Tatlım aynı şeyleri zaman zaman bende yaşıyorum. Hele bir gece yediğim birşey gaz yaptı yawruma vicdan azabından öldüm. Ama baktım ben stresliyken oda öyle sıkıntılı oluyor. 2 gün sürekli ağladım. Birde şunu diyebilirim kalabalıkta stres olduğumu hissettim ben, ev sakinken kızım hem çok güzel uyudu hemde ben rahatladım. Fırsatın varmı yalnız klmaya bilmiyorum ama dene derim. Mesela 1 haftadan sonra dün gece başbaşa kaldık çekirdek aile olarak misler gibiydiBol bol uyuyo benim sinirler fena agliyorum hep uyandirmaya calisiyorum yok olmuyo sekeri dusecek bisi olacak diye korkuyorum ..
Amann annelik cok farkliymis aglaayinca bile aglayasim geliyor.. Yarin benimde onunda ilk kontrolu benim dikisler iyidir insallah inci icin emsin diye gece gunduz emzirmeye ugrasiyorum her yerim agriyor..
Ilk gunler zormus gercekten ama en guzel sey yuzune bakinca agrin acin neyin varsa gidiyor Rabbim oyle guzel bisi nasip etmis ki hepimize doyumsuz tarifi imkansiz..
Ayy senin adına çok mutlu oldum içine ata ata çatlayacaktın artık ohh be kim nereye isterse gitsin eğer sağlık içinse tabiki sezeryan olacaksın ama kimse için değil hele düğün için hiç değilBugün ailelerden dertlestik esimle. O kendi annesine kizmis naan latti bende kendiminkine kizdigimi anlattim. Bu nedenle sirf kizdigim in sezeryan istedigimi itiraf ettim. O da sinirle ve acele aldigim kararlarin hep yanlis sonuclari oldugunu soyledi hatta ornekler verdi. Baskalarinin keyfi icin onlara kizdigim icin dimi dusunmedigimi soyledi. Kim nederse takmadigini soyluyorsun ama soz usu annen baban olunca bunu yapamiyorsun dedi. Cok hakli. Millet ister gider ister gitmez. Onceligim bebegimin sagligi ve zamanini beklemek.
Ben hatirlarim da annem bize her sabah acma borek yapardi,oglenleri et turu bisi,aksamustu firindan hamur aldirirdi lokma yapardi.Iyi obez olmamisiz.Yemegi zor yerdik,aksamlari babam gelmeden parka gorurur dikkatimizi dagitarak,pesimizden kosturarak yemegimizi yedirirdi.O zamanlar cocuguna iyi bakmak demek,iyi beslemek demekti.Psikolojimizi,sosyal,zihinsel gelisimimizi takip etmezdi.Disarisi tehlikeliydi,gercekten de oyle,asiri korunakli,hatta baskici,nefes aldirmayan bir ailede buyudum.Ergenlik falan ozgurluk savaslariyla gecti.O kisim normal sayilir,normal olmayan sey her seyi benim adima yaptilar.Evlenmeden once 32 yasinda bulasik,ccamasir makinesi nasil kullanilur bilmeyen,hayatinda hic pazar,market alisverisi yapmamis,istedigi seyleri aldirmak,yaptirmak icin babasinin psikolojisini takip edip ona gore davranan biriydim :) Calisma hayatim da desteklenmedi.Mesela kpss ye girip baska sehre gitmek imkansizdi.Evlilik sorumlulugu cok zor geldi.Allahtan esim tam anlamiyla cozmus beni.Evlendigimden beri her seyi ogreneceksin dedi.Anne babanin ogretmesi gereken cok seyi ogretti.Simdi iki yilda kendini cok gelistirdin diyor.Ilk evlendigimizde mutfak aletlerinin,beyaz esyalarin nasil calistiracagim ben diye agliyordun diyor :)Kendi cocuguma her seyi ogretecegim, ozgur bir ortamda hayatla yuzleserek buyuyecek insallah.Her sey ayagina gelmeyecek,kendi kazanacak.Asiri fedakarliklarim,onun yerine ben yapayimlarim olmayacak.Yetiskinligimde ben bu yuzden