K vitamini ne için verildi burada yok öyle bişeyMerhaba kizlar ne cok bebek gelmiş masallahRabbim güzel ömürler versin. Güle güle büyütelim inşAllah.
Bizde ilk asılarımızı olduk geldik. Bu gece ateş kontrolü yapacağız bakalım. Gelişimi çok güzel dedi doktor. Sadece emziriyorum. Günlük 3 damla vitamin d, haftada bir kez bir ampul vitamin K veriyorum.
Yeme konusunda çok dikkatli değilim, gaz olayını tamamen yok etmek mümkün değil malesef. Ilk 3 ay sonrası kendiliğinden geçiyor. Ilk aylar çok hızlı büyüdükleri için sürekli gernesme, kendini skma, dünyaya, anneden beslenmeye alışma çabası içerisindeler. Bu yuzden zorlanıyoruz.
Bol bol resim çekiyorum, giydirip, çıkarıp, abileriyle beraber. Çünkü bu halleri cooook çabuk geçiyor.
Sutünüze güvenin kizlar, israrla devam edin inanın yetiyor, bağırsakları soğan zarı kadar, anne sutune göre. Sadece anne sütüyle aylık 1bucuk kilo alıyor prematurem.
Kendime ayıracak 5 dakikam bile yok, çamaşır, bulasik, yemek, ev, çocuklar, bebek... Ama şikayetçi degilim zaman çok hızlı akıyor bunun farkindayim. Bol bol anı biriktiriyoruz... Kolay mı tabiki değil çok zor zanaat analık, hele şimdiki anneler daha da dikkatli, özenli... Allah yardımcımız olsun, boşuna mı Cennet anaların ayakları altında
Anne sutundeki eksik olan tek vitamin olduğu için veriliyor cnm, sadece anne sütü alıyorsa verebiliyoruz.K vitamini ne için verildi burada yok öyle bişey
Ertesi güne etkisini gösterir cnm, süt olmasada bebegini emzir. Bende ilk sagdigimda hiç yoktu, 3 saatte bir 15er dk sağ. Moralini bozma hepimiz yaşıyoruz aynisini yalnız olduğunu düşünme cnm, hepimiz evinde hastanede senin verdiğin çaba içerisinde inan.Kızlar hepinize tesekkür ederim hastanedeyiz bu aksam da lokositi yüksek cıkmıs sütüm gelmedi kızlar yarım saat süt sagma makinesine bir ikü kasık cıktı napmam lzım meme acımaya basladı moralim cok bozuk
Zamanlarımız aynı ama seninki gelmiş canım çok sevindim gözünüz aydın Allah analı babalı büyütsün sağlıkla sıhhatle kolaylıkla inşaallahKızlar dün size kanlı akıntım geldi dedikten sonra nerdeyse her dk sancım oldu şaka gibi bir gece geçirdim gittgimde 9cm acılma var dediler hemen doguma aldılar gerisini anlatmayım kimse bana anlatmamış cünkü onu anladımneyse zar zorda olsa suanda dünyam canımın ici yanımda uyuyor ben de sanki o anları yasamamıs gibi makyaj yaptım foto cekiliyorum..bir ara ayrıntıları anlatırım...Ah ah annelik sen ne kutsalmıssın ...
