- 17 Aralık 2015
- 3.969
- En iyi cevaplar
- 1
- 16.372
- 208
netten baktım da balensiz gibi deneme imkanın oldu mu? yumuşak balensiz vs sütyen kullanamıyorum ben ya marks&spencerdaki yumuşaklığıyla cezbetti beni ama dediğin gibi pahalı geldi bana da
anladım canım.
pentininkileri deneyebilirsin ozaman.
sanırım balenliydi ve dokusu çok güzel.
tanesi 60 tl den 40a düşmüştü geçenlerde 3 al 2 öde kampanyasıyla.
moralinin bozulmasını anlıyorum da bak doktor bir şey dememiş sağlıklı çok şükür demek ki canım. 3 kgya göre çok iyi maşallah.
ya işte insan akşamları daha duygusal oluyo heralde.
dün okadar canımı sıktım, şimdi de diyorum çok şükür sağlıklı niye taktıysam kafama.
demekki geceleri çok düşünmemek lazım.
E hayatım bu haliyle EN AZ 3 KG DOĞAR demiş ya sen niye canını sıkıyosun.. bebeğin asıl kilo alacağı zaman bundan sonrası zaten.. canını sıkma, kocayı da affet gitsin takıldıkça olan sana oluyo boşveeerrrrr..![]()
inşallah canım, var demekki bunda da bi hayır,belki bu vesileyle ben de bünyeyi toparlıcam, kendimi düzene sokacam diye düşünüp motive ettim kendimi.
Canım kafana takıp kendini üzme ama yine de biraz dikkat et beslenme.
Günde 2 öğün yetmiyor demek ki...
Çantana ara öğünler koy ,telefonuna hatırlatma ayarla..
Bir de madem az yiyorsun ,yediğin şeyler de boş kalorili veya düşük kalorili olmasın.Bebeği besleyecek protein ,meyve ,kalsiyum ve karbonhidrat ağırlıklı olsun.
Ben de çok fazla yiyemiyorum canım istemediği için ama yiyeceğim şeyleri ona göre seçiyorum.
Mesela kahvaltı da 2 yumurta ,1 dilim ekmek ,1 bardak taze meyve suyu.
Öğlene kadar 3-4 saat tutuyor beni ,canım istemiyor hiç.
Öğlen de ekmek arası kaşarlı sandviç tarzı bir şeyler ayarlıyorum.
İkindin 1 büyük bardak süt ,biraz kuru yemiş ,bisküvi filan(canım istemezse kalıyor onlar)
Akşam 7 gibi yemekte ne varsa ekmeksiz 1 porsiyon ,salata komposto filan
9 gibi de ya meyve ya da 1 bardak süt içiyorum yine...
Bu beslenme şekli ile 1 ayda 1 kilo almış bebek.Ben de toplam da 5 kilo almışım.
Sen zaten az beslendiğinin farkındasın. Biraz arttır bu ay ,fark olmazsa genetiktir denir geçilir..
Yeter ki sağlıklı olsunlar
harikasın yaa.
maşallah ne güzel oturmuş düzenin.
Allahım noğluur bana da turuncunun beslenme düzenindeğğnn

amin amin

Asıl bu haftalardan itibaren bebek kilo almaya başlar diye biliyorum.Moralini bozma günüyle uyumlu herşeyi yolunda önemli olan da buerkeklerin hemen hemen hepsi aynı ince düşüneni çok nadir
mesela dün 4 gibi birşey istedim gece sanırım 11 yada daha gecti geldi,almis ama gel de ye onu kütük gibi olmuş.. Gözünün önün de olduğu gibi attım öyle bakakaldı.Yani yapacak birşey yok şimdi onu niye attığını bile anlatmadım
onun icin takilma
İnşallah canım benim.
Daha da dikkat edicem bundan sonra.
Amaağn herüfü de salladım gitti.
Kızdım kızdım, iycebi saydım o k.çını dönüp yatarken.
"Ben burda üzüntüden kendimi yiyom, sen arkadaşınla 12lere kadar keyif yapıyosun" dedim.
Uyumuş numarası yaptı, tepki vermedi ama duydu biliyom

1 saat geçtikten sonra da dedim kendime "saf gibi sen burda başını ağrıt, o da mışıl mışıl uyusun.."
ben de huzurla uyuycam ona inat dedim, gittim yatağa, hemen sarıldı uyumamış meğer, iyi vicdan yapmışım, afferim bennn

Kız bebek zaten çok kilolu olmaz
En yakın arkadaşım unicorn rahimliymiş
Yani rahim tek kanallı ve bir noktadan sonra büyüyeniyor. Tabi bu usgde anlaşılmadı Bebek 36+5te kilo alamıyor diye alındı ve ameliyatta çıktı durum ortaya. Doktor sen nasıl hamile kaldın hayret demiş. Erkek bebek ve 2,5 kilo doğdu
Hafif sarılık oldu ama çabuk geçti ve kendi döneminde doğanlardan daha hızlı kilo aldı
Yani zayıf doğan hızlı büyüyor
İnsanlar 2 kilo doğan çocuklarına bakabiliyor bence 2,5 bile çok iyi ki doktorun sana 3 demiş
Mesela ben de minyonum
Hiç aşırı zayıf olmadım ama kafam ağzım burnum küçücüktür hele kulaklarım görenler sen bunlarla nasıl duyuyorsun diyor :) doktor o sebeple senin bünyen minyon çok kilo alma vücudun taşımaz dedi
Bence senin de öyle
Turuncunun dediği şekilde beslenmeyi dene ama ne yaparsan yap ne sen ne kızın aşırı kilo almaz
Ve tekrar ediyorum şuan zaten iyisiniz
Çok sağol canım, içime su serptin.
Ben de zaten sanırım gece vakti biraz efkar yapmışım.
Şimdi iyyim çok şükür, boşa üzmüşüm kuzumu.
Bebeğin kilosunu çok dert etme canim. Günde 2 öğün de az tabi istahin çok yoksa da cebinde çantada kuruyemiş tarzı atistirmaliklar bile is görür. az kilolu bebekler doğumdan sonra çabuk toparliyor kendini. eşine gelince eminim kasitli yapmamistir. Onlar hamilelik sürecini çok iyi anlayamayabiliyorlar. Benim eşim o kadar hassas olmasına rağmen zaman zaman beni anlamadigini düşünüyorum. Bu süreci onlar bizim gibi hissedemiyorlar.
Evet ilk iş öğünü 3e çıkarmak.
Sonrası kendiliğinden gelir inşallah.
Sağol desteğin için canım benim.
Eşim de ilk aylar yedik birbirimizi ama bayadır çok inceydi..
Oyüzden beklemiyodum öyle bişey, ama telafi etmeye çalıştığı için unuttum gitti :)
Kilo genetik işi canım. Ben ikinci oglumda aç susuz gezdim. İştah sıfirdi . Ama oğlum 4 kg doğdu. Tabi ben de stoklar tükendi o ayrı ama bebek alacağını alıyor yani.üzme tatlı canını.
Yaa, o derece

Ay çok şaşırdım.
Bende hep kendimi suçladım şimdiye kadar.
Ama tabi bebeklerimizin bize ihtiyacı var oyüzden yine de iyi beslenmek lazım demi.
Şimdi yiyosun bari demi, yıpratma kendini sen de nolur