- 24 Ağustos 2016
- 3.731
- 6.234
- 158
Allah yavrunuza tez zamanda sifa versin ınşallah . Allah yardımcınız olsun.@TuRuNCu çok geçmiş olsun Allah yavruna şifa sana da sabır versin maalesef bende 1 hafta önce Doğum yaptım ve kızım 1 haftadır küvözde üstelik son derece sağlıklı ve gününde doğan bir bebek olmasına rağmen küvözde 48 saat normal Doğum sancısı çektikten sonra rahimim yırtıldı ve kanamam çoğaldı acil sezeryana alındım kızım doğdu hemen emzirdim her şey güzel giderken bir an kızım huysuzlandı ve öksürmeye başladı Bebek hemşiresi alıp götürdü sonra eşimi arayıp çağırdılar eşim bir süre gelmedi geldiğinde ise kızımızı yoğun bakıma aldılar dedi o an nefesim kesildi Ama neden dedim ciğerlerine su kaçmış daha sonra sabah yanına gittim aslında sadece ciğerlerine su kaçmamış başka sorunlarda vardı bol miktarda enfeksiyon kapmış karaciğer çalışmıyor tansiyonu düşmüş şekeri yükselmiş kalpte sorun var kafayı yiyecektim kızımın vücudunda müdahale edilmedik yer kablosuz yer kalmamıştı 1 haftadır yoğun bakımda her gün dua ediyoruz iyileşmesi yavaş oluyor ama hayati risk devam ediyor dua etmekten onunla konuşmaktan başka bir şey elimden gelmiyor Doğum yapıp eve bebeksiz dönmek çok kötü bir his canımın canını orada bıraktım içim yanıyor ama umutsuzluğa kapılmıyorum onun az da olsa her gün gösterdiği iyileşme azmini görmek beni ayakta tutuyor dua ve sabır inş yoğun bakımdan çıkıp evimize geleceği günü de görürüm hepinizden kızım için dua etmenizi diliyorum Allah razı olsun...
Sma tadı mulipaya göre iğrenç. Ama mulipa çalkalayınca köpük oluyordu. Bu bile başlı başına gaz demek. Sma da köpük olmuyor ve suya atar atmaz eriyor. Smayı bu yönden sevdim ben.ruzigarr evolviada şeker var ekstra
içindekiler kısmında da yazıyor sma şekersiz ve diğerlerine göre daha doğal tek sorun her çocuk kabul etmiyor tadından dolayı besin içeriği olarakta aşağı yukarı hepsi aynı
Ene bende humana sut ayi aliyorum aynisi oluyo aninda faydasini goruyorum eczanelerde 30 34 lora falan ama gercekten isr yariyo cayi icer icmez 5 dk 10 dk icinde doluyo ise yariyo tavsiye ederim zaten ozellikle sezeryanlikar tavsiye ederim ben ilk zamanakr cok zorlandim ama cayi icer icmez ise yaradi eee bebekte emdikce geldi sut simdi arada iciyorum cayi tavsiye ederim sutum gelmiyo diye endise edene kadar getiriyo sutuSelam annisler
@Loveali kuzum çok sevindim inan ki Rabbim bir daha yasatmasin uzaklaştırması n tavrından seni
Bu arada bizim kızçenin kontorulune gittik dün . 3. 190 Gr doğmuştu sıpa
17. Gününde 3.620 kilo olmuşuz .
Çok kilo almamış ama çok şükür doyuyor demek ki sıpa.
Burada paylaşmıştır bebeğimin göbeği kanıyor düştükten sonra diye. Onu da gösterdik ve göbüsünü yaktılar kızımın.
Eğer kanama devam ederse tekrar getir 3 kere yakilabilir dedi .
Gaz damlası verdi vede d vitamini verdi .