cok cektim ve bir seyleri herkesten gec ogrendim.O her seye erkenden baslasin.Benimde annemle aram evlenene kadar çok kötüydü. Şöyle soyliyim okuldan aç gelirdim o bir kosede oturur, ben karnimi doyururdum, bulasik supurge yemek camasir gunluk ne is varsa yapardim evde.. evlenince aramiz duzeldi hersey guzel gidiyodu. Taa ki geçen gün ayak tırnaklarımı kesmesini rica edene kadar, ben iyi kesemem baban kessin dedi. Belki kotu birsey degil ama onu soylemesiyle geçmişte ne varsa aklıma üşüştü birkaç günümü üzgün geçirmeme sebep oldu.. bakalım doğumda neler olacak
Acemi anne modu düşürmek yok hamilelikte enerji patlaması yaşayan sen moral vermediğin kimse kalmadı şimdi çok daha güçlü olma zamanı enerji kaynağın artık yanında ben doğurana kadar siz bu günleri unutacaksınız inşallah Allah sağlık sıhhat versin hiçbir şeyi kafaya takma rahat geniş anne olBol bol uyuyo benim sinirler fena agliyorum hep uyandirmaya calisiyorum yok olmuyo sekeri dusecek bisi olacak diye korkuyorum ..
Amann annelik cok farkliymis aglaayinca bile aglayasim geliyor.. Yarin benimde onunda ilk kontrolu benim dikisler iyidir insallah inci icin emsin diye gece gunduz emzirmeye ugrasiyorum her yerim agriyor..
Ilk gunler zormus gercekten ama en guzel sey yuzune bakinca agrin acin neyin varsa gidiyor Rabbim oyle guzel bisi nasip etmis ki hepimize doyumsuz tarifi imkansiz..
Canım nasıl normal doğumda dikişin oldu mu hemen ayaklandınmı acaba bende yapabilirmiyim ne güzel senin herşey yolunda gitmiş gönlüne göre olmuş Rabbim bizede nasib etsinGünaydınlar kızlar,
Tek tek alıntılayamıyorum ama okudum hepinize çok çooook teşekkür ediyorum,
26.06 günü yani evlilik yıldönümümüzde aramıza katılmaya karar verdi minik prensesimiz
Suyum ve nişanım geldi sabahtan, hastaneye geçtik, kasılmalarım varmış ama ben ishalden karnım ağrıyor sanıp önemsememiştim, hastaneye vardığımızda 3cm açılmam vardı ve düzene girmişti sancılarım, benim hissettiğim hafif bel ağrılarıydı, adet sancısı gibi, yanlız kızımın yüzü karşıya bakıyordu ve bu şekilde sezeryan sonrası normal doğım şansım yoktu, uzunca bir süre ağrım da olmayınca bekledik, tam ümidi kesip sezeryan olayım derken, birden döndü kızım ve o andan itibaren sancılarım sıklaşıp kucağıma alana kadar toplam 1;30saat sürdü, gerçekten ikisini de yaşamış ve ikisinde de hiç zorlanmamış biri olarak tekrar doğım yapsam normal olsun isterdim, en büyük destekçim eşindi bir an olsun elimi bırakmadı, nasip oldu sağlıkla aldık kucağımıza kaymağımızı, ertesi sabahta evimize geldik, misafir gelen giden öyle yoğunuz ki maalesef istemesem de değiştiremiyoruz, onun dışında hepinizi bekleyen emzir gaz çıkar uyu rutinindeyiz
Hepiniz en güzel ve özel hissedeceğiniz şekilde yavrucuklarınızı kucağınıza alırsınız inşAllah çok çok dua ettim doğumum boyunca
