Hadi bakalım bismillah .. ya RAbbim bu mübarek gecede kuzucuklarımız mışıl mışıl gazsız bir gece geçirsin.. anneleride uykularını alıp sabaha stressiz uyansın.. sabah kv yüzünü görünce her halükarda sinirler bozulacak olsada.. ( dün gece oğlanı 1 saatliğine aldı ve nane kaynayıp sakinleşsin diye içirmiş azıcık . Birde üstüne su vermiş
aynen benimde uzakta idi ama şimdi kuma gibi birbirimizi yiyoruz .. hele bir gitsin bal kaymak oluruz..Amiiiiiinnn...
Bugün çok yorgun ve stresli bir gündü.
Dinlenip yarın gün'e güzel başlamak istiyorum..
Kaynanaya da ne denir bilmiyorum.
Benimki uzakta olduğu için bi zararı olmuyor.
Yakında olanlara Allah sabır versin :)
canım bizde de var kızarıklıklar. arti konak da var. doktor normal dedi ama bizim cildimiz kuru onun için krem ve sampuan verdi. mustela. onlari kullanmaya başladım sanki düzeliyor. Kullandığımız şampuan da iyi gelmemiş cildine.Kızlar bebeişin yüzündeki pıtırcıkları ne yaptınız? Ev sıcak değil ve İsilik olduğunu sanmıyorum . Normal diyorlar ama ben görünce üzülüyorum
karbonatlı ılık suyla sıldım gectı ıkı gunde ayna gıbı olduKızlar bebeişin yüzündeki pıtırcıkları ne yaptınız? Ev sıcak değil ve İsilik olduğunu sanmıyorum . Normal diyorlar ama ben görünce üzülüyorum
Benim 30. Gun acik kahve idi bitiyordu sonra adet ağrıları ile beraber kanama basladi tekrar belim karnim ağrıyor doğum sonrası ağrı olmamisti kanama ile. Bende 40 cikmadan regl olunur mu onu merak ediyorum. Sanki sütüm de azaldı gibi.Kızlar adet olan hiç yok mu ya? Sütüm ciddi anlamda azaldı. Zaten kg az dedi doktor. Sürekli bir onu bir onu emziriyorum. Geçen gece aptamil verdim ve kakasını yapamadı 12 saat. Gece uyanıp ağladı. Bir daha da vermek istemiyorum. Napıyorsunuz mama verenler hangi marka kullanıyorsunuz?
Eşimde almış aptamil devam sütü olarak geçiyor omu acababretta mesajını gorup bulamadım umarım okursun.bende aptamıl kullanıorum kabızlık falan olmadı bı oglen bıde gece 90ml verıorum goguslerımı hortm gıbı cekıo bıtırıo battanıyesıne yalanıo ellerını cop cop emıo aç açoyuzden ıyı oluo verıorum
Valla benimde 15 gün oldu 2 dikişimde düştü hala ağrı giriyo anlamadım yaMerhabalar kızlar
Bugün 32. Günüm ama dikiş yerlerim eskiye göre daha çok acıyor benim gibi olan var mı? Acaba kuruduğu için mi öyle anlamadım birde iç kisimdaki dikişler açık gibi ipler orda ama dökülmedi bu dikişlerden hiç bir şey anlamadım canım çok yanıyor kabızlık ve ordan pirtlayan hemoroid de cabası mahvoldum bitsin artık bu süreç
Canım benim bak annen yanında.
Karnını doyur ,ver iki saat baksın.
Ben ilk günden beri yalnızım. Bir oğlum daha var ayrıca ilgi bekleyen. Sabah kalkıyorum ,yatana kadar hiç oturmuyorum desem inanır mısın?
Saltuk biraz uykuya dalsa hemen iş'e koyuluyorum. Uyandığında ise kucakta gezdir ,abiyle oyna vs...
Ama biliyorum ki geçici bu günler.
Eşinle konuşup ondan destek iste. Ben sabaha karşı çok yorulunca eşime veriyorum. Veya gece 12 gibi uyumadıysa eşime veriyorum ,o uyutup getiriyor geri.
Annen gidince daha çok yorulursun yoksa..
Valla tek çocukluyken ne kadar rahatmışım diyorum ben..
Geçecek bu günlerde. Bak biz nerdeyse 2 aylık olacağız:)
Canım herhalde fizyolojik bir durum o zaman bizde ki. Çünkü senin sütün var diye düşünüyorum..
-Ben humana içmeyi bıraktım artık. Boşa masraf yaptığımı düşünüyorum. Onun yerine kendim bitki çayı hazırlıyorum.
Bana da en çok etki eden şey uyku,su ve huzur...
-Demek ki göğüsün yapısıyla alakalı süt sızması ....
- canım siz 1 aylık kontrole gittiniz mi ?
Kilo alma durumunuz nasıl?
Ben doktora 1 saat boyunca emziriyorum dediğimde gereksiz olduğunu söyledi.
Her bi göğüsü 10-15 dakika emzirip kapat dedi. Böyle sürekli emerse süt birikmez ,göğüs yara olur ,bel sırt ağrıları bitmez dedi.
O günden sonra ben aktif olarak emdiğinde en fazla 15 dakika tutuyorum göğüste ve işimiz bitince en erken 1 saat sonrasında emziriyorum ki genelde uyumak için istiyor onu da..
Ev tipi ana kucağınız yoksa 80-90 liraya bi tane almanı tavsiye ederim. Karnı tok olunca koy içine ve sen hangi odadaysan yanına götür. Çok rahat oluyor.
Ben 10 dakika koyup çamaşır asıyorum veya dün yarım saat durdu ben ütü yaptım falan... büyük kolaylık benim için.
