2700 dogmustu sonra 2300 e kadar dustu simdi 5haftalıkken tam 3900 olmus canım ama cok kusuyor reflü olabilir dedi doktor yada idrar yolu enfeksiyonu enfeksiyon cikmadi cok sukur reflu yatagi aldirdi bide bi toz verdi onu veriyorumOh gözünüz aydın, nekadar kilo almış canım?
Bizim kızda 5/10dk ancak emiyor ama memede uyuklamıyor aktif emdiği için yetiyor sanırım, zaten doymayıp uyuyakaldıysa basıyor yaygarayı yeniden mecbur emziriyorum
O çayın bi zararı olmaz demk bebege?Aldığın still tea mi yoksa kimyon rezene mi? Ben kimyon rezene olandan bebeğe veriyorum 3 çay kaşığı falan gazımız çıkıyor şükür. Diğeri anneler için zaten
Gözün aydın canım hayırlı olsun bebegin zor olmus ama saglikla almissin kucagina insallah sende daha iyi olursun nasıl hastaneden memnun kaldinmıMerhaba arkadaşlar yazamadım ptesiden beri bir melekle yaşadığım için gözlerimi ayıramıyorum.şu an göğsümde uyuyor mışıl mışıl ve doyasıya izlemek için gözüm uyku tutmaz oldu 2 gündür 2 saat uyuyabildim desem. Bu duyguyu benden önce yaşayanınız çok, yaşamayanlara da tez vakitte tattırsın Rabbim
Doğum hikayem de şöyle; ptesi 7 de yatışım yapıldı doğumhanede sancı odasına alındım suni sancı ve nst bağlandı 2 cm açıklıkla başladık ve öğlen oldu hala 2 cm di bu arada sürekli doktor ve ebeler tarafından vajinal muayeneden dolayı yaşadığım o korkunç anları umarım bir daha yaşamam, neyse akşam 6 oldu ve sancılarım ritmik düzeye indi yani dakikalı gelir oldu müthiş bir bel ağrısı ve kasık ağrısı ama o saate kadar laylaylomdum koridorda herkes sancı makinesiyle turluyordu, bu arada suni sancı çekilmeyecek birşey değildi bana zor ve moral bozucu gelen akşam 7 olmuş hala 2 cm açıklık!!! 4 olsa epidural yapcm rahatça bekleyeceğim normali, ama olmadı bir arada bebişin kalp atışları da düştü oksijen takviye edildi ama moral bozukluğu da devam ettiği için nöbetçi doktor da alalım seni sezeryane dedi ( bu Arada öğlen 3 e kadar kimseye haber vermedik, sonra dedim lafları bitmeyecek haber verdim anneme kv ye, annem önce geldi ama odaya bir dalışı var heyecan ve okuma üflemelerle beni daha da ürküttü, doktora da ne ameliyatııı diye bir tepki verdi deli oldum, neymiş bekleyecekmişiz nasılsa açılırmış o 4 tane doğurmuş!) neyse bu arada sancılar sıklaştı eşime sarıla sarıla bağırıyorum bir yandan sezeryane hazırlıyorlar, Bebek hemşiresi arkadaşımdı Allah razı olsun bir an ayrılmadı yanımdan o da girdi benimle, spinal istedim ama neyle karşılaşacağım umrunda değildi sancıyla baş etmeye çalışmaktan, girdim 5 dk sonra bebiş yukardan bana seyrediyor ağlıyorum konuşmaya çalışıyorum birmyandan pilim bitik bilsem böyle olacağını neden baştan sezaryen demedim ki diyorum, yanağıma değdirdikleri an sustu bir de al yanaklı pamuk prenses, neyse sonrasında çıktım ama bir titreme bir titreme 2 gündür nöbet şeklinde ciğerlerime ağrı saplanıyor nefessiz kalıyorum,iğne yapıyorlar geçiyor zor oturup kalkıyorum ama bebeğimin sağlıklı doğmasına herşey değer diyorum bu günler de geçecek, bizden bu kadar sayfaları okumadım vakit bulursam o günkü annelerin maceralarını okuyacağım
Merhaba arkadaşlar yazamadım ptesiden beri bir melekle yaşadığım için gözlerimi ayıramıyorum.şu an göğsümde uyuyor mışıl mışıl ve doyasıya izlemek için gözüm uyku tutmaz oldu 2 gündür 2 saat uyuyabildim desem. Bu duyguyu benden önce yaşayanınız çok, yaşamayanlara da tez vakitte tattırsın Rabbim
