Ben, bugün 47.günümüz, regl 3.günündeyim
Bende gitmedim kontroleBende olur gibiyim.merak ettim:) daha doktora kontrole de gitmedim dikisler ne alemde,eridi.bittiler mi hic haberim yok
Pişiği çok fena değilse bir açtığında anne sütü , diğer açtığında zeytinyağı sürmeni tavsiye ederim poposuna.yıkadığınızda da en son ılık siyah çay ile durulayın poposunu. Kıvrımlarını çok iyi kurulayın banyolardan sonra .Kolay kolay birşey olmaz.Aslinda elde yikanan bezlerle bebis rahatsizlik hissettiginden daha cabuk wc ye alisiyormus.Ben elde yikanan bezi kullanamam ama 9. aydan sonra kalite olarak dusuk islakligi sezdiren bir bez kullanip wc alistirmalarina baslarim diyordum.Zeytinyagi en guzeli aslinda,dogal.Pisik kremine mustelayla basladim ama su an bir cocuk drunun pesine dustuk.Dogal yontemler kullaniyormus.Hemeopati denilen bir sistem uyguluyormus.Ozel sigorta onda gecerliyse randevu alip gitmeye baslarsak ben de zeytinyagina gecebilirim.
Ben öyle deyince annem sus söyleme maşallah de diyor :)) şıpır şıpır damliyor benimde cogu zaman ama elimle basiyorum onun altina bisi koyamiyorum sagarken :)Zaman'dan tasarruf çift olan.Hastanede çiftli medela kullandım.20 dakikada ikisini birden sağmış oluyorsun.evde tekli var 20 şer dakikadan 40 dakikada oluyor.bir de sağı sağarken soldan da şapır şpır damlıyor. Diğerinin altına başka biberon koyuyorum boşa gitmesin diye süt. Ama tekli de gayet idare eder
Ben yoğun bakımda yattım 4gün sürekli sağdık 1damla yoktu. O yüzden benden bile süt geldiyse sınnnda herkesten gelir vazgeçmemek lazım.1 hafta uğraştım 3 saatte bir üşenmeden (gece bile kalkıp) 1 damla süt olmayan göğüslerimi 20 dakika sağdım .En sonunda gelmeye başladı. Benim sağmadığım zaman yanıyor şişiyor ağrı yapıyor. Bizde bebeğin keyfine kalmış bazen göğüsten içmek istiyor bazen biberondan tercih ediyor.O yüzden sağılmış bulunduruyorum birazBen öyle deyince annem sus söyleme maşallah de diyor :)) şıpır şıpır damliyor benimde cogu zaman ama elimle basiyorum onun altina bisi koyamiyorum sagarken :)
Kizlar sütünüzü sagdiktan sonra ates yapiyor mu sizde ben ne zaman sagsam sutum cogaliyor ama benim gogusler ates gibi yaniyor bana aci veriyor sanirim artik sagmiyacagim acil bir durum olmadigi surece ..
19 haziran sezeryan oldum. 11 agustosta kontrole gittim doktora. 12sinde sabah regl oldum. Ilkgun az azdi simdi yogun. Esime 2.yapalim diyorum. Delirdigimi dusundugu icin ciddiye bile almiyorBu arada regl olan var mi aranizda kirki cikanlardan?
Sıkıntı yoksa donus yapmiyolarTopuk kanı saonuclarınızı nasıl ogrendınz bugun alınalı 33 gun falan oldu benı kımse aramadı sonuclar ıcın
Bu arada regl olan var mi aranizda kirki cikanlardan?
madela mini piili elekrikli olan mıMadela öneririm ben, gerçekten sağmak sütü arttırıyor, ben artık dışarı çıkacaksam yanımda olsın diye sağıyorum, fazla sağmak da mastite sebep oluyor
1 ayı gectik ,yaklaşık 15 gündr bizde öyleyiz hiç bi yere sıgamıyrz ne beşiğinde yatyr ne reflü yastıgında gazlıyız cok , uykumuz cok hafif hemen uyanıyorux bigün mesela 2-3 saat güzel uyuyoruz ertesi gün degişiyor anlamadım gittiArkadaslar merhaba 15 gunluk bebegim var emziriyorum uyutuyorum bes dakika sonra gene kalkiyor altida temiz oluyor ve uzun sure uyumuyor neden bole oluyordur sizce. İki gundur basladi ondan once duzenli uyuyup emiyordu kakasini da emzirdikten sonra hemen yapiyordu gazini da oyle. Ama simdi cok zorlaniyor ne yapmam lazim neyle ilgilidir yardimci olurmusunuz
saglık ocagına mı sordun cAnım kacgunde arıyorlArmıs Acaba bu saatten sonra aramazlar ınsallah..buarada benım 38 gun oldu dogum yapalı hala az az kanamam var bıtmedı acaba regl mı oldum arada onuda anlamadım bukadar uzun surermı kı kanamaBen sormuştum sonuçları eğer Allah korusun bi rahatsızlık varsa arıyorlar miş canım bana öyle söyledi hastanedeki hemşireler
Pisik yapmadim Allaha sukur sadece kol icleri kizardi oraya da pisik kremi suruyorum.Popoya anne sutu,ilik cayi ilk kez duydum.Pişiği çok fena değilse bir açtığında anne sütü , diğer açtığında zeytinyağı sürmeni tavsiye ederim poposuna.yıkadığınızda da en son ılık siyah çay ile durulayın poposunu. Kıvrımlarını çok iyi kurulayın banyolardan sonra .Kolay kolay birşey olmaz.
Pempers ı ben de beğenmedim ama evde biraz depo var , değiştirerek kullanıyorum arada malesef illaki.
Eve bebek bakımı ve sağlığı için ebe geliyor ben pek çok şeyi ondan öğreniyorum.Kadın cevher gibi.Pisik yapmadim Allaha sukur sadece kol icleri kizardi oraya da pisik kremi suruyorum.Popoya anne sutu,ilik cayi ilk kez duydum.
Mamayı kaç ml hazırlıyorsunuz? Ben de iki kere veriyorum 90 ml yapıyordum artık yetmiyor gibi. Ama anne sütünü arttırıp mamayı azalttıkca karnı daha rahat oluyor gibi.Selamlar epeydir giremedim. Mamayı sadece gece 2 defaya indirdik emziriyorum artik. Ama bu seferde kizim beni emzik niyetine kullanmaya basladi. Gunduz asla uyumuyor en fazla yarim saat hic uyuyamiyorum gunduzgaz problemimizde azaldi bu sayede.. ilk ay aşımız oldu, kilo alimimiz 1 kg, 56 cm olmuş 7 cm uzamis cok sukur.
Birde bugün ben disari ciktim ama geceleri falan cok üşüyorum bugün ölçtüm 35 cikti hipotermiden bahsediliyor takip edicem, benim gibi olan varmi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?