@TuRuNCu canm ya bi sorum olucakti 32+0 bebisin kac kiloydu bizimki 1730normlami sence bide doktor plesentamda cok az kireclenme oldugunu soyledi kalsiyum fazla olmasindan kaynaklaniyomus internetten okudumda baya morelim bozuldu plesenta yaslanmasiymis erken doguma yada bebegin kilo almamasina neden oluyomus. Bununla ilgili bi bilgin varmi simdiden cevabin icin tesekkurler
benim de 32+0 da 1756 grdı, iki haftada 560 gr almış, haftası haftasını tutmuyor. kireçlenmeyi bilmiyorum ama doktorum kilo için yemekten ziyade bol bol dinlen demişti bana.bugün bizim de kontrol vardı biz 31+4 uz ve 1650 gr 10 gün kadar gerilik var dedi yine ama riskli bir gerilik değil iyi gidiyor dedi buna da şükür vakti zamanında sağlıcakla gelsinler de hayirlisiyla büyürler insallah
canım bebeğin ve senin hakkınızda hayırlısı Rabbim sizleri sağlıcakla kurtarsın önemli olan bu kısmet neyse o olacak napalim..ben de 32 haftadayim ama hala donmemis ve suyu az olduğu için dönmez de dedi sezeryan a hazırla kendini dedi amaannn sağlıkla gelsinler de nerden çıkarlarsa çıksınlarSlm kızlar drdqn geldik. Bebeğim iyi. Ama dr bana normal doğumu unut dedi.ilk gebelikte preeklampsi oldun bu riske girmem dedi.normal doğum hayalim yalan oldu.çok üzüldüm ağladım. Canım çok sıkıldı. ...
Çok çok tşk. Ayyy el becerimde hiç yok ama gidip bakacağım.Eminönünde şark han var en uygun hediyelikler orda bar ama onları alıp kendin yapman gerek bende önümüzdeki hft gitmeyi planlıyom. Gerçi gittigidiyorda da bebek hedşyelik eşya diye aratsan birsürü seçenek var.
aslinda bende ek vitamin fln almadim birtek demir ilaci kullaniyorum haftada bir fln birtane decavit aliyodum okadra onuda icmicem. Insallah dedigin gibi 3kilo fln dogar kuveze girmesinde dogrim benmke birlikte evimize gelsin. Askinda domtor gunuyle uyumlu dedi geride fln bisey demedi 4 boyutlu bakti ama 15gun sonra baska doktora daha gidicemBen de planlı sezeryan istemiyorum ama doktorlar nedense risk olarak görüyorlar..(bence doğumun vakti olmadığı için böyle düşünüyorlar.Yani normal doğumda gece sancılansan ebeler doğurtuyor ama sezeryanda doktorun gelmesi mecburi olduğu için kabul etmiyorlar gibi geliyor bana)
Canım ben 31+1 de gittiğimde 2 kiloydu..
Bu haftalarda kilo almaya başlıyorlar zaten ki seninki de hiç az değil.
Arada sadece 5 gün ve 270gr var.
Kireçlenme için ben de sadece okuduğun kadarını biliyorum ama yerinde olsam başka bir doktora daha giderdim mutlaka...
Bu arada ben hiç vitamin kullanmadım.Sadece demir içiyorum ve 3 hafta önce ağrılarım için magnezyum ve c-vit.başladım...
Bir de yanılma payını mutlaka oluyor.
İlk oğluma 52 cm 3600 doğar dedi aynı doktor ama 48 cm 3200 doğdu...
Aynı şekilde 3 kilo denip 3500 doğan çok bebek var ki seninki rahat 3 kiloyu bulur..
canım ben plesentanin erken yaslanmasi diye birşey duydum ama kireclenmeyi ilk kez duyuyorum ayrıntılı ultrasounda mi girsen acabaGerilik fln bisey demedi gunuyle normalmis kilosuda iyi dedi ne fazla ne az diye ama ben kuruntu yaptim bide şu plesentadaki kireclenmeyi duyunca iyuce morelim bozuldu
Çok sağol.Eminönü kaynıyor hediyelikten
Kireclenmede yaslanmayla ayniymis zaten ayrintili ultrasyona girdim orda belli oldu ama cok az dedicanım ben plesentanin erken yaslanmasi diye birşey duydum ama kireclenmeyi ilk kez duyuyorum ayrıntılı ultrasounda mi girsen acaba
Sıkma kendini canim .hic bir sorun yokken bebek ters durdu diye sezaryan olan var . senin daha farklı sağlık sorunu olduğu için olcak.uzulcek aglancak bisey yok takma kafanaSlm kızlar drdqn geldik. Bebeğim iyi. Ama dr bana normal doğumu unut dedi.ilk gebelikte preeklampsi oldun bu riske girmem dedi.normal doğum hayalim yalan oldu.çok üzüldüm ağladım. Canım çok sıkıldı. ...
