma sorunu" yaşayabilirmiş.
Yaşadım ki: Bebişin kilosu önemli miktarda azalır ve doktor formula ver derse, aynen formula takviyesini dayıyormuşuz.
2. Okudum ki: Sallayarak uyutmaya alıştırmamak lazımmış.
Yaşadım ki: İlk 3 ay bebişin uyuması için her yol mübahmış.
3. Okudum ki: Bebeğimizi memede veya biberonda uyutmamak lazımmış.
Yaşadım ki: Bebiş uyuyacaksa uyusunmuş, ister memede, ister biberonda, ister bacakta sallanırken...
4. Duydum ki: Aman her gak guk dediğinde bebeği kucağa almayın; kucağa alışırmış, şımarırmış.
Yaşadım ki: Kucağa alışma diye diye birşey yokmuş. bebişimizi bol bol kucaklayıp, sarılıp öpecekmişiz. Güven duygusunun gelişmesi için ağladığında cevap verecekmişiz. Sonra çombak zaten kucaktan kaçmak için solucan gibi kıvranacakmış.
5. Okudum ki: 6-7 aylıktan sonra gece beslemelerini kesecekmişiz.
Yaşadım ki: Bu lafi edenler yavrularımız gece uyanıp ağladığında mıçlarında pireler uçuşarak beşinci uykularını uyuyorlarmış. Biz ise gidip güzelce beslemeye devam ediyormuşuz.
6. Okudum ki: İlk dişler ortalama 6. ayda çıkarmış.
Yaşadım ki: İlk dişler 11. - 12. ayda da çıkabilirmiş.
7. Okudum ki: Bebeklere TV seyrettirilmemesi gerekirmiş.
Yaşadım ki: Yavruya yapılacak başka animasyon kalmadığında ve yavru sıkıntıdan sınır küpü olduğunda (az da olsa) TV imdadımıza yetişirmiş.
8. Okudum ki: 1 yaşını geçtiğinde biberonla süt/su vermeyi bırakmak gerekirmiş.
Yaşadım ki: Başka türlü süt içmeyi kabul etmiyorsa biberonla vermeye devam edilirmiş.
9. Duydum ki: Çocuklar 1 yaşından evvel tuvalete alıştırılabilirmiş. (Ya da: annem, ben, kardeşim vs)
Yaşadım ki: Yavru hazır olmadan hiçbirşeyi zorla yaptıramazmışsınız.
10. Düşündüm ki: Biyoloji bilgilerime dayanarak ailede çoğunluk sarışın ise ben de kabak kafalı bebis bekleyebilirim.
Yaşadım ki: Çocuğun kesinlikle sana benzemeyebilir hatta uzak atalarından birine bile çekebilirmiş.
11. Düşündüm ki: Sonsuza kadar yavruşumu emzireceğim.
Yaşadım ki: Sütüm tahminimden evvel azalabilirmiş, hatta kesilebilirmiş.
12. Düşündüm ki: Bunların hepsini ben tek başına yaparım. Kimseye ihtiyacım yok.
Yaşadım ki: Annem olmasa bu çocuk 2 aylık olmazmıs. Belki olurmuş ama o zaman ben böyle olmazmışım.
13. Duydum ki: Ooooo onların zamanında onlar yokmuş, bunlar yokmuş, annelik çok zormuş.
Yaşadım ki: Annelik hala zor :)
Cookkkk hoşuma gitti bu yazı paylaşmak istedim :)
yok canım ben kadın doğum hastanesine gittim orda da sistem böyle oluyormuş..Özel e gidince evet öyle oluyo canım uyuşmazlık iğnesinde hiç ugrastirmiyolar bende dün mecbur özel de yaptırdım ve dediğin gibi hiç ugrasmadim paran varsa herşey kolay dönemin deyiz valla yoksa devlette haklarimizi kullanamıyoruz bile
Amin canım aynen annelik başka bisey şuan karnimizda bile basliyo ona zarar getirmeme duygusu koruma iç güdüsü ama gerçekten her bebek farklı oluyo ve bunu en iyi anne bilir bence de bebeğine iyi gelen herşeyiDogruuuu ayagimda kesinlikle.sallamam dedim,salladim...ne zaman hazir oldu o zaman cise alistik daha neler neler,annelik hakkaten cok zorrr,dogdugu gunden beri hep kaybetme korkusu yasadim,hala da yasiyorum cook guzel duygu ama cok zor Allahim herkese bu duyguyu nasip etsin insallah
Devlette mi yaptırdıb ben geven hafta yazmıştım yaşadıklarımı o yüzden dedim ve çarşamba tekrar kan vermek zorundaydım bi gün sonrasını beklemek zorundaydım ve Ankara dayım ben sadece eczacılar odasına kendin gidip almak zorundaymissin bunlar uzayinca da eşim yaptir özel de dedi gayet kolay oldu :)yok canım ben kadın doğum hastanesine gittim orda da sistem böyle oluyormuş..
