- 22 Ağustos 2016
- 1.520
- 2.804
- 53
- 37
Evet canım benimde ssvd 3 yil arayla oldu
Kızlarrr ben saat 01.17 de ssvd yaptımhikayemiz de ilginç oldu. Bahsetmiştim size 2 gündür hafif ağrılı toparlanma var diye. Kontrolüm vardı bugün sancılar kuvvetli ama açıklık sadece 1 cm idi, çok moralim bozuldu. Gittim ikea da saatlerce yürüdüm, sonra doktor saat 18.00 de tekrar baktı açılma aynı eve gidin dedi( ssvd olduğundan farklı şehirden gidiyorduk) eve gelirken yolda çok kuvvetli sancılar başladı evde duş aldım nafile hatta rüptür zannettim çok korktum. Apar topar tekrar döndük izmire hastaneye yatışım yapıldı ebem bir baktı tam açık ben şok! Yani 3 saatte tam açılmışım. Ağrılar şiddetli olunca düşük doz epidural istedim, epizyotomi olmasın diye baya bekledik çıkışını, en son ıkınmamla oğlum 3950 g epizyotomisiz bir Doğumla dünyaya geldi. Kordonu babası kesti, hemen ttt yapıldı ve yürüyerek çıktık doğumhaneden, muhteşemdi anlatamam. Allah hepinize hayırlı doğumlar nasip etsin. Şimdi uyuyor meleğim kucağımda
Bebekte gaz var,yatakta yatmiyor.Gogsumun uzerinde uyuyor.Yapisigiz yine.Sutum az,emzirme teknigimi sevmedi cok zor aliyor gogsumu.Mama veiyorum onu da benden degil annemden almak istiyor.Ben agliyorum,bebek agliyor.mayhosmelek nerelerdesin? Aklım sende kaldı
Ben geceleri emdikten sonra gazini cikarmadan yatiriyorum uyanmasin diye saga sola yatiriyorum her seferinde kafanin yonunu degisip. Acaba cikartmam mi lazim her seferinde emdikten sonra :-/
Arkadaslar yazamadim,okuyamiyorum da.3315 gr 50 cm epidral normalle dogduk.Epidral oldugu icin ikinamadim sanirim bir aletle cektiler,cok odemim oldu.Iki dikisim var.Bugun daha iyiyim.Lohusa psikolojisindeyim iste.Bir aralik bulursam yazacagim.Dogum yapanlarin gozuaydin
Bebekte gaz var,yatakta yatmiyor.Gogsumun uzerinde uyuyor.Yapisigiz yine.Sutum az,emzirme teknigimi sevmedi cok zor aliyor gogsumu.Mama veiyorum onu da benden degil annemden almak istiyor.Ben agliyorum,bebek agliyor.
Ben anamin ve hastanedeki hemsirenin yalancisi olarak her emdikten sonra cikarmaya calisiyorum daha dogrusu simdilik annem yapiyor bazen esime veriyorum cunku deli gibi ter atiyorum.annem gidince o gaz cikarma isi ne olacak bilmiyorum.midedeki bagirsaga inince daha fena oluyormus,zaten cocuk gazli
Ben geceleri emdikten sonra gazini cikarmadan yatiriyorum uyanmasin diye saga sola yatiriyorum her seferinde kafanin yonunu degisip. Acaba cikartmam mi lazim her seferinde emdikten sonra :-/
Yaptiginiz uygulama bebegn bagirsak duzenini bozan birsey ve daha cok erken bunun icin mama veriyorsaniz mutlaka kaynamis ilimis su verilmeli sadece anne sutu aliyorsa bebek 2 yada 3 gun kaka yapmayabilir bunlar normal hatta 2 ayindan sonra 10 gun bile yapmama durumunu dr normal karailiyor bence dr basvurmadan kulak cubugu yla makat uyarmaniz yanlis. Bagirsakta tembellik yapar. Bu verdigim bilgilerde ilk oglumda knedi dr umuzun bilgileridir.
Merhaba kizlar ne cok bebek gelmiş masallahRabbim güzel ömürler versin. Güle güle büyütelim inşAllah.
Bizde ilk asılarımızı olduk geldik. Bu gece ateş kontrolü yapacağız bakalım. Gelişimi çok güzel dedi doktor. Sadece emziriyorum. Günlük 3 damla vitamin d, haftada bir kez bir ampul vitamin K veriyorum.
