2017 Şubat Anneleri

Biz 44 günlük olduk cok sukur arada gaz sancıları ve burun tikanikligi dışında iyiyiz. Cumartesi sünnet olacak oğlum. inşallah çabucak iyilesir de bizi çok yormaz. İnşallah seninkinin gaz problemi biran önce geçer. Gaz işi çok fena.

kizlar bebegimin dudaginda beyazlik var bi ust dudakta ortada bi de alt dudakta kosede boyle sismis kabarmis ne ola ki??????
BBenim oglumda da oluyor. çok emmekten kaynaklanıyor. bi süre sonra gidiyor tekrar oluyor. Tabi bahsettiğin yumuşak bişeyse.

cok sert değil cnm hafif baloncuk gibi..

Bebek dogar dpgmaz soda ya da nar suyu vermek cok kisinin yaptigi bisey ben de nar suyu sıktım agzina allah sukur hic gaz sancisi yasamiyoruz emzirip yatiriyorum

gazi vardir belki. Ayni seyleri yasiyoruz asagi yukari.
sen dinlenebilsen sutun olabilir gibi.
kizlar dogum sonrasında demir hapina ve vitaminlere devam edio musunuz?
evet. d vitammini ile demir hapi aliyorum
Kızlar bebeğim 3 güne bir kaka sını yapıyor bu durum normal mi?
benimkide 2gune bir yapiyo. bazi bebekler biriktirip yaparmis. bizimki oyle galiba.

kizlar bebegimin dudaginda beyazlik var bi ust dudakta ortada bi de alt dudakta kosede boyle sismis kabarmis ne ola ki??????
benimkindede oluyor. emerken kabariyor sonra kendiliginden geciyor. seye benziyor hani elle bi is yapinca elimizde kabarcik cikar sonra patlar sonra gecer ya oyle bisey.

Benim emilmemiş göğüsümden bile 100 cc hiç çıkmadı. Süreklide boşta olsa emziriyorum. Emzirmediysem sağoyorum. Değil bir iki göğüsüm bile 5 saatte 100 cc vermiyor. İlk başlarda takıyordum evet ama artık bu fikre alıştım. Aaa artacakmı aa sütüm olmayacakmı gibi takıntımda şuan yok. Ama artmıyor. Daha doğrusu boşalınca çabuk dolmuyor. Beş saatte dolan süt iki saatte göğsüme dolsa yeter. Havuz problemi gibi oldu buda.

Canım eğer makinanın emişiyle ilgili sıkıntı yoksa bebek emdikten sonra eline biraz krem al göğsünü ucuna doğru yavaşça masaj yaparak sıvazla sonrasında sağ sağım sonrası bol bol su iç elinden geldiğince dinlenmeye dikkat et tabi beslenmede önemli miktar için değilsede kalitesi için emilmeyen göğüste sütü 3saatten fazla tutma en azından gündüz

Öncelikle maşallah.. Peki sagılan sütü naspıyırsun ben biberonla verince korkuyorum alışacak diye birde bende önceden sagdım ama şimdi sagmıyırm yoruldum diye acaba azalırmı. Emdikten sonra 25-50 cc çıkıyor günü gününü tutmuyor. oda ikigögğs.. Yani gerçekten maşallah sütüne .. Son olarak bu güzel bol sütten bebiş kaç kg aldı bir ayda

Sağdıklarımı donduruya atıyorum şimdilik bir süredir bende sağmıyorum bu süt üretimini artırmak için yabancı bir kaynakta gördüğüm daha sonrası sağlık bakanlığının verdiği bir eğitimde bahsedilen bir uygulama bebeğim henüz 1aylık olmadı ama şimdilik artış 1200 haftaya 1aylık olacak
mesele sütün çok demek değil tüm bunları deneriz baktık hala yeterince üretim yok ki bunun tonlarca nedeni olabilir ( yanlış beslenme, yetersiz sıvı alımı ,yoğun stres ,emzirme sırasında annenin ağrı yaşaması gibi) tabiki o zaman bebek için en uygun mamaya karar verip takviye yapilabilir asla bu konuda kendinizi yıpratmayın

Biberon kullanıyorum çünkü işe başlayınca mecbur başlanacak almama ihtimaline karşılık biberon verdim oğlumda da vermiştim alışmadı hiç beni emdi sadece ucu konusunda çok dikkat ediyorum sık değişiyorum ki ucu emilip çok genişlemesin diye

merhaba arkadaslar. ben 2 yil 3 ay evliyim ilk 6 ay boyunca korundum 2 seneye yakin cocuk istiyoruz esimle doktora gittik esim ve beni muane etti ikimizin bir sorunu olmadigini soyledi elhamdulillah.evinize gidin sabretmemizi soyledi bir normalde adet günlerin bir 30 gunumu alır sonraki ayimda 23 24gunumu alır adetlerimde hem erken oluyor hem geç oluyor son geçen iki ayimda 31 günümü tamamladım bir hafta önce adet oldugumda adetim normal 5 gun sürerken 1 buçuk hemen iki surdu adetimin üzerinden 4 gün geçti acile gittim kan testi yaptırdım negatif doktor bir haftayı geçmeden yüzde 90 net cikmaz dedi. ama bende arada kasiklarim agriyor adetten sonra kabizligim bir türlü geçmedi sanki adet olacakmisim gibi agrilarim var bacaklarim agriyor midemde tuhaf yanmalar karnimin sskinligi bacaklarimin agrimasi kabizligim belimin ara ara agrimasi sizce hamilemiyim
calistigimdan dolayi izin alamiyorum yardimci olurmusunuz lutfen esim ben cocuk sahibi olmayi o kadar cok istiyoruzki allHim isteyen herkese evlat nasip etsin bizede insaalllah

Peki mama kullanıyor musunuz ve bebeğiniz kaç günlük ne kadar kilo aldı

Kızlar bebeişin yüzündeki pıtırcıkları ne yaptınız? Ev sıcak değil ve İsilik olduğunu sanmıyorum . Normal diyorlar ama ben görünce üzülüyorum

Kafayı yemek üzereyim sanırım oğlum sabahtan beri hiç uyumadı gibi bişey ve her emdiginde kusuyo 10 dk içinde 3-4 kez kaka yaptı tam degisiyorum giydiriyorum yine yapiyo napcam ben ya o kadar gerginim ve yorgunum ki Allah ım hepimizin yardımcısı olsun gaz sancısı geliyo sanki kabız gibi kaka yapiyo ama kakası cıvık cildircam napcami şaşırdım bebeğe yalvarıyorum artık oğlum nolur bi saat uyu dinleniyim diye sanki anlicak gibi sinirleniyorum bagirasim geliyo ama sonra masum masum bakiyo benim ne suçum var der gibi fenalardayim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…