- 26 Aralık 2017
- 6.617
- 8.587
- 118
- Konu Sahibi Nesrinay86
-
- #22.681
Kısmet canim artık zor benim icinYine olur canım belki bundan sonra Hira Nur da guzel
İgne banada dr um 8. Haftada yazmisti ama bana birakti kullanip kullanip kullanmamayi kizimi emzirdigim icin. Kullanirsan emzirmemelisin demisti ben kullanmadim.Sancilar ici mi vurduruyorsun kanama alaninin gecmesi icin mi rahmi rahatlatiyormus sanirim ama korktum yine de kanama alanı geçmeyecekse gerek yok bence çekerim paşa paşa sancimi
Biri ben canım. Ay sonu gideceğim geçmiştir inşallahKızlar kimlerdi bu kesede kanaması olan arkadaşlar geçti mi insallah
İki prenses bir kral yazıyor 3 çocuğun mu var :)Kısmet canim artık zor benim icin
bence kız olursa miray erkek olursa yiğit koyucam dedin zannettiOldu hemde 11+6 da erkek :) 15 aylik kizim var onun adı Miray oglanin adida Yiğit olacak işte:)
Evet :)bence kız olursa miray erkek olursa yiğit koyucam dedin zannetti
valla canım sancı çok tehlikeli geliyo benim gözüme çünkü gerçekten düşük başladığında bi dönülmez yola girildiğinde dayanılmaz sancılar oluyomuş ama ben doktor ne yap dese onu yapıyorum progestan hap proloton iğne bunları verdi bana ben de aksatmadan kullanıyorum hangi neye iyi geliyo bilmiyorum ama düşük tehlikesinin de başka bi tedavisi yokSancilar ici mi vurduruyorsun kanama alaninin gecmesi icin mi rahmi rahatlatiyormus sanirim ama korktum yine de kanama alanı geçmeyecekse gerek yok bence çekerim paşa paşa sancimi
Geçti mi şuan icin demek istediğim prospektuste net anlaşılmıyor kanama için mi sanci hafifletmesi için mi doktor rahim kaslarını gevşetilir dedi tedirgin oldumİgne banada dr um 8. Haftada yazmisti ama bana birakti kullanip kullanip kullanmamayi kizimi emzirdigim icin. Kullanirsan emzirmemelisin demisti ben kullanmadim.
Iki prens bi kral bebiş karnımda ki yanımda ki birde eşimİki prenses bir kral yazıyor 3 çocuğun mu var :)
Tabiki gecti 12. Haftadan beri kanama yok Şükür.Geçti mi şuan icin demek istediğim prospektuste net anlaşılmıyor kanama için mi sanci hafifletmesi için mi doktor rahim kaslarını gevşetilir dedi tedirgin oldum
Kanama alanıymış canim sancıyı yapan dr istersen deyince zorunlu olmadığını düşündüm ayrıca sanci için kalsiyum ve magnezyum kullanıyorum zatenvalla canım sancı çok tehlikeli geliyo benim gözüme çünkü gerçekten düşük başladığında bi dönülmez yola girildiğinde dayanılmaz sancılar oluyomuş ama ben doktor ne yap dese onu yapıyorum progestan hap proloton iğne bunları verdi bana ben de aksatmadan kullanıyorum hangi neye iyi geliyo bilmiyorum ama düşük tehlikesinin de başka bi tedavisi yok
Iyi bari iğne kullanmadın ve geçti farklı olan bisey kullandın mi pekiTabiki gecti 12. Haftadan beri kanama yok Şükür.
