Bende yaaaaaaaAllahım o çekmesin gaz sancısı ben çekiyim onun yerine...
Ben bi yolunu bulurum ama yavrum çok zorlanıyo, dayanamıyorum onu kıvranırken görünce....
Bana devam etmemi söyledi Dr um ama fırsat bile olmuyo kan ilacimi içmeye ac icmek lazım ama benim ne zaman yemek yediğim belli değilkizlar dogum sonrasında demir hapina ve vitaminlere devam edio musunuz?
Canım göğsün yumuşaklığı yada pompadan sonraki miktar yanıltıcı olur süt üretiminin en baş kuralıTuRuNCu sen de sütüm az demiştin sanki.
Ama saltuk paşa baya iştahlı olmasına rağmen nerdeyse hiç mama vermiyosun sanki.maşallah kuzuma.
Geçen günde 2 öğün veriyorum dedin diye hatırlıyorum.
Nasıl doyuyo canım? Yani biz 6. Kutu mamaya geçtik. Günde sadece 2 öğün sadece süt verebiliyorum onun dışında süt yetmiyo. Birikmiyo da zaten anlıyorum.
20 ml ancak birikiyo her öğünde. oyüzden 2 saate bir 80ml mama veriyorum.ancak öyle doyuyor.
Olmuyor tadı cikmiyo kendimi öyle yorgun bitkin hissediyorum ki resmen ayakta uyuyorum varlığına bin şükür Rabbim yokluğunu göstermesin geçer elbet bunlar ama gerçekten çok kötü oldum dermansız hissediyorum bide epidural dan midir nedir belim çok fena biraz egilsem kitleniyo sanki dogrulurken canımdan can gidiyo sırtım fena durumdabide diyorum ya yavrum öyle bağırırken bişey yapamamak kendimi iyice kötü hissettiriyor napcami şaşırdım sanki bana garezi var gibi ben başında dururken uyuyo ama yemeğe otursam yada uyuyo diye az uzanmaya kalksam bas bas bağırıyor tuvalete bile kostur kostur gidiyorum annem var o gidince napcam bilmiyorum şuan mesela bağırıyor altı temiz emdi fazlasıyla kusuyo ama uyumuyor cildircam
Benim de göğsüm hiç akmıyor yengemlerin fln akardı süt um mu az bilmiyorum
Ben çok içtim ama pek faydası olmadı sanki.
Yani şuan 5. Kutudayım ve sütüm uyumak ve su içmekle artıyo sadece.
Humana da günde 3-4 içiyordum artık 1-2 içiyorum.
Canım az önce tecrübe ettim dediğini.
Göğsümden süt aktı gözümün önünde.
Hemen sağdım çok fazla zannedip.
Ama sadece 20 cc çıktı.
Yani çoklukla değil tamamen göğüs yapısıyla ilgili.
O hiç bişeyi yetiştirememe hissi zaten insanı bunalıma sokan.
Ben de yemeğe bile kalkmıyom çoğu zaman..memedeyken tepsiyle yanıma alıyorum yemeği.
Wc.yi hiç sorma..hele bi de afedersin kabızlık varsa stresten naptığmı anlamıyom...
Ben artık pes ettim.
Her gece yanımda yatıyo karyolada.
Alıştırma diyorlardı ama artık çok geç.
Koyun koyuna daha sakin oluyo.
Gündüz yatağına koyyorum ama.
Gerçi gündüz nerdeyse hiç uyumuyo ama ola ki uyursa öyle yapıyom :)
TuRuNCu sen de sütüm az demiştin sanki.
Ama saltuk paşa baya iştahlı olmasına rağmen nerdeyse hiç mama vermiyosun sanki.maşallah kuzuma.
Geçen günde 2 öğün veriyorum dedin diye hatırlıyorum.
Nasıl doyuyo canım? Yani biz 6. Kutu mamaya geçtik. Günde sadece 2 öğün sadece süt verebiliyorum onun dışında süt yetmiyo. Birikmiyo da zaten anlıyorum.
20 ml ancak birikiyo her öğünde. oyüzden 2 saate bir 80ml mama veriyorum.ancak öyle doyuyor.
Kızlar bugün 40. Günümüz.
Yani doğduğu günü 1. Gün kabul edersek.
Bu durumda 40. Gün abdestini bugün mü alcaz, gün bitiminde yani 41. Gün mü?
Ay iyce kafam karıştı bi el atın.
