- Konu Sahibi elaelif123
-
Evet göbek düşene kadar yıkanmıyordu eczaneden almıştık silmek için bir suyu vardı onunla siliyorduk ..yıkama suyunuda kaynatılmış ılıtılmış su kullandım ben neredeyse 2 ay boyunca bu şekşlde yaptım hergün yıkadım hem rahatlıyırdu sonra masaj yapıyordum yıkdıktan sonra :) mustela en iyisidir birkere alın en azından yenidoğn için kokusuda müthiş doğal ve evet çok uzun süre gidiyor bizede 6-7ay gitmişti belkş daha uzun biz ekimde doğum yapcağımız için hergünde yıkayamayız sanırım bebeklerimizi soğuk havalar olacağı için yaz bebekleri daha rahat oluyorçok teşekkür ederiz önerileriniz bizim için en azından kendi adıma altın değerinde.. şampuan netten araştırdım sebamed iyi diyen var mustela zaten sanırım en iyisi ama fiyatlar biraz tuzlu gibi gerçi alındığında 1 yıl kullanan varmış sanırım hoş set olarak biraz tuzlu belki ayrı alsak daha uygundur.. chicco diyen oldu birde ona bakacağım johnson zaten yılların markası.. babynest; işte bilmeyen için gereksiz görünüyor ama bakın siz elim ayağım oldu diyosunuz listeye eklemek gerek, reflü yastığı al dedi bi arkadaşımda hem yan yatırma desteğide varmış. göbeği düşene kadar yıkamıyoruz zaten demi? peki pamukla silecekmiyiz bebeğimizi yada gerek yok mu?
Evet göbek düşene kadar yıkanmıyordu eczaneden almıştık silmek için bir suyu vardı onunla siliyorduk ..yıkama suyunuda kaynatılmış ılıtılmış su kullandım ben neredeyse 2 ay boyunca bu şekşlde yaptım hergün yıkadım hem rahatlıyırdu sonra masaj yapıyordum yıkdıktan sonra :) mustela en iyisidir birkere alın en azından yenidoğn için kokusuda müthiş doğal ve evet çok uzun süre gidiyor bizede 6-7ay gitmişti belkş daha uzun biz ekimde doğum yapcağımız için hergünde yıkayamayız sanırım bebeklerimizi soğuk havalar olacağı için yaz bebekleri daha rahat oluyor
Ben uyurken yan yatırma yastığı kullanmıştım yine öyle alırım sanırım gece de sürekli uyandıkça emzirmek için diğer tarafına döndürüyordum kafa şekli düzgün olması için :) hep yan yatırıyordum kusarsa boğzına kaçmaması için sırtüstü yatırmıyoruz
inşallah.. valla benim gözüm korktu çünkü ilk zamanları freddy kabusu gibi anlatan arkadaşlarım var.. bilinçli olmak istiyorum kitaplar okuyup nette araştırıyorum ama o iş öyle değil diyor çoğu gözüm korkuyor o yüzden..
Canim zor ama inan yasayinca anliyor insan asıl.
Ama acele etmemek,kabullenmek,bebegin sinyallerinide iyi degerlendirmek gerekiyor.
Anne ile bebek arasindaki bağ hep gucleniyor,bazı duzenlere cabuk alistirmaya calismamak lazim.Kaliplastirma kafanda hicbirseyi
Acele yok,bol temas :)
Bebis anne ile olsun.Yardim edecek olan iş yapsin,senin dusuna,yemegine yardimci olaun yeter.
Biz hiç yaşamadık sanırım çok şükür evet kusabilir tabi ama yan yattığı için yutmaz yana akar gider sorun olmaz yani tabi gözün üstünde oluyor ama hiç uyumadan bekleyemeyiz Allaha emanetlerevet haklısın yenidoğan cildi çok hassas olucak doğal olanından almak en iyisi :) evet ekim bebekleri olacak inşallah herhalde 3 günde bir mi yıkarız ki? o kafa şekline ben çok takığım. bi arkadaşımın kızının kafasının arkası dümdüz resmen çok bilmiş gibi bişeyde demek istemedim ama yan yatırma konusu benimde aklımda. peki emzirdik gazını çıkardık ve yinede yan yatırdık kusma ihtimali var mı yinede gaz çıktıktan sonra misal yani gözümüz hep üstünde mi olacak
Okadar da zor değil ama kişiye göre değişir bebeğe görede bana hiç zor gelmemişti açıkçasıteşekkür ederim, böyle telkinler duyunca rahatlıyorum biraz çünkü gerçekten kötü anlatan çok etrafımda korktum resmen. hep şöyle düşünüyorum ilk 3 ay evet zor geçebilir ama geçecek sonrasında o günleri geri getiremeyeceğim bile..
teşekkür ederim, böyle telkinler duyunca rahatlıyorum biraz çünkü gerçekten kötü anlatan çok etrafımda korktum resmen. hep şöyle düşünüyorum ilk 3 ay evet zor geçebilir ama geçecek sonrasında o günleri geri getiremeyeceğim bile..