Sütü az gelen annelere de tavsiyem bana doğ mdan sonra doktorum direkt verdi GALACTAGO bitkisel ekstreler içeren takviye edici gıda. C vitamini , Pooibos ekstresi , rezene meyvesi ekstresi , mine çiçeği gibi toprak üstü ekstresi , hayıt meyvesi ekstresi, kecisedefotu ekstresi, arpa meyvesi ekstresi içeriyor. Suya süte veya meyve suyuna damaltilarak içiliyor . İnanın ki içtikten sonra goguslerim doluyor. Normalde günde 3 kere içilmesi gerekiyor. Ben 1 kere içiyorum ve de çok şükür yetiyor .. Tavsiye ediyorum
bizi ilk hafta çağrmislardi 5.gün gttk muayeneye bi daha 15.gununde ve 30.gununde gorucem dedi konaktaki adem bey bzm sarılık durumu oldugu icin mecburen gidicem bu hafta ama doktor bulamadgm için ayni doktora gidicem dogumu da orda yapmıştım zatn ama daha iyi bi doktor bulursam ona gitmek isterim.dogumevi nasil acaba bu konuda?Ben sadece ilk muayeneye gittim dogumdan 3 gün sonra ismail beydi doğum günü cocuk doktoru ona vermisler ilk kontrolu de. Baska gitmedik doktora. Şimdi ilk ay da asiya gittigimizde saglik ocaginda kilo boy gibi şeylere zaten bakıyorlar ora ile yetinebilirim. Henuz karar vermedik hastaneye götürüp goturmemeye farkli birsey yapmıyorlar sanirim. Ama kalca röntgenine nereye gidecegim onu düşünmeye başladım. Senin dusuncen ne ?
10 günlüğüz biz mamayla sütü bir ogunde 50-60 a cikardim ancak doyuyoruz bi yandan da cok mu acsba diorum..Kaç günlük bebeğin. Benimki bir aylık. Sütüm çok yok. Bir öğünümüz süt bir öğünümüz mama. Ve bir öğünde 90-120 cc arası besleniyor. Beslenme saatimizde 4 saatte bir. Sütüm hiç 120 olmadı ama. Sık sık sağsamda ezmİrsemde artmadı. Standart belli bizde.
hm o cizgi olayini saglik ocağında yapmisti hemşire bn de bakaym yarin. bnm doktor biraz da ten rengi oyle galiba demisti..saydigin diger belirtiler yok cok şükür..insallah atlatmisizdir.. beyaz isiga devam...Aklında kalmasını istemiyorsan Son kontrol için götür bence . 5. Gün sınır 18 e yükseliyor yine sınırın altındasın. Bizim Dr karnına parmağını sürüyor eğer hemen sarı çizgi olursa gel Dedi . Beyazda sorun yokmuş . Farkedersin derisinden Dedi . Ateş , terleme vs olursa da gel Dedi
sma eski bi marka bi de dimi? bn de diger markalarin tadini merak ediodum. biz hastanede bebelac gold baslamistk onla devam ettim bu mama ile anne sütünün tadi tamamen ayni..Sma tadı mulipaya göre iğrenç. Ama mulipa çalkalayınca köpük oluyordu. Bu bile başlı başına gaz demek. Sma da köpük olmuyor ve suya atar atmaz eriyor. Smayı bu yönden sevdim ben.
Anladm canim cok bilmiyorum icerigini. Kullanmiyorum zaten. Kizimda sma vermostimruzigarr evolviada şeker var ekstra
içindekiler kısmında da yazıyor sma şekersiz ve diğerlerine göre daha doğal tek sorun her çocuk kabul etmiyor tadından dolayı besin içeriği olarakta aşağı yukarı hepsi aynı
Acaba kahverengi bölgeyi tam almiyor mu ağzına? Benim de 10 gun öncesine kadar canim cok yanıyordu her ne kadar yara olmasa da. Ama yaklaşık 10 gündür çok acimiyor. Oğlum nerdeyse 20 günlüğe kadar ağzına alırken isiriyodu. Acının en büyük sebebi buydu. Şimdi doğru emmeyi öğrendi. Şimdi sadece hassasiyet var. İstersen bi süre biraz iyileşene kadar sagip vermeyi dene.hem seninkinde dış vardı galiba o da yaraya neden olmuştur.Göğsüm kanıyor hala ağlaya ağlaya emziriyorum. 33. Gündeyiz ve hala geçmiyor yaralar. Bugün uçla emzirmeye denedim ağlaya ağlaya bi hal olduk ikimizde 2 çekiyor 1 ağlıyor. En son demin çıkardım ucu acı çekerek emzirdim bu sefer de kan kustu. Moralim çok bozuldu kızlar sızlıyor şu an göğsüm. Uyumuyor da bugün gündüz toplam 2 saat uyudu yıkamama rağmen şu an 2 saattir uyanık ayağımda sallıyorum ve uyumuyor. Halbuki dün o kadar güzeldi ki tüm akşam gece uyudu hiç gazlanmadı günü gününe uymuyor.tüm nimetlere şükrediyorum ama bazen çok zorlanıyorum
Biz de 10 gunluguz. 60 cc cok diil anca doyuyo. Gece ogunu bizimkinin 80cc hatta.10 günlüğüz biz mamayla sütü bir ogunde 50-60 a cikardim ancak doyuyoruz bi yandan da cok mu acsba diorum..
