canım ne güzel bişeyler almışsın ben bakıp bakıp geliyorum, nerelerden alışveriş yaptın neler aldın.? Benimde belim çok ağrıyor akşamları yatamıyorum sabahları ise bel fıtığı hastaları gibi iki bacağım çekiliyor ahhh ah.Kızlar bugün dışarda işelerim vardı uyku seti bakdım banyo setini aldım dolaşdım biraz eve gelincede yemek hazırla falan derken oturamadım ayak bileklerime doğru bacaklarım çok fena ağrıyo duramıyrm resmen ağırlaşdığım için sanırım ama dayanamıyrm
Bende imom gynofern kullanıyorum
Merhaba Canım;
DOĞUM ÇANTASI – ANNE İÇİN GEREKENLER
· Hamilelik ve doğum takip kartınız ve doktor kontrollerinizin bulunduğu dosyanız, son yaptırdığınız kan ve idrar tahlilleriniz, sigorta kartınız, sağlık karneniz.
· Yakınlarınızın telefon numaraları
· 3 adet önden açılan gecelik
· 1 adet sabahlık
· Deodorant, diş macunu ve fırçası, tarak, şampuan, sabun, ıslak temizleme mendilleri, kulak pamuğu vb kişisel eşyalarınız
· Saçlarınızı rahatça toplayabileceğiniz toka ya da bant
· 3-4 adet özellikle önden kopcalı emzirme sütyeni ve pedleri
· Meme uçları için krem, göğüs kalkanı
· Göğüs pompası (özellikle meme başı olmayan hanımlar için)
· İhtiyacı kadar pamuklu ve tek kullanımlık iç çamaşırları
· 1 paket hijyenik kadın pedi
· 1-2 adet atlet
· Kağıt peçete ve havlu
· Eve dönerken giyebileceğiniz rahat kıyafetler
· Ayağınızı sıcak tutacak kalın çoraplar
· İçinde rahat ettiğiniz kolay giyilebilen alçak topuklu, kaymayan bir çift terlik
· Sizi dinlendirip rahatlatacak sevdiğiniz kitap, dergi, teyp ve kasetler
· Hastaneye giderken yolda rahat etmenizi sağlayacak yastık
DOĞUM ÇANTASI- BEBEK İÇİN GEREKENLER
· 2 tane bady (Mevsime göre kısa veya uzun kollu)
· 2 tane tulum
· 2 tane çorap
· 2 tane ağız mendili
· 2 tane pijama altı
· 2 tane şapka ve eldiven
· 2 takım kıyafet (zıbın takımı, pijama takımı, patiği, başlığı vs)
· Yelek ve hırka
· Battaniye
· 3–4 tane bebek bezi
· Araba koltuğu/ana kucağı veya portbebe
· Havlu, ıslak mendil
· 2 tane önlük
· 2 tane yelek
· Bebe şampuanı
· Saç Fırçası
· Kirli çamaşır torbası
Ankara'da hangi semttesin ona göre tavsiye de bulunalım. Özel mi devlet mi düşünüyorsun doğumu? Birde Ankara'dan Erzurum'a mobilya taşımak istemiyorsan resimdeki gibi portatif ve uygun iyatlı seyler tercih edebilirsin.
Canım benim hiç stres yapma, benim de alışverişim nerdeyse olduğu gibi duruyo, işten fırsat bulamadım, oyüzden azar azar internetten almaya başladım.
Ki zaten sen misafirmişin en acil şeyleri alman yeterli.
Arkadaşlar yazmışlar ihtiyaç tablosunu benim ekliycem bişi yok.
Yavaş yavaş denk gelenlerden almays başla hiç strese gerek yok kuzum.
Nen mesela biraz önce A101den ıslak mendil aldım.
Sonra başka biyerden bez aldım bugünlük bunlar :)
Fırsat bulunca gider bi battaniye alt değiştirme örtüsü falan alırım, öyle öyle tamamlanır inşallah :)
cevabın için çok teşekkür ediyorum tatlım..bakalım yazmış arkadaşlar bişeyler sağolsunlar gidip almaya çalışıcam bende.. ıslak mendil kullanmayın zararlı diye üstüne basa basa söylemişti bize ebeler doğum hazırlık eğitiminde.. illa kullanmak mecburiyetinde kalırsanız yıkayın suyla iyice durulanana kadar sonra kullanın dediler.. içinde bir sürü kimyasal olduğu için kullanımı önerilmiyormuş artık.. onun yerine ıslak pamuklar varmış sanırım .. pudrayı da sakın kullanmayın dediler.. o da zararlıymış..
Rica ederim . Muayene ücreti 250Tl , çukurambardaki Ankara Ticaret Merkezinde (ATM) muayenehanesi. Önceligi normal dogum olan bir doktor ve her muayenede ücret de almiyor, paragöz biri değil.
