2017 Şubat Anneleri

ben de lansinoh tekli elektrikli düşünüyorum. ikilisinde emiş gücünün daha kısa sürede azaldığını yazıyor bir çok kişi. ilk etapta bir arkadaşımdan ödünç deneme amaçlı alacağım. hem süt durumuma bakarım hem de işe yarayıp yaramadığına. çalışan anneler olarak sütümüz gelirse oldukça işe yarayan bir ürün.

Ben 6 tlye koltukaltı aldım.
Yüksek ateş alarmlı.
Denedim gayet güzel.
Biraz geç ölçüyo ama olsun bi ton para vermeye gerek yok bence.
ablam hemşire braun prt 1000 modelini önerdi. internette 30 lira civarı 10 sn içinde ölçüm yapıyor. kulaktan ölçenlere çok para vermene gerek yok dedi.

Sanırım grupta en ince ekonomik hesap yapanlardan biriyim :)))
Herşeyi didik didik araştırmadan almıyom.
Çingen ruhlu ivo :)))

ben de çok acil olmayan ürünlerde indirimleri takip ediyorum elimden geldiğince. bu şekilde bir çok ürünü nerdeyse yarı fiyatına getirdim

yarın kontrolüm var 32 hafta bitti. 32 hafta bitiminde 5 hafta da çalışabilir raporumu da alacağım yarın inşallah. bugün ders programımız değişti 2 günümü boşalttılar sağolsunlar. bu şekilde 5 haftayı çok daha rahat çalışırım inşallah.

bebek şekeri için de bunu düşündüm. tema olarak denizci teması belirledik. ona uygun olacağını düşünüyorum.
http://urun.gittigidiyor.com/bebek-...4368329047&mpch=ads&scxid=14489-145818-2357-0

Son düzenleme:
şahinler duymadım canım fiyatlar nasıl? benim beğendiğim 2li 149du. indirim var ama emzirme sütyenine gelmemiş

Çok pahalı bence.
Altı üstü sütyen.
Bonprix güzel hem de cici modelleri.
Sıkıcı tek renk değil ve 30 tl.
Ben ordan almayı düşünüyorum

Bugün kontrolum vardı.
32+0 oldum ama bebeğim 42 cm 1650 gr.
Moralim bozuldu.
Doktor da kızdı niye moralini bozuyosun bu haliyle en az 3 kg doğar dedi.
Zaten toplamda 3 kg aldım ama yinede kızımın biraz daha kilolu olmasını isterdim.
İştahsız bi yapım var, iki öğün yiyorum ve aralarda bişey yemek aklıma bile gelmiyo.
Gün boyu kızdım kendime, ne cinssin ivo diye...hamilelikte bile iştahı olmaz mı bi insanın...
Pöff..
Bi de üstüne eşimle kavga ettim.
Ben okadar depresifken eve 12de geldi (!)
(Arkadaşındaydı, lafa dalmış. Ne geçersiz bi mazeret...)
O da k.çını devirdi yattı, gönül almak yerine.
Kısacası gıcık bi gündü.
Şuan sinirden başım ağrıyo.
Uyusam da bi an önce bitse bugün...

Seninki kız değil miydi? Kilosu az değilki daha ne olsun sıkma canını
Şişman demek sağlıklı demek değil

Seninki kız değil miydi? Kilosu az değilki daha ne olsun sıkma canını
Şişman demek sağlıklı demek değil

Kız canım.
Öyle mi dersin?
Ay moral oldun bak şimdi.
Dr da senden 4 kilo bi çocuk çıkmaz zaten narin bi yapın var dedi.
Benim de zaten alınganlığım üstümde olduğu için iyce moralim bozuldu.
Çok kilolu olsun derdinde değilim de 3ün üstünde olması anneye rahatlık sağlar diye çok duydum, yoksa bebek emmede isteksiz olabilirmiş, sarılık ihtimali olurmuş vs vs.
Yani biraz kendimi kurup gittim randevuya sanırım oyüzden etkilendim.