Geçmiş olsun canim herseyde seni buluyor gecikme hemen git doktoruna enfeksiyon da tehlikeli biliyorsunKizlar nasilsiniz valla tum sayfalari okuyamadim bugun hastanede cok yoruldum ;( ama idrar yolu enf cikti dedi wbc :10 cikmis cok yuksekmi bielemdim yarin kendindr uma sorup oyle ilac kullanirim.sanirim
Normal canim ya cunku hamilelikte enfeksiyon illaki oluyor bugun zaten dr a gittim.ogrendim yarin kendindr uma mesaj yollarimGeçmiş olsun canim herseyde seni buluyor gecikme hemen git doktoruna enfeksiyon da tehlikeli biliyorsun
Canim cok gecmis olsun. Kanama sadece usg de mi goruldu. Lekelenme var miydi sende?Ufak bi kanama alanı var kesede canim benim doktorun sancin var deyip de sebebini söylemediği kısım bu 1 haftadır aklımı kemiren ve buna bağlı sancılarım ufakta olsa düşük tehlikem var
Sana da cok gecmis olsun canim. En yakin zamanda atlatirsin insallahKizlar nasilsiniz valla tum sayfalari okuyamadim bugun hastanede cok yoruldum ;( ama idrar yolu enf cikti dedi wbc :10 cikmis cok yuksekmi bielemdim yarin kendindr uma sorup oyle ilac kullanirim.sanirim
Normal insanlarda açlık kan şekeri 140 on üzerinde ve tokluk 2. Saat kan şekeri veya rastgele 200 üzerinde ise aşikar diyabet tanısı konuyor. Sadece gebelerde değil normalde de bu değerlerde anormallik var ise (değişik bir kaç parametre var ) tanı koymak için şeker yükleme testi yapılıyor. Hayatında hiç şekeri olmayıp gebelikte şeker çıkabilenler oluyor, bunun değişik risk faktörleri var. Ve gebelik şekerinin gebelik zehirlenmesinden erken Doğuma kadar bir çok yan etkisi olabiliyor. Gebelik normal fizyolojisi gereği tansiyon düşmesine şeker yükselmesine daha bir çok şeye yatkınlığın olduğu bir süreç. Gebelik şekeri de hamilelikte en sık görülen durumlardan biri olduğu için tarama yapılıyor. Eskiden 50 gr şekerle tarama yapıp pozitif olanda 100 gram şekerle tanı koymak için test yapışırmış. Şimdi daha çok 75 gr şekerle bir kere hem tarama hem tanı amaçlı yapılıyor. Bizim üniversitedeki hocalarımız hep yapılması taraftarıydı. Benim şu an takipli olduğum hoca o da Prof gerekli gördüğüme yaptırıyorum demişti daha ayrıntılı konuşmadık. Benim şahsi fikrim özellikle kilolu olanlar, ailede şeker hastası olanlar, yaşı ileri olanlar daha önce nedensiz anne karnında bebek ölümü olanlar , önceki gebeliklerinde yüksek şekeri olanlar yaptırmalı şeklinde. Bir de hbA1c son 3 aylık kan şekerini gösteriyor. Gebelik öncesi şekeri olmayıp gebelikte şekeri olanlarda çok anlamlı olmuyor. Biraz uzun yazmışım ama kusura bakmayın
Burda var ama ben yaptirmiyacam şeker ölçme aletim var haftada bir ölçüp bakiyorum kendim..
Ingilterede yok canim.oglumda sormustum garip garip baktilar suratima.
Kizlar verdiginiz cevaplar icin cooook tesekkur ederim. P Pikapii hga1c icin yazdiklarin cok onemli. Ama aclik tokluk sekeri ve aclik insulin degeri bakilirsa yeterli olur mu bir de onu merak ettim canim.Yok diye biliyorum canım ama benim bir türk kadın doktorum vardı o şeker yüklemesi yapıyordu. Aslında varya çarşamba günü kontrolüm var şuanki doktorum isviçreli bi sorayım şeker yüklemesi yapılıyormu diye
Amin cnaim insallah muktemelen progestan fitil.geri geliyor ya ondan oldu galiba oysaki cok dikkat ediyordum gunluk ped bile.kullanmiyorum engeksiyon olmasin diyeCanim cok gecmis olsun. Kanama sadece usg de mi goruldu. Lekelenme var miydi sende?
Sana da cok gecmis olsun canim. En yakin zamanda atlatirsin insallah
Hayır canım kanamam yok sancim var sadeceCanim cok gecmis olsun. Kanama sadece usg de mi goruldu. Lekelenme var miydi sende?
Sana da cok gecmis olsun canim. En yakin zamanda atlatirsin insallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?