Allah yardimcin olsun canim, bebeklerine ve sana guc kuvvet versin insallah... oglusuna da acil sifalar versin. Insallah en kisa zamanda toparlanirlar ve saglikla kavusursun yavrularina...@PiandSm bebekler büyümeye calısyor hala küvezdeler . Oğlumda kafasında sıvı toplanması oldugu iiçin ameliyat oldu zor günler geçiriyoruz .
Ahh o kasilmalarSelam kızlar karnınız da ara,ara sertleşmeler oluyormu? Bazen nefesim kesilecek gibi sertleşme oluyor ve beni cok rahatsız ediyor biraz sürüyor sonra düzeliyor.
Oncelikle hayirli olsun. Bebeginiz insallah kisa surede toparlar. Size onerim sutum az geliyor diye sagma isini aksatmamaniz. Az da gelse duzenli bir sekilde (gece de dahil) 2 saatte bir en az 10-15dk goguslerinizi sagin. Insallah sutunuz artar ve bebeginize sifa olur...Merhabalar bu sayfayı sürekli takip etmeme rağmen ilk defa yazıyorum bende ekim annesi olmayı beklerken ağıstos annesi oldum hiç bir neden yokken oğlum açılmamın artması sebebiyle 34+1 günlükken 2120 gram olarak dünyaya geldi ilk önce küveze konulmadı 2 gün yanımdaydı ama emmiyordu emdiği bebeğime yetmiyordu enfeksiyon ve sarılık olunca bebeğim 2 gün sonra küveze alındı şu an 1 haftadır küvezde ve solunum enfeksiyon ve beslenme ile mücadele ediyor sütümde çok az geldiği için bebeğimi mama ile besliyorlar bu da beni çok üzüyor sütüm daha da azalır mı diye endişeleniyorum sizden oğlum için dualarınızı bekliyorum
Bende zorlar diye 34te düşündüm önce ama rahatım su an işim de rahat o yüzden bi ıki hafta daha uzatırım dedim. Sorunlu olsaydı erken çıkardım muhtemelen.ben 32de ciktim izne. isyerim hem cok kalabalik, hastalik kapma ihtimalimiz var.hem de stresli kavgali hergun polisin ambulansin geldigi bi yer oldugu icin daha fazla durmak istemedim.memur oldugum icin sonrasinda ucretsiz izin alicam bir sure.ama ortam biraz daha rahat olsaydi birkac hafta daha calisirdim. 37ye kadar sanki fazla gibi.birazcik hazirlik yapmak ve dinlenmek icin firsatiniz olsa guzel olur sanki siz bilirsiniz.
Çalışabilir raporundan sonra başka rapor alınmıyor diye biliyorum. Birde sırf maaş için öyle bişey yapamam aile gibiyiz biz ayıp olur sanki :)Ben 36+2 de raporumu kapattiracagim. Eger is yeriniz musade ediyorsa, calisabilir kagidi alip 1 haftalik falan saglik ocagindan rapor alabilirsiniz eger dogum sonrasina aktaricaksa is yeriniz. Saglik ocagindan alinan rapor sisteme islenmedigi icin atiyorum 2 gunluk 2 gunluk alabilirsiniz. Bence 37 cok zorlar ben masa basi klimali ortam servis olmasina ragmen zorlaniyordum son hafta
ben 35. haftada ayrılacağım iki hafta yıllık izin kullanacağım sonra doğum iznini başlatacağım canımHanımlar 37. haftaya kadar çalışacak mısınız?
Ben kararsızım 36da mı çıksam 37de mi diye. 34 düşünüyordum ama sabrederim gibi geliyor ayrılmayacağım hemen. 37 çok geç geliyor azıcık dinlenip son hazırlıkları yapmaya vakit kalır mı bilmiyorum ya erken gelirse diye. 36da çıksam bu ay tam maaş alamayacağım ama vaktim olur diğer işlere diyorum.
Doğum izni bittiğinde de, biraz daha uzatabilirim izni sıkıntı olmaz o konuda.
Kararsız kaldım.
