2018 Alışveriş Önerileri-Alınması Gerekenler Listesi

Evet göbek düşene kadar yıkanmıyordu eczaneden almıştık silmek için bir suyu vardı onunla siliyorduk ..yıkama suyunuda kaynatılmış ılıtılmış su kullandım ben neredeyse 2 ay boyunca bu şekşlde yaptım hergün yıkadım hem rahatlıyırdu sonra masaj yapıyordum yıkdıktan sonra :) mustela en iyisidir birkere alın en azından yenidoğn için kokusuda müthiş doğal ve evet çok uzun süre gidiyor bizede 6-7ay gitmişti belkş daha uzun biz ekimde doğum yapcağımız için hergünde yıkayamayız sanırım bebeklerimizi soğuk havalar olacağı için yaz bebekleri daha rahat oluyor

Ben uyurken yan yatırma yastığı kullanmıştım yine öyle alırım sanırım gece de sürekli uyandıkça emzirmek için diğer tarafına döndürüyordum kafa şekli düzgün olması için :) hep yan yatırıyordum kusarsa boğzına kaçmaması için sırtüstü yatırmıyoruz

evet haklısın yenidoğan cildi çok hassas olucak doğal olanından almak en iyisi :) evet ekim bebekleri olacak inşallah herhalde 3 günde bir mi yıkarız ki? o kafa şekline ben çok takığım. bi arkadaşımın kızının kafasının arkası dümdüz resmen çok bilmiş gibi bişeyde demek istemedim ama yan yatırma konusu benimde aklımda. peki emzirdik gazını çıkardık ve yinede yan yatırdık kusma ihtimali var mı yinede gaz çıktıktan sonra misal yani gözümüz hep üstünde mi olacak

Canim zor ama inan yasayinca anliyor insan asıl.
Ama acele etmemek,kabullenmek,bebegin sinyallerinide iyi degerlendirmek gerekiyor.
Anne ile bebek arasindaki bağ hep gucleniyor,bazı duzenlere cabuk alistirmaya calismamak lazim.Kaliplastirma kafanda hicbirseyi
Acele yok,bol temas :)
Bebis anne ile olsun.Yardim edecek olan iş yapsin,senin dusuna,yemegine yardimci olaun yeter.

teşekkür ederim, böyle telkinler duyunca rahatlıyorum biraz çünkü gerçekten kötü anlatan çok etrafımda korktum resmen. hep şöyle düşünüyorum ilk 3 ay evet zor geçebilir ama geçecek sonrasında o günleri geri getiremeyeceğim bile..

Biz hiç yaşamadık sanırım çok şükür evet kusabilir tabi ama yan yattığı için yutmaz yana akar gider sorun olmaz yani tabi gözün üstünde oluyor ama hiç uyumadan bekleyemeyiz Allaha emanetler

Bende Sebamed kullandim kizimda.
Simdide aynisindan almayi dusunuyorum.Evet cok gidiyor

Gobek 9.gun dusmustu kizimin ama yikamistik.Islanmamasi gerekiyor.
Soyunca kuru esyalarini gobeginde tutar,yuzustu kolda tutup yikardik,baskasi yikayacaksa mutlaka ellerini tutun❤
Ve yikandikca rahatliyor,buyuyor :)
Suyunuda kaynamış ılıtılmış kullandim bende,banyoda dizimde yikamaya baslayana kadar :)
Ilk gunler sampuan ya da cildine yag,nemlendirici kullanmadim.
Sonradan ayaklar vs soyuldukca az az basladim :)

Okadar da zor değil ama kişiye göre değişir bebeğe görede bana hiç zor gelmemişti açıkçası

E exelanss sanırım 2-3 günde bir yıkarım bende hergün üşüyebilir evler sıcakta olsa yinede gerek yok diye düşünüyorum kafası içinde evet her uyandığında gece diğer yanına çevirin mutlaka kulağı ters dönmesin birde öyle kalabiliyormuş sonra ben hep dikkat ettim herşeyine açıkçası pimpirikli değilim ama önmeli ayrıntılarada dikkat eetmiştim

