2017 Şubat Anneleri

netten baktım da balensiz gibi deneme imkanın oldu mu? yumuşak balensiz vs sütyen kullanamıyorum ben ya marks&spencerdaki yumuşaklığıyla cezbetti beni ama dediğin gibi pahalı geldi bana da

anladım canım.
pentininkileri deneyebilirsin ozaman.
sanırım balenliydi ve dokusu çok güzel.
tanesi 60 tl den 40a düşmüştü geçenlerde 3 al 2 öde kampanyasıyla.

moralinin bozulmasını anlıyorum da bak doktor bir şey dememiş sağlıklı çok şükür demek ki canım. 3 kgya göre çok iyi maşallah.

ya işte insan akşamları daha duygusal oluyo heralde.
dün okadar canımı sıktım, şimdi de diyorum çok şükür sağlıklı niye taktıysam kafama.
demekki geceleri çok düşünmemek lazım.

E hayatım bu haliyle EN AZ 3 KG DOĞAR demiş ya sen niye canını sıkıyosun.. bebeğin asıl kilo alacağı zaman bundan sonrası zaten.. canını sıkma, kocayı da affet gitsin takıldıkça olan sana oluyo boşveeerrrrr.. :KK5:

inşallah canım, var demekki bunda da bi hayır,belki bu vesileyle ben de bünyeyi toparlıcam, kendimi düzene sokacam diye düşünüp motive ettim kendimi.

Canım kafana takıp kendini üzme ama yine de biraz dikkat et beslenme.
Günde 2 öğün yetmiyor demek ki...
Çantana ara öğünler koy ,telefonuna hatırlatma ayarla..
Bir de madem az yiyorsun ,yediğin şeyler de boş kalorili veya düşük kalorili olmasın.Bebeği besleyecek protein ,meyve ,kalsiyum ve karbonhidrat ağırlıklı olsun.
Ben de çok fazla yiyemiyorum canım istemediği için ama yiyeceğim şeyleri ona göre seçiyorum.
Mesela kahvaltı da 2 yumurta ,1 dilim ekmek ,1 bardak taze meyve suyu.
Öğlene kadar 3-4 saat tutuyor beni ,canım istemiyor hiç.
Öğlen de ekmek arası kaşarlı sandviç tarzı bir şeyler ayarlıyorum.
İkindin 1 büyük bardak süt ,biraz kuru yemiş ,bisküvi filan(canım istemezse kalıyor onlar)
Akşam 7 gibi yemekte ne varsa ekmeksiz 1 porsiyon ,salata komposto filan
9 gibi de ya meyve ya da 1 bardak süt içiyorum yine...
Bu beslenme şekli ile 1 ayda 1 kilo almış bebek.Ben de toplam da 5 kilo almışım.
Sen zaten az beslendiğinin farkındasın. Biraz arttır bu ay ,fark olmazsa genetiktir denir geçilir..
Yeter ki sağlıklı olsunlar

harikasın yaa.
maşallah ne güzel oturmuş düzenin.
Allahım noğluur bana da turuncunun beslenme düzenindeğğnn:nazar::dua::dua::dua: :KK48:
amin amin:dua:

Asıl bu haftalardan itibaren bebek kilo almaya başlar diye biliyorum.Moralini bozma günüyle uyumlu herşeyi yolunda önemli olan da bu :KK66: erkeklerin hemen hemen hepsi aynı ince düşüneni çok nadir :işsiz: mesela dün 4 gibi birşey istedim gece sanırım 11 yada daha gecti geldi,almis ama gel de ye onu kütük gibi olmuş.. Gözünün önün de olduğu gibi attım öyle bakakaldı.Yani yapacak birşey yok şimdi onu niye attığını bile anlatmadım :ukala: onun icin takilma

İnşallah canım benim.
Daha da dikkat edicem bundan sonra.
Amaağn herüfü de salladım gitti.
Kızdım kızdım, iycebi saydım o k.çını dönüp yatarken.
"Ben burda üzüntüden kendimi yiyom, sen arkadaşınla 12lere kadar keyif yapıyosun" dedim.
Uyumuş numarası yaptı, tepki vermedi ama duydu biliyom:KK53::KK53::KK53:
1 saat geçtikten sonra da dedim kendime "saf gibi sen burda başını ağrıt, o da mışıl mışıl uyusun.."
ben de huzurla uyuycam ona inat dedim, gittim yatağa, hemen sarıldı uyumamış meğer, iyi vicdan yapmışım, afferim bennn :KK9::sampiyon::sampiyon::sampiyon:

