2017 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Kizlar ben de bisey yazarken cekiniyorum yanlis anlasilma olmasin diye, benimki sadece oneri ama ek gida olayini biraz abartmiyor musunuz? Verdiginiz yiyeceklere bakiyorum da ben bile o kadar cok ogun yapmiyorum :/ adi ustunde "ek" gida ek olarak kalmali bence.
Sutunuz yetmiyor olabilir ( ki ben baslarda 1 ay hic emziremedim sutum yok dedim ama meger emdikce sut gelirmis artarmis, azicik bir cabayla sutunuz artabilir, zaten bebekler de buyudu daha guclu emiyorlar ) ama sut yetmemesi, bebeklerin normal insan gibi yemesini gerektirmez ki :/ dogal gida veriyoruz diye bebislerin sindirim sistemine yuklenmeyelim, onlarin formul sute ihtiyaclari var ( anne sutu yoksa ). Ben daha 1 damla su bile vermedim, bagirsak florasini bozmiyim diye 6 ayin dolmasini bekliyorum. Sonra da 45 gun tadimlar surecek. Sonra sadece kahvalti ogunu eklenecek. Daha cok cok sonra diger ogunler dahil edilecek falan..
Anneler en iyisini bilir elbette ama kilo demek her sey degil ki :/ varsin ayda 200 gr alsin ama saglikli olsun. Sindirim sisteminin temeli bebeklikte atilip buyuyunce ona gore sekillenecek. Su an bir etki gormuyoruz diye ileride sikinti yasayip yasamayacagini bilemeyiz. O yuzden nacizane ek gidayi tadimlik yapalim, doyumluk degil. Zaten ek gida tadimlik olunca bebek daha cok emecek ve sut de artacak haliyle. Doyan bebek niye emsin ki emmez tabi..
Uzun oldu kusura bakmayin. Yazmadan gecemedim onemli bir konu cunku.

Ben kızıma kahvaltı başlattım şöyle yapıyorum : 3 tane bebe bisküvisini kaseye alıyorum azcık ıslatıp çatalla eziyorum içine yarım muz yumurta sarısının yarısından biraz az eklıyorum 1 kasık labne peyniri bir çay kasıgı pekmez eklıyorum hpsni çatalla ezip karıstrıorum

Aşı yaptırdığım sağlık ocağındaki hemşirede ek gıda başladı mı dedi eh işte başladı diyemem dedim meyve yiyoruz arada çorba ama az az dedim zaten adı üstünde EK gıda bu fazla vermeyin emecek dedi ben bizler bişeyler yerken çok bakıyor imreniyor yemek istiyor diye veriyorum azcık pipisi şişmesin ;p

İnşallah canım benim sagolasın siz napıosunuz iyimi kuzu
Rİca ederim tatlım. Napalım 4.geceyide uykusuz geçirdik. NE derdi var çözemiyorum. Ağrı kesicide yasak hani biyeri ağeıyo vereyim desem. Çok zor geçiyor bu hafta

Iyiymis boyle hemsireleri daha cok gormek isteriz sahalarda :)
Bizimki de cok bakiyo ya agzimizi elimizle kapatip yiyoruz sanki cani cekiyomus gibi insallah sismiyodur pipisi

Anladım doktorlar çocuğa öze konuşuyorlar sanırım bizimki de başka şeyler önere. 6mayini bitirmeden tek damla bir şey vermeyeceksin demişti. Şimdi bir şeyler deniyorum bakalım inşallah faydasını görürüm

Rİca ederim tatlım. Napalım 4.geceyide uykusuz geçirdik. NE derdi var çözemiyorum. Ağrı kesicide yasak hani biyeri ağeıyo vereyim desem. Çok zor geçiyor bu hafta
Allah yardımcın olsun canım diş olabilir mi acaba

Dün gece bizim ördekte huzursuzdu. Tek istediğim uyumaktı 4 saat uğraştık babasıyla beraber. Pilimizi bitirdi minik böcük . 7. Haftasından sonra kurulu bebek gibi sorunsuzdu geceleri . Nerden çıktı bu anlamadım. Karnı ağrıyordur diye kimyon fitili verdim , işe yaramadı. Sanırım dişi yüzünden huzursuz. Kontrol ediyorum gelen birşey Yok ama...

Gecmis olsun canim arkadasimin bebeginde vardi babasi cok opup kokluyormus basta yanaklarinda cikti sigara vsde kullaniyordu dikkat ettiler birkac pomati var onlardan kullandilar kontrol altinda tutuyordu..insallah gecici birseydir sizinkisi
Tesekkurler.
Bugün gittik doktora. Alerji testi yapildi.
Ev tozuna 5te5 alerjisi var(
Bugday ve findiga 3te2.
Yumurtaya yatkinlik var. Dokuntuler tamamen gecince tekrar tadim yapicaz.
Muz ve ananas gibi egzotik meyvelere de 5te5 alerjisi var.
Dokunan besinleri 6 ay hic kullanmayacagiz sonra kucuk miktarlada tekrar denecegiz.
Bunun yaninda kortizollu krem 5 gün. Kullanilcak.
Musteladan ozel sampuan ve nemlendirici aldim. Uslu bi bebek olursa ilerde gecermis)
Ev toZu alerjisi cok zor ya
Halilar, el ormesi yelek battaniye, yünlü herşey, peluşlar yasak.
Kiyafetler sadece sabun tozuyla yikanip cift durlama yapilacak. Vs vs.

Bebek nasıl oldu Canım? Solunumu rahatladı mı? Salgın var sanırım. Arkadaşımın iki ayı dolmayan bebeğine de hava veriyor.Allah acil şifalar versin tüm hasta olan kuzulara.
Canım biraz daha rahat ama hırıltı devam ediyo hala.Amin inşallah cnm benim salgın var aynen

Gecmiş olsun canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…