- Konu Sahibi Nesrinay86
-
- #78.941
Canim cok gecmiş olsun rabbim evlatlarimizi korusunTesekkurler teyzesi sizlerden uzak olsun insallah
Kızlar ne dinletiyorsunuz ben kacirdimBen senin dedigini dinletrim benim kiz dinledi gülerek tepki verdi agziyla aglama seslerini cikarmaya calisti dene sende canim
Şşpat yönteminde sallama da var mi?Canım pes etmeden devam edin. Olumlu sonuç alan ebeveyn sayısı çok fazlaymis. Siz de onlardan olursunuz inşallah. Belki de 2. Gün bir bakmissiniz kendi kendine uyuyan bir minnoş var karşınızda.
Ben denemedim canım ama deneyip sonuç alan annelerin yorumlarını okudum. Şimdi beboş tan fırsat buldukça Tracy Hogg un kitabını okuyorum.
Bende çarşamba yaptırdım hiç ateş yapmadı saat başı ölçtüm 36.5 dan yukarı çıkmadı ve 3 gündür çok iyi uyudu bu gece azdı uyutmaya çalışıyorum bu saatte gaz sıkıştırdı sanirim uyuması olumsuz etki yapmamıştır insallahKızlar buarada dün 2 ay aşılarımızı olduk 3 tane şükür ateş falan yapmadı dün buhün. Sizce akşama yapma ihtimali olur mu yoksa yapsa dün yaparmıydı ateş. Birde bu aşılrın yan etkisi uyuma var mı acaba uyuyup duruyor benim ki bugün bütn gün
Canim senin kizce başta hızlı kilo aldığı için şimdi durma yapmış olabilir o hızda giderse kilo sorunu olabilir saglikli olsunda önemli olan oKızlar benim kizce gecen cumadan bugyne sadece 130 gram almiş evde tarttim
Özelden yazarmisin bir onu denemedim eksik kalmasınYa aslinda isim vermekten cekiniyorum
Ben aldim 100 tl di dolar çıkmadan önce jokerde ama ben hiç faydasını gormedim onu verdim bur hafta içinde memeyi bıraktı şuan 2 aylık halen emsin diye uğraşıyorum emmiyorNette 156 tl gordm ben alamam ki bunu :))
Bebek dili diye birsey bebeklerin aglarken ne dedikleri onu dinlettim her bebegin aglama sesinde farkli tepkiler verdiKızlar ne dinletiyorsunuz ben kacirdim
Bugün başlayacağım asıl canım çünkü dün gündüz uyuması gereken kadar uyumadı gece de uyumaması normal o yüzden 2.5 saat sonunda pes ettik zaten normalde 4. Aydan önce çok zormus buna alışmasıCanım pes etmeden devam edin. Olumlu sonuç alan ebeveyn sayısı çok fazlaymis. Siz de onlardan olursunuz inşallah. Belki de 2. Gün bir bakmissiniz kendi kendine uyuyan bir minnoş var karşınızda.
Bence bebeğinizi memenizden mahrum etmeyin emzirmek bebeğinizle aranızdaki bağı kuvvetlendirecekKizlar bayadir yazmiyordum, hizlica sayfalari okudum, bende kendi deneyimledigim seyleri yazmak istiyorum, belki okuyan birilerinin isine yarabilir,.
Oncelikle sut olayindan bahsedeyim, sagiyorum ve biberonla veriyorum benim tercihimle oyle yaptim, aslinda mememi tutuyordu:) ama ne yalan soyleyeyim iyi ki oyle yaptik, bunun artisini uyku ve gun ici aktivitelerinde goruyorum.
Uyku olayimiz sukur ki rahat, Ilk gun itibariyle yataginda uyudu ve gun icinde de 2 tane salincak ile oyaliyorum. Benim elim ayagim oldular. Kucuk olay parkyatagin aparatiydi, ayak bolumunde titresim var, eger herhangi bir sebepten huzursuz ise koyuyorum oraya, aciyorum titresimi elimle de salliyorum derken sakinlesiyor, max.5dk. Siz yasadiniz mi bilmiyorum ama bazen fena aglardi sanki etinten et kopariyorum, boyle durumlarda bile 5dk da sakinlesti, o kadar isimi gordu bu aparat anlatamam. Onun haricinde sabah 6-7 gibi uyandiginda, kivraniyirso ve soylene soylene uyuyorsa aliyorum yatagindan, koyuyorum bu aparata dusuk titresimi aciyorum, aliyorum yanima , arada gene elimle salliyorum derken, o da rahatliyor bende uyuyorum gene birkac saat daha :).