5 şubat sabah 6.28 doğum tarihi bu arada.
kizlar dogum sonrasında demir hapina ve vitaminlere devam edio musunuz?
Bende yaaaaaaabu gece sanki iyice coktu bide öğürmesi var midesi mı bulanıyo npiyo büyük insan gibi öğürüyo şaşırdım kaldım mahvoldum iyice bu gece
Canım göğsün yumuşaklığı yada pompadan sonraki miktar yanıltıcı olur süt üretiminin en baş kuralı
1-sütün yok dememek malesef bu şekilde süt odaklı yaşayınca üretimi etkiliyorsunuz çünkü süt hormonu beyinden salınan ve strese gelemeyen bir hormon
2- 3 saatte bir göğsü dolu yada boş göğüse yumuşak masajlar yaparak(uca doğru sıvazlama hareketi )pompayla sağmak her göğüs için 10dk ( pompanın emiş gücünden emin olmak gerek bazen süt olsada markayla alakalı pompa düzgün çekemez ki ilk oğlumda aynını yaşadım) her emmeden sorna kalanı sağmak
3- en zoru uyumak ve günlük en az 3lt su içmek
Bu saydıklarım(özellikle pompayla sağmayı kasdediyorum) devamlı olması gereken bir durum değil yalnızca süt miktarını arttırmak için yaklaşık 1hafta uyulması gereken bir durum bunu yaparak kızımı emzirdikten sonra emilen göğüsten 100cc sağar oldum emin olun bünye ile alakalı değil rahat olup miktara takılmayın gögüste 3saatten fazla süt bekletmeyin 1hafta içinde artışı göreceksiniz ki benden ilk başta 20cc geliyordu
Aynen canım gaz olduğunda benim oğlum koyduğum anda huzursuzluğa başlıyor ih ih sesleri yada boğazı tıkanmış gibi bir sesle yada oguruyo bi şekilde belli ediyor yani genelde de hep böyle oluyo mecbur çıkarıyorum sonra uyutcam diye uğraşıyorum
Deli gibi kilo alan kısmetse mayıs annesi olacak bu kadına bir el atın ablalar :)
Çok kilo aldım. Hala da devam ediyor. Siz ne kadar kilo aldınız ve verme durumları nasıl ? Hızla veriliyor mu söylendiği gibi yoksa bir hurafe mi
Birde bugün doktorum bebeğimin bir hafta önden gittiğini ama bunun normal olduğunu söyledi. Bu durumda olan var mıydı ?
Teşekkür ederim şimdiden
Doğduğundan beri mi böyle?bazı bebeklerde oluyor..benim komşumun kızı bu şekildeydi..bazen uyararark kaka yaptırıyorduKızlar bebeğim 3 güne bir kaka sını yapıyor bu durum normal mi?
TuRuNCu canım benimde senin gibi yoğun bir tempom,bitmek bilmeyen misafirlerim ve huyu değişmiş bir oğlum daha var..ana kucağı almayı düşünüyorum..4moms çok pahalı diye eşim yanaşmıyor..senin kullandığın nasıl?alsam işimi kolaylaştırır mı?büyük oğlum kimseye zarar verecek bir çocuk değil ama bir kere wc gittiğimde kucağına almıştı bebeği..olası zararları önlemek içinde kullanırım diyorum..bir fikir alabilir miyim senden?
Eğer göğsü boşalttığını düşünmüyorsam Evet amaç uyarı vermek beyne göğsü tamamen boşaltıyorum sağdığımıda gün içinde muhakkak veriyorum asıl kilo aldıran yağlı kısım son süttür.tabi kızım şu anda rahat emiyor ve sütümde iyi artık dışarı çıkmayacaksam yada acil değilse sağmıyorum sütümüCanım her emzirme sonrası mı 10 dk sağdın arttırmak için ?
Benimki de öyle simdi 38.gun minicik bir kaka için buyuk caba sarfediyor gurultu çıkarıyor oh doldurdu galiba diyorum aciyorim azıcık .Kızlar internette takip ettiğim doktor Kadir Tuğcu bebeklerin 30.gündrn sonra zor kaka yapma dönemine girdiklerini söylüyor.Bebek bu dönem cıvık kakayı sanki kabızmış gibi ıkınarak zorla yaparmış. Bunun sebebide makat adelesini gevşeteceği yerde sıkmasından oluyormuş.
Bu devre 20 gün sürüyor ve sonrasın da bebekler 4-7 günde bi kaka yapmaya başlarmış. Mama içen çocuklar ise günlük yapmaya devam eder miş.