Kız bebek zaten çok kilolu olmaz
En yakın arkadaşım unicorn rahimliymiş
Yani rahim tek kanallı ve bir noktadan sonra büyüyeniyor. Tabi bu usgde anlaşılmadı Bebek 36+5te kilo alamıyor diye alındı ve ameliyatta çıktı durum ortaya. Doktor sen nasıl hamile kaldın hayret demiş. Erkek bebek ve 2,5 kilo doğdu
Hafif sarılık oldu ama çabuk geçti ve kendi döneminde doğanlardan daha hızlı kilo aldı
Yani zayıf doğan hızlı büyüyor
İnsanlar 2 kilo doğan çocuklarına bakabiliyor bence 2,5 bile çok iyi ki doktorun sana 3 demiş

Mesela ben de minyonum
Hiç aşırı zayıf olmadım ama kafam ağzım burnum küçücüktür hele kulaklarım görenler sen bunlarla nasıl duyuyorsun diyor :) doktor o sebeple senin bünyen minyon çok kilo alma vücudun taşımaz dedi
Bence senin de öyle
Turuncunun dediği şekilde beslenmeyi dene ama ne yaparsan yap ne sen ne kızın aşırı kilo almaz
Ve tekrar ediyorum şuan zaten iyisiniz

Çok sağol canım, içime su serptin.
Ben de zaten sanırım gece vakti biraz efkar yapmışım.
Şimdi iyyim çok şükür, boşa üzmüşüm kuzumu.

Bebeğin kilosunu çok dert etme canim. Günde 2 öğün de az tabi istahin çok yoksa da cebinde çantada kuruyemiş tarzı atistirmaliklar bile is görür. az kilolu bebekler doğumdan sonra çabuk toparliyor kendini. eşine gelince eminim kasitli yapmamistir. Onlar hamilelik sürecini çok iyi anlayamayabiliyorlar. Benim eşim o kadar hassas olmasına rağmen zaman zaman beni anlamadigini düşünüyorum. Bu süreci onlar bizim gibi hissedemiyorlar.

Evet ilk iş öğünü 3e çıkarmak.
Sonrası kendiliğinden gelir inşallah.
Sağol desteğin için canım benim.
Eşim de ilk aylar yedik birbirimizi ama bayadır çok inceydi..
Oyüzden beklemiyodum öyle bişey, ama telafi etmeye çalıştığı için unuttum gitti :)

Kilo genetik işi canım. Ben ikinci oglumda aç susuz gezdim. İştah sıfirdi . Ama oğlum 4 kg doğdu. Tabi ben de stoklar tükendi o ayrı ama bebek alacağını alıyor yani.üzme tatlı canını.

Yaa, o derece:KK57::KK57::KK57:
Ay çok şaşırdım.
Bende hep kendimi suçladım şimdiye kadar.
Ama tabi bebeklerimizin bize ihtiyacı var oyüzden yine de iyi beslenmek lazım demi.
Şimdi yiyosun bari demi, yıpratma kendini sen de nolur :KK68:

Dunden beri takipteyim ben hic tekrarlamadi,ben farkettigimde lavaboya gidiyodum zaten belkide idrardi gelen bilemiyorum ama gelis sekli endiseye düsürdugu icin gittim şu anda sıkinti yok sanciya filanda bakmadi valla dr insallh baska sorn yasamam sanada cok geçmş olsun

Ay ben kaçırdım sanırımo_O
Bişi mi oldu canım, geçmiş olsun??