Isin ozu bu ayak bolumu titresimi kim bulduysa mukemmel bisey,, sayesinde cocugum aglamak nedir bilmiyor.
Diger salincak buyuk olan, yilin icadi bence :). Bir aylik olduktan sonra bunu kullanmaya basladik, tepesinde donen isiklar, oyuncaklara bakarak guluyo konusuyor, ve sizi hic aramiyor, ben bu salincak sayesinde ders calisiyirum yemek yapiorum, daha neler neler, hem onden arkaya, hem klasik sagli sollu salliyor. Onden arkaya sallama modunda genellikle uykuya geciyor.
Bu iki salincak benim elim ayagim herseyim. Tabiki hep bunda durmuyorlar, sikildigini hissettigimde, ve cok durmasini istemedigimde aliyorum ordan.
Gece uykularimiz yuksek oranda duzenli oluyor, sebebimi sutu sagip vermeye bagliyorum. Cunku ne ictigini goruyorum ve doydugunu biliyorum, o da bir mola ile geceyi bitiyor, biliyosunuz acikinca uyaniyorlar sadece. Bunu neden sagmaya bagladigimi soyle anlatiyim ornek olsun. Mesela aksan 9 gibi yatiyor 150-200ml iciyor, gece 1gibi uyaniyor karni ac ama uykusuda var bebisin, biberonu yariladiginda uyuyor sanirsinki doydu, hayir uyudu:), pozisyon ve yer degisikligi yaptirip diger yarisini da iciyor ve sabah 6-7kadar uyuyor,. Bazen daha erken tabiki. Neyse, eger memeden verseydim belki 2saate tekrar kalkacakti, acikacakti cunku. Acikcasi denedim aynen ole oldu, olayi bebege birakinca az icip sik sik uyaniyor.
Ay oyle bi yazmisim ki meme dusmani gibi
Yok ole bisey yanlis anlasilmayayim da, uzulurum.
Simdilik aklima gelen bunlar, opuyorum sizi guzel anneler.
Çok geçmiş olsun canım iyi olmanıza sevindim, bir daha yaşamazsınız inşallah çocuklar hasta olmasın hiç üzülüyorumAmin canim evet o kisim insani zorluyor aklima bin bir turlu is geldi birde dun okudum ayni islem yapilan bi cocuk uyanamamis kafamdan kaynar sular dokuldu ama cocugum bisey yiyip icemiyordu artik risk aldik mecburen sizede gecmis olsun insallah hic bir cocuk maruz kalmasin boyle islemlere
Bence bebeğinizi memenizden mahrum etmeyin emzirmek bebeğinizle aranızdaki bağı kuvvetlendirecek
Ayrıca 2013 yılında, ''clinical and translational immunology'' adlı bir çalışmayla, bebeğin ihtiyaçları doğrultusunda anne sütünün içeriğinin değiştiğini, annenin meme uçlarında bulunan reseptörlerle bebeğin tüküründeki virüs ve bakteri gibi patojenlerin taramasının yapıldığını ve bebeğin ihtiyacı olan antikorların süte çarçabuk dahil edilerek bebeğe aktarıldığını kanıtlayan testler yapılmış.bu bakımından emmesi daha msntıklı ve bu şekilde sütünüz azalabilir bir süre sonra
Hayırlı olsun bebeğinizKizlar bayadir yazmiyordum, hizlica sayfalari okudum, bende kendi deneyimledigim seyleri yazmak istiyorum, belki okuyan birilerinin isine yarabilir,.