Benimki de öyle kiyamiyom yine emziriyom yine kusuyo fln böyle gidiyoz bakalımAynı benim kız.sürekli öyle bağırmıyor ama duygu sömürüsü yapıyor yaşlı teyzeler gibi mır mır mırıldanıyor
Ben 57 kiloyla hamile kalmıştım 71 le Doğuma girdim. Doğumdan 5 gün sonra hala 67 buçuk kiloydum zaten bebeğim de 2.900 doğmuştu15 günlükken 65 kiloydum şimdi bir aylık olduk ve 63 kiloya düşmüşüm. O da yememe hiç dikkat etmiyorum sürekli emziriyorum kızım da memeye aşırı düşkün sürekli emiyor ve benim de midem kazınıyor sürekli emzirmek çok etkili bence kilo vermede bakalım 6 kilo fazla kaldı uykusuz geceler ve sürekli kucakta gezmek isteyen kızım sayesinde gidecek o kilolar da galiba
Cevap verdiğin için sağol..büyük oğlumun huyu değişti diye üzülüyordum..çünkü çok dikkat ediyorum..ama burada yalnız olmadığımı öğrenmek beni rahatlattı doğrusuBenim de büyük oğlanın huyu fena değişti ya. Tanıyamıyorum artık yavrumu.
Umarım çabuk atlatırlar bu dönemi..
Dün küçüğe "aşkımm" diye seslendim. Büyük oğlan "o senin aşkın mı dedi ?..
Aşkım kelimesini hep kendisine kullandığım için şaşırdı biraz. İkiniz de benim aşkımsınız dediğimde ise arkasını dönüp gitti. Çok zormuş valla ikinci olunca 1.ciyi idare etmek.
Misafirlerde gelmeye başladı. Allahım kolaylık versin.
Ana kucağı olarak ben fisher price neşeli zürafa anakucağını kullanıyorum. Demir ayaklı olan. Titreşimi ve oyuncakları var. Gündüz genelde onun içinde uyuyor /uyukluyır.
Çok işime yarıyor gerçekten. 7.ci ay'a kadar kullanmıştım ben. Verdiğin parayı kesinlikle hakediyor bence ..
Evet annem gidince zorlancam baya en azından şimdi iş yapabiliyorum yada yemek yerken fln bakiyo git uyu sen diyo geceleri çok zor oluyo eşim bu ara çok ilgisiz bana dünden önceki akşam 11 gibi aldı sağolsun 2 ye kadar fln uyumuşum ama dün aramızda bi atışma oldu onda da yüzüme vurduCanım benim bak annen yanında.
Karnını doyur ,ver iki saat baksın.
Ben ilk günden beri yalnızım. Bir oğlum daha var ayrıca ilgi bekleyen. Sabah kalkıyorum ,yatana kadar hiç oturmuyorum desem inanır mısın?
Saltuk biraz uykuya dalsa hemen iş'e koyuluyorum. Uyandığında ise kucakta gezdir ,abiyle oyna vs...
Ama biliyorum ki geçici bu günler.
Eşinle konuşup ondan destek iste. Ben sabaha karşı çok yorulunca eşime veriyorum. Veya gece 12 gibi uyumadıysa eşime veriyorum ,o uyutup getiriyor geri.
Annen gidince daha çok yorulursun yoksa..
Valla tek çocukluyken ne kadar rahatmışım diyorum ben..
Geçecek bu günlerde. Bak biz nerdeyse 2 aylık olacağız:)
Canım herhalde fizyolojik bir durum o zaman bizde ki. Çünkü senin sütün var diye düşünüyorum..
-Ben humana içmeyi bıraktım artık. Boşa masraf yaptığımı düşünüyorum. Onun yerine kendim bitki çayı hazırlıyorum.
Bana da en çok etki eden şey uyku,su ve huzur...
-Demek ki göğüsün yapısıyla alakalı süt sızması ....
- canım siz 1 aylık kontrole gittiniz mi ?
Kilo alma durumunuz nasıl?
Ben doktora 1 saat boyunca emziriyorum dediğimde gereksiz olduğunu söyledi.
Her bi göğüsü 10-15 dakika emzirip kapat dedi. Böyle sürekli emerse süt birikmez ,göğüs yara olur ,bel sırt ağrıları bitmez dedi.
