- 12 Aralık 2017
- 5.050
- 8.757
- 148
- 33
- Konu Sahibi Nesrinay86
-
- #78.981
Etka Esra o yüzden olabilir :) ama aslında ismim.ve soyismlerimin kısaltılması oluyor :) E-T-K-A 31112 de yildonumumuz 03.11.12 :) Da Vinci'nin şifresi gibi nick mübarekKuzu yaaa sen sinir olmuşsundur ama ben çok güldüm şaka gibiler yaaaa... Bu arada seni instada stalkladım. Kafamda hep adın esraymış gibiydi paylaşamadan edemeyeceğim
Cok iyi olur bncede :)Ya bi instagtam nick name listesimi yapsak karisiyor himm humm kimdi diyorum hep
Kızım sabah 5.45te uyandı bugün ssspat'a sıfırdan baslayacaktim o yuzden güzel bir saat 6-7 gibi güne başlayın deniyor. Neyse altını değiştirdim emzirdim mama verdim biraz oynadım saat 7 oldu kundakladım yatırdım .başladım sspat'a mizirdandikca konuştum hafif hafif sustu tekrar mizirdandi falan. Sonra 7.50 gibi eşim geldi ben devam edeyim sen yat dedi . yattım bir sevinçle 9da kalktım uyuyor kızım nasıl çok zorladı mı dedim .ayağımda salladim sonra uyumak üzereydi yatagina bıraktım dedi. Ay deliricem .Çocuğun ayakta sallanarak uyumuslugu yok bi de bu alışkanlığı ekleyecek ben yatağında kendisi uyusun dedikçe .Sanki ben bilmiyorum ayakta sallamayı ya. 1 saat uyumasaydım da devam etseydim keşke offf
Ya bi instagtam nick name listesimi yapsak karisiyor himm humm kimdi diyorum hep
Bnm yavru kusum genelde kucagimda dursada durmasa alip kucağıma seviyorum oynuyorum. Bn 2 ay onceki halini bile ozlemeue hatta hamile olduğum zmni tekme atmasina kadar onla geçirdiğim zmnlari ozledm. Ve bn bu zmni bir kere yasicm eskiye donemicm varsn alissn kucgsima. Her animi doya doya yasamak istiyorum.Ben 2 aydır ayağımda sallıyorum alışsın diye
Alışmadı
Korkmayın çocuk ne isterse onu yaptırıyor
Kucağa aldılar alıştı ,salladı alıştı diye birşey yok
Sadece her çocuk her yöntemi sevmiyor
Sevdiği şey olunca da bırakmak istemiyor
4. Bebeğim hepsi farklıydı
Keşke ayakta uyusa 5dk salla uyusun yatır
Her yerde de sallar uyutur yatırırsın
Stres yapma canım bu kadar
Bir de babaların da çocuklarını sevme konuşma ve vakit geçirme hakkı var bence
Bir daha bu zamanlara geri dönmeyecekler
Babaları da rahat bırakmak lazım
En kötü şey stres yapmak
Uyusun diye stres yapınca uyumuyorlar emsin diye stres yapınca emmiyorlar
Sadece huzur istiyorlar
Sen ile ben olduğumuz gibiyiz arkadaşım
Tabi ki sevme hakkı var ama dün ne yapması gerektiğini ne yapmaması gerektiğini anlattım bunun üstüne yardım edeyim deyip sallamasına sinir oldum ama buyutmedim. Zaten 3 senede hiç kavga etmeyen biz çocuk olduktan sonra sürekli takışmaya başladıkBen 2 aydır ayağımda sallıyorum alışsın diye
Alışmadı
En kötü şey stres yapmak
Sadece huzur istiyorlar
Biz ilk çocuktan sonra nerdeyse boşanıyordukTabi ki sevme hakkı var ama dün ne yapması gerektiğini ne yapmaması gerektiğini anlattım bunun üstüne yardım edeyim deyip sallamasına sinir oldum ama buyutmedim. Zaten 3 senede hiç kavga etmeyen biz çocuk olduktan sonra sürekli takışmaya başladık
Bnm yavru kusum genelde kucagimda dursada durmasa alip kucağıma seviyorum oynuyorum. Bn 2 ay onceki halini bile ozlemeue hatta hamile olduğum zmni tekme atmasina kadar onla geçirdiğim zmnlari ozledm. Ve bn bu zmni bir kere yasicm eskiye donemicm varsn alissn kucgsima. Her animi doya doya yasamak istiyorum.büyüdüklernde sevmemize bile izin vermickler blki
Bn bu yolda ilerliym o zmnTek çocuk varken doya doya sevin
Bağıra bağıra hatta
Sonraki çocuklar sessiz sessiz seviliyor maalesef
Hepsi birbirini kıskanıyor
Bende sagip veriyorum ama benim emmedigi için çok isterdim emmesini sorum şu sağınca azalmıyor mu süt benim azaldı sağarken hangi makina kullanıyorsun püf noktası varmiKizlar bayadir yazmiyordum, hizlica sayfalari okudum, bende kendi deneyimledigim seyleri yazmak istiyorum, belki okuyan birilerinin isine yarabilir,.
