- 15 Ocak 2014
- 5.966
- 5.149
- 398
@Mutsuzperi27Loveali @Kriziantemcicegi hatırladığım normal Doğum yapan arkadaşlar özür dilerim çöl soru sordum ama ben nöbetçi dr da Doğum yaptım eli çok ağır dikişleri kendi dr uma gösterdim o dikmediği halde diğerinin muayene etmesine bile dayanamıycam diye her neyse içteki dikişleriniz gözüküyor mu sizin benim son iki dikiş kalmış dökülmeyen hemen yanında içteki dikişler gözüküyor acaba dikiş mi attı acı Yok ama siz de de öylemiydi tekrar dikilmesinden korkuyorum narkoz etki yapmadı benim hissederek dikildi
Canım batikon ve krem sürüyorum aynayla kendi kendime yoksa bende korkumdan kronik kabız oldumKız ben aşağıya dpkunmaya korkuyom siz nasıl didik didik inceliyosunuz öyle :)
Bende sizdenim kan geldi dulcosoft verdi eczacı şurup birde krem sür dedi normale döneriz inş biran önceguzelimm aynı dertten muzdaribim aptallık ettim beş altı gün kabız oldum pek umursamadım taki kan gelene kadar sanırım bemde makat yırtılığı oldı sonra form çay bile içtim yeterki geçsin ac karnına her gün bir kaşık zeytinyağı birde.. Şimdi kan ve acı azaldı
Bende sizdenim kan geldi dulcosoft verdi eczacı şurup birde krem sür dedi normale döneriz inş biran önce
Benim dıştaki düştü ama biraz içerde olana nasıl batikon sürücem onu sorcaktım bende aynayla sürüyorsun sanırım daha kolay oluyordurCanım batikon ve krem sürüyorum aynayla kendi kendime yoksa bende korkumdan kronik kabız oldum
Bende normal doğum yapıp kabız oşanlardanm surup aldım ecZaneden duphalac diye onu içince çıkıyorum ama içmediğim günler gene kabızCanım batikon ve krem sürüyorum aynayla kendi kendime yoksa bende korkumdan kronik kabız oldum
Bende normal doğum yapıp kabız oşanlardanm surup aldım ecZaneden duphalac diye onu içince çıkıyorum ama içmediğim günler gene kabız
biz zinko damladan memnun kalmistik.Gaz damlası en etkilisi hangisi kızlar . Direkt onu alayım . Dr Maflor gibi bişey yazmış . Sanırım gaz için . Dene yanıl yapıp zaman kaybetmiyim.
iyiki varİyi ki burası var yoksa kafayı yerdim
takma insanlari.Merhaba herkese,bizde bugün tam bir aylık olduk..Takip ediyorum ama yazamıyorum fazla.30 gün geçmesine rağmen benimde dikislerimde ara ara ağrılar oluyor hep diyorum kendi kendime ne farkı kaldı sezeryandan tabi birazda dikkat etmek önemli ben sabah 8 buçukta doğum yapıp akşam eve 4 te geldim o akşam çamaşır yıkayıp astım daha da oturamadim pek
Birde moralimi bozan başka husus, sütüm çok fazla olmasa da bebeğime yetiyor az çok insan anlar çok kez denedim emdikten sonra mama yaptım kustu çoğu zaman ve burda görüyorum ki hepinizin bebeği aranıyor açmış gibi hâliyle benimkide öyle gene bu akşam emzirdikten sonra annem ve kardeşimin eşi bu doymuyo galiba sütün yetmyo heralde mama yapalım biraz deyip moralimi bozdu gözlerim doldu hem mamaya karşılar hem benim moralimi bu şekilde bozuyorlar bebeğim 1 kilo almış bir ayda ebe de çok iyi dedi sütüm yetmese kilo alımı iyi olmazki sütüm yeterken mama diye tutturulması moralimi bozuyor ne zaman bitecek bu bebeklerin aranması
bende kestim ama 3unu kestirmedi :) ilerleyen zamanlarda kesicem insallah.Tırnaklarını kestik biz iki gündür takmıyoruz iki haftalık keşfetsin kendi ellerini diye... Eldiven varken de soğuk elleri bu arada
tesekkurler. evde herkes nezleydi. hapsirma huysuzluk burun akintisi vardi. vicks burna suruldugunde tikanmaya yol aciyor diye duydum. ben suya koyuyorum oda vicks kokuyor bebekde az biraz nasipleniyor burnu aciliyor. nem de astim ve bronsit gibi hastaliklari onluyor. odada su kaynatmak iyi yani. fazla nem de iyi degil az nem de. nem yetersizse hava yollari kuruyup oksuruk nefes darligi oluyormus bebekte diye biliyorum.Canım kendini sıkarak kusuyorsa gazdan kusuyordur yada kusunca ağlıyorsa gazdan dolayidir.Bizim dr umuz emmek gazı cikarmasina yardımcı oluyor dediği için gaz sancisi cok olunca emmeye başlıyor tekrar karni tok bile olsa.Fazlasını ağız kenarindan tukuruyor.