O günden sonra ben aktif olarak emdiğinde en fazla 15 dakika tutuyorum göğüste ve işimiz bitince en erken 1 saat sonrasında emziriyorum ki genelde uyumak için istiyor onu da..
Ev tipi ana kucağınız yoksa 80-90 liraya bi tane almanı tavsiye ederim. Karnı tok olunca koy içine ve sen hangi odadaysan yanına götür. Çok rahat oluyor.
Ben 10 dakika koyup çamaşır asıyorum veya dün yarım saat durdu ben ütü yaptım falan... büyük kolaylık benim için.
Banyo yaparken bile yanına götürüyorum. Su sesini çok seviyorlar zaten :)
Canım ben günlük 4-5 öğün mama veriyorum.
2 öğün hiç olmadı bugüne kadar. Bizim mama aralıklarımız değişiyor sadece. Mesela dün gece 12 de verdim 80cc.
Şuan sabah 9 ve gayet keyifli. İlk emmeye gece 4 gibi kalktı ve ben 4 saat uyumuş oldum. Göğüsler dolmuştu uyuduğum için.
Sabaha kadar 2 saatte bi emiyor sonrasında.
Gündüz mama aralığımız uyursa 5-6 saati buluyor ama akşama doğru 3.30 saatte bi filan oluyor. Mamayı da 80 cc veriyorum ve aralarda emziriyorum.
Makina kiralamıştım ,o zaman sağdığımda kaç cc olduğu belli oluyordu ama geri gönderdim. Bir kaç güne yenisini almayı planlıyorum.
Ben doğduğu günün ertesi gününü 1 olarak saydım..
Demire devam etmem gerekiyor ama umutuyorum maalesef..
Canım öğürme bizde de oluyo bazen. Ben çok yediği için oluyo diye düşünmüştüm
Süt var galiba çünkü az mama vermeme rağmen bugün tombik olmuş dedi ebe mama yı vermemeye çalışın dedi :) demekki fizyolojik dediğin gibi bizim ki öğürme olayı da iki gündür başladı kusmasi vardı ama bu öğürme ye başladı yarın randevu alabilirsem Dr una gostercem bakalım normaldir inşCanım benim bak annen yanında.
Karnını doyur ,ver iki saat baksın.
Ben ilk günden beri yalnızım. Bir oğlum daha var ayrıca ilgi bekleyen. Sabah kalkıyorum ,yatana kadar hiç oturmuyorum desem inanır mısın?
Saltuk biraz uykuya dalsa hemen iş'e koyuluyorum. Uyandığında ise kucakta gezdir ,abiyle oyna vs...
Ama biliyorum ki geçici bu günler.
Eşinle konuşup ondan destek iste. Ben sabaha karşı çok yorulunca eşime veriyorum. Veya gece 12 gibi uyumadıysa eşime veriyorum ,o uyutup getiriyor geri.
Annen gidince daha çok yorulursun yoksa..
Valla tek çocukluyken ne kadar rahatmışım diyorum ben..
Geçecek bu günlerde. Bak biz nerdeyse 2 aylık olacağız:)
Canım herhalde fizyolojik bir durum o zaman bizde ki. Çünkü senin sütün var diye düşünüyorum..
-Ben humana içmeyi bıraktım artık. Boşa masraf yaptığımı düşünüyorum. Onun yerine kendim bitki çayı hazırlıyorum.
Bana da en çok etki eden şey uyku,su ve huzur...
-Demek ki göğüsün yapısıyla alakalı süt sızması ....
- canım siz 1 aylık kontrole gittiniz mi ?
Kilo alma durumunuz nasıl?
Ben doktora 1 saat boyunca emziriyorum dediğimde gereksiz olduğunu söyledi.
Her bi göğüsü 10-15 dakika emzirip kapat dedi. Böyle sürekli emerse süt birikmez ,göğüs yara olur ,bel sırt ağrıları bitmez dedi.
O günden sonra ben aktif olarak emdiğinde en fazla 15 dakika tutuyorum göğüste ve işimiz bitince en erken 1 saat sonrasında emziriyorum ki genelde uyumak için istiyor onu da..
Ev tipi ana kucağınız yoksa 80-90 liraya bi tane almanı tavsiye ederim. Karnı tok olunca koy içine ve sen hangi odadaysan yanına götür. Çok rahat oluyor.
Ben 10 dakika koyup çamaşır asıyorum veya dün yarım saat durdu ben ütü yaptım falan... büyük kolaylık benim için.
