- 21 Ocak 2018
- 600
- 440
- 53
- Konu Sahibi marbling817
-
- #4.921
Teşekkürler canim.Evet kemik gelişimi için onemliymis.Günlerdir arastiriyorum bende.Bakalim sertleşmelere iyi gelecek mi..Banada gunde on damla dedi.D vitamini kemik gelişimi için önemli demisti daha önce dediğim gibi gebelikten once kullaniyodum sonrada devam et dedi ama bi zararı yok canım faydası var hatta bebeklere için rahat olsun ben arştirmıstim biraz dogduktan sonra bebeklere de veriyolar hatta ben bir damla zeytin yagının icine 5 damla damlatip kullanıyorum
Konu hakkinda bir fikrim yok.Allah yardimcin olsun bebeklerin seninle olsun,umarim gecici bir durumdur..merhaba arkadaslar,
18+3 haftadır tek yumurta ikizlerine hamileyim. dün rutin kontrolümde bebeklerimden birinin 2 hafta öncesine göre sadece 1 haftalık gelişim gösterdiği, diğerinin ise haftasının 1 gün önüne geçtiğini söyledi doktorum. oysa bugüne kadar büyük olan gününe göre 1 hafta diğeri de büyüğüne göre 4 gün küçüktü. yani aralarındaki fark 4 günden 2 haftaya çıktı. biri 242 gr, diğeri 168 gr. doktorum ikizler arası tranfüzyon sendromundan şüphelendi, çapaya yönlendirdi randevum yarın.
ama ben dayanamayıp başka bir perinatolog da gittim hemen. teşhisin doğru olduğunu bebeklerden küçük olanın sıvısında fark olmadığını ama damar direncinin düşük olduğunu söyledi. 3 yol önerdi. ilki gebeliği sonlandırmak (küçüğünü), ikincisi müdahale etmeden sıvı alımı ile kontrollü ilerlemek, üçüncü ise lazer ile bağlantılı damarı yakmak. her üçünde de ikisini de kaybetme riskinin 1/3 olduğunu söyledi. kendi doktorumuz ise kesinlikle çapa'da lazer yaptırmamızı önerdiğini söyledi.
dünden beri aklımı yitirmek üzereyim. ağlamaktan helak oldum. tek lokma yiyemiyorum.
lazer işlemi ile ilgili pek bir şey de bulamadım internet ortamında.
bu durumla karşılasan var mı aranızda? lazer yaptıran var mı?
Hadi inşallah şimdi yemek yedik tıka basa doydum geldim masama oturdum ama hiç yemek yemiş gibi değilim ağzımda yediğim yemeğin gram tadı kalmadı hala açmışım gibi hissediyorum ama midemi fazlasıyla doldurduğumada eminimKızlar bende öleydim bi kaç hafta daha sabredin. Bende ne yesem ertesi gün onu görmek bile istemiyodum ama ikinci yarıda düzeliyo gerçekten hamileliğin balayı dönemi dedikleri bi dönem geliyo 14-15 civarı
Bende bikaç yerde gördüm ama net bilgim yok kendinizi çok üzmeyin lütfen nasipten öte yol yok sonuçta bebeklere daha çok zarar verirsiniz kendinizi bukadar çok üzerseniz. Allah yardımcınız olsun canı veren o mutlaka hayırlısıyla sonuçlandıracaktır aklına en kötü senaryoyu getirmeyin herşeyin düzeleceğini düşünün lütfenmerhaba arkadaslar,
18+3 haftadır tek yumurta ikizlerine hamileyim. dün rutin kontrolümde bebeklerimden birinin 2 hafta öncesine göre sadece 1 haftalık gelişim gösterdiği, diğerinin ise haftasının 1 gün önüne geçtiğini söyledi doktorum. oysa bugüne kadar büyük olan gününe göre 1 hafta diğeri de büyüğüne göre 4 gün küçüktü. yani aralarındaki fark 4 günden 2 haftaya çıktı. biri 242 gr, diğeri 168 gr. doktorum ikizler arası tranfüzyon sendromundan şüphelendi, çapaya yönlendirdi randevum yarın.