Maşallah seninki büyük cesaretti taşınırken doğuracaksın diye korktum ama çok şükür Rabbim yardım ediyor başkalarına da bakma siz kendinize yetersiniz oğlumda babannesine gitmek istedi gece amcası ile gönderdim 1 gece kaldı sabahında dün biz gittik oğlum biz seni almaya gelmedik istersen daha kalabilirsin dedik hemen siz alın benim bakmaya gücüm yok dedi kv halbuki ben geçen haftaya kadar gece almasınlar diye arıza çıkartıyordum onlar inatla oğlumuzu alacaz torun bakacaz diyorlardı galiba heveslerini aldılar boşuna kendimi sinir etmişim bakmasınlar işime gelir 4 gün sonra söz söyleme hakları olmaz bariGunaydin arkadaslar...uzun zamandir okuyamiyorum....taniyanlar bilir tayin olaylarim vardi... 5gun annemle ev topladim sonra bi gun icinde esya geldi...o gece sabaha kadar agladim bu esya nasil yerlesecek diye sabah esim aradi abisi ve eltim yardima gelmis...baska kimse yok oruc oruc hic oturmafi eltim abim temizledi eltimle biz yrlestirdik..sonra 10 gundur gelen giden yok...cok sukur oglumda uzmedi ve kldi 5 gun esim artik dinlen diyor ama artik ben yatamiyorum bile..
Sozde kalabaliga geldik ama kimse yok..
Kv deler iste siz gelin biz buyukle ilgileniriz siz de kucukle dediler ama lafta kaldi...annelik gercekten zor
Kız sende henüz birşey yokmu doktor gün verdi miGünaydin kizlar
Dogum yapan ballikaymakli ve canim06 tebrik ederim. Allah anali babali saglikli buyutmeyi nasip etsin.
Ahh sorma canim yaa valla aklimi aldi bu kiz :) Korktum sekeri mekeri duser dediler birde cok halsizdi eli kolu tutmuyordu .Acemi anne modu düşürmek yok hamilelikte enerji patlaması yaşayan sen moral vermediğin kimse kalmadı şimdi çok daha güçlü olma zamanı enerji kaynağın artık yanında ben doğurana kadar siz bu günleri unutacaksınız inşallah Allah sağlık sıhhat versin hiçbir şeyi kafaya takma rahat geniş anne ol
Canım benım de sag ayagım daha sisik bence de sıcaklardan oldu ben bir de günese cıktım ondan da olabilir Zaten 5 günde 1,5 kg almısım vücdum ınanılmaz su tutuyor Allah yardımcımız olsunGunaydin kizlar bu sabah sağ ayağım öyle bi şişti ki üstüne basamiyorum bugun nts çekilecek haftada 1 gidiyorum yururken ayagim ağrıyor taksiyle giderim hastaneye tuzlu yemedim sicaklardan oldu sanırım nasıl geçer
Canım benimkiler de sisiyor ama biraz dinlendirince yüksekte tutunca geçiyor eşime masaj yaptırıyorum oda iyi geliyor bide bu kadar olmuyor ya ayağımın üstü şişiyor ya bileğim sen tahlil yaptır doktor ne diyor bu kadar şişmesi normalmiymiş kişiden kişiye göre değişir herhalde. İlk oğlumda benim son haftamda buna yakın şişmişti
Sana da geçmiş olsun ahh bu ayaklar neler çekiyor seninki yine iyiymiş benim zavallılar 21 kiloyu çekiyor daha ne çekeceğini bilmiyorum
Dogumdan sonra hep odamda esimle kizimla basbasa kaldik ancak yardim istedigimde geldiler.Tatlım aynı şeyleri zaman zaman bende yaşıyorum. Hele bir gece yediğim birşey gaz yaptı yawruma vicdan azabından öldüm. Ama baktım ben stresliyken oda öyle sıkıntılı oluyor. 2 gün sürekli ağladım. Birde şunu diyebilirim kalabalıkta stres olduğumu hissettim ben, ev sakinken kızım hem çok güzel uyudu hemde ben rahatladım. Fırsatın varmı yalnız klmaya bilmiyorum ama dene derim. Mesela 1 haftadan sonra dün gece başbaşa kaldık çekirdek aile olarak misler gibiydi
Yok canım henüz doktor acelesi yok dediKız sende henüz birşey yokmu doktor gün verdi mi
İnstagramda bir sayfadan kaydetmiştim sen de bi göz at istersen not ve sayfayaGünaydin kizlar
Dogum yapan ballikaymakli ve canim06 yi tebrik ederim. Allah anali babali saglikli buyutmeyi nasip etsin.
