portakal hariç herseyı yıyorum suan bı sıkıntı olmadı patır patır yapıo hamdolsnSevgili arkadaşlarım siz ne yiyorsunuz yaao gaz yapar bu gaz yapar diye nerdeyse sadece makarnayla beslenicem ne yemek yapacağımı ne yiyeceğimi şaşırmış durumdayım.. ben mi çok abartıyorum korkuyorum gaz yapacak diye bilmiyorum ama bi kaç kez gaz sancısıyla görünce kızımı riske atmamak için artık artık hiçbişey yiyemez oldum. Gerçekten siz ne yiyorsunuz mesela? Yemek adı söyleyin banaaa
canım on dk uyuyup uyanıosa actır hemen az bişi mama yap ver bakalım napıo uyuyormu aşıda bana huzursuzoluesa calpol ver bır cay kaşıfı demıstı ama etkılenmedık bız dedgm gıbı aclıktan yada gazdan aglarDun gun boyu agladi neredeyse kac kere altini degistirdim bilmiyorum herhalde 20yi gectik. Bi damla sari leke ile ortalik kalkıyor... gece saat 2 ye kadar her altini temizleyip emzirip gaz cikarisimda hadi simdi uyuyacak deyip 10 dk sonra tekrar ağlaması ile baslado döngü. Emzirirken guzel uyuyor gazini cikarip yatirdim hemen 5 dk da geri uyandi aglayarak. Aşıdan mi pisikten mi artik anlamadim ikisi de birbirine karisti. 2 den sonra bi uyumusuz 7 ye kadar hemen emzirip altini temizleyip yatirdim yine 10 a kadar uyudu cok şükür dinlendi dinlendirdi. Tabii ki bezinde kaka yoktu uoksa o kadar uyuyamazdı. Krem uzun süre kalınca pisikte biraz daha pembe duruyordu bu sabah insaaallah gecer artik.
Hadi gözün aydın geçmiş olsun hayırlı olsun bol bol süt un gazsız günlerin olsun :) canım ilk gün benim de gelmedi süt un geldigi gun benim de taş gibi oldu sonra geçti çok rahatsız ediyorsa sağ istersen canımKızlar kızımı doğurdum ben sali günü meme ucum acıyo kizim emerken uyuayakaliyo memem taş gibi.cozumu varmı
Sabah bizde oyleydik aynen dediğin gibi içim sızlıyor o öyle ağlarken kivranirken bide büyük çocuk gibi içli içli agliyoBizde kötüydük bu gece .. ben eşim ve kv dönüşümlü sakinleştirmeye çalıştık . Ağlaması çok ciddi değil ama kıvranması beni mahvediyor. İçimi acıtan Onu rahatlatamamak ;( ve beni ilk günden depresyona sokan kv nin daha 23 gün bizimle kalması ;(( benim streste sanırım oğlumda gaz yapıyor ;(
Tebrik ederim cnm Allah hayırlı eylesin göğsünü boşalt süt birikmesi sıcak kompres yap havlu vs koy sonra sağ masaj yaparak ilk birkaç gün boşalttamıyor bebişler benim şimdi öyle olmuyor daha iyi çekince Bebek ... Kahverengi Kısım ile vermeye çalış yara olmasın...Kızlar kızımı doğurdum ben sali günü meme ucum acıyo kizim emerken uyuayakaliyo memem taş gibi.cozumu varmı
Can'ım inş düzene girecek sildikten sonra göbeğine gazlı bez kapatma bizim 15. Gün az önce düştü kordonumuz kalınmış bende panik yaptım kurumaya başladı mı resim atmıştım ondan iki gün sonra düştü gaz için sıcak havlu koysan yada yüzüstü yatır belki fayda sağlar birazKızlar bugün 17. Günümüz ve göbeğimiz hala düşmedi . Günde 3 kez falan alkol sıkıp etrafını gazla bezle sarar gibi yapıp bırakıyorum ... bu kadar geç düşen varmı ?
Dün gece toplamda 4 saat gaz sancısı ile kıvranan oğluma biogaiya aldırttım eşime. inş bu gece ağlamaları azalır ;(
Benim kadar depresyona giren varmıdır acaba?