ama ben dayanamayıp başka bir perinatolog da gittim hemen. teşhisin doğru olduğunu bebeklerden küçük olanın sıvısında fark olmadığını ama damar direncinin düşük olduğunu söyledi. 3 yol önerdi. ilki gebeliği sonlandırmak (küçüğünü), ikincisi müdahale etmeden sıvı alımı ile kontrollü ilerlemek, üçüncü ise lazer ile bağlantılı damarı yakmak. her üçünde de ikisini de kaybetme riskinin 1/3 olduğunu söyledi. kendi doktorumuz ise kesinlikle çapa'da lazer yaptırmamızı önerdiğini söyledi.
dünden beri aklımı yitirmek üzereyim. ağlamaktan helak oldum. tek lokma yiyemiyorum.
merhaba arkadaslar,
Bu ders oldu zaten bana canım bundan sonra kimsenin mucizelerimi uzmelerine izin vermeyecem Allah onları bize bağışlasın inşallah canim tekrar teşekkür ederim canım iyi geldi desteğin banaAmin canım inş onlar bizim mucizelerimiz rabbim onları koruyo sen merak etme ama dediğin gibi moral bozuklugu cok etkiliyo onlari bende gecen hafta biseye cok uzulmustum 3 gün kramp girdi kasıklarıma bebislerimizde hissediyo biz üzülünce hamilelek boyunca arsız olmak lazım hic biseyi kafana takma canım gül geç sımdı tek önemli olan şey bebeklerimiz
merhaba arkadaslar,
bu durumla karşılasan var mı aranızda? lazer yaptıran var mı?[/QUOT
Konu hakkında pek bilgim yok canım Allah sanada bebeklerine de şifa versin inşallah sağlıkla kucağına alırsın ikisinide
Canım yanına 1 muz elma falan birşey al poşete kuruyemiş koy arada ağzına at.hem yatıştırmış olursun hemde faydalı şeyler tüketmiş olursunKanamam yok canım çok şükür hiç olmadı daha. Çalıştığım için aman aman yatıp dinlenemiyorum. Haftaya randevum var verirse bikaç gün rapor alıp dinlenmeyi düşünüyorum çok yoruluyorum ve açlığımın önüne geçemiyorum. İş yerindede sürekli ne bulup yiyebilirim ki. Yemeğe daha 1 saat var ve midem açlıktan bulanıyor malesef
Her sabah muz kivi falan alıyorum canım kuru yemiş pek yemiyorum ama meyve iyi gidiyor genede hiç tok tutmuyor başta gözüm doymuyor zatenCanım yanına 1 muz elma falan birşey al poşete kuruyemiş koy arada ağzına at.hem yatıştırmış olursun hemde faydalı şeyler tüketmiş olursun
Doktor en az 36+0’ı görmek istiyor canım.. hayırlısıyla sağlıcakla görelim hepimiz inşallah :)Geçmiş olsun canm. 35. Haftaya gelfin çok şükür darısı başımıza. Benim dr 35. 36 haftada alırız kızları 1 hafta erken alıyorum dedi. Daha zaman var diye ayrıntılı konuşmadık
Ayy eveett çok az kaldı artıkkkkgecmıs olsun jelibooooommm ayy şafak az kalmıs hakıkaten :)) benımde doktor 37. rakamını ılla görmek ıstıyor. bakalım sımdılık sıkıntı gozukmuyor inşallah böyle devam eder
Hepimiz sırayla patır patır doğurcaz demekki.. topik şenlencek şu 2 hafta içindeki doğumlarla inşallah :)):):)perşembe ögrenicem günümü sanırım o zaman şafak 1 hafta civarı olur. Çok heycanlı
Canım ben de ağlıyorum artık ağrıdan sancıdan kasılmadan.. Daha fazla dayanamıyorum dedikçe doktorumun söyledikleri aklıma geliyor. Anne karnındaki 1 saat bile çok önemli.. Mecburen dayanmaya çalışıyorum.. inşallah küveze filan gerek kalmadan sağlıcakla doğar büyür bebişlerimiz:)Canım çok geçmiş olsun inşallah bebişlerin iki hafta daha dayanır benim 15günüm kaldı doktorun söylediği tarihe göre ama cuma kontorolüm var bkalım ne diyecek,artık ağrılarım çok fazla bazen dayanamayacağımı düşünüyorum seninde oluyormu böyle
Zaman yaklaştıkça durum fena :) prensesler değil canım prensler gelmeye çalışıyor sabırsız kuzular :) heyecan korku endişe mutluluk belirsizlik her şey var :))jeliboni canim çıkmana sevindim. Sabreder insallah prensesler. Ama haftan genede cok iyi. Bizde goruruz inşallahni haftalari.
