Merhaba canim havuc patates ispanak kabak brokoli 1 kasik zeytin yagi 1 y.kasigi pirincten corba yapabilirsin ogle ogununde vermek icin zamanla cesitlendiriyorsun balkabagi pirasa vs cokta severek yiyorlar ☺mesela havucu haşlıyorum eziyorum tel rendeden geçiriyorum kıvamı daha akışkan olsun diye su katıyorum. su yerine ıhlamur filan mı koymalı? bitki çayları 1 yaştan önce verilmemeli de yazıyor bazı yerlerde. böyle basit şeyler aklımı karıştırıp duruyor. şimdi hep haşlanmış sebze ve meyve mi yiyecek 1 ay boyunca sanki eksik yapıyorum gibi bir his, emin olamıyorum.
Canim ana kucagi oyun halisi zipzip yurutec etkinlik yapabilecegi oyuncaklari varmi ben bu sekilde oyalayabiliyorum anne kuzulari kucak istiyorlarda biraz birakmalisin alismali..ben yatiriyorum yastiga oturuyorum yanina sarki soyluyoruz bakiyorum oda eslik ediyor.bu sekilde alistirmaya baslamalisinArkadaşlar bebeğim kucaktan inmek istemiyor bi gece uyuduğu zaman rahat ediyorum ozamanda benim takatim kalmamış oluyor çok kötu kucağa alışti butun gun kucağımda nerdeyse ne ev işi ne saçımi tarayabiliyorum çıldıracak gibi oluyorum hep boylemi olacak nezaman rahatliycam bi akıl verin biraktiğım zaman acayip sekilde ağlamasi durmuyo hep kucak hep kucak bu nasil çocuk
Oyun halısı vs varsa koyabilirsin ilk başlatda birlikte zamn geçirin alışıncaya kadar.. bnm kızım öyleydi başta... şarkı söyliyerek ayakta ona dans ediyordum beni görebilecek şekilde uzağa gidiyordum sesimi yükselterek bişeyler anlatıyordum öyle alıştı ..Arkadaşlar bebeğim kucaktan inmek istemiyor bi gece uyuduğu zaman rahat ediyorum ozamanda benim takatim kalmamış oluyor çok kötu kucağa alışti butun gun kucağımda nerdeyse ne ev işi ne saçımi tarayabiliyorum çıldıracak gibi oluyorum hep boylemi olacak nezaman rahatliycam bi akıl verin biraktiğım zaman acayip sekilde ağlamasi durmuyo hep kucak hep kucak bu nasil çocuk
Biz 5 aylıkken başladık ek gıdaya ve gittiğim 2 doktorda kendi verdi bu şekilde yemek planını. Tadımını geçtiklerimizden öğünler çıkarıyorum. Bence değil ama karar senin. Birde mamayı bıraktık 10 gün önce ek gıda miktarını arttırdık bu nedenleYok sadece çorba değil sebz e meyve peynir yumurta sarışında veriyorum ama çorbayı fazla miktarda veriyorum . 6-9 aylik bebek gunde 2 küçük çay bardağı kadar ek beşini geçmemeli anne sütü daha önemli onun için . Sizinki biraz fazla değil mi :)
Yaa kötü mi oldu kıyamam kuzuya çok geçmiş olsun canım. Nasıl geçti geceKızlar iyi akşamlar öksürük burun akıntısı vardı kuzumda ama akşam ateşlendi 38.5 calpol verdim ve acile gittik bronşlar sıkışık dedi hava verdiler rahatlarsa gönderirim yoksa yatırırım dedi şükür rahatladı eve geldik ama havaya devam sabah tekrar gidicez Rabbim tüm bebişlere şifalar versin inşallah
Valla hic alakasi yok gündüz uyumazlar gecede kac kere uyanirlarMama ile beslenen bebeklerin uyku duzeni daha iyi olur diyorlardi o da yalanmis demek ki :/
Geçmiş olsun canim bebisler hastalanmasin yaaa benimkiler de grip nasil aldilar hiçbi fikrim yokKızlar iyi akşamlar öksürük burun akıntısı vardı kuzumda ama akşam ateşlendi 38.5 calpol verdim ve acile gittik bronşlar sıkışık dedi hava verdiler rahatlarsa gönderirim yoksa yatırırım dedi şükür rahatladı eve geldik ama havaya devam sabah tekrar gidicez Rabbim tüm bebişlere şifalar versin inşallah
