2017 Şubat Anneleri

ay TuRuNCu inanmıyrm bitirdin hamileliği resmen çok sevindim çok heyecanlandm inşallah hayırlısıyla kucağınada alırsınçok mutlu oldum kilosuda gayet iyi
Dr dan çıktım çok şükür herseyimiz iyi tombikim in yanakları çok datlu 2900 Gr 48 cm olmusuz 36+1 iz ultrason da ondeymis suyum fln iyiymis ortalama 3 haftan var dedi yaklasmisiz ya şaka maka derken
Maşallah bebişimize çok iyi kilosu bitirdik valla bundan sonra kucağımızda büyütelim sevelim
Maşallah cnm gayet iyi kilosu hiç kafana takma çatı muayenesini her doktor desteklemiyo doğum anında açılma olmadığı sürece çatının müsait olması bişey ifade etmiyomuş akışını bırakıcaz

Kendi çocuğumu görmek için doktorun keyfini bekliyorum yaasadece nts sonucuna baktı her şey normal dedi her an gelebilir ama şimdilik öyle birşey görünmüyor dedi. .bakmadı bile nerden anladıysa
O nasıl bi cevap öyle ya biz kontroleri iple çekiyoruz bu kdr vurdum duymazlık neden acaba

Aynen. Canım hayırlısıyla sona yaklastik inş :)

kızlar 10 lu hastane çıkışını hangi marka aldınız? benim aldığım chicco marka yıkayınca cekmiş bayağı küçülmüş geldi gözüme .bugün dışarı çıktım ama yürümek işkence artık. soğuk da cabası . içime sinen olmadı . int.den almayı düşünüyorum. 0-3 aylık yazanlara baktım ama bir çok markayı tanımadığım için almaya cesaret edemedim.

Canim sen bilirsin ama ben civilden almistim 11 li ari desenli 56 cm yenidogan ama herkes 50 cm bebek icin tam oluyor diyorlar. Belki senin chicco 50 cm olmustir

Bu yontem ise yarat mi ki? Bizde de aarilik cikti 20ye kadr. 13 e dustu sonra tekrar 16. Dr 10 gunu gectigimiz icin yatirmasak da olur bol bol emzir dedi. Suan beklemedeyiz

Canım sarılıkta gün gün değerler varmış
Takip ettiğim doktordan notlar almıştım ,ona göre cvp verdim. Sarılık için şöyle diyor kendisi "
BILIRUBIN seviyesi, kendiliginden bir defa dustugunde, tekrar ASLA yukselmez... Fototerapi ile dusenlerde, 12 saaat icinde, yukselme olabilir, normaldir.
Merak etmeyin, HICBIR SEY olmadi ve olmayacak...
AYRICADA; 9 gunluk bir bebek'te, Fototerapi icin, Total bilirubinin:25mg veya ustu olmasi gerekir...

Bilirubin ust sinirlari:
1.gun: 13mg/dl
2.gun: 17mg/dl
3.gun: 20mg/dl
4.gun: 25mg/dl dir ve takip eden gunlerdede, bu deger gecerlidir...

Bakilan; Total Bilirubin'dir.. 20'den sonrasi acildir. 17'den sonra "Fototerapi" yapilir..ertesi sabah tekrar olcum yaptirin, yukselme varsa, hastaneye gidin.
15 altinda cikarsa, evde kalin, hicbir sey yapmayin... BIR DEFA DUSME BASLARSA, BIR DAHA YUKSELME OLMAZ.
Cam arkasindan ciplak olarak 20'ser dakika ( on ve arka) gunese tutarsaniz, sariligi cok hizli kaybolur. "

Kendi notlarımdan yapıştırdım canım.
Umarım faydası olur.

İnşallah canım.
Çok tşk ederim güzel dileklerin için.
Dün çok öfkeli ve stresli bir gün oldu ama akşam yatağa girdiğimde düşünmemeye karar verdim. Dediğin gibi oluruna bıraktım