Merhaba Canım;
DOĞUM ÇANTASI – ANNE İÇİN GEREKENLER
· Hamilelik ve doğum takip kartınız ve doktor kontrollerinizin bulunduğu dosyanız, son yaptırdığınız kan ve idrar tahlilleriniz, sigorta kartınız, sağlık karneniz.
· Yakınlarınızın telefon numaraları
· 3 adet önden açılan gecelik
· 1 adet sabahlık
· Deodorant, diş macunu ve fırçası, tarak, şampuan, sabun, ıslak temizleme mendilleri, kulak pamuğu vb kişisel eşyalarınız
· Saçlarınızı rahatça toplayabileceğiniz toka ya da bant
· 3-4 adet özellikle önden kopcalı emzirme sütyeni ve pedleri
· Meme uçları için krem, göğüs kalkanı
· Göğüs pompası (özellikle meme başı olmayan hanımlar için)
· İhtiyacı kadar pamuklu ve tek kullanımlık iç çamaşırları
· 1 paket hijyenik kadın pedi
· 1-2 adet atlet
· Kağıt peçete ve havlu
· Eve dönerken giyebileceğiniz rahat kıyafetler
· Ayağınızı sıcak tutacak kalın çoraplar
· İçinde rahat ettiğiniz kolay giyilebilen alçak topuklu, kaymayan bir çift terlik
· Sizi dinlendirip rahatlatacak sevdiğiniz kitap, dergi, teyp ve kasetler
· Hastaneye giderken yolda rahat etmenizi sağlayacak yastık
DOĞUM ÇANTASI- BEBEK İÇİN GEREKENLER
· 2 tane bady (Mevsime göre kısa veya uzun kollu)
· 2 tane tulum
· 2 tane çorap
· 2 tane ağız mendili
· 2 tane pijama altı
· 2 tane şapka ve eldiven
· 2 takım kıyafet (zıbın takımı, pijama takımı, patiği, başlığı vs)
· Yelek ve hırka
· Battaniye
· 3–4 tane bebek bezi
· Araba koltuğu/ana kucağı veya portbebe
· Havlu, ıslak mendil
· 2 tane önlük
· 2 tane yelek
· Bebe şampuanı
· Saç Fırçası
· Kirli çamaşır torbası
Ankara'da hangi semttesin ona göre tavsiye de bulunalım. Özel mi devlet mi düşünüyorsun doğumu? Birde Ankara'dan Erzurum'a mobilya taşımak istemiyorsan resimdeki gibi portatif ve uygun iyatlı seyler tercih edebilirsin.
Bence kesinlikle 40 olmali 15 dakikada ne kumastaki kimyasallari temizleyebilirsin nede deterjaniKızlar size bir soru : Kızımın kıyafetlerini 30 derecede 15 dk mı, 30 derecede 40 dk mı yıkamalıyım?
Yok öyle ayrı ayrı yeme ben diyetisyenle beraber hareket ediyorum 2 aydır meyveyi yoğurtla yemen lazım yoksa şeker yükselir yine acikirsin aslında yöntemi bilince bir çok şeyi yiyip ( karbonhidrat çok az ama) pek kilo almiyorsun mesela Ben 4 kilo aldım 2 kilosu Bebek şu an su falan filan 1 kilo desen aslında 1 kilo almışımCan'ım meyve yoğurt ayran süt tüketiyorum zaten ama yemekleri fazla kaçırıyorum sanırım bide kilo aldıkça dikkat etmemeye başladım aman saldım iyice Doğumdan sonra çok işim var 20 kilo vermem gerekecek
Masaaalah Can'ım sanırım geç kaldım çünkü 17 kilo aldım bile ben bundan sonra dikkat edeyim bari . Senin boy kilon kaç ?? Ya da diyetisyenin önerdiklerini benimle paylaşır Muş'unYok öyle ayrı ayrı yeme ben diyetisyenle beraber hareket ediyorum 2 aydır meyveyi yoğurtla yemen lazım yoksa şeker yükselir yine acikirsin aslında yöntemi bilince bir çok şeyi yiyip ( karbonhidrat çok az ama) pek kilo almiyorsun mesela Ben 4 kilo aldım 2 kilosu Bebek şu an su falan filan 1 kilo desen aslında 1 kilo almışım
Oropram süresi kısaldıkça su kullanımı azalıyor kızlar onun için bebek kıyafetlerinin programları uzun ama biz diyoruz kı çok kirli değil kısa prığtsm da yıkayalım bu çok yanlış askında uzun proğram da yıkanmalıBence kesinlikle 40 olmali 15 dakikada ne kumastaki kimyasallari temizleyebilirsin nede deterjani
Cnm ben daha önce de eşimle gezmişdim bende hemen karar veremiyorum bugün annemler geldi daha önce beğendiğim kanz ın uyku setini aldık sevilbebenin şeffaf pembe desenli küvet takımını aldım ben arnavutköyde oturuyrm ama bebek olan değil diğeri ve çok bebek mağzası yok eşimde yoğun çalışıyo mecbur alıyrm hazır annemde destek çıkarken insan çok kararsız kalıyo ama bende uzandım iyi geldi bacaklarımın ağrısı geçdi belimin ağrısı çok oluyo hiç yorulmaya gelmiyrmcanım ne güzel bişeyler almışsın ben bakıp bakıp geliyorum, nerelerden alışveriş yaptın neler aldın.? Benimde belim çok ağrıyor akşamları yatamıyorum sabahları ise bel fıtığı hastaları gibi iki bacağım çekiliyor ahhh ah.
