• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Şimdi 2 saati gün gün 5er dakika uzat öyle uyut canım. Yarım saatlik uykudan sonra tekrar uyutmaya çalışıyo musun? Birde en son kaçta uyuyosun gece. Bizimde mesela dün gecemiz kötüydü 11e doğru uyudu gece hep uyandı ağladı muhtemelen 2.diş gelecek

Bazen uykusu kacmiyor geri uyuyor ama bazen uykuyu almis oluyor. Genelde bu aralar 40 dkdan fazla uyuyor. Mesela sabah 9da kalksakta gunduz o eksik uykuyu tamamlayip gece gene geç uyuyo. 11.30 12.30 arası uyuyor şuan. Dun Dun gecemiz iyiydi ama tutmuyo her gece diger geceyi

Şimdi 2 saati gün gün 5er dakika uzat öyle uyut canım. Yarım saatlik uykudan sonra tekrar uyutmaya çalışıyo musun? Birde en son kaçta uyuyosun gece. Bizimde mesela dün gecemiz kötüydü 11e doğru uyudu gece hep uyandı ağladı muhtemelen 2.diş gelecek

Birde 2 saat sonra gecerse kendi ovalanip huysuzlaniyo mecbur uyutuyorum

Sabahları benim büyük oğlum okula gideceği için ben 7 de kalkıyorum ufaklık 15-20 dk içinde uyanıyor genelde emip geri uyuyor eğer gülüyorsa uyumayacaksa saat en erken 9:30 a kadar oynıyoruz sonra sallıyorum uyuyor 11:30 a kadar falan, bazen hiç uyanmıyor 10:30 da kalkıyoruz kahvaltıyı veriyorum 13:30 gibi mutlaka uykusu geliyor , uyumaya bazen direniyor gecikirse çok fena azıtıyor huysuzluk yapıyor , bu uyku 15:00 e kadar falan uzuyor bazen sonra çorba içiyor kalkınca aralarda hep emiyor ama , çorbadaki brokoli karnabahar çok gaz yapıyor onu anladım gece çocuğu rahatsız eden o, sonra akşam uykusunu uyuyor 19:00 gibi. Bu uykuz fazla sürmüyor sonrasında da hep kucakta gezecek hiç yere inmeyecek yatmayacak nasıl ıhhh diye bağırıyor boğazı tahriş oluyor öksürüyor o derece çok fena , hepimizin beli kopuyor 22:30 gibi uyutmaya çalışıyorumm artık ne Zman uyursa işte , alerji için zaditen damla vermişti doktor onu verirsem yarım saat içinde uyuyor çok rahat , araştırdım bu ilacı uyku düzeni oluşturmak veya kilo aldırmak iştah açmak için kullananlar varmış zararsız deniyor ama ben bir süre kullandım

Kilosuna gore ihtiyacini hesaplayabilirsin. Benimki şuan 4 saatte 150 içmeye başladı..
Peki gunde kac kez iciyo mama canim benimki ortalama 3 3bucuk saatte bir 120 aliyo ama gecesine gore degisiyo kac kez alacagi gece bazen bir bazen iki kez kalkiyo acligi icin ama onda bitirmiyo mamalari

Bizde geceye bir aydir çözüm bulamıyoruz çok kalkıyor 5dk emiyor bi saat sonra yine kalkıyor karnını doyuruyorum altini temizliyorum yatırıyorum yokk 11-12den asagiya yatmiyor.
Erken yatırmaya çalıştım benimkide uyanıyor sonra uyut uyutabilrsen..
Gündüz uykularımız iyi iki kere uyuyor toplam
3-3,5 saat uyuyor baldan anneyi takip ediyorum onun sayesinde düzeldi..
Bide sallamadan uyusa ne var..
Bazen pssss patt yöntemiyle uyuyor genelde sallıyorum
Sallama işini bıraktıran varsa çözümü söylesin bizede
Ben bitaz biraz azalttım sallamayı ama tamamen bırakmayı beceremedim

Bazen uykusu kacmiyor geri uyuyor ama bazen uykuyu almis oluyor. Genelde bu aralar 40 dkdan fazla uyuyor. Mesela sabah 9da kalksakta gunduz o eksik uykuyu tamamlayip gece gene geç uyuyo. 11.30 12.30 arası uyuyor şuan. Dun Dun gecemiz iyiydi ama tutmuyo her gece diger geceyi
Bebekler 45 dkdan sonra derin uykuya dalarmış. Memede ya da sallanarak uyumaya alıştıysa o dilimde uyanıyosa geri uykuya dalmayı beceremiyomuş ve anne beni tekrar uyut diye uyanıyomuş. Bizimde dün gecemiz fenaydı