Banyo yaparken bile yanına götürüyorum. Su sesini çok seviyorlar zaten :)
Canım ben günlük 4-5 öğün mama veriyorum.
2 öğün hiç olmadı bugüne kadar. Bizim mama aralıklarımız değişiyor sadece. Mesela dün gece 12 de verdim 80cc.
Şuan sabah 9 ve gayet keyifli. İlk emmeye gece 4 gibi kalktı ve ben 4 saat uyumuş oldum. Göğüsler dolmuştu uyuduğum için.
Sabaha kadar 2 saatte bi emiyor sonrasında.
Gündüz mama aralığımız uyursa 5-6 saati buluyor ama akşama doğru 3.30 saatte bi filan oluyor. Mamayı da 80 cc veriyorum ve aralarda emziriyorum.
Makina kiralamıştım ,o zaman sağdığımda kaç cc olduğu belli oluyordu ama geri gönderdim. Bir kaç güne yenisini almayı planlıyorum.
Ben doğduğu günün ertesi gününü 1 olarak saydım..
Demire devam etmem gerekiyor ama umutuyorum maalesef..
Canım öğürme bizde de oluyo bazen. Ben çok yediği için oluyo diye düşünmüştüm
Slm kızlar uzun zamandır. Yazamıyorum. Benim kızım 40 gün boyunca sabah akşam ağladı. Sancısı gazi derken bugün 42. Günümüz. İnşallah artk iyi olur. Ben de iyiyim çok zor günler geçirdim. Göğüs uçlarım kötüydü iyileşti. Ama dikişim hâlâ düşmemiş ya. Kızımın gaz sancısına da güzel bi çözüm buldum.artık eski haline dönmek istiyorum.sizlerde ne var ne yok ???
Bebek dogar dpgmaz soda ya da nar suyu vermek cok kisinin yaptigi bisey ben de nar suyu sıktım agzina allah sukur hic gaz sancisi yasamiyoruz emzirip yatiriyorum
Aptamil ve sma da bazı çocuklarda kabızlık yaygın oluyor bebelac goldu deneyin derim çözünmesi onlar kadar değil ama genelde anneler işe yaradığını söylüyorlardı
30. gun benim son dikiş düştü ağrılar da 35de iyi oldu ama kuyruk sokumum çok ağrıyor altda tam kapalı değilKızlar doğum yapalı 15 gün oldu iki dikişim vardı dikişleiem düştü ma hala bazen dikiş yerlerime ağrı giriyor normalmi bu ya? Bide sanki hala aşağı bölgemde bi bolluk var gibi böylr hisseden varmı aranızda
benimkide nane vermiş defalarca kusturmustu çocuğumuHadi bakalım bismillah .. ya RAbbim bu mübarek gecede kuzucuklarımız mışıl mışıl gazsız bir gece geçirsin.. anneleride uykularını alıp sabaha stressiz uyansın.. sabah kv yüzünü görünce her halükarda sinirler bozulacak olsada.. ( dün gece oğlanı 1 saatliğine aldı ve nane kaynayıp sakinleşsin diye içirmiş azıcık . Birde üstüne su vermiş
Benim de bir tane kaldı baticon ile siliyorum en az üç kez. Bir kaç kez madecossal krem de sürdüm hala saç kurutma makinesi ile kurutuyorum...Merhabalar kızlar
Bugün 32. Günüm ama dikiş yerlerim eskiye göre daha çok acıyor benim gibi olan var mı? Acaba kuruduğu için mi öyle anlamadım birde iç kisimdaki dikişler açık gibi ipler orda ama dökülmedi bu dikişlerden hiç bir şey anlamadım canım çok yanıyor kabızlık ve ordan pirtlayan hemoroid de cabası mahvoldum bitsin artık bu süreç
Merhabalar kızlar
Evet ateş yoktu ama sanırım ağrısı oldu hiç durmadı calpol verince galiba biraz sızdı ve uyuyakaldi çok şükür 3 saat fln uyumuş bende uyuyakalmışım yorgun düştü kuzum da bende1ayda yapılan doğumdaki aşının aynısı hepatit b nin 2.dozu ateş yapmaz ama aşı yapılan bölgede tetanozdaki gibi yanma ve hafif ağrı yapar annesi huzursuzluk ondan olabilir
Biraz da aşı dan huysuzlasti galiba Dr u aradım o da yapmış olabilir dedi goturcektim artık biseyi mi var diye çok şükür uyuyo şimdi emzirdim yine uyudu bende biraz dinlenmiş oldum şükürler olsunGeçen hafta bizimkide böyle hiç uyumadı. Sonra ki gün acısını çıkarır gibi akşama kadar uyuyup durdu. Belli olmuyor hiç düzenleri.
Bugün saat 8.30 civarı kalktı ve 5.30a kadar sadece 5-10 dakikalık uyuklamalar yaptı.
5.30 da karnını doyurdum ve saat 9a geliyor hala uyuyor.
Tam düzene 3.aydan sonra girmeye başlıyorlar..
Olabilir hatta bazen şiddetlide olabilir takip edin normalde kaç gün adet görüyorsanız aşağı yukarı buda öyle olur bu ayrıca dikkat etmezseniz hamile kalabileceğiniz anlamına da geliyormete58 30. Gunden 34 e kadar cok acik kahve akintim vardi pembeli. 34 de regl agrilari ile kanama basladi. Belim karnim ağrıyor 4 gündür sürüyor cok siddetli degil ginde 1 2 ped olacak kadar.. 40 cikmadan adet olunur mu bilgin var mi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?