2018 agustos tüp bebek yaptıranlar/yaptıracaklar sürecimizi birlikte geçirelim

Kızlar doktorunuz size folik asit verdi mi? Tüp bebek doktorum bana folik asit vermedi. Çocuğun beyin gelişimi için önemli olduğunu araştırınca gördüm. Ve endişeleniyorum.
Baska bir vitamin verdi mi doktorun?mesela ben folik asit degil de bircok vitamini iceren icinde folik asit de olan baska bir vitamin kullaniyorum.Oyle birsey verdi mi sana?

Valla canım sana faydası olmuş demek ki bana hep yanlış teşhisler koydu.. beni ilk olarak merionalla başlattı çok zor büyüdü yumurtalarım ikincide klomen verdi.. normalde ilk klomen sonra iğne verilir ama ali fuat bana sıralamayı bile yanlış yaptı.. onun yüzünden psikolojim bozuldu yumurtladığımı bildiğim halde inandırdı.. sonra 1 yıl sonra başka doktora gittim günde klomenle 3 yumurtam oluyordu.. yani pko yoktu:)) sana doğru teşhisi koymuş olabilir ama bende tutmadı.. benim bi tanıdığımı da laparoskopi yaptı yara var demiş yarayıda yakmış onada bir faydası olmamış.. neyse inşallah hepimiz mutlu sona ulaşalım da gerisi önemli değil...
Ben başarısız 2 tüp denemesi sonrası gittim, laparoskopi ve histereskopi yaptı, sağ tüpüm de kaçak varmış meğerse, bebeğin yerleşeceği yere sıvı akıntısı oluyormuş, onu düzeltti rahimr çizik attı, onca gittiğim profesör bunu yqpmadı belkide yapsalardı daha önce tedavilerim olumlu olurdu, ben güveniyorum kendisine açıkcası, çok fazla hasta çeşidi gördüğü için konuya vakıf olduğuna inanıyorum, evet çok bekliyorsun, fazla ilgi göremiyorsun o hastanede ama işte biz de onun birikimine inandık, bu tüp denememde ise sadece merional kullandırdı bana gonal vermedi, neden dediğimde ise senin yaş grubu aralığına daha iyi sonuç alıyoruz dedi, bu hep fazla hasta profili görmesinden, tedavi öncesi güzel vitaminlerle destekledi beni sağolsun, çalışmayan sol yumurtalığımdan bile yumurta aldık, hepimiz çok şaşırdık, sevindik, ilk defa 6 yumurtqm döllendi, beni germeden muayene etti, yok mm söyliyim bilmem ne, bende hiç kurcalamadım açıkcası, murat bey de sağolsun sorunsuzbir opugerçekleştirdi şu an 3. Günde 5 emriyomuz büyümeye devam ediyor, inşallah 5. Güne kadar bizimle kalırlar, rahim içinde myomlarım var, onların hal çaresine bakmadan embriyo transferi de yapmayacağını söyledi, alalım emriyolar hazırda dursun yaşın geçiyor myomları halkederiz dedi, bakın diğer merkezlerde ciddi anlqmda bu tarz sorunlarıma eğilen olmamışken onun bu yaklaşımı bizi karı koca mutlu etti, çok konuşmuyor çok gülmüyor olabilir ama seviyoruz hocayı, beni tekrar tedaviye ikna eden adamdır kendisi, paragöz hiç değil, çok yazdım ama biraz hakkının yendiğini düşünüyorum, allah hepimize yardım etsin...