Evet ilk 3 ay daha bi saskinlikla geciyor.
Ilk 3 ay 4.trimester olarak gecer canim.Anneyle hala kendini bir dusunurmus bebek.O yuzden bol kucak,bol meme oluyor.
Bide insan asıl şuna dayanamiyor,yorgunluk ustuste biniyor.Uykusuzluk,gelen giden,isini gormeye calisiyorsun,banyoya girsen eskisi gb degil mesela.Bi anda hersey yuklenmis gb geliyor.
Seni kotusune alistirmislar zaten :)
Ama cidden saglik olsun,hepsi geciyor ve ozleniyor❤
Bol bol tadini cikar.
Hic acele etme su bu duzen otursun gecer diye,3 ay bitsin gecer diye,6 ay biter gecsin diye,ek gida baslasin gecer diye,bi yurusun gecer diye :)))))))))
Her donemin guzelligi ayri zorlugu ayri :)

Okadar da zor değil ama kişiye göre değişir bebeğe görede bana hiç zor gelmemişti açıkçası

Cok yakin 3 arkasasim 1 er yil arayla bebekleri oldu ve hepsinin hamilelik, dogum, ilk aylar 40 derken sahit oldum e tabi simdi onlarin tecrubeleri cok kiymetli ama suna kanaat getirdim her bebek ayni degil, birininki cok sakinken digeri sac bas yolduruyor :) ben suna inaniyorum insallh sag salim kucagimiza alinca icgudusel olarak nasil tutacagimiz ne yapacagimiz nasil bakacagimiz otomatik olarak yuklenecek biz annelere :) mesela kafami kurcalayan bir soru; 2-3 saatte bir emzirin diyolar bazi anneler buna ek mama veriyor bu neye gore veriliyor doymadigini nasil anlayacagiz sonucta daha bebek onlar doyma hissi yok ki

Her bebek farkli ama her annede farkli bence ilk etken bu.Bazisi sabirli bazilari degil,bazisi uyku sever bazilari dayanir.Once annelerde is bitiyor

Doyma konusuda aslinda 2 saatti gecmemeli emme konusu.Ozellikle ilk zamanlarda zaten cok sık oluyor.Anne sutunu cabuk hazmediyor bebis ve cok yorulup sık sık emdigi icin annelerde o yorgunluklada birlikte doymuyor fikri uyaniyor hemen.
Ama aslı 10.gun kontrolunde bebegin dogum kilosunu yakalamasi,aylik kontrolunde de aldigi kiloya bakilmasidir.
Sut bile ilk emmelerde oyle beyaz sut sut,cok cok olmaz zaten.Bebege gore degisir ve emmesine gore cogalir.
1-2 ay akar mesela sonra 3.ay gb degisime ugrar bebege gore gelmeye baslar artik ve en cok 3.ayda sutum azaliyor hissi olur.Ama degildir genelde.
Buyume ataklari olur ki bu sinir gelisimidir bi nevi sonrasinda yeni bisy ogrenmis olarak gorursun bebisini :) O ataklarda da fazla emme,anneye duskunluk artiyor.
Emzirirken baska birseyle ugrasmamak,bebegin ellerinin ciplak olup anne ile temasini saglamak,baskalarinin ki ozellikle gelip giden anlik hic emegi olmayan ama surekli konusan insanlari dinlememek gerekiyor :))))
Ekstra durumlarda ise en iyi sizi takip eden doktorunuzun fikrini almak,emerken yutkunma hareketlerini takip etmek,bezini alirken yeterli olup olmadigini gormek hep fikir olacaktir

Canım doktor kontrolleri oluyor rutin doktor söylüyor gelilimine göre mama verip vermemen gerektiğini ben hiç vermedim 7-8ay kendi isteidğiyle memeyi bıraktı kızım sonrasında mecbur başladık kendinde anlaraın ztn doyduğunu kilo aldığını sütün çoksa

Hanımlar bir tane beşik beğendim ama aşırı pahalı ithal olduğu için ama çok basit bir marangoza basit şekilde yaptırılır diye düşündük biz sizde beşiğe bir bakın çünkü doğduktan sonra 10 yaşına kadar kullanılıyor. Hem anne ganı hem park yatak oluyor. Beşiğin markası stokke bir de aynı markanın mama sandalyesini çok beğendim. Şimdi herkesten fikir alma aşamasındayım. :)

Wvet stokke güzel tüm ürünleri ama bana beşiği pek kullanışlı gelmiyor açıkçası ben yanıma mothercare beşik almaya karar verdim odasına ayrı yatak alacağım

Wvet stokke güzel tüm ürünleri ama bana beşiği pek kullanışlı gelmiyor açıkçası ben yanıma mothercare beşik almaya karar verdim odasına ayrı yatak alacağım
Bu mothercare beşik anne yanı oluyor mu acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…