Sanki 6. aya kadar 2 kg az gibi geldi bana ..herkesin vücut kitle endeksi de farklı aslında ..En iyisini doktorlarımız bilir tabiiki... Ben şimdiye kadar 1.8 yani 2 kg almışım hedef en fazla 10 kg ..Yemem içmem tamamen düzene girdi sadece et yiyemiyorum .Görmeye bile tahammülüm yok.. :)
Günde 2 lt nin altına düşmeden su içiyorum ...Bakalım bakalım :) :)
benim de çok istediğim birşeydi bu ama ben hayatta yazamam, yazma yönüm hiç iyi değildir..Nasılsınız tatliş anneler?
Hamileliliğinizle ilgili günlük tutuyor musunuz bana eşim izin vermiyo kendisi fazla sağlamcıdır benim çok bağ kurup sonra üzülmemi istemiyormuş bazen hakta veriyorum ama sanki gizliden yazmaya başlıcak gibiyim
Benimde kanamam geldi doktor istirahat verdi bende calisiyorum..bide iğne verdi her hafta vurulacam 4 adet toplam şimdide kahverengi leke oluyon lavabo ya gittikçe normal mis yorgunluk tan oluyormusKızlar slm size bişey sorucam ben ayakta çalışıyodum işten ayrılmaya karar verdim hamile kaldığımdan beri çok yoruluyodum iki gün önce son günümdü kanamam başladı ogün acile gittik Allah şükür bebekte bişey çıkmadı serum falan verdiler evde yatmam gerekiyomuş şuan lekelenmem kahve rengi geliyo oda lavobaya gittikçe acaba aranızda böyle olan oldumu ve lekelenmesi geçen korkuyorum bişey olucak die
İnşallah canım şuan yatıyorum sanki azaldı ama inşallah geçer şuan bel ağrım çok var bakalım hayırlısıyla geçsindeBenim 20 gün falan sürdü kahve lekelenme. Bazen açık bazen koyu kahve. Yorgunluktan oluyo biraz da enfeksiyon varsa o da tetikler. Inşallah hemen geçer içini ferah tut
Bende ilk üç ay çok sıktım kendimi bide sürekli ayakta çalışıyodum çıkmaya karar verdim biraz daha çalışıyım die die en sonunda kanamam oldu bana bir hafta dinlen bir hafta sonra gel dedi bakalkm inşallah geçerBenimde kanamam geldi doktor istirahat verdi bende calisiyorum..bide iğne verdi her hafta vurulacam 4 adet toplam şimdide kahverengi leke oluyon lavabo ya gittikçe normal mis yorgunluk tan oluyormus
haklısın canım. en iyisi sıkı beslenmek. ancak bu noktada da bir sıkıntı var. artık tüm gıdaların daha tohumdan genleriyle oynanmış olarak yetiştiriliyor. bir araştırmaya göye dedelerimizin yediği bir portakaldan aldığı vitamini biz alabilmek için 9 portakal tüketmemiz gerekiyormuş. bu da ne kadar yersen ye, seni sentetik vitaminlere mecbur bırakıyor. çok haklısın o demir ilaçlarına ihtiyacımız var. ilk gebeliğimde ne hap ne şurup yeterli yükseltmemişti kanımı. iğne olmak zorunda kaldım. demekki o kadar eksiğiz demir yönünden. Allah yardımcımız olsun.
günde 4 ceviz omega ihtiyacının sadece bitkisel olanını karşılar. o da kilo yapar hergün düzenli yersen. hayvansal omega 3 tüketebilmek lazım. somon balığı. nerden bulacağız? imkansız gibi bir şey. yine geliyoruz balık haplarına yada şuruplarına. bildiğin paradoks. çık içinden çıkabilirsen.
dr um bir hap vermişti i-mom diye. içinde balık yağı vitamin ve folikasitten oluşan. onu bile gün aşırı yada iki günde bir içtim. hala kutunun yarısı duruyor. ben ilaç içemiyoooruuuuuummmm
ntv yayınlarının gün be gün hamilelik diye günlük/bilgilendirici bir kitabı var. ben onu yazıyorum hafta hafta çok güzel oluyor:)) hiçbir önemli an unutulmuyor sonraNasılsınız tatliş anneler?