Bende bu konuda çok kararsizim. adet olmayi beklemek gerekli mi ki?
Düz bir zemine bebegini yüzü koyun yatit canim sırtına masaj yap parmaklarinla sonra 2 ayagini hafif kivir popoya avuc içinle hafif hafif vur.Popodan gazi ve kakasini bu sayede cok cabuk cikarir.Birde biogia damla cok iyi.
Normal mi?Sezeryan mi ne alakaymis onu anlamadim canim.
Bende cok tedirginim hala canim.Sizin adınıza sevindim.Bizim kız yaşlı sigara icen dedeler gibi ses cikariyor burnu bazen tikali bazen değil
Ben özelde yaptirdim hemen 2-3 dk bitti.1 ay sonuna kadar yapilmasi gerekiyor demisti dr.
25 günde kanamam bitti.Dun adet olcak gibi kasık agrisi falan oldu bugün hafif hafif adet baslangici gibi kanama var.Yarın 40 gün olcak
Bende sormuştum ama kimse cevaplamadi gözden kacti herhalde.Bende 40 cikinca sire gidilir diye biliyorum mikrop kapar miyiz diyede korkuyorum pudra döktüğü icin cunku vajina tam kendine gelmedi sen ne yapcaksın ?
Damlayi en az 1 hafta kullandiktan sonra etkisini anlayabilirsiniz.Bebisin buna alismasi gerekiyormus.
Aynen hep ayni seyleri yiyorum 1 kerr karışık tost yedim canim cekince kızım sabaha kadar ağladı 2 günde annemlerin baskısıyla süt içtim kızım yine cok ağladı. Bu yuzden o her yerde listelerde yazan hiçbirşeyi yemiyorum.Yediklerim;ispanak,tarhana arpa tel sehriye corbalari,pilav makarna, ayva,muz,kivi,havuc,tavuk ciğeri (kansizligada cok iyi geliyor),pancar,et,tavuk,balik bil marul salatası dere otu 40 gündür dönüşümlü hep bunlar aksam yemeginde.
Ben tırnaklarını uzadikca kestigim icin arada cikariyorum elleri hava alsin diye gece takiyorum kendini uyandiriyor.
Nezle olduğunu nasıl anladınız. Cok gecmis olsun.Bebeklere vicks vermiyorlar diye biliyorum.Odada nem olmasida 3 aydan önce önermiyorlar.odada birsey kurutmak yada buhar makinalari çocuklarda bronsit astim olmayi tetikliyormus diye biliyorum
biz yun patik aldik. ayakli tulumun ustunden giydiriyorum iyi oluyorKızlar gaz patiği diye birşey varmış, hiç kullandınız mı işe yarıyor mu, bebeğim kolik ve çok sıkıntılı zamanlar geçiriyoruz neredeyse sadece 2-3 saat uyuyo..meme emerken hep bir ıkınma durumunda..kakasını günde 7-8 kez yapıyor , alttan üstten de gaz çıkarıyor ama yeterli olmuyor ? Başka bir tavsiyeniz var mı ya da gazı önlemek için ne yapabilrim.
sıkıntı yasamama ragmen mutluyum. annelik iste :)Bak mantıklı geldi bu :)
Penye değilde pamuklu likra kumaş bakayım ben de..
Bugün öyle sarmış gibi battaniyeyle kucağımda o pozisyonda tuttum,10 dakika için de derin uykuya geçti. Yerine yatırınca da 1 saat uyudu.
Canım benim ilk oğlan çok gazlıydı ama bu fındığım daha iyi gaz konusunda.
Rabbim dağına göre kar veriyor diyorum ben de..
Zaten kuzum bir sürü bıçak yarası çekti ,bi de gaz sancıları olsaydı mahvolurdu yavrum...
Sen de denene yanılma yoluyla az az yemeye çalış istersen. Öyle direk gaz yapan şeyleri değil de daha hafif olanları dene bakalım...
Ah canım yaaa. Senin büyükte küçükmüş..
Benim büyük 5 yaşında olmasına rağmen fena değişti ve çok kıskanıyor..
Seni düşünemiyorum bile..