Okadar da zor değil ama kişiye göre değişir bebeğe görede bana hiç zor gelmemişti açıkçası
Evet ilk 3 ay daha bi saskinlikla geciyor.
Ilk 3 ay 4.trimester olarak gecer canim.Anneyle hala kendini bir dusunurmus bebek.O yuzden bol kucak,bol meme oluyor.
Bide insan asıl şuna dayanamiyor,yorgunluk ustuste biniyor.Uykusuzluk,gelen giden,isini gormeye calisiyorsun,banyoya girsen eskisi gb degil mesela.Bi anda hersey yuklenmis gb geliyor.
Seni kotusune alistirmislar zaten :)
Ama cidden saglik olsun,hepsi geciyor ve ozleniyor❤
Bol bol tadini cikar.
Hic acele etme su bu duzen otursun gecer diye,3 ay bitsin gecer diye,6 ay biter gecsin diye,ek gida baslasin gecer diye,bi yurusun gecer diye :)))))))))
Her donemin guzelligi ayri zorlugu ayri :)
Cok yakin 3 arkasasim 1 er yil arayla bebekleri oldu ve hepsinin hamilelik, dogum, ilk aylar 40 derken sahit oldum e tabi simdi onlarin tecrubeleri cok kiymetli ama suna kanaat getirdim her bebek ayni degil, birininki cok sakinken digeri sac bas yolduruyor :) ben suna inaniyorum insallh sag salim kucagimiza alinca icgudusel olarak nasil tutacagimiz ne yapacagimiz nasil bakacagimiz otomatik olarak yuklenecek biz annelere :) mesela kafami kurcalayan bir soru; 2-3 saatte bir emzirin diyolar bazi anneler buna ek mama veriyor bu neye gore veriliyor doymadigini nasil anlayacagiz sonucta daha bebek onlar doyma hissi yok ki
Canım doktor kontrolleri oluyor rutin doktor söylüyor gelilimine göre mama verip vermemen gerektiğini ben hiç vermedim 7-8ay kendi isteidğiyle memeyi bıraktı kızım sonrasında mecbur başladık kendinde anlaraın ztn doyduğunu kilo aldığını sütün çoksaCok yakin 3 arkasasim 1 er yil arayla bebekleri oldu ve hepsinin hamilelik, dogum, ilk aylar 40 derken sahit oldum e tabi simdi onlarin tecrubeleri cok kiymetli ama suna kanaat getirdim her bebek ayni degil, birininki cok sakinken digeri sac bas yolduruyor :) ben suna inaniyorum insallh sag salim kucagimiza alinca icgudusel olarak nasil tutacagimiz ne yapacagimiz nasil bakacagimiz otomatik olarak yuklenecek biz annelere :) mesela kafami kurcalayan bir soru; 2-3 saatte bir emzirin diyolar bazi anneler buna ek mama veriyor bu neye gore veriliyor doymadigini nasil anlayacagiz sonucta daha bebek onlar doyma hissi yok ki
Wvet stokke güzel tüm ürünleri ama bana beşiği pek kullanışlı gelmiyor açıkçası ben yanıma mothercare beşik almaya karar verdim odasına ayrı yatak alacağımHanımlar bir tane beşik beğendim ama aşırı pahalı ithal olduğu için ama çok basit bir marangoza basit şekilde yaptırılır diye düşündük biz sizde beşiğe bir bakın çünkü doğduktan sonra 10 yaşına kadar kullanılıyor. Hem anne ganı hem park yatak oluyor. Beşiğin markası stokke bir de aynı markanın mama sandalyesini çok beğendim. Şimdi herkesten fikir alma aşamasındayım. :)
Bu mothercare beşik anne yanı oluyor mu acabaWvet stokke güzel tüm ürünleri ama bana beşiği pek kullanışlı gelmiyor açıkçası ben yanıma mothercare beşik almaya karar verdim odasına ayrı yatak alacağım
Hayır anne yanı değil almayacağım ben gerek yok bence ona zaten her şekilde kalkacağız yatağımızdan gece yanına beşik koyacağım 5-6ay sonra zaten kendi odasında yatıracağımBu mothercare beşik anne yanı oluyor mu acaba
Chicco alabilirsin anne yanı istersen ..Bu mothercare beşik anne yanı oluyor mu acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?