amin canım amin inşSaol canım benim kızımda çok heycanlıydım hep merak ediyodum bende çok araştırmıştım kızım olsun çok istiyodum şükür Allahım nasip etti şimdide bıdık oğluşmuş Allahım herkesin gönlüne göre versin inşallah sağlıklı sıhatli bir şekilde hepimiz kucağımıza alalım inşallah
Cnm, bunlari dusunmen icin cook erken. Dipdibe gecirecegin bir 6 ayin var bebisinle. O sure icerisinde anlarsin zaten nelere ihtiyaci oldugunu bebisinin . Benim cocuklarim ne emzik nede biberon kullandilar. Israrci olmama ragmen istemediler. Malesef birazda hevesle beraber cok gereksiz seyler aliniyor. Ilk aylar bebegin anneye , beze, vitamin d, vitamin k, serum fizyolojige, pisik kremine veya pudraya, banyo kuvvetine ihtiyac duyuyor. Birde yatacagi bir kosesi olsun yeter. Sonrasinda zaten anne biliyor ne ihtiyaci oldugunu. Ilk aylar emziremeyecegin bir yere gidersen pomba gerekli ama ben cok faydasini goremedim acikcasi. Ek gidaya geciste cok detayli bir konu ama cokta bir aparata gerek oldugunu dusunmuyorum. Cogu ticari amacli zaten. Bebisin gelsin insAllah hayirlisiyla anlayacaksin beni :) " hayalde olan, gercekte olan" misali..
canım eletrikli pompa şart ama buharlı sterilizatör ve biberon ısıtıcı çok geresiz geliyor bana ilk çocoğumda gereirse alırım demiştim ama hiç ihtiyaç duymadım hele kullanmadığım içinmi bilmiyorum ama buharlı pişiricide çok gereksiz diye düşünüyorum alsanda hiç kullanmayacağın birşey bence. Ama uzaktan ölçen termometre çok gerekli biberonu sıcak su koyduğum kupanın içine koyuyordum 2 dk içinde biberonu açarak üstten sütün sıcaklığını ölçüyordum çok şükür benimde durumum var ama gereksiz şeylerde kullanılmadığında ben üzülüyorum ya. Bazı şeyleride ihtiyaç duydukça almalıyız bence.Kizlar yine sorularimla ben. Bebegim 6 aylik olunca ise geri donecegim, annem veya bakici bakacak bebegime. Bu yuzden calisan annelerden yardim istiyorum; sut sagmak icin pompa, elektrikli en kullanisli gozukuyor, dogru mudur? Anne sutunu isitmak icin hizli biberon isitici, almali miyim? Biberon, emzik, pompa vs icin buharli sterilizator, almali miyim? Bir de 6 aydan sonra ek gidaya baslayacak olan bebegim icin buharli pisirici, almali miyim? Tum anneler gibi bebegim icin en iyisini istiyorum, cok sukur bunu saglayacak durumdayim. Ama alabiliyorum diye gereksiz seyler de almak istemiyorum. Yardiminizi bekliyorum.
Ne gerekli konusunda bilgi sahibi olman guzel cnm, sonra kendi bebisine, duzenine gore halledersin. Ah o heves yok mu cicili bicili elbiseler ama hicbirinde rahat edemezler. Rahat bir pjama en iyisi onlara. Kucuk ayakkabilar nasil tatlidir mesela ama neredeyse yuruyene kadar hic ihtiyac olmuyor, bebegi cok rahatsiz ediyor. Bir pantif yetiyor. Buralarda da basladi indirim. Buharla, tuzsuz yagsiz itinayla hazirliyorsun agzini vurmuyor mesela :) . Cok guzel bir besik secersin, bi bakarsin icinde dogru duzgun yatamadan buyumus.Ya ne guzel anlatmissin, tesekkur ederim. Dedigin dogru aslinda biraz da heves :) isyerimde anne olmus arkadaslarimin onerilerini yazdim aslinda. Bir de su siralar indirim var baya alip almamak arasinda kaldim. Bebek gelmeden hazir etsem mi diye dusunuyodum iste.