Ayy ne guzel ya. Bizimki yarim saat emiyo tabi oncesinde de bi 20 dk cebellesiyo. Sonra yerine koyuyorum agliyo biberon veriyorum hemen icip bitiriyo. Hic emmemis gibiBizim ortalama 8 dk akıta akıta emiyor .
Her seferinde tek meme veriyorum
1.5-2 saatte bir emzirorım
Sadece göğüsten emiyor .
Doktor emzirme süresine 5-25 dk demişti . Çoksa 5 dk dahi yeter Dedi . En geç 3 saat olsun emzirme süresi Dedi . Biz 11 günlüğüz Cnm . Sizde durumlar nasıl?
Ölçü gününe göre iyi. Zaten çok olsa yemiyorlar. Ben bazen bu ölçüyü aştığımda oluyordu. Doymayıncada belli ediyorlar.10 günlüğüz biz mamayla sütü bir ogunde 50-60 a cikardim ancak doyuyoruz bi yandan da cok mu acsba diorum..
10 gunlukken benimkide oyleydi.. normal bence.Bizimku cok yapiyor ya normAl mi? 7 kez fln. Seninki normal artik. 10 gunluguz biz
oo tamam o zaman cnmBiz de 10 gunluguz. 60 cc cok diil anca doyuyo. Gece ogunu bizimkinin 80cc hatta.
aynen bazen bıraktığı oluyor ama genelde bitirio zatn acikinca cok acikio o kadar hizli icio ki korkuyorumÖlçü gününe göre iyi. Zaten çok olsa yemiyorlar. Ben bazen bu ölçüyü aştığımda oluyordu. Doymayıncada belli ediyorlar.
@TuRuNCu çok geçmiş olsun Allah yavruna şifa sana da sabır versin maalesef bende 1 hafta önce Doğum yaptım ve kızım 1 haftadır küvözde üstelik son derece sağlıklı ve gününde doğan bir bebek olmasına rağmen küvözde 48 saat normal Doğum sancısı çektikten sonra rahimim yırtıldı ve kanamam çoğaldı acil sezeryana alındım kızım doğdu hemen emzirdim her şey güzel giderken bir an kızım huysuzlandı ve öksürmeye başladı Bebek hemşiresi alıp götürdü sonra eşimi arayıp çağırdılar eşim bir süre gelmedi geldiğinde ise kızımızı yoğun bakıma aldılar dedi o an nefesim kesildi Ama neden dedim ciğerlerine su kaçmış daha sonra sabah yanına gittim aslında sadece ciğerlerine su kaçmamış başka sorunlarda vardı bol miktarda enfeksiyon kapmış karaciğer çalışmıyor tansiyonu düşmüş şekeri yükselmiş kalpte sorun var kafayı yiyecektim kızımın vücudunda müdahale edilmedik yer kablosuz yer kalmamıştı 1 haftadır yoğun bakımda her gün dua ediyoruz iyileşmesi yavaş oluyor ama hayati risk devam ediyor dua etmekten onunla konuşmaktan başka bir şey elimden gelmiyor Doğum yapıp eve bebeksiz dönmek çok kötü bir his canımın canını orada bıraktım içim yanıyor ama umutsuzluğa kapılmıyorum onun az da olsa her gün gösterdiği iyileşme azmini görmek beni ayakta tutuyor dua ve sabır inş yoğun bakımdan çıkıp evimize geleceği günü de görürüm hepinizden kızım için dua etmenizi diliyorum Allah razı olsun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?