2017 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

I ImaginaryLife ben de sana katılıyorum bir ömür boyu yemek yiyecekler zaten birden yüklenmemek lazım ben de hala tadımlık şeyler veriyorum.. Çocuklar unlu muhallebilerle kilo alır ama o kof kilo sağlıklı değil zaten sağlıklı olsun kilosu kararında olsun fazlasına gerek yok.
Hepfitim canım haklı olabilirsin biz tek çocuğa süt yetiştiremiyoruz senin işin daha zor. Ama İnan mama o boş kalorili unlu muhallebilerden daha iyi sonuçta adı üstünde formül süt içersinde anne sütüne benzemesi için bir çok vitamin aminoasit var evet içinde bitkisel yağlar da var ama kar zarar ilişkisinde karı daha fazladır. Tabi mama konusunda da seçici olmak lazım reklamları dönen pek çok mama markası sadece çocuklara kilo aldırmak adına mamaya ilave şeker katıyor bu konuda insta.da gıdadedektifi sayfasında mamaların çoğunun karşılaştırılması var inceleyebilirsiniz. Büyümüsüne katkı edecek şeyleri almadı daha önemli .
Ben şu anda neler veriyorum söyliyim sabahları haşlanmış yumurtayı çok sevmediği için omlet yapıyorum örneğin balkabağını rendeleyip lor peyniri yaparken çıkan peyniraltı suyuyla pişiriyorum yumuşayınca üzerine 1 yumurtanın sarısını döküp evde yaptığım lordan ekliyorum kapağı kapatarak pişiriyorum. Sonra gün içinde ya yoğurt ya da meyve veriyorum. Sabah kalhvaltıda sebzeli omlet yoksa öğlen sebze yediriyorum iki ya da 3farklı sebze haşlanmış ezilmiş ya da direkt eline veriyorum kemiriyor. Bu arada 17 haziran doğumluyuz.

Fikir olsun diye yazdım sadece :))

Canim ben hepsini 1gunde vermiyodum zaten sabah meyve püresi aksam da ya corba 1cay bardagi ya da irmikli mama hepsi bu..ikiz bebek oldukları icin de sütüm yetmiyor senin sütün varmis maşallah o yüzden beni anlamani beklemiyorum..formül süt de bulunan yaglar peynir alti suyu tozu inan un dan bile tehlikeli...tamam unlu mama konusunda haklisiniz sadece doktor verebilirsin dedi diye verdim ama ben 4bucuk aylıkken basladim tadimlara suanda 6olmak uzereyiz yani 45gunu geçeli cok oldu öğün vermek normal suanda zaten doktorumuzda bu yüzden ek gida tavsiyeleri veriyor uzman doktor sonucta aile hekimi filan degil...ve en önemlisi önce emzirip sonra veriyorum ne vereceksem açlıktan ağlayıp moraran cocuga su erken bu ek diye laf anlatamazsim

canim bu mamadaki hurma yağı

Hipp organik mamadan devam edeceksin bence en güzeli daha küçük sebze meyve tamam da mama da lazım
canim hipp de masum değil onda da hurma yagi var bide nisasta varmis bak arkadaslar nisastayi onermiyolar

Canim benim seni kastetmedim ben, senin durumun farkli ikiz cocuklari beslemek cok daha zordur eminim. Ikisi ayni anda acikir ayni anda emmek ister falan, doyurman lazim tabi ki. Bazi arkadaslarin verdikleri listeyi gorunce sok oldum da ondan yazdim :)
Bu arada sutum cok degil, ise baslayacagim icin sagip buzluga atiyorum, tek sagimda toplam 40 cc cikiyor, 60 ciktiginda gobek atiyorum. Ama yetiyo demek ki :)
Butun bebislerin saglikli olmasi dilegiyle

Bak işte tek bebek bile zor doyuyor canim az önce yine mamalari inceledim hepsinde bu iğrenç yaglardan var bile bile nasil veriyim diye düşündüm gerçekten ek gida cok masum bu yaglardan golden goat ta bile kanola var smilac da soya var hepside direk kalbe hastalik yapiyor