Güzel anneler:) 2 gün önce yine kanama yaşadım bu sefer adetten de fazlasıydı çok korktum çok ağladım istanbuldayım ama sokağımız karla kaplandı dr aradım iğne yaptırmam gerektiğini söyledi ama bir yandan konuşuyorum bir yandan her yanım kan gölü Allah yaşatmasın hiçbirinize ve hastaneleri aradım hemşire gelsin diye kimse gelmek istemedi eşim yalvar yakar birini buldu getirdi sabaha kadar moral alt üst dualarla geçti sabah ağlat ağlaya gittim hastaneye çok şükür bebişin herşeyi iyi..hatta ikili testi yaptırmayacaktım onu da yapalım nolur bıkmaz dedi dr onu da yaptırdık çok şükür sıkıntı yok ama neden neden neden ben bu korkuları sürekli yaşıyorum bi sebep bulunamıyor. Bebeğimin sağlıklı olmasıyla avunuyorum sadece
Bir konuda da sizleri de uyarmak isterim kanama sebebimi araştırırken burada da bi konuya rastladım RAHİM AĞZI KISALIĞI diye ve konuyu inceledim bu teşhis en az 2 kaybı olan kadınlara konmuştu herkes dr şikayet ediyordu ölçüm yapmadılar 14-20. Haftalar arası birden bebeğin suyu geldi kaybettik bebeklerimizi diye..ve 6 kaybı olduktan sonra ile teşhis konan var şok oldum kendimden şüphelendim dr söyledim ölçtürmek istiyorum diye saolsun ölçtü ve gayet iyi çıktı sonuç..zaten olsa bile 13-16 haftalar arası rahim ağzına dikiş atılıyormuş ve sorun çözülüyormuş kızdığım nokta doktorların illa bizler acı çektikten sonra teşhis koymaları..ve yakın zamanda yengem ikizlerini kaybetti 20. Haftada ve bebekler düştükten sonra aaa bu kadının rahim ağzı kısalığı varmış bi dahaki hamilelğinde dikiş atalım dediler .bu konu önemli doktorlarınıza mutlaka söyleyip ölçtürün arkadaşlar
çok geçmiş olsun... dilerim bi daha böyle olumsuz şeyler yaşamazsın. rahim ağzı nasıl ölçülüyor ultrasonda mı?Güzel anneler:) 2 gün önce yine kanama yaşadım bu sefer adetten de fazlasıydı çok korktum çok ağladım istanbuldayım ama sokağımız karla kaplandı dr aradım iğne yaptırmam gerektiğini söyledi ama bir yandan konuşuyorum bir yandan her yanım kan gölü Allah yaşatmasın hiçbirinize ve hastaneleri aradım hemşire gelsin diye kimse gelmek istemedi eşim yalvar yakar birini buldu getirdi sabaha kadar moral alt üst dualarla geçti sabah ağlat ağlaya gittim hastaneye çok şükür bebişin herşeyi iyi..hatta ikili testi yaptırmayacaktım onu da yapalım nolur bıkmaz dedi dr onu da yaptırdık çok şükür sıkıntı yok ama neden neden neden ben bu korkuları sürekli yaşıyorum bi sebep bulunamıyor. Bebeğimin sağlıklı olmasıyla avunuyorum sadece
Bir konuda da sizleri de uyarmak isterim kanama sebebimi araştırırken burada da bi konuya rastladım RAHİM AĞZI KISALIĞI diye ve konuyu inceledim bu teşhis en az 2 kaybı olan kadınlara konmuştu herkes dr şikayet ediyordu ölçüm yapmadılar 14-20. Haftalar arası birden bebeğin suyu geldi kaybettik bebeklerimizi diye..ve 6 kaybı olduktan sonra ile teşhis konan var şok oldum kendimden şüphelendim dr söyledim ölçtürmek istiyorum diye saolsun ölçtü ve gayet iyi çıktı sonuç..zaten olsa bile 13-16 haftalar arası rahim ağzına dikiş atılıyormuş ve sorun çözülüyormuş kızdığım nokta doktorların illa bizler acı çektikten sonra teşhis koymaları..ve yakın zamanda yengem ikizlerini kaybetti 20. Haftada ve bebekler düştükten sonra aaa bu kadının rahim ağzı kısalığı varmış bi dahaki hamilelğinde dikiş atalım dediler .bu konu önemli doktorlarınıza mutlaka söyleyip ölçtürün arkadaşlar