Doğum hikayem de şöyle; ptesi 7 de yatışım yapıldı doğumhanede sancı odasına alındım suni sancı ve nst bağlandı 2 cm açıklıkla başladık ve öğlen oldu hala 2 cm di bu arada sürekli doktor ve ebeler tarafından vajinal muayeneden dolayı yaşadığım o korkunç anları umarım bir daha yaşamam, neyse akşam 6 oldu ve sancılarım ritmik düzeye indi yani dakikalı gelir oldu müthiş bir bel ağrısı ve kasık ağrısı ama o saate kadar laylaylomdum koridorda herkes sancı makinesiyle turluyordu, bu arada suni sancı çekilmeyecek birşey değildi bana zor ve moral bozucu gelen akşam 7 olmuş hala 2 cm açıklık!!! 4 olsa epidural yapcm rahatça bekleyeceğim normali, ama olmadı bir arada bebişin kalp atışları da düştü oksijen takviye edildi ama moral bozukluğu da devam ettiği için nöbetçi doktor da alalım seni sezeryane dedi ( bu Arada öğlen 3 e kadar kimseye haber vermedik, sonra dedim lafları bitmeyecek haber verdim anneme kv ye, annem önce geldi ama odaya bir dalışı var heyecan ve okuma üflemelerle beni daha da ürküttü, doktora da ne ameliyatııı diye bir tepki verdi deli oldum, neymiş bekleyecekmişiz nasılsa açılırmış o 4 tane doğurmuş!) neyse bu arada sancılar sıklaştı eşime sarıla sarıla bağırıyorum bir yandan sezeryane hazırlıyorlar, Bebek hemşiresi arkadaşımdı Allah razı olsun bir an ayrılmadı yanımdan o da girdi benimle, spinal istedim ama neyle karşılaşacağım umrunda değildi sancıyla baş etmeye çalışmaktan, girdim 5 dk sonra bebiş yukardan bana seyrediyor ağlıyorum konuşmaya çalışıyorum birmyandan pilim bitik bilsem böyle olacağını neden baştan sezaryen demedim ki diyorum, yanağıma değdirdikleri an sustu bir de al yanaklı pamuk prenses, neyse sonrasında çıktım ama bir titreme bir titreme 2 gündür nöbet şeklinde ciğerlerime ağrı saplanıyor nefessiz kalıyorum,iğne yapıyorlar geçiyor zor oturup kalkıyorum ama bebeğimin sağlıklı doğmasına herşey değer diyorum bu günler de geçecek, bizden bu kadar sayfaları okumadım vakit bulursam o günkü annelerin maceralarını okuyacağım
Merhaba herkese, oğluma kavuştum bu sabah şükürler olsun sağlığında bir sıkıntı yok 3660, 50cm doğdu. Göğsümü alıyor 2 fırt çekip süt gelmeyince basıyor yaygarayı :) sonra çıkarıyor hemşire silikon göğüs ucu alalım dedi onunla çok rahat emiyor ama süt yok maalesef. Epidural sezaryende de şimdilik bir sıkıntı yok şükür.
Cnm ben kullaniyordum silikon uc. Biraktik simdi 1 haftadir kullanmiyoruz. Benim ucum yok gibi. Bir de memeler siskin olunca tutamiyordu. Istersen emzirmenin sonlarina dogru memelerdeki o siskinlik gidince ucsuz dene. Yada gece uyurken falan ucsuz dene. Biz boyle biraktik. Zamanla emzikten sanirim emme kaslari da guclendi. Internette ucun ucunu kesin diyor ama ben agzina zarar verir diye onu denemedim.Teyzelerimiz bugun 25 gunluk olduk ama hala silikon meme ucuyla emebiliyoruz buda cok moralimi bozuyo,benm gibi olan varmi biraktirmak icin ne yapmak gerekir cok zordayiz bu silikon ucla temizligi,hep yanimda tasimasi,kaymasi sutun yarisi agiz bezine dokulmesi hepsi dert(
Sağol canım amin inşallah üzülmemek elde değil ama Allah bugünlerin tesellisi meleğimi yolladı ya onla avunuyorum ondan güç almaya calısıyorum hepimiz sağlıklı huzurlu bir ömür beraber oluruz evlatlarımızla inşallahCok gecmis olsun Rabbim sifa versin insallah tez zamanda üzülme Allah yardimcin olsun güle güle büyüt yavrunuda uzun ömürlü anali babali olsun insallah
O çayın bi zararı olmaz demk bebege?
