2018 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Oooo iyi hadi guzel haberlerle geldin cok şükür. Cok gozun aydin. Bebegin organlarina da bakti mi yoksa tekrar gidecek misin onun icin

baktı canım. bu erken detaylı dedı. bı de 22. hafta da bakıcaz dedı. o zaman plesantanın yerını de tam söyleyecegım dedı
o haftadan sonra degısmezmıs sanırım
öncekı gıttıgımde böbreklerde buyume var demıstı
bugun sınır 5 ama bebegınkı 4 dedı. 4 cm sanırım
cunku bı ara doktor anlatırken ben burada degılım dedım:) elim ayagım tıtrıyodu
esım dınledı daha cok
kollarına bacaklarına baktı
yanı kısa surdu 3-4 dk felan
sanırım sonrakı gıdısımde asıl bakacak

ben yaptırmayı düşünüyorum doktorunuza güveniyorsanı bence onun yönlendirmelerine uyulmalı sonuçta bebeği olumsuz etkileyecek birşey varsa bunu önlemek amaç
Doktoruma çok guveniorum ki daha bu konuyu hiç konuşmadık ben sadece burdaki çoğunluk ne düşünüyor merak ediorum bakalım doktorumla konustugumda nası yonlendirecek burdada paylasirim

Çok teşekkür ederim mutlaka bakacağım süper oldu bu

Doktoruma çok guveniorum ki daha bu konuyu hiç konuşmadık ben sadece burdaki çoğunluk ne düşünüyor merak ediorum bakalım doktorumla konustugumda nası yonlendirecek burdada paylasirim
Çok fazla fikir var bu konuda aslında internette biraz okusak neler var neler eskiden şeker yüklemesi mi varmıs falan yazıyor ama eskiden bu kadar hormonlu bu kadar sorunlu besinlerde tüketilmiyordu
ben daha önce yumurtalık kisti var diye yaptırmıstım cok sıkıntılı bır surec degıldı acıkcası sadece sekerler tatlıyla pek aram olmadıgı ıcın ıcımı baymıstı o kadar seker
hamılelıkte en cok meve yıyorum mesela onda seker fazla ilk zamanlarda hep meyvelı yas pasta ıstemıstı canım
bıde aılemde seker hastası var o yüzden ben yaptırmayı düşünüyorum allah korusun bebekte srun olursa daha kötü şeker yüklemesinde verdikleri şeker miktarını zaten günlük yediğimiz besinlerden alıyoruzdur bence

Bende daha önce söylemiştim şeker yüklemesi yapmasaydım şekerim olduğunu anlamıycaktım yemeğe devam edecektim şekeriniz olduğunuzda şekerli şeyler yememkden ziyade muntazam bir diyet yapıyorsunuz yani yemekleriniz özel diyet yemekleri ekmekğiniz kahvaltınız herşey diyet oluyor çünkü riski bir durum ben böyle bir diyet yaptığım halde şekerim çok fazla çıktı bir haftadan fazla hastanede kaldım 8 aylıkdan azdı kalp atışlarını etkiledi şekerimin yükselmesi şekerim düşürüldü ve 2 hafta daha uzattılar Doğumu ama yinede erken doğum yaptım ve Doğum sırasında çok fazla şekerim yükselti dktr dediğini hep kulağımda hemen Doğum yaptırmamız lazım yoksa anne felç olacak bebeği kaybeteceğiz demişlerdi yani amaçım sizi korkutmak değil tabi ama şeker gerçekten önemli dktrunuza güveniyorsanız onun dediğini muhakkak yapın

Peki benim anlamadigim su P Pikapii doktor olarak bizi aydinlatirsan sevinirim. Normal bir insanda seker var mi diye test yapilacagi zaman bakilan paramatreler nedir? Benim bildigim aclik ve tokluk kan sekeri aclik insulun hormon degeri bir de gizli seker diye belirtilen hba1c degeri. Gebeler de bu sekilde bakilinca seker anlasilmiyor mu. Glikoz yuklemesi neden ayrica yapiliyor? Normal bireylerde de sekeri var mi diye bakilirken bir bardak glikoz verildigini ben gormedim duymadim. Hamilelere niye veriliyor