Insallah bu sefer kızı bulmussundur canım aynı senin gibi düsünüyorum oglum oldugu icin buda erkek olursa hic biseyde hevesim yok ama kız olursa annem ve kardeslerimde dahil gereksiz bir alisverisin icinde bulabiliriz kendimizi :)Ne gerekli konusunda bilgi sahibi olman guzel cnm, sonra kendi bebisine, duzenine gore halledersin. Ah o heves yok mu cicili bicili elbiseler ama hicbirinde rahat edemezler. Rahat bir pjama en iyisi onlara. Kucuk ayakkabilar nasil tatlidir mesela ama neredeyse yuruyene kadar hic ihtiyac olmuyor, bebegi cok rahatsiz ediyor. Bir pantif yetiyor. Buralarda da basladi indirim. Buharla, tuzsuz yagsiz itinayla hazirliyorsun agzini vurmuyor mesela :) . Cok guzel bir besik secersin, bi bakarsin icinde dogru duzgun yatamadan buyumus.Bakma sen bana, sana diyorum ama dr bana kiz derse ben nasil tutacagim acaba kendimi, oglan derse olgun anne modunda beklerim heralde.
canım eletrikli pompa şart ama buharlı sterilizatör ve biberon ısıtıcı çok geresiz geliyor bana ilk çocoğumda gereirse alırım demiştim ama hiç ihtiyaç duymadım hele kullanmadığım içinmi bilmiyorum ama buharlı pişiricide çok gereksiz diye düşünüyorum alsanda hiç kullanmayacağın birşey bence. Ama uzaktan ölçen termometre çok gerekli biberonu sıcak su koyduğum kupanın içine koyuyordum 2 dk içinde biberonu açarak üstten sütün sıcaklığını ölçüyordum çok şükür benimde durumum var ama gereksiz şeylerde kullanılmadığında ben üzülüyorum ya. Bazı şeyleride ihtiyaç duydukça almalıyız bence.
Ne gerekli konusunda bilgi sahibi olman guzel cnm, sonra kendi bebisine, duzenine gore halledersin. Ah o heves yok mu cicili bicili elbiseler ama hicbirinde rahat edemezler. Rahat bir pjama en iyisi onlara. Kucuk ayakkabilar nasil tatlidir mesela ama neredeyse yuruyene kadar hic ihtiyac olmuyor, bebegi cok rahatsiz ediyor. Bir pantif yetiyor. Buralarda da basladi indirim. Buharla, tuzsuz yagsiz itinayla hazirliyorsun agzini vurmuyor mesela :) . Cok guzel bir besik secersin, bi bakarsin icinde dogru duzgun yatamadan buyumus.Bakma sen bana, sana diyorum ama dr bana kiz derse ben nasil tutacagim acaba kendimi, oglan derse olgun anne modunda beklerim heralde.
çok geçmiş olsun... dilerim bi daha böyle olumsuz şeyler yaşamazsın. rahim ağzı nasıl ölçülüyor ultrasonda mı?
Evet kizlar normal muayenede ultrasonla bakiliyor .. Doktorlar genelde ölcüyor ama sormadigimiz icin söylemiyorlar .. Tehlikeli bulurlarsa alttan ölçum yapiyorlar ..Canım çok geçmiş olsun. Allah tekrarını yaşatmasın inşallah. Sizde kan uyuşmazlığı var mı? Kanama bu yüzden mi acaba diye aklıma geldi.
Rahim ağzı konusunda uyarman çok iyi olmuş Allah razı olsun. Bana da doktorum bir dahaki kontrolde rahim ağzını kontrol edeceğiz demişti. Detaylı sormamıştım demek bahsettiğin şeymiş. Peki nasıl kontrol ediliyor bu? Ultrason ile mi?