Oncelikle sut olayindan bahsedeyim, sagiyorum ve biberonla veriyorum benim tercihimle oyle yaptim, aslinda mememi tutuyordu:) ama ne yalan soyleyeyim iyi ki oyle yaptik, bunun artisini uyku ve gun ici aktivitelerinde goruyorum.
Uyku olayimiz sukur ki rahat, Ilk gun itibariyle yataginda uyudu ve gun icinde de 2 tane salincak ile oyaliyorum. Benim elim ayagim oldular. Kucuk olay parkyatagin aparatiydi, ayak bolumunde titresim var, eger herhangi bir sebepten huzursuz ise koyuyorum oraya, aciyorum titresimi elimle de salliyorum derken sakinlesiyor, max.5dk. Siz yasadiniz mi bilmiyorum ama bazen fena aglardi sanki etinten et kopariyorum, boyle durumlarda bile 5dk da sakinlesti, o kadar isimi gordu bu aparat anlatamam. Onun haricinde sabah 6-7 gibi uyandiginda, kivraniyirso ve soylene soylene uyuyorsa aliyorum yatagindan, koyuyorum bu aparata dusuk titresimi aciyorum, aliyorum yanima , arada gene elimle salliyorum derken, o da rahatliyor bende uyuyorum gene birkac saat daha :).
Isin ozu bu ayak bolumu titresimi kim bulduysa mukemmel bisey,, sayesinde cocugum aglamak nedir bilmiyor.
Diger salincak buyuk olan, yilin icadi bence :). Bir aylik olduktan sonra bunu kullanmaya basladik, tepesinde donen isiklar, oyuncaklara bakarak guluyo konusuyor, ve sizi hic aramiyor, ben bu salincak sayesinde ders calisiyirum yemek yapiorum, daha neler neler, hem onden arkaya, hem klasik sagli sollu salliyor. Onden arkaya sallama modunda genellikle uykuya geciyor.
Bu iki salincak benim elim ayagim herseyim. Tabiki hep bunda durmuyorlar, sikildigini hissettigimde, ve cok durmasini istemedigimde aliyorum ordan.
Gece uykularimiz yuksek oranda duzenli oluyor, sebebimi sutu sagip vermeye bagliyorum. Cunku ne ictigini goruyorum ve doydugunu biliyorum, o da bir mola ile geceyi bitiyor, biliyosunuz acikinca uyaniyorlar sadece. Bunu neden sagmaya bagladigimi soyle anlatiyim ornek olsun. Mesela aksan 9 gibi yatiyor 150-200ml iciyor, gece 1gibi uyaniyor karni ac ama uykusuda var bebisin, biberonu yariladiginda uyuyor sanirsinki doydu, hayir uyudu:), pozisyon ve yer degisikligi yaptirip diger yarisini da iciyor ve sabah 6-7kadar uyuyor,. Bazen daha erken tabiki. Neyse, eger memeden verseydim belki 2saate tekrar kalkacakti, acikacakti cunku. Acikcasi denedim aynen ole oldu, olayi bebege birakinca az icip sik sik uyaniyor.
Ay oyle bi yazmisim ki meme dusmani gibi
Yok ole bisey yanlis anlasilmayayim da, uzulurum.
Simdilik aklima gelen bunlar, opuyorum sizi guzel anneler.