Banyo yaparken bile yanına götürüyorum. Su sesini çok seviyorlar zaten :)
Canım ben günlük 4-5 öğün mama veriyorum.
2 öğün hiç olmadı bugüne kadar. Bizim mama aralıklarımız değişiyor sadece. Mesela dün gece 12 de verdim 80cc.
Şuan sabah 9 ve gayet keyifli. İlk emmeye gece 4 gibi kalktı ve ben 4 saat uyumuş oldum. Göğüsler dolmuştu uyuduğum için.
Sabaha kadar 2 saatte bi emiyor sonrasında.
Gündüz mama aralığımız uyursa 5-6 saati buluyor ama akşama doğru 3.30 saatte bi filan oluyor. Mamayı da 80 cc veriyorum ve aralarda emziriyorum.
Makina kiralamıştım ,o zaman sağdığımda kaç cc olduğu belli oluyordu ama geri gönderdim. Bir kaç güne yenisini almayı planlıyorum.
Ben doğduğu günün ertesi gününü 1 olarak saydım..
Demire devam etmem gerekiyor ama umutuyorum maalesef..
Canım öğürme bizde de oluyo bazen. Ben çok yediği için oluyo diye düşünmüştüm
Heehhhb aynen de benim oğlum öyle işte cıvık kakayi kabız gibi yapiyo ikinarakKızlar internette takip ettiğim doktor Kadir Tuğcu bebeklerin 30.gündrn sonra zor kaka yapma dönemine girdiklerini söylüyor.Bebek bu dönem cıvık kakayı sanki kabızmış gibi ıkınarak zorla yaparmış. Bunun sebebide makat adelesini gevşeteceği yerde sıkmasından oluyormuş.
Bu devre 20 gün sürüyor ve sonrasın da bebekler 4-7 günde bi kaka yapmaya başlarmış. Mama içen çocuklar ise günlük yapmaya devam eder miş.
bana da kes dediklerinde once kilosuna baktirdim. 1 hafta kestim. 1 haftanin sonunda tekrar kilosuna baktirdim. iyi cikinca kestim. boyle yapabilirsin.Ya kizlar benim aylik kontrolumde doktor bebisin kilosuna iyidedi. Bende gunde iki kere 50cl mama veriyorum baskada hep emiyor dedim. Dr o kadar mamayla cocuk kilo almaz çerez gibidir mamayi kes dedi ama benim sütüm oyle cok degil bence hani hic bosa akmadi.bilmiyorum ki ne yapayim
esin veya bi yakinin bebek bakiminda yardimci olmuyor mu? boyle boyle buyuyorlar. sakin olacaksinki bebek de sakin olsun.Çok yorgunum stresliyimbelim sırtım omurilik kemigim ve kuyruk sokumu kemiği berbat agriyo hele ki sırtım çok fena şuan oğlum desen arada ağlama krizleri o an bisey yapamamak beni mahvediyo bi yerinde biseyi mi var diye düşünmekten yoruldum oturdum ağlıyorum eşim desen sanki bi uzak bana sinirleniyorum ama oğlumun o ağlaması yüzüme bakması onun o çaresiz ve masumlugu bana muhtacligi iyice içime dokunuyor sanirim bende depresyon a girdim
burnunu acmalisin serum fizyolojik ile.Kizlar
bebegin nezle ya da grip olduğunu nerden anlarım. bugün her zamankinden daha çok hapsirdi. burnu zaten tıkalıydı. ateşi de yok. Çok huysuz da değil. endiselemmeli miyim?
yarin 2.yi yapalim dermalesef canım şimdi sancı var beyefendiye kolum yoruldu al diyorum yada beşiğinde hafif hafif salla diyorum malesef oyunu bırakmıyor ağlayama kadar dinlen yada ağlasın diyor
Allah yardimciniz olsun.hakımlık mülakatını bekliyorum mayısta artık vazgeçiyorum git-gide eşimden güya kızımı çok seviyor sevgililer günü notları bile yazdı odasını eşyalarını hazırladı doğunca değişti yüzeysel seviyor fazlacilgilenmrk istemiyor lavaboya banyoya giderken veriyorum arkamdan geliyor işin uzun mu annesi bekliyoruz bak diye soğuk koridor kac kere aceleyle çıktım valla ailesine güler yüz göstermemi onu dinlememi istiyor ama imkansız içimden gelmiyor
hadi insallah oluro zmaan bi an önce geçmeli canim mayısta mülakat ve sınavım haziranda sınavım var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?