2017 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

@Zey-has annane usulü çingene beşiği denediniz mi hiç ya da bebek hamağı alabilirsin?
Benim kaç arkadaşım koliği sallanarak atlattı, zaten hareketsiz olduklarından bağırsak gazı atamıyor, ama o tarz sallanmada bağırsak hareket kazandığından rahatlatıyormuş

Canim ictigin maltin adini yazabilir misin zahmet olmazsa banada arada lazim oluyor
Canım soğuk içilenin adı Karamalz, süte karıştırılan toz olanın adı Ovomaltine ( vitamin ,mg, ca içeriyor) biri Alman diğeri İsviçre malı. Karamalz in içimi daha güzel.

@Zey-has soylemeyi unutmustum,bizde aldik hamak diye geciyor bildigin eskilerin kurdugu salincagin modern hali
http://www.civilim.com/bliss-metal-standli-yatay-bebek-hamagi-b104-ysl
Aynisi degil bizimki ama cok benzeri..ilk basta yatmak istemedi simdi alisti gibi aglama krizinde bir ise yaramadi bizde ama uyurken kullaniyorum bagirsaktaki gaz hareket eder belki diye,elde sallamayla bir olmuyor bazen sadece elimizde sallarkeb uyuyor..artik dun elim ayagim titremeye basladi cok zor walla

İyi pazarlar kızlar. Bugün sahte bir ateş vakası yaşadık. Sabah bebeğimin başı ve göğüs kısmı baya sıcak geldi. Weewell temassız ateşölçer almıştım. O da yanılttı bizi her deneyişimde farklı bir ölçü veriyor. Bir kere 37,8 i görünce vücudu da sıcak olunca emin olmak için doktora gittik. Çok şükür ki birşeyi yokmuş. Doktor koltukaltından ölçenleri tavsiye etti. Hastanede kulaktan ölçen cihazdan ölçtüler. Bizimki de yanımızdaydı gerçekten farklı sonuç veriyor. Nasıl anlayacağız bu ateş işini tecrübeli anneler yazabilir mi? Sizler nasıl ateşölçer kullanıyorsunuz? Kansızlık varmış biraz bebeğimde onu da öğrenmiş olduk, kan ilacı verdi doktor. Birde çok gazı var diye poposundan ince bir hortumla gazını aldılar :/ gaz konusunda çok sıkıntılıyız hala.

canım bir de nurse harvey's denesen bizde içtiği zaman işe yarıyor uykuya dalıyor bir de sürekli alttan pırtlıyor ama kaka yapamıyor benim ki de pırtladığına şükrediyorum

Bugün doktor biogaia yazdı, olmazsa onu da denerim canım sağol tavsiyen için

Gecmis olsun canim. Ama havalar sicak bebekler sicak bende bir kac gun atesimi var deyip ölçüp ölçüp durdum sicacik eli ayagi ama atesi yok kendimde deniyorum dogru ates ölçerde sonra anladim ki havalardanmis aksam daha serin vucudu cunku..
Ben kendim icin almistim gebelik icin ugrasirken :) chicconun cok memnunum koltuk altindan ölçüyorum hic yalnis ölçmedi aylarca ölçüp not almistim cunku.

Geçmiş olsun, bizde alından temassız var ama bence en güzeli koltukaltı klasik ateşölçerler, dudaklarımla bakarım ben hep yanıltmıyor,
Kan ilacını sana mı verdi bebeğe mi?
Bana Doğumdan sonra düEnli devam etmemi önerdi hem kendim hem de bebekte kansızlık önlemek için

Bana da elde yıkanan bezi yapamazsın dedi herkes eşim bile karşı çıktı ama hiç zoruma gitmedi doğrusu Mesela şimdi bir makine yıkanıyor zeytin yağı da doğal market değil bildiğimiz biri yapıyor. Ben bebek bakım konusunda doktor kadar eskileri diliyorum valla. Babaannem özelikle. Her banyo sonrası zeytin yağı ile masaj yapıyorum el yapımı bıttım sabunu kullanıyorum gazimiz çok kolay çıkıyor genelde Mesela. Herkesin kendi tercihi sonuçta ama bu devirde elimden geldiğince doğalı arıyorum ben de

Topuk kanı saonuclarınızı nasıl ogrendınz bugun alınalı 33 gun falan oldu benı kımse aramadı sonuclar ıcın
Ben sormuştum sonuçları eğer Allah korusun bi rahatsızlık varsa arıyorlar miş canım bana öyle söyledi hastanedeki hemşireler

Benim de gözüm korkmuştu başta ama inan zor değilmiş artık makineler yıkıyor ben sadece kakasını aritiyorum çamaşır gibi serip topluyorum. Ama kısa sürede çişini söylerse çok rahat olacak inşallah hem en doğalı. İlk zamanlar bezi araştırırken Annem söylemişti üç senedir kedinin çişini temizliyorsun kendi çocuğunun bezini de yıkarsın diye o gazla devam ama annem daha bir ay önce ikna oldu bu konuda kararlı olduğuma bize yeni bezler diktirdi sağ olsun

Bu arada Boğa burcuyum ve sağlam tembelimdir genel anlamda ben yaptıysam herkes üşenmez

Ates konusunda aynisini ben de yasadim.Temassiz alindanla 37,6 cikti.Hastanenin yolunu tuttuk.Kulaktan olctuler dusuk cikti.Koltukalti onerdiler.Yalniz hepsi icin farkli sicaklik tehlikeliymis.Alindan olcerle 37,8.Emzirme sonrasi vucut sicakligi yukseldigi icin o gecerli degil.Bir de hastaneye gitmeden bebegi ilik suyla yikamak gerekiyormus ama ben panik oldugum icin direk yollara dusuyorum.Gazin ince hortumla alinmasini ilk defa duydum.Kakayi kolay yapmasi gazi cikarmasi icin benim yontemim altini makat bolumunu sicak suyla silmek(cok ise yariyor),karna masaj,bir de o alt acma hareketini yaptirmak.Reflu icin reflu yatagi bir de yedirdikten 10 dk sonra bir 10 dk anakucaginda tutuyorum,dik ya daha az kusuyor.Kundakta uyku ve gaz sorununa iyi geliyor.Wombie kundak almistim o cok pratik.Kolay degil ya,sorun yasadikca farkli yontemleri deneye deneye uygun bir seyler buluyorsun.

Cok guzel canim ama bu yaptigini herkes yapamaz :)Wc ye ne zaman alisacak seninki bakalim :)Ilklerden biri olacaksin bence.

Ben medela kullanıyorum.Çok memnunum. Acıtmıyor, çekme ayarları var zaten.Hafif ayarda da kullanabilirsin hassassa göğüslerin. Medelanın biberonlarından içmiyor bizim bebek ama bilmeden birkaç tane aldık.medela biberona sağıp avent e aktarıyorum.

tekli olmasının özelliği ne canım bir seferde tek göğüsten sağması mı fiyat olrak daha uygun verimi çift olanla aynı mı peki
Zaman'dan tasarruf çift olan.Hastanede çiftli medela kullandım.20 dakikada ikisini birden sağmış oluyorsun.evde tekli var 20 şer dakikadan 40 dakikada oluyor.bir de sağı sağarken soldan da şapır şpır damlıyor. Diğerinin altına başka biberon koyuyorum boşa gitmesin diye süt. Ama tekli de gayet idare eder

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…