Oncelikle sut olayindan bahsedeyim, sagiyorum ve biberonla veriyorum benim tercihimle oyle yaptim, aslinda mememi tutuyordu:) ama ne yalan soyleyeyim iyi ki oyle yaptik, bunun artisini uyku ve gun ici aktivitelerinde goruyorum.
Uyku olayimiz sukur ki rahat, Ilk gun itibariyle yataginda uyudu ve gun icinde de 2 tane salincak ile oyaliyorum. Benim elim ayagim oldular. Kucuk olay parkyatagin aparatiydi, ayak bolumunde titresim var, eger herhangi bir sebepten huzursuz ise koyuyorum oraya, aciyorum titresimi elimle de salliyorum derken sakinlesiyor, max.5dk. Siz yasadiniz mi bilmiyorum ama bazen fena aglardi sanki etinten et kopariyorum, boyle durumlarda bile 5dk da sakinlesti, o kadar isimi gordu bu aparat anlatamam. Onun haricinde sabah 6-7 gibi uyandiginda, kivraniyirso ve soylene soylene uyuyorsa aliyorum yatagindan, koyuyorum bu aparata dusuk titresimi aciyorum, aliyorum yanima , arada gene elimle salliyorum derken, o da rahatliyor bende uyuyorum gene birkac saat daha :).
Isin ozu bu ayak bolumu titresimi kim bulduysa mukemmel bisey,, sayesinde cocugum aglamak nedir bilmiyor.
Diger salincak buyuk olan, yilin icadi bence :). Bir aylik olduktan sonra bunu kullanmaya basladik, tepesinde donen isiklar, oyuncaklara bakarak guluyo konusuyor, ve sizi hic aramiyor, ben bu salincak sayesinde ders calisiyirum yemek yapiorum, daha neler neler, hem onden arkaya, hem klasik sagli sollu salliyor. Onden arkaya sallama modunda genellikle uykuya geciyor.
Bu iki salincak benim elim ayagim herseyim. Tabiki hep bunda durmuyorlar, sikildigini hissettigimde, ve cok durmasini istemedigimde aliyorum ordan.
Gece uykularimiz yuksek oranda duzenli oluyor, sebebimi sutu sagip vermeye bagliyorum. Cunku ne ictigini goruyorum ve doydugunu biliyorum, o da bir mola ile geceyi bitiyor, biliyosunuz acikinca uyaniyorlar sadece. Bunu neden sagmaya bagladigimi soyle anlatiyim ornek olsun. Mesela aksan 9 gibi yatiyor 150-200ml iciyor, gece 1gibi uyaniyor karni ac ama uykusuda var bebisin, biberonu yariladiginda uyuyor sanirsinki doydu, hayir uyudu:), pozisyon ve yer degisikligi yaptirip diger yarisini da iciyor ve sabah 6-7kadar uyuyor,. Bazen daha erken tabiki. Neyse, eger memeden verseydim belki 2saate tekrar kalkacakti, acikacakti cunku. Acikcasi denedim aynen ole oldu, olayi bebege birakinca az icip sik sik uyaniyor.
Ay oyle bi yazmisim ki meme dusmani gibi
Yok ole bisey yanlis anlasilmayayim da, uzulurum.
Simdilik aklima gelen bunlar, opuyorum sizi guzel anneler.
Hayırlı olsun bebeğiniz
Meme sadece süt demek değil ki, onun sizin kokunuza emmeye rahatlamaya ihtiyacı var , imkanınız varken emzirin derim. Günümüzde mamanın bile emzirme destekleyici sistemle verilmesi öneriliyorken sütünüzü emzirerek vermenizi öneririm.
Gezdirerek uyuyorlardı değil mi? Benim ki de uyutsam Yok demez ki kendisi kucak bebeği olduğu için zaman zaman gündüzleri uyuyor da. Bebek arabasını dene. Gündüzleri kullanıyorum ben evin içinde. Gözler iyice dalınca al kucağına bir iki şşş pat yap. Dene bakalım . Sallanmaya sen ve bebek nasıl bakıyorsunuz?Bebeği benimkiler gibi kucakta uyuyan varmi kizlar cook yorgun düstüm gecici olduğunu biliyorum ama ikiz olunca kolumda derman kalmadi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?