Bisil.doktor 37 yi gorelim dedi. Onda mart başı insalah. Bizde bile heyecan var. Sizi düşünemiyorum
Aman aman iyi olun canım.. dayansın minnoşlarımız biz de hasret kaldık onlara ama kavuşmamız yakındır :)Geçmiş olsun canım bebişler az daha dayansınlar inşallah. Şükür canım iyiyiz biz şimdilik
inşallah canım valla tırtıklı bi yolda sallana sallana hedefe doğru gidiyorum gibi hissediyorumjeliboni canim gecmis olsun boyle boyle 37 lere kadar gideceksin ben inanıyorum size yorgun savascilar:)
Rica ederim canım rabbim sağlıklı bir gebelik süreci nasip etsin inş hepimizeBu ders oldu zaten bana canım bundan sonra kimsenin mucizelerimi uzmelerine izin vermeyecem Allah onları bize bağışlasın inşallah canim tekrar teşekkür ederim canım iyi geldi desteğin bana
Sen yormada kendini evde tadilat olunca istediğin kadar dikkat et insanı yorar çünkü ama şükür daha doğurmamışsınKizlar uzuuun bi zamandan sonra herkese saglikli günler diliyorum..
Son haftalarda evimdeki plansiz tadilattan (küf olustu duvarlarimda) dolayi pekte yorgun düstüm.. yerimden kalkmasamdadaha cok sinir olustu diyebilirim..
Cok sükür henüz dogurmadim...38. haftayi insaAllah görürüm..
sizler nasilsiniz?
nymph26 nevesta81 C Camgulu kardelen384 gecmis olsuncanim M mrckrc F followingsf X Xspring hayirli olsun bebislerin canim
Benim.. insaAllah darisi basima ..Geleceksin biliyorum cennet35 canimmmm hayirli olsun bebislerin.. nasilsin? Ikiz bebeli arti 1 cocuklu hayat nasil?
fadiming Tombuldut M Mavibekliyorum E Emotionn35
Aramızda 2 gün var canım ^^ Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallahKonuyu yeni gördüm yahu, 11+4 tek yumurta ikizlerine hamileyim, 15 aylık bir oğlum var. Beni neler bekliyor merak içindeyim doğrusu. Selam herkese
Valla aynı durumdayım oturduğum yerde nefes nefeseyim sürekli.. oturmak kalkmak yatmak doğrulmak çok çok zor artık.. Allah hepimize dayanma gücü versin sabır versin de sağlıcakla kavuşalım yavrularımıza inşallahjeliboni sanki herkesin kizi olacakmis gibi geliyor bana valla ben 32 deyim ne yatabiliyorum ne oturabiliyorum.insan yatarken nefes nefese kalir mi ben kaliyorum... ilerki haftalari düşünemiyorum. Esim az kaldu sabret kurtulacaksın diyor. Ne kurtulmasi canimi okuyacak esssek sipalari diyorum. Bakalim sag saglim geksin insallah paşalar
Tatlım sağolasın hepimizi tek tek sormuşsun takvimin yok kaçıncı haftadasın?inşallah son hedefi tutturursun iyi olmana sevindim darısı bize inşallah sanırım biraz daha uzun bi yol bizimkiKizlar uzuuun bi zamandan sonra herkese saglikli günler diliyorum..
Son haftalarda evimdeki plansiz tadilattan (küf olustu duvarlarimda) dolayi pekte yorgun düstüm.. yerimden kalkmasamdadaha cok sinir olustu diyebilirim..
Cok sükür henüz dogurmadim...38. haftayi insaAllah görürüm..
sizler nasilsiniz?
nymph26 nevesta81 C Camgulu kardelen384 gecmis olsuncanim M mrckrc F followingsf X Xspring hayirli olsun bebislerin canim
Benim.. insaAllah darisi basima ..Geleceksin biliyorum cennet35 canimmmm hayirli olsun bebislerin.. nasilsin? Ikiz bebeli arti 1 cocuklu hayat nasil?
fadiming Tombuldut M Mavibekliyorum E Emotionn35
Yasadiklarini en iyi ben bilirim sanirim. Benim cift yumurta oldugu halde bebeklerim arasinda hafta olarak cok fark varmerhaba arkadaslar,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?