Aynen,tibbi bilgiler tecrube vs bazen annelik.icgudusunun altinda kalabiliyor,bunun orneklerini ilerde cok.yasayacagizAmin canım aynen annelik başka bisey şuan karnimizda bile basliyo ona zarar getirmeme duygusu koruma iç güdüsü ama gerçekten her bebek farklı oluyo ve bunu en iyi anne bilir bence de bebeğine iyi gelen herşeyi
Aynen,tibbi bilgiler tecrube vs bazen annelik.icgudusunun altinda kalabiliyor,bunun orneklerini ilerde cok.yasayacagiz[/QUOTE
Hayırlısı bakalım inş bebislerimiz zorluk çıkarmaz bize de bizde sıkıntısız atlatiriz o zor dönemleri :)
bende bilmiyordum bugün gidince direk yatış yapalım hemen halolsun dedi doktorum.. prosedür değişiyor ilden ile herhalde iğnede hastanenin eczanesinden temin edildi sanırım neyse ki öyle ya da böyle halettik sonuçta şükür :))Devlette mi yaptırdıb ben geven hafta yazmıştım yaşadıklarımı o yüzden dedim ve çarşamba tekrar kan vermek zorundaydım bi gün sonrasını beklemek zorundaydım ve Ankara dayım ben sadece eczacılar odasına kendin gidip almak zorundaymissin bunlar uzayinca da eşim yaptir özel de dedi gayet kolay oldu :)
Aynen demekki degisiyo ama çok saçma bence bu olaybende bilmiyordum bugün gidince direk yatış yapalım hemen halolsun dedi doktorum.. prosedür değişiyor ilden ile herhalde iğnede hastanenin eczanesinden temin edildi sanırım neyse ki öyle ya da böyle halettik sonuçta şükür :))
Yok tatlım alismiyo yanı en azından bizim bebekler de öyle olmadı zaten biraz ucun çıkınca hemen kendi göğsü nu vermeye uğraş o zaman hiç bisey olmuyo diyorum ya Yengem 3 unde de aynı şeyi yaşadı sonra kendi göğsünü emdi yeter ki bebeğin emme isteği olsun inş ama hiç ucun yoksa ilk etapta direk onunla başla ki bebek sinirlenmesin alamiyorum diye zorlama yanı illa kendi göğsün için
Nişan alışverişinde almıştım bi takım penye 3 lu saten fln almamistim ise yaramiyo diye şimdi benim takımım nette lohusa takımı diye geciyomus onu gordumbi tane de normal yine penye alt ust takım aldım yedek diye lohusa diye aşırı pahalı lar gerek yok bence zaten evde de ne olsa giyerim diye dusundum ben o yüzden cok pahalı şeylere kaçmadim valla :)
Canim sende mi ogrencisinyoğurdu kayınvalidem gönderiyor haftalık olarak köyden geliyor canım içime sine sine yiyorum bol bol o yüzden yoksa ben de çok sevmemdoktoruma yazdım demin, yarın gel kontrol edelim içimiz rahat etsin demiş. 4 saat gidiş 4 saat geliş. bir sorun çıkmaz inşallah. vize ve finallerim var orda tabi ben kayıt olurken hamilelik falan yoktu
Ateş ölçer almayanlara bir öneri. ablam hemşire kendisine hangi ateş ölçeri alayım dedim. linktekini önerdi.
http://urun.n11.com/ates-olcer/brau...RezXMic6s4067eurfsosMaAtu58P8HAQ&gclsrc=aw.ds
sebebine gelince kulaktan ateş ölçerler çok hassasmış kulakta kir falan olduğunda doğru ölçüm yapmayabiliyormuş. biz sağlık ocağında koltuk altı kullanıyoruz daha sağlıklı sonuç veriyor dedi. hem ateş ölçere çok para vermenin gereği yokmuş. belki fikir olur. ben bundan alıcam.
