Kızlar merhaba,
bugün 12 günlük olduk ve göbek bağımız dün gece düştü çok şükür. bugün annemle ilk kez banyo yaptıracağız.
Bu arada hala yazdıklarınızı okuyamadım o kadar birikmiş ki.
Size doğum hikayemi anlatmak istiyorum. Doğumdan bir gün önce kontrole gittiğimizde nst'de bebeğin kalp atışlarında bir yavaşlama görüldü, ikinci kez nst'ye girdim. Doktor sonuca baktı çatı kontrolü yaptı. 1 Şubat için suni sancıyla doğuma alalım seni dedi. Ben de tamam dedim. Her ihtimale karşı sezeryana da alabileceğini söyledi. Eve gelip hazırlıklarımı gözden geçirdim. Ablam sağolsun çok yardımcı oldu. Doğum için gelmişti doğmadan gitmesini istemiyordum. Neyseki öyle bişey olmadı. Şansızmıza gece çok kar yağdı. Gece sürekli dışarıya baktım hastaneye gidememekten çok korktum. Neyseki korktuğum gibi olmadı. Kar çok yağdı ama biz bişekilde hastaneye ulaştık. Hastaneye gittik, ebe suyu patlattı bir süre sonra da suni sancı için serum bağladı. Nst cihazına bağladı sancıları ölçmek için. 10-15 dk içinde sancılarım başladı. İlacın dozunu biraz fazla vermiş galiba çok kısa süre içinde sancılarım nerdeyse dayanılmayacak boyutlara geldi ama ben yine de dayanmaya çalıştım normal doğum yapabilmek için ama maalesef 1 saat boşa sancı çektim. 4cm açıklık oldu ve bebeğin kalp atışlarında düzensizlik nedeniye doktor acil sezeryana aldı. Spinal sezeryan oldum. 10-15 dk içinde doğum gerçekleşti. Bebek 3490 gr 49 cm doğdu. dikiş esnasında uyuttular. Sonra odaya götürdüler. sezeryandan dolayı sütüm ilk başta çok gelmedi mama takviyesi yaptık mecburen. neyse çok uzattım kusura bakmayın. 1 gece hastanede kaldıktan sonra hastaneden ayrıldım. Normal doğum planlarken sezeryan olmak biraz canımı sıktı ama tabi bebeğin sağlığı çok daha önemli.
Allah Doğum yapan arkadaşlara bebeklerini sağlıklı büyütmeyi nasip etsin, bekleyenlere de tez zamanda sağlıkla kavuşmayı nasip etsin. Eskisi kadar sık giremiyorum artık malum. o yüzden mesajları okuyup cevap yazamıyorum haliyle. Ama hep aklımdasınız.