Bugun takvimimin son gunu( her nekadar bebegim kucagimda olsa da takvimi orda gormek güzeldi.
Kizlar sütüm gelmiyor artik. Dolu dolu tasan süt bir anda kesildi( tek umudum bugun banyo günüm (10 gunun sonunda ) banyodan sonra tekrar gelmesi. Her gun humana cay, su, komposto vs iciyorum. Baska onerisi olan var mi??
Ay canım ya çok tatlısınız ama oğlusun bişey olsa anne diye koşar öyle dediğine niye bakiyosun son hatırladığı babasıyla oynaması gezmesi bide şimdi sen bebeğe odaklanacaksin o da farkındadır bunun biraz iyi kıskançlık yapıyo olabilir bana bile sorsan şimdi babamı daha çok seviyorum ama dünya bi yana annem de bi yana nasıl olacakGünaydın kızlar, ben de bu ara herşeyi kafaya takanlardanim..Oğlum dün dediki en çok babamı seviyorum. .Bebekken de şimdi de bütün ihtiyaclariyla ben ilgilendim.Bebekken hiç uyumayan bir bebekti sabaha kadar emzir, altını değiştir, gazını çıkar, uyut hepsini ben yaptım, eşim gitti öteki odada yattı mışıl mışıl uyudu.Altini bile degistirmezdi, hâlâ banyosunu ben yaptiriyorum,1-2 kere yaptırdı şimdiye kadar (oğlum kasımda 6 yı dolduracak) her yikadiginda ağladı oğlum yine ben yetistim, oğlum diyoki sen bana kiziyosun ama, ben aslında içimden k.v ve esime kızıp sinirli olduğum için tahammülsüz davrandım oğluma..Eşim 2 senedir filan ilgileniyor oğlumla, o da gezmeye götürmek oyun oynamak gibi.tirnaklarini bir kere bile kesmedi hâlâ ben kesiyorum.Oglum öyle diyince bütün ihtiyaçlarını ben karşılıyorum, bebekken sabaha kadar ben uyumadım baban öteki odada uyudu dedim, o da ama anne brm nerden hatirliyim dedi:)Yine de ben üzüldüm öyle demesine, yani beni babasından daha az sevmesine, annem de o çocuk sen de onu mu taktın diyor.
Ay ne biliyim canım, üzüldüm öyle diyince, çünkü bebekken çok huysuz uyumayan bir bebekti, eşim bile diyoduki iyi dayaniyosun ben olsam öldürdüm, komşular halime aciyodu, biz tutalım da sen uyu diyorlardı. 15 kilo almıştım uykusuzluktan resmen eridim bittim. Gözlerimin önü çökmüştü.Cok emek verip de bir de dünyada herşeyden herkesten çok sevdiğin evladın bunu diyince üzülüyosun.Ay canım ya çok tatlısınız ama oğlusun bişey olsa anne diye koşar öyle dediğine niye bakiyosun son hatırladığı babasıyla oynaması gezmesi bide şimdi sen bebeğe odaklanacaksin o da farkındadır bunun biraz iyi kıskançlık yapıyo olabilir bana bile sorsan şimdi babamı daha çok seviyorum ama dünya bi yana annem de bi yana nasıl olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?