2017 Şubat Anneleri

bebeği dışarı çıkartırken ne giyeceği konuşulmuş sanırım. ben bebeğimi evden çıkacak fiziksel dirayette hissettiğim ilk günden itibaren her gün dışarı çıkartmayı düşünüyorum, her türlü hava koşulunda, uygun giydirerek. bu konuda biraz alman tavrına sahibim, kötü hava yoktur, kötü giyinmiş bebek vardır diyenlerdenim ve temiz hava almasının çok önemli olduğunu düşünüyorum. bebeğin muhtemel doğum tarihi 5 şubat olunca haliyle mont olayını da düşünmek gerekmişti:) kuzey ülkelerinde yaşayanlar bu sorunu nasıl çözüyor biraz araştırdım. bu iş için çeşitli alternatifler mevcut. eğer bebeğinizi bebek arabasıyla veya anakucağı/oto koltuğuyla dışarı çıkartacaksanız içine yerleştirdiğiniz zaman emniyet kemerini bağlayacağınızı unutmayın. dolayısıyla uyku tulumu benzeri şeyler, yün, polar tulumlar kullanacaksanız uygun yerlerinde emniyet kemeri bantlarının geçeceği delikler olmalı. bu amaçla footmuff denilen bebek arabası/otokoltuğu içinde kullanılabilen bir tip mont satılıyor aslında. rastgele resimler paylaşıyorum aşağıda. bunları bebek arabasına/otokoltuğuna yerleştirirken kemer kısımlarını da içinden geçirip bebeği içerde sabitleyebiliyor ve güvenle taşıyabiliyorsunuz. sadece sarıp sarmalarsanız veya kemer deliksiz tulumlarla koyarsanız taşımak güvenli olmayabilir. avantajları oldukça uzun süre kullanılabilmeleri, beden olmuyor bunlarda bebek sığdıkça kullanabiliyorsunuz, benim yeğenim 3 yaşında hala sığıyor. biraz fiyatlı oldukları ve çok uygun alternatiflerinin de tiplerini beğenmediğim için bunlardan almadım. eski meski ama lazım olursa yeğenimden kalan da var.

İkinci bir alternatif markasına göre astronot/kozmonot diye satılan tulumlar. Ben bu tulumlardan aldım bir tane. C&a mağazaları türkiyeden çekildiği için kapanan mağazalarda çok büyük indirimler yaptılar, oradan 35 liraya mı ne almıştım bir tane 62 beden. bu sene bizi idare eder diye düşünüyorum. e-bebekte 50 liraya alternatifler var. uygunu rahatlıkla bulunabilir. avantajı bebeği giydirince ister kemerle bağlayıp arabasına oturtmak, ister kucakta taşımak, ister slingle taşımak mümkün, beli açıldı sırtı üşüdü ayakkabısı çıktı derdi yok.

yok ben çok dışarı çıkartmayacağım, her yere arabayla gideceğim, sadece arabaya binip inerken üşümesin diye bişey lazım diyorsanız, o amaçla üretilmiş kundak tulumlar var. bunların da içinde anakucağı kemerinin bantlarını geçirebileceğiniz delikler oluyor dolayısıyla bebek içindeyken anakucağı/otokoltuğu ve bebek arabasına güvenle sabitleyebiliyorsunuz, ayrıca misafirlikte vs içinde yatağı temiz bir alan yaratmış oluyorsunuz, altını değiştireceğiniz zaman alttan fermuarı rahatça açılıyor. ben babyfehn markasından almıştım bir tane. araba koltuğundayken üstüne battaniye örtsem kayar düşer diye düşünerek almıştım.

Bir de kızlar çoğunuz balık yağı kullanıyor sanırım, ben kullanmadım hiç ama her hafta mutlaka balık yerim. Hamile kalmadan önce bir kere alerji yapmıştı çekindim içmeye o yüzden acaba haftada bir balık yemek de eşdeğer midir balık hasına.

Bende kullanmıyorum günde bir tane multivitamin ve demir hapı harici birşey. Haftada bir balık yiyorum her gün fındık ceviz badem de yiyorum yeterli geliyordur omega için umarım. Doktor da söylemedi herhangi birşey bu konuda.