Canım o doktor seni başından atmış resmen.
Dediğin gibi bi kaç hafta ileri çıkan bebekte böylesine geri düşüş yaşanmaz.
Ultrasonda çıkan kilo değeri tamamen doktorun ölçümüne bağlı...
Benim çok büyük bir göbeğim yok inan.
Normal bir hamile göbeği gibi.
İlk oğlumda da böyleydi ve oğlumum 38+ 1 de son ultrason ölçümü 3450 gr ve 51 cm çıkmıştı.
Doğum kilosu ise 3190 gr ve 48 cm idi.
Bu oğlumun da değeri ilkine çok benziyor ve ben yine o civarda doğacağını tahmin ediyorum.
Sen hiç kafana takma lütfen. Bebeklerin bir çoğunun doğum kilosu 3000'i civarı oluyor zaten

aziz bebenin hastane çıkışları biraz daha büyükçe canım bende birini öyle büyük aldım kat kat giyiniyorlar zaten azcık bol olsun ilk başta sıkıntı olmaz diye :))

evet günün şoku benim herhalde randevu için hastaneyi aradım doktorumun hastaneden ayrıldığını söylediler şoktayım daha 2 hafta önce muayeneye gittim insan bi çıtlatmaz mı? Dr aradım gitmiş Bakırköy incirli de bi hastaneye anlaşmış ben Ataşehirde oturuyorum oraya nasıl gideyim 35. hafta başıma gelene bakar mısınız ya kızlar. Sinirden ağlamamak için kendimi zor tutuyorum hep bi şanssızlik bulurdu beni 2 düştükten sonra bu bebekte herşeyin yolunda gitmesi şaşırtmıştı beni . Anadolu yakasında dr ve hastane tavsiyesinde bulunursanız sevinirim kızlar özel sigortam da yok.

Gözün aydın canım. Maşallah çok güzel atlatmışsın.
Darısı bana inşallah..
Ben de hastaneye hoşaf götüreceğim ama tanesini yiyebiliyor musun gaz çıkarmadan önce?
En tedirgin olduğum ilk yürüyüş. İlkinde çok ağır geçmişti. Bunda da şartlandırmak istemiyorum ama alttan da olsa korku var tabi..
Annenlerin umresi şimdiden kabul olsun inşl.
Senin de allah yardımcın olsun.

Sayılı gün çabuk geçiyor canım.
Yavaş yavaş başladı doğumlar. Bir bakmışsın sıra sana da gelmiş :)

Kendi çocuğumu görmek için doktorun keyfini bekliyorum yaasadece nts sonucuna baktı her şey normal dedi her an gelebilir ama şimdilik öyle birşey görünmüyor dedi. .bakmadı bile nerden anladıysa

Canım sen normal doğum mu bekliyorsun?
Sancı olunca sadece nst ve açıklığa bakıp gönderiyorlar. Gerçi özelde doktor bi ultrasonla da bakardı ama...

Kizlar bugun kan kontrollerim yapildi anestezi dr konsultasyonu yapildi. Insallah yarin sabah 8.30 da spinal sezeryanla kizimi dunyaya getiricem. Rabbim hepimize hayirli saglikli dogumlar nasip etsin.

Allah yardımcın olsun.
Niye 39u doldurmayı beklemiyor acaba doktorun?

aziz bebenin hastane çıkışları biraz daha büyükçe canım bende birini öyle büyük aldım kat kat giyiniyorlar zaten azcık bol olsun ilk başta sıkıntı olmaz diye :))
Aziz bebeye de bakayim sagolasin canim buyuk olsa neyse giydirilirde kucuk gelirse hic biseye yaramaz

Hmm evet gebelikte oluyormuş bu durum da sizinkinin nüksetmesi şaşırtmıştı beni
Geçmiş olsun tekrardan bana söylenileni bende size söyliyim :) bol su

ha ben bi de günlük ped kullanıyorum ama yıllardır kullanırım onu (markayı) değiştirdim belki benimkini o da tetiklemiş olabilir yoksa günde 5lt su da içilmez herhalde

Öncelikle kötü olmuş cnm ama çok da kendini üzme...
Yakın Zaman'da iki arkadaşım central hospital de yaptılar Başak Hanımdı doktoru sanırım... Hastaneden çok memnundu..
Bende çakmak Erdem de Gülçin hanıma gidiyorum dr çok seviyorum hastaneden ziyade gece haftasonu da olsa doktorumuzu çağıracağız inş

Kizlar bugun kan kontrollerim yapildi anestezi dr konsultasyonu yapildi. Insallah yarin sabah 8.30 da spinal sezeryanla kizimi dunyaya getiricem. Rabbim hepimize hayirli saglikli dogumlar nasip etsin.

Sende mı rabbim sağ-salim kucağına almak nasıp etsin inşallah agrin sancin olmasın bol bol süt olsun inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…