Kolay değil cnm yaşadıkların ama depresyona girecek lüksümüz yok bizim unutma, güçlü olmaya çalış. Kendine haksızlık etme, kolay mı anne olmak. Kendini yetersiz, beceriksiz diye düşünme. Elini bir cekte gör, herşey nasıl altüst oluyor. Geçecek bu gunler elbette hemde çarçabuk biraz yorgun biraz hasta ama atlatacaksın. Allah kolaylık versin cnmSelam anneler doğum yapanlarında gözü aydın hala hastanede olan miniklerimizde en kısa sürede toparlanıp cıkarlar cok dertliyim cok bizim kırkımız cıkalı biraz oldu 54 günlük olduk ama ben yaşayamadığım lohusalığımın depresyon kısmındayımHastalıklar yakamı bırakmıyor simdide karaciğerde sorun cıktı kitle cıktı uzun süredir ilac kullandığım icin büyüme yapmıs ameliyat olmam lazım ama olamıyorum değerlerim yüksek başka doktorda yeni bir ameliyat atlattım diye zaman geçsin istiyor ağrılarım geçmiyor yinede sağ salim kucağıma aldım buna şükür diyorum 2 aydır ablam bakıyor ilgileniyor herşeyle o gidince nasıl yapıcam hiç bilmiyorum iki gece oldu ben kalkabiliyorum artık bebeğime tek basıma ama nedense aksam olmaya baslayınca bi stres yaşamaya baslıyorum emziremiyorum cok üzülüyorum bencillik ediyorum belki cok ciddi rahatsızlık yaşayıp hiç emziremeyen annelerde var biliyorum ama kendimi eksık bebeğime anneliği hissettiremiyormusum gibi geliyor kızımda bu aralar bi huzursuz gibi mamadan mı bilmiyorum bazen saat başı 60 lık bazen 1.5-2 saatte 90 lık iciyor yetmiyormu acaba diye fazla yaptığımda da kalıyor uykusu hiç yok günde iki üc kere 2 saatlik derin uykuda geri kalan zamanda ağlamaklı kucağada alıstı sanırım kucakta gezerken sıkıntı yok bugünler zahmetli olsada gelip gecici anlamıyoruz bakıyorum 2 ay olucak ne cabuk geçmiş bugünleride yeri gelicek özlicez benden haberler böyle anneler inşallah dertsiz kazasız belasız sağlıklı büyütürüz evlatlarımızı
Bende bundan aldım kızıma
Evet canım benimde ssvd 3 yil arayla olduAaa sizin de mi ssvd
Kaç yıl arayla oldu
annem gidince sudan cikmis baliga döndüm, aglayip durdum. Kardeşim 2 cocuk buyuttu ama gık demedi. Bu sorumluluk cok zormus meger, yasamadan anlasilmiyor.
Ben bugün tamamen ağırlaştığımı hissediyorum çok ayakta duramıyorum göbek beni aşağı çekiyor sancılar fena yokluyor Allah'tan annem geldi o yardımcı oluyor ama oğlum sağolsun herşeyi bana yaptırmak istiyor çişi gelse annem yaptıracak diyor bendede heyecan yok ama farklı bir endişe korku oldu 2. olunca daha farklı oluyor sezeryana gireceğim ama 1.yi düşünüyorum ne bileyim ya çok karmaşık duygular işte her şeyimiz hazır miniğimizi bekliyoruz hakkımızda hayırlısı olsun mutlu olmak istiyorum ama olamıyorum kendimi kurbanlık gibi hissediyorumbeni hic alttan muayene etmedi aciklik varmi bilmiyorum da sancim gelsin diye iki gundur temizlik yuruyus merdiven inip cikma hepsini yaptim ama yok. Heyecan kismina gelirsek simdilik sakinim daha var gibi geliyor ama yarin son gunum oldugunu dusundukce hem bi korku sariyor hem de kizima kavusacagim icin heyecan yapiyorum. Korku aslinda suni ile dogumu baslatilacagindan. Hakkimizda hayirlisi olsun senin ikinciydi degilmi
Selam anneler 11 günlük oglum var bir kaç gündür gaz problemimiz var, emerken sürekli uyuyup kalıyor ve gazını her zmn ugraşmama rağmen çıkaramıyorum özellikle geceleribu konuda çözüm önerisi olan varmı?
Maşallah senin psikolojine canım en umutsuz olduğum anlarda sen bir paylaşımda bulunuyorsun önce bir dağılıp ardından kendimi toparlıyorum bana psikolog etkisi yapıyorsun Allah razı olsun Rabbim evlatlarinla birlikte sana uzun ömürler versin seni çok seviyorum bana da dualarında yer verirsen sevinirimMerhaba kizlar ne cok bebek gelmiş masallahRabbim güzel ömürler versin. Güle güle büyütelim inşAllah.
Bizde ilk asılarımızı olduk geldik. Bu gece ateş kontrolü yapacağız bakalım. Gelişimi çok güzel dedi doktor. Sadece emziriyorum. Günlük 3 damla vitamin d, haftada bir kez bir ampul vitamin K veriyorum.
Yeme konusunda çok dikkatli değilim, gaz olayını tamamen yok etmek mümkün değil malesef. Ilk 3 ay sonrası kendiliğinden geçiyor. Ilk aylar çok hızlı büyüdükleri için sürekli gernesme, kendini skma, dünyaya, anneden beslenmeye alışma çabası içerisindeler. Bu yuzden zorlanıyoruz.
Bol bol resim çekiyorum, giydirip, çıkarıp, abileriyle beraber. Çünkü bu halleri cooook çabuk geçiyor.