Siz herşeyi düşünmüşsünüz bizle de paylaştığınız için cok teşekkürler . Kundak alaçam ben .arabayla gidip gelcek heryere nasilolsa diye kundak yeterli olur diye düşünüyorm

Aynen bende sabah akşam yağ mesaisi yapıyorum gobek yağlama mesaisiama cok kasiniyo o zmn tekrar sürüyorum az geldi herhal diye
Gün içinde kaşınmiyor Allah'tan okulda çok zor olurdu yoksa. Bi de sadece karın bölgesi değil kalça basen ve göğüs bölgesine de sürüyorum ben ne olur ne olmaz diye

selam kislar..... benim gibi bu saatte acikip dolabtaki tursuyla bayagi bir bakisip sonra tansiyon ilaci kullandigim icin tursudan vazgecip ekmek arasi yiyen varmi ... pofffff cok acim ya... bu saatee ekmek arasi yenirmi yedim valla...

nasil aciktim yaaa nasil boyle bi aclik yok..... napim ya.... en son 4 te yedim baska biaey yemedim uykuda tutmayinca aciktim... zaten yemek yiyemiyorum aksam yemegi yani... ay yiyorum ama kendimi cook suclu hissediyorum

selam kislar..... benim gibi bu saatte acikip dolabtaki tursuyla bayagi bir bakisip sonra tansiyon ilaci kullandigim icin tursudan vazgecip ekmek arasi yiyen varmi ... pofffff cok acim ya... bu saatee ekmek arasi yenirmi yedim valla...
Bende açım sabretmeye çalışıyorum az sonra süt ve muz yiyip yatacağım bu ara ne görsem yiyesim geliyor eşim de yanımda değil gece filân çikip yerdim inan ki burada olsa o kadar istiyorum yani

başınız sağolsun.. mekanı cennet olsun dedenizin..

nekadar cok emek vermissin ....tesekurler keske para olsada hpsinden alsak ne guzel olurdu

Bende açım sabretmeye çalışıyorum az sonra süt ve muz yiyip yatacağım bu ara ne görsem yiyesim geliyor eşim de yanımda değil gece filân çikip yerdim inan ki burada olsa o kadar istiyorum yani
ay beb sabredemedim... yedim gitti valla... hayir canim su saatte okadar cok sey iatiyoki neoldu bugun bana bilmem... tursu yesem olmaz dimi tansiyonum 15 lerde benim ama cok istiyom esimde kizdi zaten gece gece is cikaricam basima... yemem ama cok canim cekti valla.. dogum yapiyim once 3 tane sigara cekicem sonra tursu yiyicem ilk hedeflerim ....

Ya canim ya hamile topigine yemekten mi söz edilir ağzım sulandı yaw.kilo aldık ama nasıl vericez doğumdan sonra da yemek düşünüyoruz

Cok
Cok bilgilendirici bir yazı olmus cnm tesekkurler bizimle paylastigin için. Simdi senin aldigin markaya baktm modelleri de güzelmiş.babyfehn markasinin kundak tutumları takilabilior mu smdi ana kucagina. Internetten baktm aciklamasinda göremedim de.. oyle bir ozelligi varsa com guzel olur. Ya da diğer kundaklarda yok mu boyle bir ozellik yarin gidip kundak bakicam havalar sogudukca bebisim de üsutur diye endiselenmeye basladm..

Ya canim ya hamile topigine yemekten mi söz edilir ağzım sulandı yaw.kilo aldık ama nasıl vericez doğumdan sonra da yemek düşünüyoruz
bilmiyommmm... suclu oldugumi biliyom ama... poff.. nezaman sezeryan olcaz ... hem yaklasik 4 kilo bir tosunum olsun hemde ocagin ortasinda dogum yapmak istiyorum ... coook enteresan istekler bunlar biliyorum.. beni buna doktirlar zorladi ... kendileri dedi bana bir ay onden gidiyosun ister istemez boyle hayal kurdum bende napim napim... bi hevesle ocak ayinin ortasini bekliyorum napiyim ya napiyim... zamanda bi yandan goz acip kapayinca geciyo biyandanda hiiiiic gecmiyo.... sanki dogum yapicagimiz gin hic gelmiycek... poffffff hayirlisi degilmi... sacmaladim gece gece

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…