Canım nasıl geçti ilk günler merak ettim.neler yapmış sensiz.bende şimdiden sıkıntı yaptımben de aldım 2 numara mama arkadaslar sanki daha doyurucu gibi zaten az yıyordu smdı daha az yıyor anlamadım bır de kıvamı cook yogun bıberona yapısıp kalıyor zor cıkıyor hipp 2 numara kullanıyorum bıberon degıstırmem gerek sanırım hala yenıdogan avent kullanıoduk,buarada yarın ilk iş gunum cok uzgunum 2 de çıkcam smdılık süt izni için annem burda 2 hafta o bakcak sonra kayınvalıdeme bırakcam kuzumu her sabah ama neden blmıyorum normal bır durum ama benım içim çok buruk bırakmak ıstemıyorum sankı uzulecekmıs benden ayrılınca gıbı gelıyor ben sagınca sut cıkmıyor oyuzden emıyordu kuzum az da olsa sabhları şimdi onu da ememıycek bebek olunca çalısmak ne zormuş:/
Çok geçmiş olsun canım Allah şifa versinKızlar iyi akşamlar öksürük burun akıntısı vardı kuzumda ama akşam ateşlendi 38.5 calpol verdim ve acile gittik bronşlar sıkışık dedi hava verdiler rahatlarsa gönderirim yoksa yatırırım dedi şükür rahatladı eve geldik ama havaya devam sabah tekrar gidicez Rabbim tüm bebişlere şifalar versin inşallah
aksam 10bucuk olunca bende alarm caliyor hemen uyumam lazim diyorum :) Artik 12leri 1leri hic görmuyorum bir yilbasi gecesi gördümAhh canim cok guzel ama tek bebektede aynidir sabirrr sabirr sabirr anne olunca cok daha iyi anliyor bir insan kolay yetismiyor..hersey x2 sevincinde uzuntunde kalp agrinda endisende..uyurken ozluyorum geciyorum izliyorum..her anlari ayri guzel bakimlari zor ☺Allah annemden razi olsun yardim ediyor.insallah cumlemiz bebekleri saglikla sihhatle buyutelimde sanirim baska dertdimiz olmaz ☺
GEce hiç durmadı canım tüm gece salonda oturduk calpol de verdm ama huzursuzduYaa kötü mi oldu kıyamam kuzuya çok geçmiş olsun canım. Nasıl geçti gece
Amin canım cok sagolÇok geçmiş olsun canım Allah şifa versin
Sagol canım bnm salgın varmış ya kıyamam kuzulara Rabbim sifalar versin sizedeGeçmiş olsun canim bebisler hastalanmasin yaaa benimkiler de grip nasil aldilar hiçbi fikrim yok
Amin canim aminn hepimizin yavrularina Rabbim ŞAFİ ismi hürmetine sifasini esirgemesin bol bol versinSagol canım bnm salgın varmış ya kıyamam kuzulara Rabbim sifalar versin sizede
ben sorduk dr a hergün verebilirsin dediKızlar belki biliyorsunuzdur ben daha yeni öğrendim bilmeyen varsa diye paylaşıyorum..
5gun yumurta veriyorsan 2gun vermicekmisiz karaciğerlerini dinlendirmek için.
Ben bir yada 2gun arayla veriyorum canım ama bilmiyordum tabi sagol bilgilendirdigin icinKızlar belki biliyorsunuzdur ben daha yeni öğrendim bilmeyen varsa diye paylaşıyorum..
5gun yumurta veriyorsan 2gun vermicekmisiz karaciğerlerini dinlendirmek için.
gecmis olsun canim ya offf bebisler hasta olmasin yerine biz olalimGEce hiç durmadı canım tüm gece salonda oturduk calpol de verdm ama huzursuzdu
Sagol canım mutlaka alerji bölümü koruyucu tedavi baslamalı dedi dr
Anne sütü de gecmiyordu ben ayda bir aksamdan arielle islatiyordum sabah yikiyordum iki kere durulayarak. Birde ebebegin deterjani lekeleri cikariyormus dediler de denemedim ben hala sabun tozu kullaniyorum.kızlar ek gıdaya gectikten sonra camasırlar temiz olmuyor mediller hırka kenarları dalin kullanıyordum..ariel aldım cıkarmıyor..
sizler neler yapıyorsunuz..
tesekkur ederım canım ıyı gectı 3.gunum bugun süt ıznınden dolayı 1 de cıkıyorum sımdılık ama yıne de kzıım cok ozluyor benı ve memeyı:) senın de ınsallah sorunsuz gecerIlk is günün günün bebişim ve senin icin sorunszu geçsin inşallah .ikinci dönem ben de başlıyorum okula geri sayım başladı .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?