2018 Aralık Anneleri-pratik yemek önerileri,menüler,püf noktaları..Mutfağa dair herşey..

ay oglani birakip is yapamıyorum uyumuyo bebe) yarin arkadasim gelecek biseyler yapmam lazim ama temizlik dahi yapmama izin vermiyo oglum

Tesekkur ederim benimde beklemez kesin ama olurda kalirsa diye sordum :)

Kızlar ben Erzurumluyum. Buranın da mantısı meşhurdur. Size de fikir olsun diye yazıyorum hazır paketli ürünler güzel olmuyor pek ama ev yapımı bulursanız sizin oralarda alın buzluğa atın. Ani misafir gelecek olsa bile onlardan çıkarıyorum kurtarıcı oluyor. Akşama mantı var mesela pişirince foto da atarım :)

Buda benim öğlen menüm 8gundur evden çıkmadık hava çok soğuktu istanbulda. Bugünde soğuk gerçi ama yağmur falan yok diye kızımla dışarı çıktık. Bal kabağı aldım gelir gelmez attım fırına tatlı yapıyorum akşama

Eklentiler

• 20190228_121936.webp
    58,7 KB · Görüntüleme: 39
Balkabağını fırında mı yapıyorsun canm nasıl yapıyorsun? Ben de haftasonu balkabağı alayım diyorum.

ben oldum olası balkabağın tatlısını sevmem nimettir ama bi türlü sevemedim. bunun sütlü tatlı türlüsü yok mu acaba =) almanya da çorbasını yedim müthiş lezziz burda yaptım aynı tat olmadı malesef oranın bal kabakları farklı. yapan var mı çorbasını?

Balkabağını fırında mı yapıyorsun canm nasıl yapıyorsun? Ben de haftasonu balkabağı alayım diyorum.
Tencerede yapar annem ama uzun sürüyor öyle ya akşamdan şekere yatirican yada çok kısık ateşte yavaş yavaş pişecek. Ben hızlı şeyleri seviyorum. Fırın poşetine koyuyorum üzerine şeker at fırına. 30 dakika pişiyor. Sonra poşeti yırtıp çıkarıyorum tepside bi 8-10 dakika daha pisiriyorum. Tüm şerbeti çekiyor suyu uçuyor hafif kenarları karamelize oluyor. 2senedir böyle yapıyorum. Sonra üzerine tahin ceviz akşama atarım foto .

Canm sütlü balkabağı tatlısı var ama ben hiç denemedim. Yemek programlarında görüyorum bazen:) internette vardır tarifi. Çorbasını da merak ediyorum ama hiç içmedim.

Ben yapmadım çorbasını ama komsum getirmişti doğumdan sonra süt yapar diye. Beğendim ben tadını güzeldi. Içinde havuç patateste varmış. Blenderdan çekmiş ama tam tarifi bilmiyorum.

Ben de annen gibi yapıyorum üzerine tahin ve ceviz:) ama seninki daha iyiymiş. Deniycem :)

Ben yapmadım çorbasını ama komsum getirmişti doğumdan sonra süt yapar diye. Beğendim ben tadını güzeldi. Içinde havuç patateste varmış. Blenderdan çekmiş ama tam tarifi bilmiyorum.
evet öyle birde kırmızı biber papaya olanı eklersen çok güzel oluyor sanırım süt de vardı hatırlamıyorum şimdi =) canım çekti kız =)

Muhallebili bal kabağı
Süt un yumurta şeker vanilya muhallebiyi pişiriyorsunuz. Ilınınca içine bir paket toz kremşanti ekleyip yüksek devirde çırpıyosunuz. Kup bardaklara önce rondoda çekilmiş bebe bisüvisi üzerine muhallebi üzerine ezilmiş balkabağı tekrar bisküvi tekrar krema tekrar balkabağı en üste de çekilmiş ceviz. Mükemmel ötesi bir lezzet yaptıklarımdan hiç fotoğraf yok googledan bir fotoğraf ekliyorum gözünüzde canlansın diye

Eklentiler

• E1F8E597-097A-492F-9968-A765BC8A13E0.webp
    18,6 KB · Görüntüleme: 44
Çorbasını geçen yıl çok yapıyordum soğan sarımsak patates ve kabakla önce un kavuruyorum sonra doğradıklarımı atıp kavuruyorum su koyup pişirip kaynayınca 1 bardak süt biraz daha kaynatıp kapattıktan sonra blendırdan geçiriyorum baharat olarak karabiber yakışıyor bu yıl hiç yapmadım ama yapayım bi ara :)

ayy bunu denemek lazım çok güzele benziyor. sen yaptın mı daha önceden?

denesem mi ki acaba yaaa =)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…