2017 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

İlk defa corbaya gecıcem bugun corba yapıcam ama aklıma takıldı irmık kullanabılıyormuyuz ılk corbasında ya da az pırınc bu ırmık normal marketlerde satılan ırmık mı? Bır de ne peynırı vercem doktor peynır dedi guvendıgın bı yerden ama ben yapabılırmıyım labnemı lor mu ?

selam canım ilk corba için ben irmik kullanmadım hatta daha yeni muhallebinin içibde veriyorum.
1yemek kasığı pirinç-yarım kabak-patates-havuç-2-3 dal ıspanak 1ufak çiçek brokoli 1 kasık iyi zeytin yağı..hepsini 2 subardağı suyla haslıyordum.drumuz böyle bir tarif vermişti.
peyniride pınar labne veriyorum

Canım ben evde lor yapıp veriyorum doktorumuz öyle söylemişti tarif de etmişti..
çok da kolay ve çok güzel oluyor kalanı biz yiyoruz

Çok geçmiş olsun canım Bir an önce iyileşsin kuzucuk

Ben irmikli yapıyorum genelde çorbaya ama az katıyorum.zaten çok sıvı yapmıyorum çorbalarını peynir altı suyum varsa ondan koyuyorum mutlaka.
Lor peyniri yapıyorum.oglumda yiyor çok şükür
Labne denedim ben dün insaAllah güzel sonuç alırım bugün

Sizler yine doktorlarıniza danışın bakalım kızlar
Ben takip ettiğim sayfadaki bayandan duydum hemşireymis kendisi..
Soranlar bizide bilgilendirirse sevinirm

Kizlar peynir ve labneyi evde kendim yapmak istiyorum, tutan tariflerinizden paylasir misiniz ek gidaya 2 haftamiz kaldi simdiden deneyeyim diyorum.
Bir de kefir yapicam. Onun da tarifini alabilirim.

Canım nasıl geçti ilk günler merak ettim.neler yapmış sensiz.bende şimdiden sıkıntı yaptım
benım aklm hep ondaydı ama smdılık 1 cıkıyoum ben süt izni oldugu için ama sabahları tam emmek ıstıyor cıkmak zorunda kalıyorum saat 7 de baya agladı bugun eve gıdınce de kucagımdan ınmıyor tanıyor artık benı uzuluyorum uyumak ıstememış mesela ama alısmamız gerek yoksa bebeklere de yansıyor

tesekkur ederım canım pirinç olur ozman ıspanak 8.aydan sonra gosterıyor ama bılemedım yogurdu kendım yapıyorum ama peynır de yapamam sanırım ınsallah hazır labnede sorun olmaz sek inde tek kullanımlık labnelerı ıyıymış

Canım ben evde lor yapıp veriyorum doktorumuz öyle söylemişti tarif de etmişti..
çok da kolay ve çok güzel oluyor kalanı biz yiyoruz

lor peynırını nasıl yapıyorsunuz:))

Ispanakta acele etme canım.çünkü onda Demir var.demir çok fazla karın ağrıtır.çok faydalı ama biraz daha zaman geçsin ondan sonra ver

Denedik bir ara ama kapidan yine de soguk esiyor resmen. Evin ici 23 24 derece ama yerler cok soguk
Isınan hava yükselir.aşagılar daha soğuk olur.altını biraz yükselt gerekirse iki kat yorgan koy.ama muhakkak dönmesine fırsat ver.çekyatı açabilirsin.yanlarını koru ama mutlaka

Kizlar peynir ve labneyi evde kendim yapmak istiyorum, tutan tariflerinizden paylasir misiniz ek gidaya 2 haftamiz kaldi simdiden deneyeyim diyorum.
Bir de kefir yapicam. Onun da tarifini alabilirim.
Lor peynirim bana göre güzel oluyor tarifi şöyle1 litre süt kaynamaya başlayınca yarısını sıktığım limonun suyunu koyuyorum 5dk daha ocakta öyle kaynatıyorum kapatıp kenara alıyorum bir yarim saat falan iyice kesilmesini bekliyorum.
Sonra tülbente koyup süzülmesini bekliyorum..
Bu kadar
Peynir altı suyu çok faydalıymış mutlaka onu degerlendir buzlaga falan atarsin
Labneyi dün denedim güzel olursa tarifi veririm
Kefiri denemedim onuda yapmak istiyorum.
Bugün bebe biskuvisi yapacam insAllah.

lor peynırını nasıl yapıyorsunuz:))

Lor için 1 litre sütü kaynatıyorum üzerine 1e yakın limonun suyunu ekliyorum karıştırıp ocağı kapatıp kenara koyuyorum hemen başlıyor kesilmeye zaten. Alıp tülbente koyuyorum ve bir süre bekletip sonra sıkıyorum suyunu iyice ve olmuş oluyor. Suyunu da buzluk poşetlerine koydum sebzeli omlet yaparken sebzeler pişirmek için ya da çorbalarına kullanıyorum. Labneyi de haftasonu deneyeceğim onda da sütun içine limon yerine beyaz peynir koyuyorlarmış internette Videolar var ordan da bakabilirsin canım.

GEce hiç durmadı canım tüm gece salonda oturduk calpol de verdm ama huzursuzdu
Sagol canım mutlaka alerji bölümü koruyucu tedavi baslamalı dedi dr
Hadiya alerjik bebekler zor cidden. Allah şifa versin en acilinden inşallah canım

Kızlar belki biliyorsunuzdur ben daha yeni öğrendim bilmeyen varsa diye paylaşıyorum..
5gun yumurta veriyorsan 2gun vermicekmisiz karaciğerlerini dinlendirmek için.
Ben ilkkez duydum öyle birşey olsa doktorlar uyarmaz mı. BENi kesin uyarırlardı enzimleri yüksek çıkıyor çünkü

:) sorma aynen oyle bide bende bir buyuktr olunca okuldan gliyor hergun ne yapayim derdi bide herseyi yemez beyfendi tırlatıcam yemek derdinden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…