Canım benim hiç stres yapma, benim de alışverişim nerdeyse olduğu gibi duruyo, işten fırsat bulamadım, oyüzden azar azar internetten almaya başladım.
Ki zaten sen misafirmişin en acil şeyleri alman yeterli.
Arkadaşlar yazmışlar ihtiyaç tablosunu benim ekliycem bişi yok.
Yavaş yavaş denk gelenlerden almays başla hiç strese gerek yok kuzum.
Nen mesela biraz önce A101den ıslak mendil aldım.
Sonra başka biyerden bez aldım bugünlük bunlar :)
Fırsat bulunca gider bi battaniye alt değiştirme örtüsü falan alırım, öyle öyle tamamlanır inşallah :)
Tatlım eşim beşik ve gardrobu birlikte bakalım dedi ama bu aralar hiç vaktimiz olmadı. Bu bizim agashiler mağazalarda çok yok sanırım, eşim beşiği netten almaya pek olumlu bakmıyo ama bi şekilde ikna etcem gibi.
Öyle olursa da ayın 1inden sonra olur muhtemelen.
15 dakkada tozu gider ama durulaması yetersiz olur sanki oyüzden ben 40 dk tercih ederdim sanırım.ya da 15 üzerine ekstra durulama yaptırırdım.
Kızlar bir an önce doğurmak istiyorum eski halimi özledimBi ben miyim böyle hisseden
Bence kesinlikle 40 olmali 15 dakikada ne kumastaki kimyasallari temizleyebilirsin nede deterjani
Oropram süresi kısaldıkça su kullanımı azalıyor kızlar onun için bebek kıyafetlerinin programları uzun ama biz diyoruz kı çok kirli değil kısa prığtsm da yıkayalım bu çok yanlış askında uzun proğram da yıkanmalı
Bence yeterli değil deterjan kakmıstır15+12 yaklaşık yarım saat yıkamış oldum.
Hepsi 0-3 aylık olmasın bence..çünkü hemen büyüyorlar bir de çocuğunuzun gelişimine bağlı ..mesela doktor bana normalden uzun dedi o yüzden ben çoğunlukla 3-6 ay aldım inşallah sığar kizimbirde bişi sormayı unutmuşumben 2 adet 10'lu hastane çıkışı aldım .. içlerinde zıbın, şapka, eldiven, alt üst pijama , battaniye, mendil,body, yelek,önlük var birer tane.. bunlara ek olarakmı almalıyım yazdığınız miktarlarda body tulum vs. leri .? yani bunlar yetmez sanırım değil mi?birde bu hastane çıkışındakiler 56 cmlik yenidoğan.. diğer almam gerekenleri 3-6 ay mı alayım? yoksa hepsini 0-3 ay mı?
Ütülendigi icin bir sey olmaz15 dk da yıkayıp 12 dk da durulama yaptım evet
Kesinlikle ben.. ilk 4 ayım zaten her an öleceğim hissiyle geçti çubuk kraker ekmek su üçlüsüyle.. hep hasta ve zavallı gibi hissettim kendimi. 5.aydan sonra böbreğim şişti bebiş yaslandığı için. Dayanılmaz böbrek ağrılarıyla acillerde geçirdim. Sonra ağırlaştım eskiden yaptığım hiçbirşeyi yapamaz oldum. Şu an yüzüstü yatmayı, yemenin içmenin yasak olduğu zararlı herşeyi yemeyi, temizliğe bi girişip uçarcasına temizlik yapmayı, sokakta hızlı hızlı istediğim kadar gezmeyi, çoraplarımı rahat rahat giymeyi, ve sayamadığım daha birçok şeyi o kadar özledim ki..... ama bunları söyleyince de haksızlık ettiğimi, yerimizde olmak isteyen insanları düşünüp biraz utanıyorum galiba. Ama yoruldum işte. Bugünümüze şükür herşeye rağmen.. az kaldı sabredelim....
15 dk da yıkayıp 12 dk da durulama yapmış bulundum artık olan oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?