Çok pahalı bence.
Altı üstü sütyen.
Bonprix güzel hem de cici modelleri.
Sıkıcı tek renk değil ve 30 tl.
Ben ordan almayı düşünüyorum
netten baktım da balensiz gibi deneme imkanın oldu mu? yumuşak balensiz vs sütyen kullanamıyorum ben ya marks&spencerdaki yumuşaklığıyla cezbetti beni ama dediğin gibi pahalı geldi bana da

moralinin bozulmasını anlıyorum da bak doktor bir şey dememiş sağlıklı çok şükür demek ki canım. 3 kgya göre çok iyi maşallah.

E hayatım bu haliyle EN AZ 3 KG DOĞAR demiş ya sen niye canını sıkıyosun.. bebeğin asıl kilo alacağı zaman bundan sonrası zaten.. canını sıkma, kocayı da affet gitsin takıldıkça olan sana oluyo boşveeerrrrr..

Günaydınlar...
Dün akşam erken yatınca uykumu almış bir şekilde uyandım.Artık yıllardır geceleri defalarca uyandığımdan bünye alışmış.Sık sık uyanmış olsam da uykumu almışım :))

Dün eşime gıcık oldum ya.
Şu böbrek genişlemesi fazlasıyla kafama takılıyor ve en azından bunu doğrulayacak başka bir doktora daha görüneyim ki doğum sonrası bir durum varsa müdahele edilsin ,abartılacak bir şey yoksa da doğumdan sonra çıkıp eve gidelim diyorum.
Doğru düşünmüşsün gidelim diyor ve konuşma bitiyor her seferinde
Dün yine açtım konuyu ,olur gideriz dedi ve bitti...
Yahu adam bi ilgilen ,olur diyorsun da ne zaman müsaitsin ,hangi gün gidelim ,hangi dr.a gitsek daha iyi olur...
Hassasım işte bu konuda ,biraz ilgi göstersen ölür müsün
Aynı şey bebeğin eksikleri için de geçerli.
Bak erken doğumdan korkuyorum ,şurda 45 gün kaldı ,çıkıp eksikleri tamamlıyalım diyorum.Ona da olur tamam diyor bitiyor.
Ne zaman ,nasıl ,nereye gidelim soruları cevapları yokkk

Dün artık salladım ben de. Gideceksek ayarlasın her şeyi
Ben hem bir çocukla hem şu riskli günlerimde her şeye yetişemem
İstesem yetişirim aslında ama bu defa istemiyorum. Erkeklerin hep hazıra konmalarından sıkıldım artık

Günaydın canım:)) bundan bir kaç ay önce buna benzer bir durum yaşamıştım. Benimki normalde ilgilidir ama o an maç izliyodu bende bebek arabasından bahsediyodum ( günlerce araştırmışım beynim erimiş hangisi iyi diye düşünmekten) gösteriyorum gözü maçta falan.. sen misin öyle yapan bana bi geldiler soldan soldan:))) malum hormonlar o kadar ağlayarak içli içli laf saymışım ki ödü koptu bişey olacak diye:)) daha ben ağlarken aldı bilgisayarı şu nasıl hayatım bu nasıl bebeğim :))) o günden sonra bi daha yapmadı çok şükür.. sen yine ilgilenmeyeceğim deyip rahat edemeyeceksin biliyorum aklın eksiklerde kalacak.. iyisi mi al karşına bi konuş kendini boşuna germe.. yüksek sesle duymadan kalbimizi okuyarak anlamaları malesef çok zor :)

Canım kafana takıp kendini üzme ama yine de biraz dikkat et beslenme.
Günde 2 öğün yetmiyor demek ki...
Çantana ara öğünler koy ,telefonuna hatırlatma ayarla..
Bir de madem az yiyorsun ,yediğin şeyler de boş kalorili veya düşük kalorili olmasın.Bebeği besleyecek protein ,meyve ,kalsiyum ve karbonhidrat ağırlıklı olsun.
Ben de çok fazla yiyemiyorum canım istemediği için ama yiyeceğim şeyleri ona göre seçiyorum.
Mesela kahvaltı da 2 yumurta ,1 dilim ekmek ,1 bardak taze meyve suyu.
Öğlene kadar 3-4 saat tutuyor beni ,canım istemiyor hiç.
Öğlen de ekmek arası kaşarlı sandviç tarzı bir şeyler ayarlıyorum.
İkindin 1 büyük bardak süt ,biraz kuru yemiş ,bisküvi filan(canım istemezse kalıyor onlar)
Akşam 7 gibi yemekte ne varsa ekmeksiz 1 porsiyon ,salata komposto filan
9 gibi de ya meyve ya da 1 bardak süt içiyorum yine...
Bu beslenme şekli ile 1 ayda 1 kilo almış bebek.Ben de toplam da 5 kilo almışım.
Sen zaten az beslendiğinin farkındasın. Biraz arttır bu ay ,fark olmazsa genetiktir denir geçilir..
Yeter ki sağlıklı olsunlar