@iv
anladım canım.
pentininkileri deneyebilirsin ozaman.
sanırım balenliydi ve dokusu çok güzel.
tanesi 60 tl den 40a düşmüştü geçenlerde 3 al 2 öde kampanyasıyla.

ya işte insan akşamları daha duygusal oluyo heralde.
dün okadar canımı sıktım, şimdi de diyorum çok şükür sağlıklı niye taktıysam kafama.
demekki geceleri çok düşünmemek lazım.

inşallah canım, var demekki bunda da bi hayır,belki bu vesileyle ben de bünyeyi toparlıcam, kendimi düzene sokacam diye düşünüp motive ettim kendimi.

harikasın yaa.
maşallah ne güzel oturmuş düzenin.
Allahım noğluur bana da turuncunun beslenme düzenindeğğnn:nazar::dua::dua::dua: :KK48:
amin amin:dua:

İnşallah canım benim.
Daha da dikkat edicem bundan sonra.
Amaağn herüfü de salladım gitti.
Kızdım kızdım, iycebi saydım o k.çını dönüp yatarken.
"Ben burda üzüntüden kendimi yiyom, sen arkadaşınla 12lere kadar keyif yapıyosun" dedim.
Uyumuş numarası yaptı, tepki vermedi ama duydu biliyom:KK53::KK53::KK53:
1 saat geçtikten sonra da dedim kendime "saf gibi sen burda başını ağrıt, o da mışıl mışıl uyusun.."
ben de huzurla uyuycam ona inat dedim, gittim yatağa, hemen sarıldı uyumamış meğer, iyi vicdan yapmışım, afferim bennn :KK9::sampiyon::sampiyon::sampiyon:

Çok sağol canım, içime su serptin.
Ben de zaten sanırım gece vakti biraz efkar yapmışım.
Şimdi iyyim çok şükür, boşa üzmüşüm kuzumu.

Evet ilk iş öğünü 3e çıkarmak.
Sonrası kendiliğinden gelir inşallah.
Sağol desteğin için canım benim.
Eşim de ilk aylar yedik birbirimizi ama bayadır çok inceydi..
Oyüzden beklemiyodum öyle bişey, ama telafi etmeye çalıştığı için unuttum gitti :)

Yaa, o derece:KK57::KK57::KK57:
Ay çok şaşırdım.
Bende hep kendimi suçladım şimdiye kadar.
Ama tabi bebeklerimizin bize ihtiyacı var oyüzden yine de iyi beslenmek lazım demi.
Şimdi yiyosun bari demi, yıpratma kendini sen de nolur :KK68:
@ivo ben bugün kontrole gittim napsam ne yesem dedim ne yaparsanız yapın bu iş genetik dedi siz kendinize yemiş olursunuz dedi ben yediklerimi anlatınca adam da sasti yani sadece öğünü 3 e çıkar misal bi öğün çorba ya da az bi sebze yemeği yanına bi kaşe yoğurt gayet iyi oluyor

maheen maheen kendimden anladım ki senin kesinlikle şu değil canım için rahat olsun hiç takılma ben bir haftadır boşuna kahrolmusum kabuslar içinde geçti günlerim çok ağladım iştahım kaçtı gergindim inşallah bebislerimiz daha bizle kanguru gibi orda buyuyecekler daha
Inşallah canim benim ya erken birazcik daha buyusunler yine erken gelsede eyvallah ama çok minnaklar dahaa:( inşallah zamaninda alicaz kucagimiza hepimizde gereksiz abartilan şeyler galiba öyle düşünmeye başladim biraz daha sakin davranmaliyz şu aşamadan sonra heralde.

Ay ben kaçırdım sanırımo_O
Bişi mi oldu canım, geçmiş olsun??
Ewet:( lavaboya giderken ıslaklik oldu bi anda canm dun sabah bende birden gelince şupeye düştum dr a gittim takip edicez şuanda bilemeyiz dedi bebegin suyumu diye onlem olarakta ciger geliştirici igne vuruldum.ama o sumuydu idrarmiydi bilemiyorm ilk defa oldu :( erken dogum riskim varmış gibi davranalim şimdilik dedi dr um:(

tereyagli ekmek tereyagli ekmek benimde aynen öyle Nişanım düğünüm berbat geçti
İstediğim hiçbirşeyi alamadım eşya olarak. Birde hamileyken kaynanam kıskançlığından artık gelip saçma salak konuştu oyüzden yeminliyim evime geldiğinde de o gülen yüzümü göstermicem misafir gibi gelip gidecek.

Aynen o güzel günlerimizi berbat ettiler şimdi herkes hak ettiği muameleyi görecek...