Hamileliliğinizle ilgili günlük tutuyor musunuz bana eşim izin vermiyo kendisi fazla sağlamcıdır benim çok bağ kurup sonra üzülmemi istemiyormuş bazen hakta veriyorum ama sanki gizliden yazmaya başlıcak gibiyim
Canım gözün aydın
benimde çok az yüksek çıktı normalde 1 ile 4 arası olması gerekirsen referans aralığı benim 6 çıktı. Hemen endokrine gönderdiler kan testi vs bi daha t1 t3 e bakıldı onlar normal. bu tsh için eutorx diye bir ilaç kullandım ilk 1 ay her gün 1 adet. 1 ay sonra tahlil yapıldığında normal sınırlara inmişti 1.2 gibi birşey. ben ilacı bırakıcam sandım doktor çok önemli bebeiğin sinir sistemini etkileyen bir hormon bu oyüzden kontrol altında olması lazım dediği için dozunu düşürüp hamlilelik bitinceye kadar kullanmamı söyledi. 1 gün tam 1 gün yarım aldım. 2 ayda bir ölçtüler hep düşmedi normal çıktı değer daha düşseydi mesela hergün yarım vercekti yani dozunu ona göre ayarlıyor. doğuruncaya hatta 2 aylık oluncaya kadar kullandım. şimdi mesela normal çıktı oyüzden kullanmıcam
Canım gözün aydınhayırlı olsun artık cinsiyeti de biliyosun sağlıcakla kucağına da alırsın inşallah İsim heyecanı başlasın o zaman
hayırlı olsun bu cuma benim de kesinleşir inşallah
hayırlı olsun bu cuma benim de kesinleşir inşallah
ben bebişimi çok merak ediyorum bi aydır görmedım yaayarın doktora gidicem dua edınn bişi cıkmasın kanamam falan da yok çok şükür ama arada bi kıpırdanma hissediyorum :) değişik duygular hissediyorum yaaa ilginçççç :)
Arkadaşlar merhaba uzun süredir giremedim. Malum geçen hafta bizim için çok kötü haberler aldığımız bir haftaydı ancak haftanın sonuna doğru haberlerin seyri biraz değişti. İyi haberlere inanmak ve güvenmek durumundayız. İnşallah doğru çıkar. Başka bir doktora daha gittim ve bu haftalarda burnun kısalığından bahsedilemeyeceğini söyledi. Burun ya vardır ya yoktur. Ölçüsünü söylemeyiz bile dedi. Ben bebeğin burnunu görüyorum ve riskin burun yokluğunun raporlanması sebebiyle yüksek çıktığını söyledi. Yine de risk var ama ben sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. O yüzden sıvı alarak hiç riske atma nifty testi yapalım dedi. Oracıkta hemen karar verip testi yaptırdık. 10-15 güne çıkacak. En azından bu iki haftayı biraz daha az stresle bekleyeceğiz. Rabbimden ümit kesilmez. Desteğiniz dualarınız için çok teşekkürler.
☺ yanlış anlaşılma olmuş. Biz kızımla tiyatro sinema toz attiriyoruz. Sinemada ki ses duzeyinin hamileliğe sakıncası var mı diye sormuştumYaşına uygun film seçerseniz neden zararı olsun ki. Kreşlerde götürüyor. Her çıkan filme yaşına uygun olduğu sürece ben götürmeye çalışıyorum.
Ilk çocuğum kız. Şu an 4 buçuk yaşında. Kucağa alınmadan tadi bilinmez. Bence ilk çocuğun kız olmasi çok büyük şans. sağlıkla kucaginiza alın ins hayırlı ugurlu olsun.
Ne diyeceğimi bilemiyorum. 2 kez düşük yaşadım ama daha erken bir dönemde. Şu an çok zor olmalı Rabbim yar ve yardımcınız olsun.. Allah sabır versin. Ins en kisa zamanda kucağıni yeniden doldursun. . Çok çok üzüldümselam guzel anneler.. artık aranızda olamayacagım.. bebegimin kalbi durdu.. melek oldu bebeğim.. topikten ayrılıyorum.. dualarım sizinle.. hoşcakalın..
diyecek pek bişey yok zaten☺ yanlış anlaşılma olmuş. Biz kızımla tiyatro sinema toz attiriyoruz. Sinemada ki ses duzeyinin hamileliğe sakıncası var mı diye sormuştum
Ilk çocuğum kız. Şu an 4 buçuk yaşında. Kucağa alınmadan tadi bilinmez. Bence ilk çocuğun kız olmasi çok büyük şans. sağlıkla kucaginiza alın ins hayırlı ugurlu olsun.
Ne diyeceğimi bilemiyorum. 2 kez düşük yaşadım ama daha erken bir dönemde. Şu an çok zor olmalı Rabbim yar ve yardımcınız olsun.. Allah sabır versin. Ins en kisa zamanda kucağıni yeniden doldursun. . Çok çok üzüldüm
selam guzel anneler.. artık aranızda olamayacagım.. bebegimin kalbi durdu.. melek oldu bebeğim.. topikten ayrılıyorum.. dualarım sizinle.. hoşcakalın..
Ben direk uyutulup kürtaj oldun. Sizin yasadiginiz duyguya empati yapmaya çalışınca bile zorlaniyorum. Rabbimin imtihanı elbet bir hayır var. Sabır diliyorum sadece . Yaşadığınız süreç zihnen manen bedenen çok ama çok yorucu elbette ama ins öyle hayırlı sağlıklı kuzulariniz olsun ki bu günler acı bir hatıra olarak kalsin. Rabbim sabrinizi arttirsindiyecek pek bişey yok zatenbir sure bebek düşünmuyorum cunku cok yıprandım 4 saat sancı cekip normal dogurdum ıkınarak 48 saattir uykusuzum gözümu kapatamıyorum
canım benim ya çok geçmiş olsun Rabbim in vardır bir bildiği nedeni belli mi en azından bi dahaki sefere önlem olması açısındandiyecek pek bişey yok zatenbir sure bebek düşünmuyorum cunku cok yıprandım 4 saat sancı cekip normal dogurdum ıkınarak 48 saattir uykusuzum gözümu kapatamıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?