Skma canini oglumda 65 ile hamile kaldim.95le.doguma girdim.oglum 6 aylikti 70 kiloya dustum. Kilo degil tamami vucutta odem ve su tutumu oluyor gebelikte herkesin vicudu bir degil boyle.kucuk seyleri kafaya takmayin. Yemenizde bir abarti yok ayni oranda besleniyorsaniz vucudunuzun su tutma orani odemi fazla olabilir.Kızlar hayırlı cumalar. Kilo konusundan acayip muzdaribim. Her hafta bir kilo alıyorum. Normal değil biiliyorum aslında çok da aşırı yemiyorum ama doğuma yuvarlanarak giricem bu gidişle. Sizde de bu durumda olan var mı?
İnşallah daha iyi bir kapı açılır. Bizde bir kapıyı zorluyoruz ama kısmet..kızlar eşim işten çıkarıldıihbar süresi var 6 hafta inşallah bu süre zarfında bebişimizin kısmetiyle daha iyi bir iş bulur
Evet son 2 ay feci bir kilo artisi oluyor fakat bu vucutun odem ve sus tutumu bebegin kilosu plesentasi vs oluyor demin ark cvp olarakta belirttim.oglumda 65 ile gebe kaldim.doguma girdigimde 95 kiloydum oglum.6 aylikti hicbir rejim falan yapmadm 70 kiloya indim.kendiliginden.Çok guldum ya yuvarlanarak gidicem demissin ya :) Bende iyi gidiyorum neredeyse 12 kilo almisim su anda 58.bucuk kilo olmusum bakalim yarin doktor ne diyecek. Esas kilo 6aydan sonra aliniyormus birde
:)Bebiş muzip olacak desene.Benimki sakin.Ultrasonda da ağır abi.kızlar sızın bebelerinizde şeyinize şeyinize vuruyo mubazen bacaklarını ordan çıkaracakmış gibi hissediyorum
Gözünaydın canım, maşallah bebişine. Darısı ayrıntılı ya gireceklere.Saol tatlım darısı sana inşallah sende güzel sonuçlar alırsın ama ben zaten kalbimden hiç kotu birsey gecirmemistim gebeligimde normal yaşantimdan inanılmaz rahatım çok enteresan evham yapmıyorum pimpiriklilik seviyem sıfıra yakin
Aaa canım dikkat et,geçmiş olsun.Enerjiler mi kötü nedir.Benim de düdüklünün uzun süre düdüğü çıkmayınaa altını kapattım,soğuyunca açtım,bezelyeler kömür olmuş.Ne olduğunu anlamadım.Allahtan patlamadı.Bugün kötü birgün geçirdim. Evde temizlik vardı ayağımı kaydım totomun üzerine düştüm. Şok yaşadım bi süre. Sağ kaburgam ağrıdı. Doktorumu aradım göbeğinin üzerne bile düşsen bişey olmaz bu zamanlarda dedi. Hareketlerini takip ettik. Şükürler olsun kıpır kıpır kızım. Doktorumuzdan da Allah razı olsun akşamında yazdı nasıl oldunuz ettiniz diye. Sonunda gönlümüze göre doktor bulduk.
Druna sor ama yoktur bir şey.Hapşırırken gülerken hep kaçırıyorum,moralim biraz düşsün yine kaçırıyorumGünde 2,3 kez çamaşır değişiyorum.Kegel egzersizi yap diyolar.Selam kızlar rüyamda kendimi kücük tuvaletimi yaparken gördüm uyandım kılodum nemlı esofmanımda hafif nemlenmis ama yataga geçmemiş.sonra aklıma kötü seyler geldi uyuyamadım acaba suyum mu geldi diye?cok korktum uyuyamadım.idrar olsa hepsini kacırırdım diye düsündüm sizce aklıma kötü seyler getirmeli myim?
Chedarice gebelik depresyonu ayri birsey. Evet hormonlarimiz ve vucudumuz cok farkli isliyor suan biz biz degiliz. Ama etrafinda ki insanlara bir bak herkesin derdi var. En kotusu bu dunyada savaslar var, ölen çocukla yetim kalan çocuklar.. ailesi paramparça olmuş insanlar.. evleri yok, yiyecek bir yudum ekmekleri yok. İçecek suyu olmayan insanlar var. Bir işin var çalışabiliyorsun elin ayagin saglam demektir; çık alışveriş yap. Kendine ve bebeğine almasanda birşey araştır. Ona ellerinle birşey ör mesela bi hatira birak.. Bircok kisinin hayalini kurdugu, yillarca ozlemle beklenen ve maddi manevi neler yasayan insanlar bu yolda.. ben 22 ay bekledim, senin bu soylediklerini her adet donemimde soyledim. Ve anksiyete panik atak hastasiyim... Bence bebeğini ve kendini üzme. Hayat onlarla daha guzel olacak..
