2018 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Şşpat yönteminde sallama da var mi?
bulasiksuyu Sen de denedin mi?
Ben denemedim canım ama deneyip sonuç alan annelerin yorumlarını okudum. Şimdi beboş tan fırsat buldukça Tracy Hogg un kitabını okuyorum.
Şşş Pat yönteminde sallama yok canım. Bebegi yataginda sakinlestirip uykuya dalmasini sagliyormussun. Eğer yatakta sakinlesmezse bu uygulamaya kucağında devam edip yatağına koyuyorsun. Önemli olan bebeği yatağına uyanık koymak ve orada uykuya dalmasini saglamakmis.

Kızlar çarşamba günü spiral taktirdim adet olmadan ve taktirdigimdan beri kanamam var adet mi oldum ki sizce..kesik kesik geliyo bi de yapışkan kahverengi siyah arasi akıntı geliyo normal mi acaba

Kizlar bayadir yazmiyordum, hizlica sayfalari okudum, bende kendi deneyimledigim seyleri yazmak istiyorum, belki okuyan birilerinin isine yarabilir,.

Oncelikle sut olayindan bahsedeyim, sagiyorum ve biberonla veriyorum benim tercihimle oyle yaptim, aslinda mememi tutuyordu:) ama ne yalan soyleyeyim iyi ki oyle yaptik, bunun artisini uyku ve gun ici aktivitelerinde goruyorum.

Uyku olayimiz sukur ki rahat, Ilk gun itibariyle yataginda uyudu ve gun icinde de 2 tane salincak ile oyaliyorum. Benim elim ayagim oldular. Kucuk olay parkyatagin aparatiydi, ayak bolumunde titresim var, eger herhangi bir sebepten huzursuz ise koyuyorum oraya, aciyorum titresimi elimle de salliyorum derken sakinlesiyor, max.5dk. Siz yasadiniz mi bilmiyorum ama bazen fena aglardi sanki etinten et kopariyorum, boyle durumlarda bile 5dk da sakinlesti, o kadar isimi gordu bu aparat anlatamam. Onun haricinde sabah 6-7 gibi uyandiginda, kivraniyirso ve soylene soylene uyuyorsa aliyorum yatagindan, koyuyorum bu aparata dusuk titresimi aciyorum, aliyorum yanima , arada gene elimle salliyorum derken, o da rahatliyor bende uyuyorum gene birkac saat daha :).
Isin ozu bu ayak bolumu titresimi kim bulduysa mukemmel bisey,, sayesinde cocugum aglamak nedir bilmiyor.

Diger salincak buyuk olan, yilin icadi bence :). Bir aylik olduktan sonra bunu kullanmaya basladik, tepesinde donen isiklar, oyuncaklara bakarak guluyo konusuyor, ve sizi hic aramiyor, ben bu salincak sayesinde ders calisiyirum yemek yapiorum, daha neler neler, hem onden arkaya, hem klasik sagli sollu salliyor. Onden arkaya sallama modunda genellikle uykuya geciyor.

Bu iki salincak benim elim ayagim herseyim. Tabiki hep bunda durmuyorlar, sikildigini hissettigimde, ve cok durmasini istemedigimde aliyorum ordan.

Gece uykularimiz yuksek oranda duzenli oluyor, sebebimi sutu sagip vermeye bagliyorum. Cunku ne ictigini goruyorum ve doydugunu biliyorum, o da bir mola ile geceyi bitiyor, biliyosunuz acikinca uyaniyorlar sadece. Bunu neden sagmaya bagladigimi soyle anlatiyim ornek olsun. Mesela aksan 9 gibi yatiyor 150-200ml iciyor, gece 1gibi uyaniyor karni ac ama uykusuda var bebisin, biberonu yariladiginda uyuyor sanirsinki doydu, hayir uyudu:), pozisyon ve yer degisikligi yaptirip diger yarisini da iciyor ve sabah 6-7kadar uyuyor,. Bazen daha erken tabiki. Neyse, eger memeden verseydim belki 2saate tekrar kalkacakti, acikacakti cunku. Acikcasi denedim aynen ole oldu, olayi bebege birakinca az icip sik sik uyaniyor.