İnan bişey diyemiyorum çünkü her çocuk farklı oluyor. Sadece diyebildiğim aylık 300 gramın az olduğu
uzulme canim. tapusu sende adamin. bebek de senin.Eşim gece vardiyesinde çalışıyor diye kaynanam bir haftadır bende eşim işe gideceği zmaan ben yolcu etmeden asla gitmezdi ve 1 haftadır denk geliyordu bebek kucağımda oluyorddu ben yoşcu edemiyordum kaynanam yolcu ediyodu ve bu akşam bebeği erken içirdim yanına koydum kaynanamın. Ben dışarı çıltım odadan eşimi yolcu etmek için bebeği bıraktı koşarak oda dışarı geldi snemi yolcu edeceksin dedim evet sen yarın akşam yolcu edersin dedi çünkü yarın kaynanam evine gidecek bende hey allahım ya dedi. Odaya gittim ve suratım beş karış haliyle sinirlerim bozuldu zaten kocamla vakit geöiremiyorum resmen oğlunu kıskanıyo allahın belası yarın dicem eşime defolsun gitsin evine bana bi yararı dokunmuyo zate sinirlerim çok bozuldu ya
allah gonlune gore versin herseybenimkide aynı daha kizimida kendi kizi sanıyor haspam kendince kararlar alıyor benim sütten göğsüm agrirken sen hastasin burnun akıyor sütünden soğuk geçer diye gitmiş mama vermiş bende ağzıma geleni saydım kaynım doktor arattım geçmez oyle seymi olur dediğini de duydular nefesini cok vermesin demişti gerekirse maske takar emziririm benim kızım kararları ben alırım dedim yüreğim soğudu onu da tersledim hhosgeldin demedim çıktım odadan kızımı aldim uyandırma dediler 5 saat olmuştu değiştirelim altını açıcam uyansın sonra pişik olmasın kiz dedim güzelce de emzirdim ohhh insallah giderler bian önce birdaha da uzun süre görmeyiz
Şurupun fayda etmesini bekliyorum bir umut yemek yemeye korkar oldum ilk zamanlar baticonu o bölgeye döküyordum iç dikişlere gitsin diye Cnm...
@Kriziantemcicegi cnm bende dr tavsiyesi olmadan almazdım ama eczacı tanıdık birde bebeğe etki etmediği için mecburum dayanılacak gibi değil direk atılıyor vücuttan emzirirken emilimi Yok diye aldım
Oğlunu kıskanan KV lerden nefret ediyorum niye evlendiriyon o zaman al koynuna yatır ömür boyuHayır bilerek yapıyo inan duygusallıkla alakası yok çocuğu bıraktı koşarak kapıya gitti ben kapının yanında olmama rağmen sen çocuğun yanına git dedi bana kıskanç köpek karı
Canım benim distakiler de nasıl düştü bilmiyorum ama artık elime ipler gelmiyo iç konusunda da benimde hala agrim var iki gündür yine ağrımaya başladı özellikle tuvalete oturunca daha çok agriyo ama düştü mu onlarda nedir hiç bir fikrim yok kuzum@Mutsuzperi27Loveali @Kriziantemcicegi hatırladığım normal Doğum yapan arkadaşlar özür dilerim çöl soru sordum ama ben nöbetçi dr da Doğum yaptım eli çok ağır dikişleri kendi dr uma gösterdim o dikmediği halde diğerinin muayene etmesine bile dayanamıycam diye her neyse içteki dikişleriniz gözüküyor mu sizin benim son iki dikiş kalmış dökülmeyen hemen yanında içteki dikişler gözüküyor acaba dikiş mi attı acı Yok ama siz de de öylemiydi tekrar dikilmesinden korkuyorum narkoz etki yapmadı benim hissederek dikildi
Bebeğin yanına yatıyodum ben bu akşam eşyalarımı diğer koltuğa koymuş ben içerdeyken baktım ben nasıl yanına yatıyosam oda aynı şekilde beneğin yanına yatmış kıskanıyo herşeyi şok oşdum
Benim almıştı bileHerkese merhaba bebegi baslarda kilo kaybeden var mi aranızda kizlar ? 10 günlügüz ve biraz kilo kaybetms bebegim aranizda var mi böyle olan
Yap lohusaydim hatırlamıyorum pismanim dersinKeşke lohusalara ceza indirimi olsaydı da şöyle etrafımda birkaç kişinin kafasını kırsaydım,kafa göz dalsaydım ne rahatlicaktim
Sonunda saldıracam zaten az kaldı:) keşke beni kimsenin tanımadığı bi yerde doğum yapsaymışımYap lohusaydim hatırlamıyorum pismanim dersinpişmanlık yasası var sonuçta
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?