Yıkadınız mı düşünce acaba bebeği bizim de parça var gibiBenim oğlumun da 15. Gün düştü. Bir kısmı kaldı doktoru normal dedi ama içime dönmedi genel cerraha gosterdim. Enfeksiyona açık olduğunu söyledi sarı lekeler görüyordum zibininda. Bir hafta baticon uygulayin gecmezse küçük bir operasyonla içte kalan parçayı alcaz dedi. Çok şükür kapandi. Salı kontrolü var. Bence bir gosterin. Günde iki kez alkol uygulamistik.
Şu an 28 gunluguz.
Bir de gaz sancısı çok diye doktora götürdüm. Aslında pipisinin ucu çok darmis. Ürolog geri çevirdi iki gün rahat etti. Haftaya sünnet ettiricez. Doktor erkek bebeklerin yüzde sekseninde yaşanan bir problem olduğunu genellikle gaz sancısı ile karıştırıldığını söyledi.
Kolaylıklar diliyorum.
Gaz da yok açlık da inan ki pişigi acıyor bir osurmada uyandırıyor sonra huzuru kaçıyor kusana kadar emiyor çünkü. Bi gun onu da denedim biberonu ağzından ceker cekmez butun mamayi kustu. Dun tartildik kilo alimi cok güzel çünkü 1300 almis mamasız cok şükürcanım on dk uyuyup uyanıosa actır hemen az bişi mama yap ver bakalım napıo uyuyormu aşıda bana huzursuzoluesa calpol ver bır cay kaşıfı demıstı ama etkılenmedık bız dedgm gıbı aclıktan yada gazdan aglar
Kundak yapıyormusun. Ellerini kollarını sıkıca sar belki uyur. İnşallah gececek hatırlamıycaz bile bu günleri. Oğlum 6 yaşında ben hiç hatırlamıyorum bu zamanlarını.Kızım gel senle bi anlaşma yapak..
Saaadece 1 kereliğine 10 saat mışıl mışıl huzurluca uyu..
O arada acıkma çiş yapma sancın da olmasın..
Ben de o koooskoca 10 saatin 6sında uyuyum 4ünde de dışarda bi gezip yemek neyim yeyim..
Olma mı:))
Canım 40ın çıktığında gusul abdesti alıyorsun bir güzelce.
Sonra eğer namaz kılıyorsan her vakit abdest alman gerekiyor kanaman bitene kadar. Namaz kılmıyorsan gerek yok tabi :)
Bana gayet normal geldi kilo alımı.
Aylık 1 kiloya denk geliyor.
Benim bildiğim bebek aç ise ağlatmamak gerekiyor ve alabildiği kadar vermek gerekiyor..
Kaç doktora gidip sorduysam hepsi de alabildiği kadar dedi..
15.ci gün başlanıyor.
Ben multitabs kullanıyorum gerçi. İçinde bütün vitaminlet var ve 20.ci gün başlanıyor.
Canım bebekler 1 ci aydan sonra zor kaka yapma dönemine girerler. Eğer keyifleri yerindeyse çok takmamak gerekiyor.
Mama olarak hipp başladım ama her yerde bulunmadığı için sma'ya geçtim.
Bak ben de aynı şeyi düşünüyorum. Bi de bağımlılık yaparsa hep yapışık gezeriz artık :))
Bu insanlar neden bu kadar düşüncesiz acaba 2 gündür 2 saatlik uykum var nerdeyse oğlum çok huysuzlasti kendini de beni de mahvetti çok üzülüyom bişey yapamıyorum diye sırtım berbat zor duruyorum ayakta zaten hastaneden yeni çıktık veeeeeee eşim aradı teyze oğlu aramis biz geliyoruz diye 3 bebeleri var 2 si küçük teyzesi eniştesi oğlu gelini ve çocuklar ve annem onlara hizmet edemez ettirmem de zaten ben desen çocuğu çıkarma Dedi Dr odama kapancam gelirlerse yok diyemem cikmasam kim hizmet edecek ya lohusa kadının yanına 40 çıkmadan kiiiii bebeğim hastaneden yeni çıkmış bide insan bi dusunur yada tlfn da bi sorar dimi bebek nasıl elif nasıl musait mısınız diye
ay seninki de baska bi dert sen ayıramiosun bn de memeyi tutturamiorum bi de oglum istahli bugün biraz kisalim mamayi sütü ve once meme tuttrmayi deneyelim dedik ağlıyor nasil üzülüyorum..
Normal doğum yapan anneler agda işini nasıl yapacaksınız yada yapıyorsunuz?
