2017 Şubat Anneleri

Canım 1 aylık iken 4500 du kilosu diyosun.
Şuan 1.5 aylık ve kilosu 5000.
Yani 15 günde 500 gr almış.
Bu demek oluyor ki 60.günlük olduğunda en az 1 kilo almış olacak ki sadece anne sütüyle beslenen bebek için çok çok iyi.
Persentile bakıldığında 2 aylık kız bebeğin normal kilosu 5100,boyu da 57 cm(sizin 2 aylık olmanıza daha 15 gün var)
Bir de kız bebek ile erkek bebeğin gelişimi farklı olur.
Biz biraz fazla almışız bu ay o yüzden mamayı azaltacağız.

Bu arada ilk ay bebek memeyi 10 -15 dakikada yorularak boşaltırken şimdi büyüdüğü için daha çabuk işini hallediyor.
İlerleyen aylarda emme süresi 5-6 dakkaya düşecek.
Benim oğlan 65 günlük ve karnı açsa 5 dakikada bi memeyi bitiriyor ama keyif yapacaksa uzun uzun emiyor.

Beyaz gürültü yü mu açıyorsun canım sende.

Valla ben o sese uyuyorum kızımla beraber . Tabii bu aralar o bile iflah etmiyor bize
Program vardı onu indirdim ondaki fön makinesi sesi artık bende dalıyorum onunla biraz ama dediğin gibi bazen o da faydasız kaliyo

http://pratikanne.com/2007/12/bebeginiz-emzirirken-uyuyorsa.html
Bende araştırıyordum bunu okudum uyusa da bir süre sonra devam ediyor göz at istersen Can'ım bu son süt işine bende taktım az emince

kızlar lohusa depresyonu yaşamadım ama şimdi yaşayacağım galibaaa..çok şişmanım kendimden nefret eder oldum..boy aynası kabus oldu banaa..geçen gün yazlık elbiselerimi çıkardım denedim..hepsinde kalça göbek çıktı meydana.. spor yapayım diyorum koca göbek kalkmıyone zmn gidecek bu kilolar ..ya hiç gitmezse

canım suan 53 günlük 7 günde 500 gr alamaz ki zaten 1 kg almasını istiyordum

Merhaba kızlar Bayadır giremedim herkes iyidir umarım:)
Bizim idrar yolu enfeksiyonumuz vardı, 5 iğne kullandık sonra tekrar kontrole gittik çok şükür geçmiş kızlar. Burda bebişlerin kilosunu okuyunca o kadar üzüldüm ki. 59 günlüğüz geçen hafta cumartesi enfeksiyon için kontrole gittiğimizde 4350 olmuştu tavşanım.. Dr yine de mama verme diyor vermedim. Enfeksiyondan sonra 10 günde tam 400 gr almış. İnşallah kapatıcak kuzum aradaki farkı. Yanaklar dolmaya başladı bile.
Neko sling kullanıyorum düşünenlere kesinlikle öneririm çok rahat oluyor.
Ayrıca oyun halısı bu haftasonu çıkıp alacağız tiny love maymun adasına karar verdim. Dr 40 günlükken al kullan gelişimi için ne kadar erken o kadar iyi demişti.
Görümcemde kraftın ana kucağı varmış sallanıyor onda 10 dk durdu bugün çok rahatladım:) biraz nefes aldırıyor.
Bu arada istanbula gidip geldik yorucu bir yolculuk oldu. Orda annemle bakıyorduk şimdi tekim. Ne olursa olsun insanın evi gibi var mı ya.
Bir de 2. Ay aşısı olanlar zorluk çekti mi? Neler yaşadınız? Sayfalar çok biriktiği için göremedim.

2.ay aşısı olduk perşembe günü..çok şükür ateş olmadı ..ben çok korkuyordum ama eskisinden daha sakin kızım..

Kaç kilosun ki hiç vermedinmi bende tam tersi gittikçe eriyorum sanki

Canım bebekler ilk aydaki gibi 15 20 dk emezler artık daha hızlı ve daha fazla sütü tek seferde çekerler benim kızım en fazla 10dk emiyor(oda benim ısrarımla) ve aralıksız 3 4 sâat uyuyabiliyor 45günlüğüz

benimki 5 dakika emiyordu 1-2 dakikaya düştü sonrada almamaya başladı bugün biberonla 100 cc süt verdim 4 saat geçti hala uyanmıyor o kadar uğraştım kalkmıyor napcam şaşırdım dokunuyorum kucağıma aliyorum ağzını açıyorum eliyle oynuyorum normalde kalkmalı kalkmıyor
senin kızın kac kg oldu ve günlük ne kadar içiyor sutu

2.ay aşısı olduk perşembe günü..çok şükür ateş olmadı ..ben çok korkuyordum ama eskisinden daha sakin kızım..
Maşallah ya. Aşı olmayan bir kesim varmış facebookta sayfalarına baktım şimdi. Aşı yaptırmaya mecbur değilim diye bir şey. Kafam çok bulandı ya. Yaptırmak gerekli diye düşünüyorum aslında ama sonrasında rahatsızlanıor bebişler ve %100 korumuyor diyorlar. Böyle düşünen var mı burda?

Kaç kilosun ki hiç vermedinmi bende tam tersi gittikçe eriyorum sanki
Benim de 12 kg gitmiş. Karataya başladım bugün. Sütümü etkilemez diye düşünüyorum eğer hissedersem hemen keseceğim. Bir de havalar ısınıp bebişle yürüyüşe çıktık mı tamamdır:)

Ben özel hicbisey yapmiyom oğlumun böyle oluşu beni çok yoruyor doğru dürüst bişey yiyemiyorum sanırım ondan

Bende kanguru alacağım insaallah. Yenidoğan aparatı kaç aya kadar kullanılması gerekiyor sen aldın mı onu da.?

Kızlar biz 46 günlük olduk bugün çok şükür. Sizlere sorum bebisleri kaç saatte bir emziriyorsunuz. Yani önceden 3 saati geçmesin diyordu doktorlar. Sonra 25 . Günden sonra yani 4 saat oldu şimdi kaç saat i geçmemesi lazım ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…