2017 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Ayy bol sssvd ki grup olduk ve MaŞAllah epizyosuz olmuş, kilosuna ayrıca maşallah
geç kordon kesilmesi ttt bizde de oldu çok hevesim vardı çok şükür nasip oldu ama babamız kordonu kesemedi

Ben geceleri emdikten sonra gazini cikarmadan yatiriyorum uyanmasin diye saga sola yatiriyorum her seferinde kafanin yonunu degisip. Acaba cikartmam mi lazim her seferinde emdikten sonra :-/

Ben anamin ve hastanedeki hemsirenin yalancisi olarak her emdikten sonra cikarmaya calisiyorum daha dogrusu simdilik annem yapiyor bazen esime veriyorum cunku deli gibi ter atiyorum.annem gidince o gaz cikarma isi ne olacak bilmiyorum.midedeki bagirsaga inince daha fena oluyormus,zaten cocuk gazli

Hayırlı olsun,
Kiwi kullanmışlardır büyük ihtimalle bende de döndürmek için kullandılar, dikişinde azmış, ödem için bol su tüketmeni öneririm ve bol bol uzanmanı arada evin içinde tur atıp tekrar uzan ki kan dolaşımın aktifleşsin, drun söylemiştir mutlaka ama Demir yönünden zengin beslenmek de ödeme iyi geliyor

Bebekte gaz var,yatakta yatmiyor.Gogsumun uzerinde uyuyor.Yapisigiz yine.Sutum az,emzirme teknigimi sevmedi cok zor aliyor gogsumu.Mama veiyorum onu da benden degil annemden almak istiyor.Ben agliyorum,bebek agliyor.

Canım ya kıyamam hiç ağlama gerçekten hepimizin yaşadığı durumlar, ilk hafta zor ama bak bir kaç güne toparlanacaksınız, sütün günler içinde artacak vakit bulabilirsen ılık duş alıp arkasından sağmaya çalış,
benim kızımda ilk günler tutmakta zorlanıyordu azıcık sağıp kaşıkla veriyorduk üzerine memeyi verince iştaha geliyordu öyle deneyebilirsiniz belki 10.günden sonra havada kapmayı öğrendi, sizin de öyle olacak,
naçizane tavsiyem mamayı da sen vermeye çalış beslenmeye senden alışsın,

Bende her seferinden sonra çıkartmaya çalışıyorum, bazen çıkarıyor bazen çıkaramıyor tabii,
gaz çıkarırken sırtını pıtpıtlayınca tekrar uykuya dalıyor kucağımda olunca ve gazını çıkarttığı zaman hatta birde kusarsa daha uzun uyuyormuş gibime geliyor, belki psikolojiktir,
Ve evet aslında bağırsaklara inmeden çıkarabilsek tüm gazları, bağırsakları tam gelişmediği için zorlanıyorlar aşağıdan çıkarırken

Ben geceleri emdikten sonra gazini cikarmadan yatiriyorum uyanmasin diye saga sola yatiriyorum her seferinde kafanin yonunu degisip. Acaba cikartmam mi lazim her seferinde emdikten sonra :-/

Gazını çıkarttığında uyanıyor mu canım?
Bazen çıkaramıyor bizim ki 10/15dk sonra tekrar mıkırdanıyor kucağıma alınca çıkarıyor tekrar dalıyor rahatlayınca uykuya

Peki sizce annenin yedikleriyle ilgili olabilir mi? Hangi yiyecklr yasak? İnternette cok degişik şeyler yazıyor artık neyin iiyi neyin kotu bilemiyorum
Dr danışmadım

Bende @nadalvanos gibi yazılarına bayılıyorum motive ediyorsun çok güzel, elimden geldiğince bende kendimi pozitif telkin etmeye çalışıyorum, birde ilkle 2.farklı oluyormuş gerçekten, zorlansam bile biliyorum ki çok çabuk geçecek bu günler ve ben özlemle anıcam bu günlerimizi kızımın bebekliğini,
Rabbim sağlık sıhhat versin hem bize hem kuzularımıza, ötesi hep gelip geçiyor

Peki sizce annenin yedikleriyle ilgili olabilir mi? Hangi yiyecklr yasak? İnternette cok degişik şeyler yazıyor artık neyin iiyi neyin kotu bilemiyorum
Dr danışmadım

Canım bak benim kız dün 5.günde yaptı, 5günlük kaka yapmış ama üst baş yatak kalmadı,
bende üzülüyordum ama dr kilo alımı normal kakayı düşünme çişe bak diyince rahatladım,
Sizde de çiş iyiydi dimi? 1gün için hiç üzme kendini, onu gaz rahatsız ediyordur bence
zeytinyağı ile uyarmayı özellikle asidi alınmamış zeytinyağı ise hiç önermedi, 9.günü geçerse diye fitil verdi ama onu da kullanacak kadar beklemedi bizimki çok şükür, belli bir zaman sonra böyle şeyler alışkanlık yapıyor diye kullanmaktan korkuyorum ben,
sadece biogaia damla başladık, hem gaz damlası hem bağırsak florasını zenginleştiren bakteriler içeriyor, ishal kabızlığı önlüyormuş onu da 15.günden sonra verdi,

Ben bol bol kayısı tüketiyorum özellikle aç karnına, üzerine ılık su içiyorum ikimize de iyi gelsin diye, rezene kimyon melissa çayı içiyorum

Kızlar malum sütüm yok hangi mamayı onerırsınız

Canım hep söylenen şeylerdir ama süt gelecek azıcık azim çaba bekliyor, bol bol emzirmeye çalış ben oğlumda yaşadım boş memeyi eme eme süt indirdi, cahillik sağmam gerektiğini bile bilmiyordum
Emdikten sonra mama takviyesi yapansın karnı tam doyar kuzunun,
Anne sütüne en yakın GoldenGoat diye biliyorum, oğlumda Hipp kullanmıştık, tatlarına bakmanızı öneririm, Milupa çok tatlı mesela benim sütüm ondan tatsız kalıyordu, ama Hipp tatlı dwğil

Bende duymamıştım dra sorucam bakalım ne dicek
Cevabı yazarsın canım :) k vitamini büyüklerin alması gerekliliği çok konuşuluyor bu ara biliyorum ama bebeklerde duymadım hiç , gerek var ve biz bunun millet olarak 20 yıl sonra farkına varırsak şaşırmam üzülürüm

Oh gözünüz aydın, nekadar kilo almış canım?
Bizim kızda 5/10dk ancak emiyor ama memede uyuklamıyor aktif emdiği için yetiyor sanırım, zaten doymayıp uyuyakaldıysa basıyor yaygarayı yeniden mecbur emziriyorum

Soracaklar listeme yazdım, dr beni kovalamazsa iyi haftaya Çarşamba ay kontrolü var ozaman sorucam, evet maalesef geç farkediliyor bazen o yüzden sorup sorgulamalıyız anne olarak

Herkes kabızlıklıktan şikayetçi bende çok kaka yapmasından çünkü yapıyor hemen yine acıkıyor veriyorum hemen kaka yapıyor bir kısır döngüdür gidiyor gece uykusuz kaldım çok fena

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…