Aynen o güzel günlerimizi berbat ettiler şimdi herkes hak ettiği muameleyi görecek...
Bi tanede bende var kızlar nikah gunu ağladım dış cekimim mahvoldu hicbir destekleri olması üstüne düğün kredisi çekmişti eşim ondan kendi ihtiyaçlarını harcamışlardı sıkıntıya girdik ev dizildi perde hali parası kısmı için parayı onlar yeyince boşa düştük babam dayanamamış gitmiş almış getirmişti imam nikâhı olduğu gün ayrı dert nişanımda dengesiz küstü gitti arkasından eşim rica minnet getirdi kac kaç kez evden kovdu eşimi geri kendi geldi yada aradı ki hastayız rahatsiziz annnen fenalaştı gelin diye şimdi de torunum çok kıymetli şöyle böyle diyor biri iddia sigara parasına kadar ister çalışmaz yatar dengesiz öbürü bu hafta sirf nevresim takımlarını perdeleri koltuk örtülerini yeniliyor hanımefendi torununa aldığı tek çöp yok güya kıymetli olur çok severmiş hihiiii kulahıma anlatin onu diyorum

Benimki de şaka niyetine bir çöp dahi almadığı gelininin tek çöp dahi almadığı torununu kendisi bakmak istediğini falan söylüyor hem ise başlıycan anlamazsiniz da ben bakarim falan diyor hakimlik olmazsa sadece avukatlikta gece görevine giderim o arada da babası bakar gider gelirim hakimlik olursa burda olmam hiç zahmet etmeyin dedim bide yarı şaka yarı ciddi bakıcı parası ver bakayım diyor saf kocam da vericek hihhh vermem çocuğumu da :KK11:

Aynen canım benim kv de aynı hayalde çalışıyor ona rağmen ben bakarım diyor ben de her fırsatta annemin bakacağını o bakamazsa da ücretsiz izin alacağımı söylüyorum deli oluyor :halay::halay: ohh yok öyle beleşten torun sahibi olmak En Büyük KK

Şu an o kadar üzgün, öfkeliyim ki kocamı boğasım var. Sabahtan beri bi garip zaten. Kahvaltıdayken kahvaltı takımımın fincanını kırdı. Üzüldüm diye de bana nankör dedi. Ağrıma gitti çok.geldim odaya uzandım ağladım uzunca süre. Sonra yanıma geldi bi dünya cilve yaptı ilgilenmedim. Sonra dışarı çıktık beraber. Yarın gideceğimiz bir Doğum günü için hediye almamız lazımdı. E bebekten hediyeyi aldık tabi benim iki ayağımı bi pabuca soktu hadi akşam maç var diye diye. Kendisi Fenerli ama maç Bursa'nın. Takımı bile değil. 6da trafikteydik.ne yiyelim diye sordu ben de pazara gitmemiz lazım dedim pzt gideriz dedi, dominos mu istesek dedi ben de canm istemiyor dedim sonra başka bir şey geldi aklıma söyledim. Off yanına da şunu söyleriz bana bana ne yenir şimdi sen deyince benim de canım istedi dedi. Sonra ben telefona bakıyordum trafik sıkıştı başladı söylenmeye. Ne olurmuş marketten alsaymışız maç da kaçacakmış şimdi bilmemne. Dedim yürü eve bu kadar söylenince yemem zaten. Yok artık evin yolundan çıkmışız bi dünya laf yine. Neyse mekana geldik otoparkı doluydu.bi aracın çıkmasını bekledi biraz, o da baya ağır davrandı bu söylendi bastı gaza arka sokaklara gitti koydu arabayı. Sonra mekana gittik tıklım tıklım. Biri kalkıp biri oturuyor. Bi boş masa bulduk 10 dk dolanıp dedim gel oturalım Yok büyük masaymış orası kalabalık grup otururmuş ben de sanki başka yer var derken garson geldi ukala ukala kapıda sıraya gireceksiniz dedi, bu bi sinirlendi yürü diye bağırdı çıktı dışarı.ama hiç beklemiyor geliyor muyum yetiştim mi yok.ben de ağlaya ağlaya gittim arkasından.arabada da ağladım. Durdu markette dediğim şeyi almış bakmadım bile. Eve geldik kendime 2 yumurta kırdım. Yatak odasına gelip kıçımı döndüm yattım
Bana gel ye diyor! Dedim sen ye ben doydum sayende!
Düşüncesiz uyuz! Buraya da yazdım ki bana bugün yaptığını unutmayayım!