Tesekkurler bilgi icin alpi. Mesela annemin rahmi cok kucukmus ben doktoruma daha gebe degilken sordugumda rahim boyun normal demisti. Ama rahim agzini hic sormamistim. İnsallah ustten ultrasyonla olcebilirler bende merak ettim soylemedi cunku daha once hicEvet kizlar normal muayenede ultrasonla bakiliyor .. Doktorlar genelde ölcüyor ama sormadigimiz icin söylemiyorlar .. Tehlikeli bulurlarsa alttan ölçum yapiyorlar ..
Evet kizlar normal muayenede ultrasonla bakiliyor .. Doktorlar genelde ölcüyor ama sormadigimiz icin söylemiyorlar .. Tehlikeli bulurlarsa alttan ölçum yapiyorlar ..
Genetik degil ama önlem almak her zaman iyidir .. usg ile net ölçüm yapiliyor canim merak etme benim bugunde ölçtü plesanta asagida benim hala o yuzden her gittigimde ona bakiyor ölçümde yapiyor ..Tesekkurler bilgi icin alpi. Mesela annemin rahmi cok kucukmus ben doktoruma daha gebe degilken sordugumda rahim boyun normal demisti. Ama rahim agzini hic sormamistim. İnsallah ustten ultrasyonla olcebilirler bende merak ettim soylemedi cunku daha once hic
Canim sikıntı yoksa soylemiyor cogu doktorlar belki ondan hic bahsetmemistir doktorun .Teşekkürler canım. İnşallah hepimizin normaldir kimse sıkıntı yaşamaz bu konuda. İkinci hamileliğim ama hiç bilmiyordum böyle birşeyi. Eski doktorum hiç bahsetmedi sağolsun.
Canım bugun gittim yine göstermedi Dr da belki kızdır dedi . Ben de hep erkek hissediyorum. Tabii en onemlisi sağlıklı olmasi başka bişey istemem. Öğrenince haberlesiriz canımyok canım o benim hissettiğim :) daha tahmınde bıle bulunmadı dr um bu cumartesi için anlaştık bebeğimle göstericek bu sefer inş :) senın belli oldu mu peki
Sana dua ediyorum canim herseyden once saglikli sihatli olsun ama insallah guzel bir kizin olsun :)Ne gerekli konusunda bilgi sahibi olman guzel cnm, sonra kendi bebisine, duzenine gore halledersin. Ah o heves yok mu cicili bicili elbiseler ama hicbirinde rahat edemezler. Rahat bir pjama en iyisi onlara. Kucuk ayakkabilar nasil tatlidir mesela ama neredeyse yuruyene kadar hic ihtiyac olmuyor, bebegi cok rahatsiz ediyor. Bir pantif yetiyor. Buralarda da basladi indirim. Buharla, tuzsuz yagsiz itinayla hazirliyorsun agzini vurmuyor mesela :) . Cok guzel bir besik secersin, bi bakarsin icinde dogru duzgun yatamadan buyumus.Bakma sen bana, sana diyorum ama dr bana kiz derse ben nasil tutacagim acaba kendimi, oglan derse olgun anne modunda beklerim heralde.
Kendini hazir hissetmeden yapma yoksa gebelik sendromu lohusa sendromu yasarsin :) Ben zor buldugum icin hic bir sey agir gelmiyor buna şükür diyorum ..merhaba arkadaşlar hem yeni üyeninizm hemde benim bu aralar ilgi alanıma gelen konular paylaşıyorsunuz son zamanlarda çocuk yapmayı düşünür oldum fakat evleneli daha iki senem olmadı sizce erken mibirde korku var tabiii
inşaallah canm bazen esiveriyor hazırım diyorum bunun doğru zamanı nasıl,ne zaman olur onu kestiremiyorumKendini hazir hissetmeden yapma yoksa gebelik sendromu lohusa sendromu yasarsin :) Ben zor buldugum icin hic bir sey agir gelmiyor buna şükür diyorum ..
Gebeligini ögrendigim gun icinde bir kalbin daha atmasi onun ilerideki tekmeleri sanirim annelik icin yeterli bir isteme sebebi soyleyeceklerim bu kadar .. Allah aratmasin canim insallah istedigin an gebe kalirsin .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?