Ay oyle bi yazmisim ki meme dusmani gibi
Yok ole bisey yanlis anlasilmayayim da, uzulurum.

Simdilik aklima gelen bunlar, opuyorum sizi guzel anneler.

Eklentiler

• image.webp
    26,2 KB · Görüntüleme: 79
  • image.webp
    31,3 KB · Görüntüleme: 79
Bende çarşamba yaptırdım hiç ateş yapmadı saat başı ölçtüm 36.5 dan yukarı çıkmadı ve 3 gündür çok iyi uyudu bu gece azdı uyutmaya çalışıyorum bu saatte gaz sıkıştırdı sanirim uyuması olumsuz etki yapmamıştır insallah

Canım pes etmeden devam edin. Olumlu sonuç alan ebeveyn sayısı çok fazlaymis. Siz de onlardan olursunuz inşallah. Belki de 2. Gün bir bakmissiniz kendi kendine uyuyan bir minnoş var karşınızda.
Bugün başlayacağım asıl canım çünkü dün gündüz uyuması gereken kadar uyumadı gece de uyumaması normal o yüzden 2.5 saat sonunda pes ettik zaten normalde 4. Aydan önce çok zormus buna alışması

Bence bebeğinizi memenizden mahrum etmeyin emzirmek bebeğinizle aranızdaki bağı kuvvetlendirecek
Ayrıca 2013 yılında, ''clinical and translational immunology'' adlı bir çalışmayla, bebeğin ihtiyaçları doğrultusunda anne sütünün içeriğinin değiştiğini, annenin meme uçlarında bulunan reseptörlerle bebeğin tüküründeki virüs ve bakteri gibi patojenlerin taramasının yapıldığını ve bebeğin ihtiyacı olan antikorların süte çarçabuk dahil edilerek bebeğe aktarıldığını kanıtlayan testler yapılmış.bu bakımından emmesi daha msntıklı ve bu şekilde sütünüz azalabilir bir süre sonra

Çok geçmiş olsun canım iyi olmanıza sevindim, bir daha yaşamazsınız inşallah çocuklar hasta olmasın hiç üzülüyorum

Evet denk geldim bu yazıya, kesinliklede katılıyorum, buarada hiç emzirmiyo değilim, insan özlüyor :) bazen emziriyor kalanı sagip memeyi komple bitiriyorum, bunu gündüzleri yapıyorum sadece.
Aslında huzurları yerinde olsunda yeter, meme biberon mama hiç farketmez

Hayırlı olsun bebeğiniz
Meme sadece süt demek değil ki, onun sizin kokunuza emmeye rahatlamaya ihtiyacı var , imkanınız varken emzirin derim. Günümüzde mamanın bile emzirme destekleyici sistemle verilmesi öneriliyorken sütünüzü emzirerek vermenizi öneririm.

justlook P Pikapii ye tamamen katılıyorum. İmkan VAR ise emzirme bebek ve anne için duygusal haz yaa bu keyiften neden mahrum ediyorsunuz hem onu hem sizi.

Bebeği benimkiler gibi kucakta uyuyan varmi kizlar cook yorgun düstüm gecici olduğunu biliyorum ama ikiz olunca kolumda derman kalmadi
Gezdirerek uyuyorlardı değil mi? Benim ki de uyutsam Yok demez ki kendisi kucak bebeği olduğu için zaman zaman gündüzleri uyuyor da. Bebek arabasını dene. Gündüzleri kullanıyorum ben evin içinde. Gözler iyice dalınca al kucağına bir iki şşş pat yap. Dene bakalım . Sallanmaya sen ve bebek nasıl bakıyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…