Ek gidadan almasi gereken butun vitaminleri aldigini dusunuyorsan ve anne sutu de aliyorlarsa, formul sut olmadan devam et canim tabi, icine sinmesi onemli zaten oncelikle

Merhaba arkadaşlar ben ağustos annesiyim aslında , ama bu ek gıdaya geçiş aşamasında öncesinde bilgi edinmiş olayım diye sizin paylaşımlarınızı da takip ediyorum. Yaklaşık 20 gündür bebeğimin tüm vücudunu kaplayan egzamayla uğraşıyorum. Lezyonlar bütün vücudu kapladığı için deriden alerji testi yapılamadı, kanfan yapıldı. Süt fındık kakao yok denecek kadar az çıktı, bunlardan bi tık fazla da ev tozu alerjisi çıktı ama o da öyle aman aman yüksek değil. Ben 20 gündür süt, yumurta, et ve bunların dahil olduğu hiçbir şeyi yememeye özen gösteriyorum, anne sütü artı mama yediriyorum. Mamamızı değiştirdik, süt alerjisi ihtimali ile pregomin as kullanmaya başladık. Kortizonlu kremler de fayda etmiyor. Artık neyi ,nasıl, ne şekilde yapmam gerektiğini bilemiyorum. Baktım burda birkaç arkadaş daha aynı sıkıntıları yaşıyor, ben de yazmak istedim.

kıyamam cok geçmiş olsun inşallah cokk uslu bir bebiş olur ve gecer ..
dustan sonra krem kullanıyormuydun önceden..ev tozu evet cok hassasiyet gerektiricek..havalandırmayada dikkat etmelisin cnm

Canim gittik norologa.. bas cevresini olctu dogumdaki olcumunu falan sordu hareketlerine bakti gozlerine falan bakti isikla genel muayenesinde sorun yok ama doktorunun cektigi ultrasona gore mr cektircem dedi bende nasil olacagini sordum uyku tozu varmis cocugun poposundan onu yapacaklarmis 15 dk uyuyacakmis size gore tehlikeli birsey mi bu toz hani yan etkisi var mi dedim binlerce cocuga yaptim hic bisey olmadi seninkine denk gelirse bisey artk napalim milyonda bir ihtimaldir dedi ben agliyorum tabi karsisinda..hocam ultrasona gore gonderiyorsunuzda sizce kotu bi durum var mi ki hani cok lazim mi dedim valla cektirmek garanti olir belki hidrosefalidir belki de delinim biri bi kuyuya tas atmistir cikartmaya calisiyoruzdur dedi guldu.. ben o haldeyken ustelik.. anlayacagin guvenemedim daha cok moral bozukluguyla aldim evladimi eve geldim.. simdi eskisinden dahada uzgunum..

Canım temizleyen onlar olmadığı için konuşması kolay geliyor.kendileri baksalar temizlik işine her yeri kapatmaya örtmeye çalışırlardı
Sorma gerci yap desem yapar hamileligim boyuncs evi o temizledi ama simdi 2cocukla oda mahvoluyor yapicak hali kalmıyor :)

Bizim kızın da kafası 41 di 6bucuk aylıkken doktor ölcmeden 40 sa normal demisti 41cıktı bıngıldagı cok kücük büyümüycek diye korkuyordum son 3 òlcümde hep 40 cıkmıstı ama doktora gire normaldi en son 41 cıktı

Biraz daha araştırıp daha iyi bir nöroloğa gitseniz bence iyi olur çok iyi denilen birine yani geçmiş olsun tekrar bişey çıkacağını sanmıyorum ben

Başında belirgin damar var mı ? Başı büyük gibi duruyor mu ? Huzursuzluk nöbet falan oluyormuş allah korusun bunlar yok sanırım sizde ? Aşırı uyku hali oluyormuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…