Yeme konusunda çok dikkatli değilim, gaz olayını tamamen yok etmek mümkün değil malesef. Ilk 3 ay sonrası kendiliğinden geçiyor. Ilk aylar çok hızlı büyüdükleri için sürekli gernesme, kendini skma, dünyaya, anneden beslenmeye alışma çabası içerisindeler. Bu yuzden zorlanıyoruz.
Bol bol resim çekiyorum, giydirip, çıkarıp, abileriyle beraber. Çünkü bu halleri cooook çabuk geçiyor.
Sutünüze güvenin kizlar, israrla devam edin inanın yetiyor, bağırsakları soğan zarı kadar, anne sutune göre. Sadece anne sütüyle aylık 1bucuk kilo alıyor prematurem.
Kendime ayıracak 5 dakikam bile yok, çamaşır, bulasik, yemek, ev, çocuklar, bebek... Ama şikayetçi degilim zaman çok hızlı akıyor bunun farkindayim. Bol bol anı biriktiriyoruz... Kolay mı tabiki değil çok zor zanaat analık, hele şimdiki anneler daha da dikkatli, özenli... Allah yardımcımız olsun, boşuna mı Cennet anaların ayakları altında
Peki sizce annenin yedikleriyle ilgili olabilir mi? Hangi yiyecklr yasak? İnternette cok degişik şeyler yazıyor artık neyin iiyi neyin kotu bilemiyorum
Dr danışmadım
K vitamini ne için verildi burada yok öyle bişey
Kızlar malum sütüm yok hangi mamayı onerırsınız
Cevabı yazarsın canım :) k vitamini büyüklerin alması gerekliliği çok konuşuluyor bu ara biliyorum ama bebeklerde duymadım hiç , gerek var ve biz bunun millet olarak 20 yıl sonra farkına varırsak şaşırmam üzülürümBende duymamıştım dra sorucam bakalım ne dicek
Herkese selam 1gun giremeyince ne cok sayfa birikiyor yeni dogum yapmış olan arkadaslar gözünüz aydın bizimde doktorumuz mama ve sagarak vermeyi bıraktırdı iyi kilo almıs dedi ama benim kız en fazla 10 dk bazen 5dk emip bırakıyor doktora soyledim her bebek farkli kimisi 10 dk emer kimisi yarim saat dedi 1hafta sonra kontrole gel bakalim kilosuna sadece sutun yeterli olucakmi dedi pazar gununden beri sadece emziriyorum sadece geceleri cok huysuzlandigi icin 1kere 60cc mama veriyorum bize doktor sma tavsiye etmisti ben ondan kullandim
Cevabı yazarsın canım :) k vitamini büyüklerin alması gerekliliği çok konuşuluyor bu ara biliyorum ama bebeklerde duymadım hiç , gerek var ve biz bunun millet olarak 20 yıl sonra farkına varırsak şaşırmam üzülürüm
Herkes kabızlıklıktan şikayetçi bende çok kaka yapmasından çünkü yapıyor hemen yine acıkıyor veriyorum hemen kaka yapıyor bir kısır döngüdür gidiyor gece uykusuz kaldım çok fenaCanım bak benim kız dün 5.günde yaptı, 5günlük kaka yapmış ama üst baş yatak kalmadı,
bende üzülüyordum ama dr kilo alımı normal kakayı düşünme çişe bak diyince rahatladım,
Sizde de çiş iyiydi dimi? 1gün için hiç üzme kendini, onu gaz rahatsız ediyordur bence
zeytinyağı ile uyarmayı özellikle asidi alınmamış zeytinyağı ise hiç önermedi, 9.günü geçerse diye fitil verdi ama onu da kullanacak kadar beklemedi bizimki çok şükür, belli bir zaman sonra böyle şeyler alışkanlık yapıyor diye kullanmaktan korkuyorum ben,
sadece biogaia damla başladık, hem gaz damlası hem bağırsak florasını zenginleştiren bakteriler içeriyor, ishal kabızlığı önlüyormuş onu da 15.günden sonra verdi,
Ben bol bol kayısı tüketiyorum özellikle aç karnına, üzerine ılık su içiyorum ikimize de iyi gelsin diye, rezene kimyon melissa çayı içiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?