@iv

Revna Revna ben bugün kontrole gittim napsam ne yesem dedim ne yaparsanız yapın bu iş genetik dedi siz kendinize yemiş olursunuz dedi ben yediklerimi anlatınca adam da sasti yani sadece öğünü 3 e çıkar misal bi öğün çorba ya da az bi sebze yemeği yanına bi kaşe yoğurt gayet iyi oluyor

Evet bu doğru.
Anne kendine yiyor ve yemeli çünkü bebek annenin deposundan besleniyor.
Anne sağlıklı ve düzenli beslenmeli ki depoları boşalmasın ,doğum sonrasın da yorgun bir vucudu olmasın.
O yüzden ben proteine ,kalsiyume dikkat edilmesinden yanayım

Revna Revna ben bugün kontrole gittim napsam ne yesem dedim ne yaparsanız yapın bu iş genetik dedi siz kendinize yemiş olursunuz dedi ben yediklerimi anlatınca adam da sasti yani sadece öğünü 3 e çıkar misal bi öğün çorba ya da az bi sebze yemeği yanına bi kaşe yoğurt gayet iyi oluyor

İnşallah canım benim.
Daha da dikkat edicem artık.
Çok sağol ilgilendiğin için :*

Ewet:KK43: lavaboya giderken ıslaklik oldu bi anda canm dun sabah bende birden gelince şupeye düştum dr a gittim takip edicez şuanda bilemeyiz dedi bebegin suyumu diye onlem olarakta ciger geliştirici igne vuruldum.ama o sumuydu idrarmiydi bilemiyorm ilk defa oldu :KK43: erken dogum riskim varmış gibi davranalim şimdilik dedi dr um:KK43:

Canım geçmiş olsun, geçen bende de oldu öyle bişi ama avuç içinden daha küçüktü.
Akıntıdır deyip önemsemedim.
Bi daha da tekrar etmeyince dr.a söylemedim.
Unuttum daha doğrusu.
Son muayenen ne zamandı?
Suyunun son durumu iyiyse yani yeterliyse içini ferah tut.
Bi de su ne kadar içiyosum günlük?

Şu an o kadar üzgün, öfkeliyim ki kocamı boğasım var. Sabahtan beri bi garip zaten. Kahvaltıdayken kahvaltı takımımın fincanını kırdı. Üzüldüm diye de bana nankör dedi. Ağrıma gitti çok.geldim odaya uzandım ağladım uzunca süre. Sonra yanıma geldi bi dünya cilve yaptı ilgilenmedim. Sonra dışarı çıktık beraber. Yarın gideceğimiz bir Doğum günü için hediye almamız lazımdı. E bebekten hediyeyi aldık tabi benim iki ayağımı bi pabuca soktu hadi akşam maç var diye diye. Kendisi Fenerli ama maç Bursa'nın. Takımı bile değil. 6da trafikteydik.ne yiyelim diye sordu ben de pazara gitmemiz lazım dedim pzt gideriz dedi, dominos mu istesek dedi ben de canm istemiyor dedim sonra başka bir şey geldi aklıma söyledim. Off yanına da şunu söyleriz bana bana ne yenir şimdi sen deyince benim de canım istedi dedi. Sonra ben telefona bakıyordum trafik sıkıştı başladı söylenmeye. Ne olurmuş marketten alsaymışız maç da kaçacakmış şimdi bilmemne. Dedim yürü eve bu kadar söylenince yemem zaten. Yok artık evin yolundan çıkmışız bi dünya laf yine. Neyse mekana geldik otoparkı doluydu.bi aracın çıkmasını bekledi biraz, o da baya ağır davrandı bu söylendi bastı gaza arka sokaklara gitti koydu arabayı. Sonra mekana gittik tıklım tıklım. Biri kalkıp biri oturuyor. Bi boş masa bulduk 10 dk dolanıp dedim gel oturalım Yok büyük masaymış orası kalabalık grup otururmuş ben de sanki başka yer var derken garson geldi ukala ukala kapıda sıraya gireceksiniz dedi, bu bi sinirlendi yürü diye bağırdı çıktı dışarı.ama hiç beklemiyor geliyor muyum yetiştim mi yok.ben de ağlaya ağlaya gittim arkasından.arabada da ağladım. Durdu markette dediğim şeyi almış bakmadım bile. Eve geldik kendime 2 yumurta kırdım. Yatak odasına gelip kıçımı döndüm yattım