Sabahları benim büyük oğlum okula gideceği için ben 7 de kalkıyorum ufaklık 15-20 dk içinde uyanıyor genelde emip geri uyuyor eğer gülüyorsa uyumayacaksa saat en erken 9:30 a kadar oynıyoruz sonra sallıyorum uyuyor 11:30 a kadar falan, bazen hiç uyanmıyor 10:30 da kalkıyoruz kahvaltıyı veriyorum 13:30 gibi mutlaka uykusu geliyor , uyumaya bazen direniyor gecikirse çok fena azıtıyor huysuzluk yapıyor , bu uyku 15:00 e kadar falan uzuyor bazen sonra çorba içiyor kalkınca aralarda hep emiyor ama , çorbadaki brokoli karnabahar çok gaz yapıyor onu anladım gece çocuğu rahatsız eden o, sonra akşam uykusunu uyuyor 19:00 gibi. Bu uykuz fazla sürmüyor sonrasında da hep kucakta gezecek hiç yere inmeyecek yatmayacak nasıl ıhhh diye bağırıyor boğazı tahriş oluyor öksürüyor o derece çok fena , hepimizin beli kopuyor 22:30 gibi uyutmaya çalışıyorumm artık ne Zman uyursa işte , alerji için zaditen damla vermişti doktor onu verirsem yarım saat içinde uyuyor çok rahat , araştırdım bu ilacı uyku düzeni oluşturmak veya kilo aldırmak iştah açmak için kullananlar varmış zararsız deniyor ama ben bir süre kullandım
Bazen 10.30da kalkıyor dediğin sabah hiç uyanmadan mı uyuyor o saate kadar. Bebeklerin erken gece uykusuna geçmeleri için 8-8.5 gibi uyandırılmaları gerekiyormuş sabahları. Bizimde o civarda oluyo uyanması. Akşam 7de uyanırsa haliyle geç uyur. Bizimkininde bazen sabah kalkış saatine göre sarkıyo akşam şekerlemesi o zaman geç uyuyo 10 gibi. Birde zaditenin için bebeklere ağır gelen uyuşturan sersemleştiren bi madde varmış. Ben araştırmıştım nezle olduğunda doktor vermişti 5 gün kullanmak zorunda kalmıştık. Evet uyutuyor ediyor ama ben mecburi kullandığımda bile vicdan yapmıştım kendime. Zaten karaciğer enzimlerinden çektiğimiz için diş jeli bile sürmek istemiyorum

Bazen 10.30da kalkıyor dediğin sabah hiç uyanmadan mı uyuyor o saate kadar. Bebeklerin erken gece uykusuna geçmeleri için 8-8.5 gibi uyandırılmaları gerekiyormuş sabahları. Bizimde o civarda oluyo uyanması. Akşam 7de uyanırsa haliyle geç uyur. Bizimkininde bazen sabah kalkış saatine göre sarkıyo akşam şekerlemesi o zaman geç uyuyo 10 gibi. Birde zaditenin için bebeklere ağır gelen uyuşturan sersemleştiren bi madde varmış. Ben araştırmıştım nezle olduğunda doktor vermişti 5 gün kullanmak zorunda kalmıştık. Evet uyutuyor ediyor ama ben mecburi kullandığımda bile vicdan yapmıştım kendime. Zaten karaciğer enzimlerinden çektiğimiz için diş jeli bile sürmek istemiyorum
Valla doktor verdi kullandık sorduğumda 1 ay kullananlar var dedi ama bilemiyorum , emzirdiğim için öyle kesintisiz bir uyku hiçbir vakit yok bizde öğlen bile arada emzirirsem devam eder. Gece de kaç kere emiyor belli değil keyfine kalmış :)

1,5 saatte bir mutlaka uyanır 2 saati geçince ben şaşırıyorum süt mama gibi tutmuyor bebeği çabuk geçiyor mideden

1,5 saatte bir mutlaka uyanır 2 saati geçince ben şaşırıyorum süt mama gibi tutmuyor bebeği çabuk geçiyor mideden
Bende emziriyorum sürekli ek goda yanında. Mesela yatmadan 1 saat önce ek gıda veriyorum sonra 2 kere falan fiks uyanıyoruz bazen 3-4

Arkadaşlar, haftasonu zamanım varken ufak kavanozlara farklı sebze ve meyve püreleri yapacağım ama meyveleri nasıl yapıyorsunuz? Hangi türlü daha uzun süre bozulmadan kalır hazmı kolay olur veya besleyici olur? Elma ve armut ağırlıklı içine eser miktarda diğer meyvelerden karıştıracağım. Geçen ki sebze çorbamız çok iyi olmuştu . Teşekkürler tarif için.

Bugün akşam yemeğinde mercimek çorbası icirdim kızıma. Bakalım gaz yapacak mi merak ediyorum. Ben akşam en geç 8de yediriyorum. Gece muhallebisine başlamadım. Artik gun icinde muhallebi vermiyorum. Kahvaltı meyve akşam yemeği. Aralarda emiyor. Ara ogun vermiyorum daha. 7 aylık olduk. Ara ogun başlasam mi? Hasta olmazsak 9.ayda gideceğiz doktora. Siz nasıl yapıyorsunuz?

Bende emziriyorum sürekli ek goda yanında. Mesela yatmadan 1 saat önce ek gıda veriyorum sonra 2 kere falan fiks uyanıyoruz bazen 3-4
Hımm yatmadan önce mi veriyorsun ben hiçbirşey vermiyorum akşamları belki meyve olabilir ne veriyorsun o ögünde

Pişirerek veya çiğ püre yapıp kavanozlamak, hangisi daha iyi?
Çığ olursa kararır diye düşünüyorum.
Peki rendeleyip pişirip püre haline mi getiriyoruz? Yada blendırdan geçirip az bi pişirip mi kavanozluyoruz?
Ben hiç pişirmedim. Yellu irmikle pişiriyordu sanırım. Tarifin fotoğrafını çekip kaydetmiştim. Y Yellu irmikle meyveleri birlikte mi pisiriyordun?

Kilosuna gore ihtiyacini hesaplayabilirsin. Benimki şuan 4 saatte 150 içmeye başladı..
Kilosuna göre ihtiyacını nasıl hesaplıyoruz? Benim oğlum her zaman fazla içiyor sanırım. Günde 1 kere öğlen ek öğün veriyoruz(sebze-et ve üstüne meyve) .3 kere 240, 1 kere de gece kalkıyor 225 ml içiyor. Doktoru doğduğundan beri büyümek istiyor diyip duruyor. Pre mama kullanmasak fazla kilolu olabilirdi.

Eklentiler

• Screenshot_20180122-220433.webp
    Screenshot_20180122-220433.webp
    26,6 KB · Görüntüleme: 54
Back
X