Biraktiktan sonra gogus uclarin yara oldumu ben korkuyorum yine yara olacak diye ya zorla gecti..Cnm ben kullaniyordum silikon uc. Biraktik simdi 1 haftadir kullanmiyoruz. Benim ucum yok gibi. Bir de memeler siskin olunca tutamiyordu. Istersen emzirmenin sonlarina dogru memelerdeki o siskinlik gidince ucsuz dene. Yada gece uyurken falan ucsuz dene. Biz boyle biraktik. Zamanla emzikten sanirim emme kaslari da guclendi. Internette ucun ucunu kesin diyor ama ben agzina zarar verir diye onu denemedim.
O uclari temizlemesi bir dertti, tasimasi bir dertti. Umarim siz de birakabilirsiniz.
Üzerinde kimyonlu rezene yazana eğer bebek için ve sorun olmaz. Bugün elektrik kesildi sabaha karşı pencere açtık rüzgar vardı gaz sancısı yaşadı verdim bol bol pırt yaptı :)) 1.haftadan itibaren kullanılıyor yani sorun olmuyor. Still tea anne için yanlış anlaşılmasın
Allah razı olsun canım güçlü olmaya calısıyorum benden daha zor şartlar altında daha zor şeylerle sınanan nice insanlar vardır haline şükret diyorum isyanmı ediyorum etmek istemiyorum hayatta cok olumsuzluklar yaşadım herşey üstüste geldi iki sene iki ayrı hamilelik yaşadım tahlihsizlikler kötü sonuclar omuzlarımı düşürüyor zaman zaman iyiki varsınız desteklerinizle sözlerinizle elinizi omzumda hissediyorum hadi kalk dermişçesine düşen omuzlarım yeniden kalkıyor inşallah gecicek biraz zaman biraz sabırKolay değil cnm yaşadıkların ama depresyona girecek lüksümüz yok bizim unutma, güçlü olmaya çalış. Kendine haksızlık etme, kolay mı anne olmak. Kendini yetersiz, beceriksiz diye düşünme. Elini bir cekte gör, herşey nasıl altüst oluyor. Geçecek bu gunler elbette hemde çarçabuk biraz yorgun biraz hasta ama atlatacaksın. Allah kolaylık versin cnm
Kimyonlu rezene çayı yazıyor sarı taneli . Ben kendim içiyordum onu foto yükleyemiyorum ki göstersem keşke dur link atayım
https://goo.gl/images/SVLXLg
Canim öncelikle Allah yardimcin olsun. Esler bizden daha lohusa .. sutum gelmiyor diye uzulme bende 8 gunluk anneyim. 3 saatte bir sagiyorum maksimum kucuk biberonda 20 cc cikiyor ek mamaya basladik . Hem ek mama hem 5 cc bile ciksa mutlaka veriyorum ilk once anne sutunu veriyorum. Insallah giderek artar da mamayi kesip sadece sut ile devam ederiz. Stres en buyuk etken.. bol bol su .. aglamadim az geliyor diye insallah daha cok gelecek inaniyorum . Ha gelmese de cok sukur saglikli kucagima aldim ya gulusu omre bedel.. rabbimden daha ne isterimbazı sebeplerden canım cok skkın lohusa depresyonuna da gırıyorum sanırım bebgımı emzıremıyorm sutum gelmıyor neyaptıysam 2 saatte bır kalkıyorum gece ama gunduzde hıc uyumadım 14 gundur mama yıyo malesef sureklı aglıyorum ıstemsız annem burda o yardımcı oluyor mahvoldu kadın bızımle kocam baya ılgısız bebek olunca daha ılgılı olur dıye dusunmustum ama hamılelıkte daha ılgılıydı ıs dısında evdeyse alıyo tabletı elıne kalkmıyor ne lazımmıs eve ne deılmıs umrumda deıl yemegını yıyo kalkıo umrumda degılız hamılelıkte daha ılgılıydı bana asık adam gıttı baskası geldı yerıne sanki o lohusa!! Baskasımı var acaba bebegımle benı ıstemıomu