Benim cok kustugu zaman çıktığını farkettim yikayinca yada kusma sonrasi silince azaldi. bi gün de arkadaşlar geldi makyajlı severken cocugu yüzune dokundu sanirim fondöten ertesi gun cok cikti o da bi iki gune gecti.Kızlar benim bebeğimin yüzünde alerji gibi kızarıklıklar ve isilik gibi ucu iltihaplı sivilceler çıktı. Tüm yüzünü kapladı. Başka yerinde yok. Yüz ve kafasında var. Dr benim sütümden geçiyordur dedi üzerinde durmadı ama giderek artıyor. İnek sütü alerjisi olanlarda olabiliyormuş ama buda tek başına belirti değilmiş. Kanlı kaka olması gerekiyormuş. Çok şükür öyle bir durumda yok. İlaçta vermedi. Yaşayanınız varmı böyle bir durum.
Kızlar En son göğüs ucu ile emzirirken kan aktı içine doldu ya ben çok yıprandım yoruldum depresyondayim sanırım sinirlendim sadece mama vereceğim dedim sonra sağıp verdim sağınca da sanki belli bir kısmı tek akıtiyor gibi geldi bana bazı kısımlar sert ve ağrıyor o kısımları çekmiyor gibi ne yapacağım offf lansinoh krem de sürüyorum ama ucu çok kötü ya memeyi verenler nasıl basardiniz bir anlatın çünkü çok yoruldum benim durumumda olan var mı
Kundak yapıyormusun. Ellerini kollarını sıkıca sar belki uyur. İnşallah gececek hatırlamıycaz bile bu günleri. Oğlum 6 yaşında ben hiç hatırlamıyorum bu zamanlarını.
Kızlar bugün 17. Günümüz ve göbeğimiz hala düşmedi . Günde 3 kez falan alkol sıkıp etrafını gazla bezle sarar gibi yapıp bırakıyorum ... bu kadar geç düşen varmı ?
Dün gece toplamda 4 saat gaz sancısı ile kıvranan oğluma biogaiya aldırttım eşime. inş bu gece ağlamaları azalır ;(
Benim kadar depresyona giren varmıdır acaba?
bizde de sivilce var. yuzunu kuru tutuyorum. ortami cok sicak tutmuyorum. kimseye opturmuyorum. sakallilari deydirtmiyorum. cekirdek gibi yag yapacak sryler yemiyorum. biraz azaldi geciyor gibi. birde bebek sampuanli su ile pamukla silip kuruluyorum. emdikten sonra sut kalirsa siliyorum. daha napayim bilmiyorum..Kızlar benim bebeğimin yüzünde alerji gibi kızarıklıklar ve isilik gibi ucu iltihaplı sivilceler çıktı. Tüm yüzünü kapladı. Başka yerinde yok. Yüz ve kafasında var. Dr benim sütümden geçiyordur dedi üzerinde durmadı ama giderek artıyor. İnek sütü alerjisi olanlarda olabiliyormuş ama buda tek başına belirti değilmiş. Kanlı kaka olması gerekiyormuş. Çok şükür öyle bir durumda yok. İlaçta vermedi. Yaşayanınız varmı böyle bir durum.
Benim cok kustugu zaman çıktığını farkettim yikayinca yada kusma sonrasi silince azaldi. bi gün de arkadaşlar geldi makyajlı severken cocugu yüzune dokundu sanirim fondöten ertesi gun cok cikti o da bi iki gune gecti.
bizde de sivilce var. yuzunu kuru tutuyorum. ortami cok sicak tutmuyorum. kimseye opturmuyorum. sakallilari deydirtmiyorum. cekirdek gibi yag yapacak sryler yemiyorum. biraz azaldi geciyor gibi. birde bebek sampuanli su ile pamukla silip kuruluyorum. emdikten sonra sut kalirsa siliyorum. daha napayim bilmiyorum..
Bazen yapıyorum ama gece yapmıyorum çünkü kundakta daralıyo gibi davranıyo.
Ben de gece önce yanımda yatırarak emziriyorum sonra da sabaha karşı sallıyorum.
İnşallah 40ı çıkınca düzeni oturur canım..şimdilik tek duam bu...
Siliyorum ama hiç azalma yok giderek artıyor. Ben dahil Öptürmüyorumda kimseye.
Ortam sıcak değil. Kalında giydirmiyorum. İsilik değil alerjik gibi duruyor. Ilık suyla siliyorum bende. Kimseyede öptürmüyorum. Hergeçen gün artıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?