anladım...plesenta yaslanmasi bebeğin erken alınmasına sebebiyet veren bi durummus ama senin bebeğin kilosu gayet iyi bence bir daha ki kontrolüne herşey düzelmiş olur inşallah bol bol dinlenmeye bakKireclenmede yaslanmayla ayniymis zaten ayrintili ultrasyona girdim orda belli oldu ama cok az dedi
Doktor ne dedi kilo konusunda iyi dediyse sorun yokBuhun kontyrole gittik kizimiz32+2 gunluk dogum pozisyonu almis kafasi asagida fakar kizlar ya kilosu1730kilo morelim bozuldu bide plasntamda cok az kireclenme olmus oda kalsiyum alama ilac kullaniyosan birak sut fln az ic dedi sizce begiminkilosu az mi
Insallah canm doktorda pek onemsemedi dikkat etmem gerektigini soyledi herseyi iyi cok sukur uyunluymus haftasiyla 15 gun sonra tekrar gidicem baska yere bakalim ilerlemismi aynimi.anladım...plesenta yaslanmasi bebeğin erken alınmasına sebebiyet veren bi durummus ama senin bebeğin kilosu gayet iyi bence bir daha ki kontrolüne herşey düzelmiş olur inşallah bol bol dinlenmeye bak
Iyi dedi haftasiyla uyumluymusDoktor ne dedi kilo konusunda iyi dediyse sorun yok
Benim bildiğim bebek görmeye gelenler hediye getirir sen ne hediyesi vercen kiz .hediye bebek zatenArkadaşlar doğum için gelen misafirlere hediye verecekmisiniz şöyle magnet veya bisiklet falan tarzı.Ben istemiyordum ama şehir dışından daha çok gelecek misafirlerim. kuru kuruda göndermek istemiyorum.istanbulda olanlar önerebileceğiniz bir yer var mı bana bu hediyelikleri nereden alabilirim.
Eeee o zmn son ne dert ediyosunkiIyi dedi haftasiyla uyumluymus
canım benim tuhafiye dukkanı olan bı kuzenim var onunla toptancıdan yaptım toplu alışveriş bu beşiğide 60 liraya aldım bebiş ve kendim için toplu harcamam 750 lira gibi rakam tuttu baya uyguna getirdim
canım benim de iki taraf uzak, annem gelir kalır ama bir iki en fazla üç hafta kalabilir ki hiç zannetmiyorum üç hafta kalabileceğini.sonrasında ben de tek bakacağım.
bir de eşimin akrabaları faktörü var ki şimdilik düşünüp de strese girmek istemiyorum. hepsi uzakta ama gelmeye hazırlanıyorlar ve evim küçücük ikiden fazla yatılı misafir çok zor.bir de doğumdan hemen sonra gelirlerse halimi hiç düşünemiyorum.
kvde de dokuz gün kalırım diyor ama onun da zannetmiyorum hayvanlara bakıyor kalamaz o kadar.
ben ilk önce annem gitsin kv gelsin diye düşünüyordum ki babaanne gerçeğini hatırladım.eşimin babaannesi kv gelir kendi gelmezse kıyameti koparır, kv yle ikisini birlikte tek çekemem mecbur annemle kvnin hatta bonus olarak babaannenin aynı anda gelmesine razı olacağım.
tüm bunları önceden fark etseydim gider anamın yanında kalır, kim geliyorsa oraya gelsin gitsin derdim.
Canım benim, yorgan yada sünger, hiç farketmez yani diyomya ilk 3 ay çok hareketli değil nerde olsa yatar.
Onun dışında zaten arkadaşlar liste yazmıştı onlardan al, erzuruma taşıyamıycağın şeyleri alma.
Eşinin başı rahata ulaşsın birlikte alırsınız kalanları.
Onun da işi zormuş, ben de tez yazdım, kolay değil, Allah yardımcınız olsun.
sağol hepimizin yardımcısı olsun rabbim.. bende bir y.lisans tezi yazdım sırada bekleyende bir doktora tezim var, bakalım bebekle nasıl yazıcam diye endişeleniyorum zaten.. ilk etapta gerekenleri alıcam dediğin gibi.. olmadı bi park yatak alırız artık.. bu hastane çıkışı için pusette şart di mi?
Aman inşallah döner bebişin. Sezeryan fobim oldu. Neyse Allah büyük. Şartları zorlayacam. İnşallah hepimiz de sağ salim kurtulur da bebeklerimizi severiz.canım bebeğin ve senin hakkınızda hayırlısı Rabbim sizleri sağlıcakla kurtarsın önemli olan bu kısmet neyse o olacak napalim..ben de 32 haftadayim ama hala donmemis ve suyu az olduğu için dönmez de dedi sezeryan a hazırla kendini dedi amaannn sağlıkla gelsinler de nerden çıkarlarsa çıksınlar
Ben çok haxirlistim. Gün doğmadan neler doğar. Allah büyük. ..Sıkma kendini canim .hic bir sorun yokken bebek ters durdu diye sezaryan olan var . senin daha farklı sağlık sorunu olduğu için olcak.uzulcek aglancak bisey yok takma kafana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?