anlamıyorum hamılelıkte cok kotu seyler yasadım şukur ki allaha bınlerce şukur bebegım saglıklı dogdu ınsallah bısey olmaz ona ama dayanamıyorum kocama annemın yanında kavga ettık hıc anlayıslı degil ısyerıme dogum belgesı gııdcek lohusa halimle ben goturcem yarın annem de hep boylysenız bosanın dıye uzuldu bosanmayı dusunuyorum onun bu tavırlarıyla annemde gıdınce bır basıma ızmırde bebekle neyapcam ben bebegım daha 14 gunluk ve ben bosanmayı duusnuyorum cok kotu bısey! Lohusa kadın sık dısarı cıkarsa bısey olurmu bıkac kere mecbur cktım daha toparlanamadan dıkıs agrımda var herseye kosturuyorum
Canim öncelikle Allah yardimcin olsun. Esler bizden daha lohusa .. sutum gelmiyor diye uzulme bende 8 gunluk anneyim. 3 saatte bir sagiyorum maksimum kucuk biberonda 20 cc cikiyor ek mamaya basladik . Hem ek mama hem 5 cc bile ciksa mutlaka veriyorum ilk once anne sutunu veriyorum. Insallah giderek artar da mamayi kesip sadece sut ile devam ederiz. Stres en buyuk etken.. bol bol su .. aglamadim az geliyor diye insallah daha cok gelecek inaniyorum . Ha gelmese de cok sukur saglikli kucagima aldim ya gulusu omre bedel.. rabbimden daha ne isterimbazı sebeplerden canım cok skkın lohusa depresyonuna da gırıyorum sanırım bebgımı emzıremıyorm sutum gelmıyor neyaptıysam 2 saatte bır kalkıyorum gece ama gunduzde hıc uyumadım 14 gundur mama yıyo malesef sureklı aglıyorum ıstemsız annem burda o yardımcı oluyor mahvoldu kadın bızımle kocam baya ılgısız bebek olunca daha ılgılı olur dıye dusunmustum ama hamılelıkte daha ılgılıydı ıs dısında evdeyse alıyo tabletı elıne kalkmıyor ne lazımmıs eve ne deılmıs umrumda deıl yemegını yıyo kalkıo umrumda degılız hamılelıkte daha ılgılıydı bana asık adam gıttı baskası geldı yerıne sanki o lohusa!! Baskasımı var acaba bebegımle benı ıstemıomu anlamıyorum hamılelıkte cok kotu seyler yasadım şukur ki allaha bınlerce şukur bebegım saglıklı dogdu ınsallah bısey olmaz ona ama dayanamıyorum kocama annemın yanında kavga ettık hıc anlayıslı degil ısyerıme dogum belgesı gııdcek lohusa halimle ben goturcem yarın annem de hep boylysenız bosanın dıye uzuldu bosanmayı dusunuyorum onun bu tavırlarıyla annemde gıdınce bır basıma ızmırde bebekle neyapcam ben bebegım daha 14 gunluk ve ben bosanmayı duusnuyorum cok kotu bısey! Lohusa kadın sık dısarı cıkarsa bısey olurmu bıkac kere mecbur cktım daha toparlanamadan dıkıs agrımda var herseye kosturuyorum
Doktora danis canim yinede cok karistirma istersen bakalim ne dicek doktor hayirli haberler alirsin insallah200 lere cikmis tsh 170 den .bugun yine tahlil yaptim.aldim randevu doktor icin.bitki cayi filan ne varsa ictigim durdurdum.vucut tepki veriyor.hayit suyu once iciyordum bir ara.bir ara hapini ictim. Simdide cayini iciyordum.baskasina iyi gelen sogan suyu ve hayit beni mahvetti.
Ne güzel sifa olsun insallah sütün cabuk toparlar Allah in izniyleGötürüyorum canım ilk iki gün hariç hep anne sütüyle beslendi hamdolsun
BencedeHadi yaaa ben sürekli çikolata yiyorum .yeneyeyyim bundan sonra o zaman
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?