Valla canım sana faydası olmuş demek ki bana hep yanlış teşhisler koydu.. beni ilk olarak merionalla başlattı çok zor büyüdü yumurtalarım ikincide klomen verdi.. normalde ilk klomen sonra iğne verilir ama ali fuat bana sıralamayı bile yanlış yaptı.. onun yüzünden psikolojim bozuldu yumurtladığımı bildiğim halde inandırdı.. sonra 1 yıl sonra başka doktora gittim günde klomenle 3 yumurtam oluyordu.. yani pko yoktu:)) sana doğru teşhisi koymuş olabilir ama bende tutmadı.. benim bi tanıdığımı da laparoskopi yaptı yara var demiş yarayıda yakmış onada bir faydası olmamış.. neyse inşallah hepimiz mutlu sona ulaşalım da gerisi önemli değil...
Aynen canım, mühim oaln mutlu son dediğin gibi

Kızlar doktorunuz size folik asit verdi mi? Tüp bebek doktorum bana folik asit vermedi. Çocuğun beyin gelişimi için önemli olduğunu araştırınca gördüm. Ve endişeleniyorum.
Ben henüz iğne aşamasındayım bana da vermedi ama önceki doktorum yumurtlama takibinde folik asiti ihmal etme demişti.. sen hamilesin aslında sana vermesi gerekiyordu yada ara sor belki kullanabilirsin der..

Ben henüz iğne aşamasındayım bana da vermedi ama önceki doktorum yumurtlama takibinde folik asiti ihmal etme demişti.. sen hamilesin aslında sana vermesi gerekiyordu yada ara sor belki kullanabilirsin der..
Aradım. Cevabı tüp bebek ve ilaçlarla ilgili sorularını bana sor. Orada takip ettirdiğim bir doktorun varsa ona söyle dedi.

Ben transferden 2 hafta önce icmeye basladim cogunlukla gebelik öncesi baslaniyor folik asit ve multivitamin olarak decavit verdi doktorum
Sen doktoruna bir sor istersen

Yarın soracağım. Çünkü tüp bebek yapan doktorum uzakta ve bu konuyla hiç ilgilenmedi. İnşallah geç kalmamışımdır.
Canim gec kalmis degilsin uzulme cunku eskiden annelerimiz bize hamileyken falan boyle seyler kullanmamis bak hepimiz saglamiz sukur.Bu aslinda sadece bi tedbir.

Kanaman mı var çok mu az mı? Kimyasal olsa kanamayla birlikte düşüse geçerdi seninki kimsayal değildir bence.. moralini bozma..
Hafif bi kanama canim biraz kahve biraz pembe.adet baslarken hafif gelir ya oyle.ben de senin gibi diyorum.eger kimyasal olsa 2,5 kat artmazdi herhalde. Hemsire once iki gun sonra testi tekrar et demisti.simdi doktorlarla gorusmusler. 4 gun sonra tekrarlasin demisler.deger dusuk oldugu icin. Dualarinizi bekliyorum.

Hafif bi kanama canim biraz kahve biraz pembe.adet baslarken hafif gelir ya oyle.ben de senin gibi diyorum.eger kimyasal olsa 2,5 kat artmazdi herhalde. Hemsire once iki gun sonra testi tekrar et demisti.simdi doktorlarla gorusmusler. 4 gun sonra tekrarlasin demisler.deger dusuk oldugu icin. Dualarinizi bekliyorum.
Ozaman doktorun dediği güne kadar sabret.. inşallah güzel sonuç alacaksın:))

Kızlar merhaba. 7 ağustosta transferim olmuştu. Çarşamba günü 12.gün değerim 210, bugün 14. gün değerim 506 çıktı. Doktorum 15 gün sonra ultrason randevusu verdi. Allahım sağlıkla keseyi ve kalp atışlarını da duymayı nasip etsin inşallah.

Kızlar merhaba. 7 ağustosta transferim olmuştu. Çarşamba günü 12.gün değerim 210, bugün 14. gün değerim 506 çıktı. Doktorum 15 gün sonra ultrason randevusu verdi. Allahım sağlıkla keseyi ve kalp atışlarını da duymayı nasip etsin inşallah.

Benimde 7 ağustos transferim oldu 22. Gün 1344 çıktı değer bugün 24. Gün Benim ki çok düşük başladı.

Back
X