Ben bizim burada temizlik malzemesi satan bi yerden aldim. Cıvıl ve biberon internet sitesinde vardı sanırım. Hepsiburada ya da n11de de bulabilirsin. Internette çok :)Merhaba kızlar sleepy merhaba bebek seti vardı bir türlü bulamadım e bebekte ne zaman gitsem kalmadı diyor civilde de aynı şekil marketlerede baktım yok alan var mı nerden
Yıllık iznimi sona sakladım doğum izinden sonra yaza doğru kullanırım diyorum ya da 36da ayrılıp 1 hafta yıllık izin kullanıp 37de mi baslatsam doğum iznini oluyor mu öyle?ben 35. haftada ayrılacağım iki hafta yıllık izin kullanacağım sonra doğum iznini başlatacağım canım
bu hafta son haftam
cnm ben 35+2 de izne ayrılacagım hem kendime vakit ayırayım hemde son hazırlıklara tamamlarım... Ben ağırlaştım bayağı artık nefes bile almakta zorlanıyorum... 36. haftadan sonra her an gelebilir bebişler ... eğer yıllık izniniz varsa son haftalarda kullanabılırsınızHanımlar 37. haftaya kadar çalışacak mısınız?
Ben kararsızım 36da mı çıksam 37de mi diye. 34 düşünüyordum ama sabrederim gibi geliyor ayrılmayacağım hemen. 37 çok geç geliyor azıcık dinlenip son hazırlıkları yapmaya vakit kalır mı bilmiyorum ya erken gelirse diye. 36da çıksam bu ay tam maaş alamayacağım ama vaktim olur diğer işlere diyorum.
Kararsız kaldım.
cnm merhaba ne yaptın? en son kontrole ne zaman gittin? ben 10 gün önce gittim en son bebeğimin kilosu 2.520 gr dedi doktor gelişimi önden gidiyor normal doğum seni çok zorlar dedi ısrar etme dediMerhaba kızlar sleepy merhaba bebek seti vardı bir türlü bulamadım e bebekte ne zaman gitsem kalmadı diyor civilde de aynı şekil marketlerede baktım yok alan var mı nerden
Ben bizim burada temizlik malzemesi satan bi yerden aldim. Cıvıl ve biberon internet sitesinde vardı sanırım. Hepsiburada ya da n11de de bulabilirsin. Internette çok :)
Yıllık iznimi sona sakladım doğum izinden sonra yaza doğru kullanırım diyorum ya da 36da ayrılıp 1 hafta yıllık izin kullanıp 37de mi baslatsam doğum iznini oluyor mu öyle?
4 gün önce muayenem vardı canım 34+1 de 2500 gr bana da yine sezaryen olabilirsin istersen dedi yok istemiyorum dedim bende .. herşey normal ilerliyor şuan çünkü sırf tüp bebek diye sezaryen olamam .. 10 gün sonra tekrar kontrolüm var bakalım hayırlısı inşallah .. hangi şekilde sağlıkla kucağımıza alacaksak Allah onu nasip etsin hepimizecnm merhaba ne yaptın? en son kontrole ne zaman gittin? ben 10 gün önce gittim en son bebeğimin kilosu 2.520 gr dedi doktor gelişimi önden gidiyor normal doğum seni çok zorlar dedi ısrar etme dedi
Göğüs kalkanı al dedi herkes. Philips Avent aldım.
Bir de Lansinoh mu bir krem varmış 10 ml minicik bir şey. Onu da çok söylüyorlar. Daha almadım ondan.
Benim cildim hassastır eminim hemen tahriş olur yara olur.
Hanımlar 37. haftaya kadar çalışacak mısınız?
Doğum izni bittiğinde de, biraz daha uzatabilirim izni sıkıntı olmaz o konuda.