Sutünüze güvenin kizlar, israrla devam edin inanın yetiyor, bağırsakları soğan zarı kadar, anne sutune göre. Sadece anne sütüyle aylık 1bucuk kilo alıyor prematurem.
Kendime ayıracak 5 dakikam bile yok, çamaşır, bulasik, yemek, ev, çocuklar, bebek... Ama şikayetçi degilim zaman çok hızlı akıyor bunun farkindayim. Bol bol anı biriktiriyoruz... Kolay mı tabiki değil çok zor zanaat analık, hele şimdiki anneler daha da dikkatli, özenli... Allah yardımcımız olsun, boşuna mı Cennet anaların ayakları altında
Dolunca öyle yaniyor benim de.daha sık bosalt benceGünaydın kızlar. Birşey soracağım, 3-3,5 saatte bir göğüslerimi sağıp boşaltıyorum. Ama 2 saat olunca sızlamaya ve ateş gibi yanmaya başlıyor. Sizlerde oluyor mu normal mi bu durum? Daha sık mı boşaltmalıyım acaba?
Ah canım benim sagolasin, senden de Allah razi olsunMaşallah senin psikolojine canım en umutsuz olduğum anlarda sen bir paylaşımda bulunuyorsun önce bir dağılıp ardından kendimi toparlıyorum bana psikolog etkisi yapıyorsun Allah razı olsun Rabbim evlatlarinla birlikte sana uzun ömürler versin seni çok seviyorum bana da dualarında yer verirsen sevinirim
Haha aynen ben de veriyorum ağzına karsisina gecip guluyorum sonra
kızlar herkese merhaba okuyamadım eski sayfaları akşam üstü çıkış yaptık hastaneden daha anca yorgunluk atabildim anlatabildiğim kadar anlatayım hemen :) sabah gittik hala boş boş etrafa bakıyordum heyecan yoktu sonra damar yolu açıldı falan derken ameliyathaneye gittim ben şok bende bi sürü piercing vardı hiç düşünmedim bile öyle girilceğini yasakmış yanarmışım falan zar zor çıkarttım burnumda kinide doktor çıkarttı penseyle çok komikti rezil oldum biraz ama ekip süperdi ikinci defada yeri buldu anestezi uzmanı hiç hisssetmeidm 2 dak içinde uyuştu bacaklarım başladılar sürekli yanımda birileri durdu hep konuştular bebiş hemen çıktı görmeden öbür tarafa götürdüler meğerse içimde kordonu 3 yerdendüğümlenmiş eğer normal doğum bekleseymişim kaybedicekmişim bebeğimi beslenmesi durmuş kilo almamış 4 e yakın beklediğimiz bebek 3. 100 gr 49 cm boyla doğdu ufacık birsey içm bi tufah duydugumdm beri sürekli ağlıyorum şükrediyorum doğum ve sonrası en kolayı ameliyat anıydı sonrası çok zor emme ve süreli ağlayan bi bebek bütün hastaneyi ayaga kaldırıdk dün sabah beşe kadar mama vermediler en son gittim kavga dövüş mama aldım hemşirelerden çocuk sürekli ağlıyo sütüm yok daha diyor ki hemşire bugun boyle emzirmeyi denemek zorundasın çok ağladım sinirlerim bozuldu mamayı içince uyudu yavrum tabii bende. bir de gelen giden sürekli kucağına aldı kucaktan kucağa gezdi yavrum birsey diemedim kimseye en son bi arkadaşıın annesi parmagını ağzına soktu çocuğun neymiş bu acıkmış annesi diyo bana gelenler geldi kızlar çok zordu ağrı sızı ilaçla geçiyor şu bilinçsiz insanların yaptıkları bir günlük bebeğe beni mahvetti. çok özlemişim size yazmayı çok uzattım kusura bakmayın destan oldu(
Hastanede aptamil verdiler diye onunla basladim. Biri önerdi diye smilac aldim. 1 kere icince yuzunde benekler cikti bir daha icirmedim. Tüm mamalarin icerigine baktim. Hepsinde palm yagi(hurma yagi diye cevrilmis turkceye) var. Hatta bebelac goldda glukoz surubu bile var. Anlayacagin al birini vur otekisine. Bir tek golden goat ta palm yagi yazmiyordu. Ben de onu aldim.Kızlar malum sütüm yok hangi mamayı onerırsınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?