Annelik hikayesi ... <3 <3
1. Okudum ki: Doğduğunda mutlaka sadece anne sütü verilecek. Yoksa biberona alışabilir veya "emzik karıştırma sorunu" yaşayabilirmiş.
Yaşadım ki: Bebişin kilosu önemli miktarda azalır ve doktor formula ver derse, aynen formula takviyesini dayıyormuşuz.
2. Okudum ki: Sallayarak uyutmaya alıştırmamak lazımmış.
Yaşadım ki: İlk 3 ay bebişin uyuması için her yol mübahmış.
3. Okudum ki: Bebeğimizi memede veya biberonda uyutmamak lazımmış.
Yaşadım ki: Bebiş uyuyacaksa uyusunmuş, ister memede, ister biberonda, ister bacakta sallanırken...
4. Duydum ki: Aman her gak guk dediğinde bebeği kucağa almayın; kucağa alışırmış, şımarırmış.
Yaşadım ki: Kucağa alışma diye diye birşey yokmuş. bebişimizi bol bol kucaklayıp, sarılıp öpecekmişiz. Güven duygusunun gelişmesi için ağladığında cevap verecekmişiz. Sonra çombak zaten kucaktan kaçmak için solucan gibi kıvranacakmış.
5. Okudum ki: 6-7 aylıktan sonra gece beslemelerini kesecekmişiz.
Yaşadım ki: Bu lafi edenler yavrularımız gece uyanıp ağladığında mıçlarında pireler uçuşarak beşinci uykularını uyuyorlarmış. Biz ise gidip güzelce beslemeye devam ediyormuşuz.
6. Okudum ki: İlk dişler ortalama 6. ayda çıkarmış.
Yaşadım ki: İlk dişler 11. - 12. ayda da çıkabilirmiş.
7. Okudum ki: Bebeklere TV seyrettirilmemesi gerekirmiş.
Yaşadım ki: Yavruya yapılacak başka animasyon kalmadığında ve yavru sıkıntıdan sınır küpü olduğunda (az da olsa) TV imdadımıza yetişirmiş.
8. Okudum ki: 1 yaşını geçtiğinde biberonla süt/su vermeyi bırakmak gerekirmiş.
Yaşadım ki: Başka türlü süt içmeyi kabul etmiyorsa biberonla vermeye devam edilirmiş.
9. Duydum ki: Çocuklar 1 yaşından evvel tuvalete alıştırılabilirmiş. (Ya da: annem, ben, kardeşim vs)
Yaşadım ki: Yavru hazır olmadan hiçbirşeyi zorla yaptıramazmışsınız.
10. Düşündüm ki: Biyoloji bilgilerime dayanarak ailede çoğunluk sarışın ise ben de kabak kafalı bebis bekleyebilirim.
Yaşadım ki: Çocuğun kesinlikle sana benzemeyebilir hatta uzak atalarından birine bile çekebilirmiş.
11. Düşündüm ki: Sonsuza kadar yavruşumu emzireceğim.
Yaşadım ki: Sütüm tahminimden evvel azalabilirmiş, hatta kesilebilirmiş.
12. Düşündüm ki: Bunların hepsini ben tek başına yaparım. Kimseye ihtiyacım yok.
Yaşadım ki: Annem olmasa bu çocuk 2 aylık olmazmıs. Belki olurmuş ama o zaman ben böyle olmazmışım.
13. Duydum ki: Ooooo onların zamanında onlar yokmuş, bunlar yokmuş, annelik çok zormuş.
Yaşadım ki: Annelik hala zor :)
Cookkkk hoşuma gitti bu yazı paylaşmak istedim :)
Kızlar bu astronot tulum fiyatlari uygun mu e bebekte dün gezerken dikkatimi çekti kaliteleri de hoştu bide kullanışlı mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?