Kararsız kaldım.
amin cnm ... bende tüp bebek diye sezaryan olmak istemiyorum gelişimine göre karar verecegım eğer son haftalarda kilosu kontrol altına girmezse sezaryan isteyebilirim4 gün önce muayenem vardı canım 34+1 de 2500 gr bana da yine sezaryen olabilirsin istersen dedi yok istemiyorum dedim bende .. herşey normal ilerliyor şuan çünkü sırf tüp bebek diye sezaryen olamam .. 10 gün sonra tekrar kontrolüm var bakalım hayırlısı inşallah .. hangi şekilde sağlıkla kucağımıza alacaksak Allah onu nasip etsin hepimize
Civilde var canimMerhaba kızlar sleepy merhaba bebek seti vardı bir türlü bulamadım e bebekte ne zaman gitsem kalmadı diyor civilde de aynı şekil marketlerede baktım yok alan var mı nerden
Gogus ucu kremi icin, garmastan pomat duyan kullanan var midir?
cnm ben 35+2 de izne ayrılacagım hem kendime vakit ayırayım hemde son hazırlıklara tamamlarım... Ben ağırlaştım bayağı artık nefes bile almakta zorlanıyorum... 36. haftadan sonra her an gelebilir bebişler ... eğer yıllık izniniz varsa son haftalarda kullanabılırsınız
Benim yıllık iznim seneye yaza kadar olması lazım o yüzden harcamakta istemiyorum aslında tatil olur başka bişeye kullanırım falan. Duruma göre karar vereyim buna en iyisi.değişen çok bişey olmuyor ki canım bizim bankada yıl bitmeden 2 hafta kullanmak zorundayız o yüzden kullanıcam hem kullanmasaydımda çıkardım izne çünkü zorlanıyorum artık
Ağırlıklı olarak bu düşüncedeyim aslında. 1 hafta 1 haftadır ya erken gelirse hiç dinlenemezsem, istediklerimi yapamazsam diyorum. Bi yandan da 1 hafta daha sabret son maaşını tam al diyorum kendi kendimeEger sonraki izinde sikinti yoksa bence biraz erken birakip dusunduklerini yapabilirsin :) dinlenmiste olursun,agirlastikca
ben medela kullanıyorum mini pilli elektrikli gayet memnunum sadece biraz fazla sesli ama olsunGögüs pompasında 2 marka arasındayım. Lansinoh ve medela? acaba hangisi daha iyidir?
Tabiki sezaryen gerekirse sezaryen olur normal ilerlerse de ameliyata girmeye gerek yok .. akışına bırakalım kafamız daha rahat olur düşününce korkuyla tansiyonumuda düşürüyorum ben :))amin cnm ... bende tüp bebek diye sezaryan olmak istemiyorum gelişimine göre karar verecegım eğer son haftalarda kilosu kontrol altına girmezse sezaryan isteyebilirim
Gecmis olsun. Insallah en kisa zamanda sagligiyla kavusursunuz.Merhabalar bu sayfayı sürekli takip etmeme rağmen ilk defa yazıyorum bende ekim annesi olmayı beklerken ağıstos annesi oldum hiç bir neden yokken oğlum açılmamın artması sebebiyle 34+1 günlükken 2120 gram olarak dünyaya geldi ilk önce küveze konulmadı 2 gün yanımdaydı ama emmiyordu emdiği bebeğime yetmiyordu enfeksiyon ve sarılık olunca bebeğim 2 gün sonra küveze alındı şu an 1 haftadır küvezde ve solunum enfeksiyon ve beslenme ile mücadele ediyor sütümde çok az geldiği için bebeğimi mama ile besliyorlar bu da beni çok üzüyor sütüm daha da azalır mı diye endişeleniyorum sizden oğlum için dualarınızı bekliyorum
Çalışabilir raporu alındıktan sonra (32-37 hafta arası yani) alınan yıllık izin ve raporlar doğum sonrasına eklenmiyor.Bende zorlar diye 34te düşündüm önce ama rahatım su an işim de rahat o yüzden bi ıki hafta daha uzatırım dedim. Sorunlu olsaydı erken çıkardım muhtemelen.
37 bana da çok geç geliyor işe hiç ara vermedim izne çıkmakta zor geliyor.
Çalışabilir raporundan sonra başka rapor alınmıyor diye biliyorum. Birde sırf maaş için öyle bişey yapamam aile gibiyiz biz ayıp olur sanki :)
Isım rahat ama zorluyor ister istemez 37 9. ayın ortasi artık bi hafta erken çıksam daha iyi sanki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?