o kadar güzel yazmışsın ki canımChedarice gebelik depresyonu ayri birsey. Evet hormonlarimiz ve vucudumuz cok farkli isliyor suan biz biz degiliz. Ama etrafinda ki insanlara bir bak herkesin derdi var. En kotusu bu dunyada savaslar var, ölen çocukla yetim kalan çocuklar.. ailesi paramparça olmuş insanlar.. evleri yok, yiyecek bir yudum ekmekleri yok. İçecek suyu olmayan insanlar var. Bir işin var çalışabiliyorsun elin ayagin saglam demektir; çık alışveriş yap. Kendine ve bebeğine almasanda birşey araştır. Ona ellerinle birşey ör mesela bi hatira birak.. Bircok kisinin hayalini kurdugu, yillarca ozlemle beklenen ve maddi manevi neler yasayan insanlar bu yolda.. ben 22 ay bekledim, senin bu soylediklerini her adet donemimde soyledim. Ve anksiyete panik atak hastasiyim... Bence bebeğini ve kendini üzme. Hayat onlarla daha guzel olacak..
Soylediklerin icin tesekkur ederim. Gercekten hic bir derdim yok cok sukur.yedigim onumde yemedigim arkamda. Bebek icin ben de 3 yil ugrastim asilama ile 5 kez denedim olmadi. Tup bebege hak kazandigimiz ay oldu kendi kendine. Hepsinin ve her soylediginin farkindayim. Ama icimdeki bu his ve kalp sikisikligi gitmiyor. Cikista avmye gideyim dedim yine arabayi eve surdum. O yuzden sakince bir kenarda gecmesini bekliyorum. Insallah cok surmez.
Biz de sigorta var.Memorial muayene 360 gibi bir şey.30 tl ödüyoruz.Doğuma ek 3000 ödeyecekmişiz.Ben suit oda istiyorum 4000 falan olur sanırım.Eşimin Memorial Ataşehir'in işini yapan arkadaşı var.O pazarlık yapar.Benim tanıdığım kocam 2000 fark öder kapatır bu işi:)Biraz pahalı 185 tl muayene ücreti. Hastaneden kaynaklanıyor pahalılık. Normal doğum 4600 sezeryan 5700 ama valla gözümde değil. Zaten o kadar para harcamışım
Canım benim de regl öncem zaman zaman depresif geçiyordu.Hamillikte çok nadir düştüm.Sevgine,bebişine sevgine tutun.Onun için yapabileceklerini yap,hazırlan.Fiziksel olarak,mental olarak,duygusal olarak.Sana çok ihtiyacı var,çok güçlü olmalısın,sevginle büyüyecek canım.Allah hepimize annelik içgüdüsünü veriyor.Olumsuz olanla savaşacağız.Hamilelik depresyonu diye bir sey varsa dun aksam ihtibariyle girdim sanirim. Yemek temizlik hicbir sey yapasim yok. Kimseyle konusasim yok. Yaptigim hicbirseyden zevk almiyorum. Is yerinden kacmak istiyorum. Aglamak istiyorum neden yok aglayamiorum mizir mizir mizirdaniyorum. Biri kalbimi eline almis sıkıyor sanki. Dogum yapmak istemiyorum. Cocuk sahibi olmak istemiyorum. Sonsuza kadar uyumak istiyorum ama ölmekten de cok korkuyorum. Bir anda geldi bu duygular adet oncesi pms gibiyim. Ozamanlar da intihari dusunecek kadar sert gecerdim neyseki yilda 2 kez falan regl oldugumdan cok dert degildi. Simdi sindim bir koseye bu duygularimin gecmesini bekliyorum. Insallah en kisa surede gecer. Ozellikle bebekle ilgili kisimlari.
Yarım dilim reçelli ekmek mi sağlıksız.Geçen hafta sonu 5 dilim yedim.Ekmeğin üzerine kaymak sonra da böğürtlen reçeli.off.O günden sonra eve ekmek almadık.Bugün kaşığı kaymağa daldırıp üzerine reçel döktüm,ekmeksiz öyle yedim.O da tutmadı,kaymağı bitirmişim.Patatesli gözleme demişken nasıl da canım çekti,olsa da yesem.sanırım aranızda en saglıksız beslenenı benımsabah evden cıkarken yarım dılım ekmek recellı peynırlı ekmek. ıse geldıgımde patateslı gozleme, öğlen şehriye çorbası, şimdide yeşillikli salata, akşamada kayınvalidemdeyım ne yıyebılırsem artık :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?