Noluyo bu adamlara yaa..
7 aydır keşfedemediler bi hamile psikolojisini.
Gerizekalıya anlatsan anlar halbuki:KK53::KK53:
Bian boş bulunmuş yapmış sanki sonra hatasını anlamış canım, düşünme daha fazla.
Düşünüp üzülüyoz okadar, sonra pişman oluyoz bunun için mi kendimi meleğimi üzdüm diye..
Dikkatini dağıt bişeyler ye iyi gelir.
Toptan kafalarını birbirine mi tokuştursak şu heriflerin:deli::KK53::KK53:

cnm benim gecmis olsun ... kanamayi nasil anliyolar senin pedindemi kan oluyo yoksa nasil bisey hic duymadim... benimde tsh dusuk cikti ...tansiyon zaten var... biktim valla hastane hastane gezmekten gitmiycem artik rabbim bizi seviyo hakkimizda rn hayirlisini verir zaten ...
Tsh ın kaç benim 0.12 ilaç vermedi bana sadece 3 haftada bir kan veriyorum bakıyor ama pek artmadi umarım bebeğe zarar vermez

IMG_8068.webp IMG_8070.webp
Kızlar bunlar da benim aldıklarım çok fazla kiyafet filan almadım kızıma oğlum dan kalanlarla idare edecek bir kaç tane dışarda giymesi için aldım okadar
Ama kendime birşeyler aldım beğenecek misiniz bilmiyorum

Bende çokkk öfkeliyimmmmm canım evdi araba kredisiydi derken zaten bebek için ekstra bir bütçe yaratmak için bu halimle kursta veriyoruz haftasonu ama beyefendi geçen ay yeğeni istanbula gelecek eniştesi arıyor ya ucak biletini alsana bizimki alıyor geçen ay sinirlendim dedim ne alaka bize ne ... sen neden dikkat etmiyorsun yok demeyi bilmiyorsun ağladım konuşmadım birkaç gün bugün de gezelim hava güzel dedik sonra mesaj geldi kardeşi yazmış bana şu kadar gönderebilir misin diye ben artık koptum arabada sen ne yapıyorsun biz para dağıtma merkezimiyiz dedim ve geri dön ben gezmiyorum eve bırak beni geldim ağladım ağladım uzun bir süre konuşmak istemiyorum gerçekten bu hamilelik döneminde yasattiklarindan dolayı sogudum

Revna Revna bebek ve suyum iyidi haftaya kontrole gel dedi takip edicez dedi valla inşallah degildir ya gunluk 2 lt içiyorm su içmeye ozellikle dikkat ediyorm canim oncesindede hiç sorun yoktu belkide gereksiz yere telaş ettim attim kendimi dr a bilmyorm:(

Kız canım.
Öyle mi dersin?
Ay moral oldun bak şimdi.
Dr da senden 4 kilo bi çocuk çıkmaz zaten narin bi yapın var dedi.
Benim de zaten alınganlığım üstümde olduğu için iyce moralim bozuldu.
Çok kilolu olsun derdinde değilim de 3ün üstünde olması anneye rahatlık sağlar diye çok duydum, yoksa bebek emmede isteksiz olabilirmiş, sarılık ihtimali olurmuş vs vs.
Yani biraz kendimi kurup gittim randevuya sanırım oyüzden etkilendim.
Daha onunde kac hafta var canim,strese girme,ceviz muz sut yogurt protein ile devam et ayrica kiz cocugu narin olur ben 2bucuk kg dogmusum ve guzel emmisim sikma canini saglikli olmasi daha onemli
Kız canım.
Öyle mi dersin?
Ay moral oldun bak şimdi.
Dr da senden 4 kilo bi çocuk çıkmaz zaten narin bi yapın var dedi.
Benim de zaten alınganlığım üstümde olduğu için iyce moralim bozuldu.
Çok kilolu olsun derdinde değilim de 3ün üstünde olması anneye rahatlık sağlar diye çok duydum, yoksa bebek emmede isteksiz olabilirmiş, sarılık ihtimali olurmuş vs vs.
Yani biraz kendimi kurup gittim randevuya sanırım oyüzden etkilendim.

Back
X