Asıl bu haftalardan itibaren bebek kilo almaya başlar diye biliyorum.Moralini bozma günüyle uyumlu herşeyi yolunda önemli olan da bu erkeklerin hemen hemen hepsi aynı ince düşüneni çok nadir mesela dün 4 gibi birşey istedim gece sanırım 11 yada daha gecti geldi,almis ama gel de ye onu kütük gibi olmuş.. Gözünün önün de olduğu gibi attım öyle bakakaldı.Yani yapacak birşey yok şimdi onu niye attığını bile anlatmadım onun icin takilma

Ah aah.
Bazen canımı sıkıyor ,hiç bir şey yapasım gelmiyor.
Bir isteğim veya alacağım filan olsun yapar ama istiyor ki her şeyi ben planlıyayım.
Şimdi ben hastaneyi doktoru saati ayarlayıp ,gidiyoruz desem hemen gelir götürür ilgilenir ama ben bunlar olmadan bi konuşalım filan istiyorum..
Biz de maç sıkıntısı filan yok ama oğlan konuşmamıza hiç müsade etmiyor. Gündüz çalışıyor ,akşam baba oynayalım diye oğlan rahat bırakmıyor ,gece desen sızıp kalıyorum.Günler böyle geçip gidiyor işte...
Bakalım ben söylemeden kendi açacakmı konuları merak ediyorum.

Bu arada kapı süsüne bayıldım. Ellerine sağlık,çok güzel olmuş.

Al işte ayni benim eşim...Butun herseyi ben planlicam,soyliyecegim o sadece uygulayacak

Kız bebek zaten çok kilolu olmaz
En yakın arkadaşım unicorn rahimliymiş
Yani rahim tek kanallı ve bir noktadan sonra büyüyeniyor. Tabi bu usgde anlaşılmadı Bebek 36+5te kilo alamıyor diye alındı ve ameliyatta çıktı durum ortaya. Doktor sen nasıl hamile kaldın hayret demiş. Erkek bebek ve 2,5 kilo doğdu
Hafif sarılık oldu ama çabuk geçti ve kendi döneminde doğanlardan daha hızlı kilo aldı
Yani zayıf doğan hızlı büyüyor
İnsanlar 2 kilo doğan çocuklarına bakabiliyor bence 2,5 bile çok iyi ki doktorun sana 3 demiş

Mesela ben de minyonum
Hiç aşırı zayıf olmadım ama kafam ağzım burnum küçücüktür hele kulaklarım görenler sen bunlarla nasıl duyuyorsun diyor :) doktor o sebeple senin bünyen minyon çok kilo alma vücudun taşımaz dedi
Bence senin de öyle
Turuncunun dediği şekilde beslenmeyi dene ama ne yaparsan yap ne sen ne kızın aşırı kilo almaz
Ve tekrar ediyorum şuan zaten iyisiniz

Ay bu erkek milleti!
Hallederiz sen rahat ol kafası. Hep aynı
Şeytan diyor eksiklerle doğur, tutuşsun hastanede . Ama erkek yapı olarak böyle olunca kadın plan programda baskınlaşıp kontrolü ele alıyor mecburen. Yine dayanamaz ayarlarsın sen :))

Benim de 10 gün geriden geliyormuş doktor kahvaltını erken yap dedi yapıyorum artık 8 de bakalım ise yarayacak mi
her gün Bir yumurta, peynir,pekmez, gün içinde süt veya yoğurt, ceviz ,badem ,meyve ,kuru incir, haftada en az bir kere balık , yedi haftada en az 2-3 kere et tüketiyor musun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…