- Konu Sahibi Ozgebalaban11
-
Görmem miO nermin var ya o Nermin yaktı beni. Yufkaları görüyonmu((
Tesekkur ederim benimde beklemez kesin ama olurda kalirsa diye sordum :)Denediklerim; kurufasulye, nohut,bezelye, turlu,taze fasulye,patates yemegi, kırmızı/yeşil mercimek, yayla,şehriye, ezogelin çorbası. Yemekleri genelde etli yapiyorum. Bezelyeyi yada patatesi bazen köfteli yaptığım oluyor. Tatlarinda sorun olmadi bugüne kadar. Ortalama 1 1.5 ayda tüketirim ama 3 ay kalanda oldu. Bide unutmamak icin kavanoz kapaklarına tarih atardim eskiden simdi o kadar bekleyemiyorum zaten 10gune açıyorum.
Balkabağını fırında mı yapıyorsun canm nasıl yapıyorsun? Ben de haftasonu balkabağı alayım diyorum.Buda benim öğlen menüm8gundur evden çıkmadık hava çok soğuktu istanbulda. Bugünde soğuk gerçi ama yağmur falan yok diye kızımla dışarı çıktık. Bal kabağı aldım gelir gelmez attım fırına tatlı yapıyorum akşama
Tencerede yapar annem ama uzun sürüyor öyle ya akşamdan şekere yatirican yada çok kısık ateşte yavaş yavaş pişecek. Ben hızlı şeyleri seviyorum. Fırın poşetine koyuyorum üzerine şeker at fırına. 30 dakika pişiyor. Sonra poşeti yırtıp çıkarıyorum tepside bi 8-10 dakika daha pisiriyorum. Tüm şerbeti çekiyor suyu uçuyor hafif kenarları karamelize oluyor. 2senedir böyle yapıyorum. Sonra üzerine tahin ceviz akşama atarım foto .Balkabağını fırında mı yapıyorsun canm nasıl yapıyorsun? Ben de haftasonu balkabağı alayım diyorum.
Canm sütlü balkabağı tatlısı var ama ben hiç denemedim. Yemek programlarında görüyorum bazen:) internette vardır tarifi. Çorbasını da merak ediyorum ama hiç içmedim.ben oldum olası balkabağın tatlısını sevmem nimettir ama bi türlü sevemedim. bunun sütlü tatlı türlüsü yok mu acaba =) almanya da çorbasını yedim müthiş lezziz burda yaptım aynı tat olmadı malesef oranın bal kabakları farklı. yapan var mı çorbasını?
Ben yapmadım çorbasını ama komsum getirmişti doğumdan sonra süt yapar diye. Beğendim ben tadını güzeldi. Içinde havuç patateste varmış. Blenderdan çekmiş ama tam tarifi bilmiyorum.ben oldum olası balkabağın tatlısını sevmem nimettir ama bi türlü sevemedim. bunun sütlü tatlı türlüsü yok mu acaba =) almanya da çorbasını yedim müthiş lezziz burda yaptım aynı tat olmadı malesef oranın bal kabakları farklı. yapan var mı çorbasını?
Ben de annen gibi yapıyorum üzerine tahin ve ceviz:) ama seninki daha iyiymiş. Deniycem :)Tencerede yapar annem ama uzun sürüyor öyle ya akşamdan şekere yatirican yada çok kısık ateşte yavaş yavaş pişecek. Ben hızlı şeyleri seviyorum. Fırın poşetine koyuyorum üzerine şeker at fırına. 30 dakika pişiyor. Sonra poşeti yırtıp çıkarıyorum tepside bi 8-10 dakika daha pisiriyorum. Tüm şerbeti çekiyor suyu uçuyor hafif kenarları karamelize oluyor. 2senedir böyle yapıyorum. Sonra üzerine tahin ceviz akşama atarım foto .
tamam canım bakayım bi =)Canm sütlü balkabağı tatlısı var ama ben hiç denemedim. Yemek programlarında görüyorum bazen:) internette vardır tarifi. Çorbasını da merak ediyorum ama hiç içmedim.
evet öyle birde kırmızı biber papaya olanı eklersen çok güzel oluyor sanırım süt de vardı hatırlamıyorum şimdi =) canım çekti kız =)Ben yapmadım çorbasını ama komsum getirmişti doğumdan sonra süt yapar diye. Beğendim ben tadını güzeldi. Içinde havuç patateste varmış. Blenderdan çekmiş ama tam tarifi bilmiyorum.
Çorbasını geçen yıl çok yapıyordum soğan sarımsak patates ve kabakla önce un kavuruyorum sonra doğradıklarımı atıp kavuruyorum su koyup pişirip kaynayınca 1 bardak süt biraz daha kaynatıp kapattıktan sonra blendırdan geçiriyorum baharat olarak karabiber yakışıyor bu yıl hiç yapmadım ama yapayım bi ara :)ben oldum olası balkabağın tatlısını sevmem nimettir ama bi türlü sevemedim. bunun sütlü tatlı türlüsü yok mu acaba =) almanya da çorbasını yedim müthiş lezziz burda yaptım aynı tat olmadı malesef oranın bal kabakları farklı. yapan var mı çorbasını?
Şimdi çıkardım fırından sunum akşama:)Ben de annen gibi yapıyorum üzerine tahin ve ceviz:) ama seninki daha iyiymiş. Deniycem :)
ayy bunu denemek lazımMuhallebili bal kabağı
Süt un yumurta şeker vanilya muhallebiyi pişiriyorsunuz. Ilınınca içine bir paket toz kremşanti ekleyip yüksek devirde çırpıyosunuz. Kup bardaklara önce rondoda çekilmiş bebe bisüvisi üzerine muhallebi üzerine ezilmiş balkabağı tekrar bisküvi tekrar krema tekrar balkabağı en üste de çekilmiş ceviz. Mükemmel ötesi bir lezzet yaptıklarımdan hiç fotoğraf yok googledan bir fotoğraf ekliyorum gözünüzde canlansın diye
denesem mi ki acaba yaaa =)Çorbasını geçen yıl çok yapıyordum soğan sarımsak patates ve kabakla önce un kavuruyorum sonra doğradıklarımı atıp kavuruyorum su koyup pişirip kaynayınca 1 bardak süt biraz daha kaynatıp kapattıktan sonra blendırdan geçiriyorum baharat olarak karabiber yakışıyor bu yıl hiç yapmadım ama yapayım bi ara :)
Nefis görünüyor:) eline sağlık canmŞimdi çıkardım fırından sunum akşama:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?