Gel bi opeyimHayırlı olsun bebeğiniz
Meme sadece süt demek değil ki, onun sizin kokunuza emmeye rahatlamaya ihtiyacı var , imkanınız varken emzirin derim. Günümüzde mamanın bile emzirme destekleyici sistemle verilmesi öneriliyorken sütünüzü emzirerek vermenizi öneririm.
Kesinlikle katılıyorum ben herşeyi yapıyorum salliyorum kucakta gezdiriyorum öpüyorum eşime hiç karışmıyorum hatta onları başbaşa bırakıp keyfime bakıyorum kesinlikle haklısın büyüyünce nerdeyse öpturmuyorlar benim 1 numara 23 yaşında erkek bir kere yanına oturdum oglum niye hiç kucağıma yatmıyorsun seveyim seni dedim amannn anne kızlar dururken senin kucağında ne isim var dedi tabi anne terliğini yediBnm yavru kusum genelde kucagimda dursada durmasa alip kucağıma seviyorum oynuyorum. Bn 2 ay onceki halini bile ozlemeue hatta hamile olduğum zmni tekme atmasina kadar onla geçirdiğim zmnlari ozledm. Ve bn bu zmni bir kere yasicm eskiye donemicm varsn alissn kucgsima. Her animi doya doya yasamak istiyorum.büyüdüklernde sevmemize bile izin vermickler blki
Ayyy ben de sadece benimki yapıyor sanıyordum. Bir çıkıyorum lavabodan “Saatten haberin var mı senin” diye muhabbet yapıyor. Bebiş de kocaman açmış Gözlerini dinliyor. Ya az önce uykudan bayılıyordu bu çocuk püfffKiz bu erkekler ne entereaan bende aksam yatacagi zaman konusma temas yasak diyorum bir gittim sohbet ediyorlar tabiki uykusu kacti gitti :)
Bence hepsi ayni heleki ilk cocuksa daha enteresan oluyorlardir :)))Ayyy ben de sadece benimki yapıyor sanıyordum. Bir çıkıyorum lavabodan “Saatten haberin var mı senin” diye muhabbet yapıyor. Bebiş de kocaman açmış Gözlerini dinliyor. Ya az önce uykudan bayılıyordu bu çocuk püfff
Ayyy benim instada nickim tam adım ve soyadım değiştireyim bari yapalım listeyi. Bana uyarYa bi instagtam nick name listesimi yapsak karisiyor himm humm kimdi diyorum hep
Hemen seni de bulup stalklıyorumBen 2 aydır ayağımda sallıyorum alışsın diye
Alışmadı
En kötü şey stres yapmak
Sadece huzur istiyorlar
Canım eşine emzirme :) o göğüsünü sağ sürekli bir de zorlansanda emizirmeye çalış bende sol göğüsümü diğerine göre daha zor veriyorum. İlk zamanlar zorlandım annemin uyarısıyla diğer göğüsü zorla veriyordum şuan alıştık. Annene de kızma sarılık olmaması için aç kalmaması lazım o yüzden mama ver diyor. Ben emzirebildiğim halde mama takviyesi yaptık sarılık olmasın diye doktorumuz demişti. Süt arttırmak için bulgur ve yufka bende süt yapıyor denemeni tavsiye ederim bir de su iç bol bol.Arkadaslar malum 22 gun once dogum yaptim,dogum yaptiktan sonra emzirme konusunda sıkıntılar yasadim.aslında bebegim cok emme istekli bi bebekti.sag göğsümü verip sol göğsümü veremiyordum.solak oldugum için beceremiyordum.baslarda sutum cok fazlaydi.mesela sag gogsumu verirken sol gogsumden inanilmaz sut akardi.dolu doluydu.o kadar ugrasmama ragmen sol göğsümü halledemedim.velhasil artik sol göğsümden gelen süt 10 ml ancadir.emziremedigim icin kurudu resmensag göğsümü ise hala veriyorum ama eskisi kadar süt gelmiyor ondan da.
Annem hep mama ver mama ver diye diye az emzirdim çocuğu anlasilan,boyle oldu.birtek gece uykudan uyaninca sag gogsum dolu oluyor o kadar.gunduzleri yine ici bos gibi.bunu eskisi gibi artirmanin bir yolu yok mu Allah askina? Cocukta sol gogsumu emmiyor ki yeniden süt gelsin.acaba eşime falan emzirsem mi diyorum.biliyorum abes geliyo ama baska care bulamiyorum.sizce care olurmu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?