Yanlis anlamayin ben sekere bakilmasin gereksiz demiyorum. Sekerin zararlari erken dogum yaptirmasi bir suru komplikasyonu var ve cok tehlikeli. Allah muhafaza. Zaten hamilelikte her turlu parametre tabiki dikkatle takip edilmeli. Tsh seker demir kalsiyum d vitamini en cok bunlari takip etmek gerekir. Ben sekerin tespiti icin seker yuklemesi yapilmasini anlamiyorum. Yoksa ben de 24. Haftada aclik tokluk hba1c degerlerime baktiracam.

ben hamıle degılken seker varmı dıye bakılırken de glıkoz yuklemesı yaparak bakmıslardı

P Pikapii bizi biraz aydinlatir mısın lutfen konuyla ilgili

yaptıran arkadaslarımdan erken dogum yapan cıkmadı acıkcası kişiye göre sonucları değişebiliyor sanırım . o kadar çok yorum ve fikir var ki ben doktorumun yönlendirmesi ne olursa onu yapıcam

yaptıran arkadaslarımdan erken dogum yapan cıkmadı acıkcası kişiye göre sonucları değişebiliyor sanırım . o kadar çok yorum ve fikir var ki ben doktorumun yönlendirmesi ne olursa onu yapıcam
Test yapanlar erken dogum yapar demedim ki. Gebelikte seker cikmasi erken dogum yaptirir tabiki tespit edilmesi gerekir dedim. Yanlis anlamissin. Ben de ilk gebeligimde yaptirdim. Seker olculmeli yuksekse onlem alinmali buna itirazim yok. Tespit sekline itirazim var. Glikoz yuklemesine yani. Ayrica benima ailemde kalitsal gibi gorunen bir seker hastaligi hikayesi olsaydi ya da ilk gebeligimde boyle bir hikayem olsaydi diyet beslenmek icin 24. Haftayi ve glikoz yuklemesini beklemezdim.

ben şeker yüklemesinin erken dogum yaptırdıgını anlamısım pardon canım
genel olarak tükettiğimiz besinlerin içindeki şeker tuz protein vs değerlerini bilmiyorum açıkcası ama bu konuda uzman doktorlar verilen glikoz miktarının yenilen birkaç dilim tatlıdakiyle aynı oldugunu belirtmiş o yüzden cok zararlı mı acıkcası bılmıyorum glıkoz verılmesinin

Ben verilen seker miktarinin bir su bardagi dolusu kesme seker miktarinca oldugunu televizyonda dinlemistim. Annenin kilosuna gore hesaplaniyor yine bildigim kadari ile.

Normal insanlarda açlık kan şekeri 140 on üzerinde ve tokluk 2. Saat kan şekeri veya rastgele 200 üzerinde ise aşikar diyabet tanısı konuyor. Sadece gebelerde değil normalde de bu değerlerde anormallik var ise (değişik bir kaç parametre var ) tanı koymak için şeker yükleme testi yapılıyor. Hayatında hiç şekeri olmayıp gebelikte şeker çıkabilenler oluyor, bunun değişik risk faktörleri var. Ve gebelik şekerinin gebelik zehirlenmesinden erken Doğuma kadar bir çok yan etkisi olabiliyor. Gebelik normal fizyolojisi gereği tansiyon düşmesine şeker yükselmesine daha bir çok şeye yatkınlığın olduğu bir süreç. Gebelik şekeri de hamilelikte en sık görülen durumlardan biri olduğu için tarama yapılıyor. Eskiden 50 gr şekerle tarama yapıp pozitif olanda 100 gram şekerle tanı koymak için test yapışırmış. Şimdi daha çok 75 gr şekerle bir kere hem tarama hem tanı amaçlı yapılıyor. Bizim üniversitedeki hocalarımız hep yapılması taraftarıydı. Benim şu an takipli olduğum hoca o da Prof gerekli gördüğüme yaptırıyorum demişti daha ayrıntılı konuşmadık. Benim şahsi fikrim özellikle kilolu olanlar, ailede şeker hastası olanlar, yaşı ileri olanlar daha önce nedensiz anne karnında bebek ölümü olanlar , önceki gebeliklerinde yüksek şekeri olanlar yaptırmalı şeklinde. Bir de hbA1c son 3 aylık kan şekerini gösteriyor. Gebelik öncesi şekeri olmayıp gebelikte şekeri olanlarda çok anlamlı olmuyor. Biraz uzun yazmışım ama kusura bakmayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…