plojovic canım kan değerlerim hamilelikten Öncesinde de düşük MÜ oluyordu ? Inşallah çabucak istenen seviyeye ulaşır.
Sağol canım aminMasallah cnm iyi haberlerin daim olsun. Doğum için gün aldın mı Sezeryan istiyodun sen
Eve tartı almadim ben moralim bozulmasin diye. Kilo almaya musait bir yapim var o yuzden hep hamile kalirsam ben cok kg alirim diyordum ama oyle olmadi. Herhalde son 1 ayda da en fazla 5 kg alirim.
Yürümek zor, oturup kalkmak zor. Dizlerim,kuyruk sokumum falan aciyor oturdugum yerden kalkarken. Dun camasirlari makineden çikartayim derken yere comelmek gibi bi hata yaptim. Ah uh ede ede zor kalktim :)
4boyutlu da veriliyor cnm sanki yanındaymış gibi bı his. Benim Dr her gittiğimde veriyo hatta bazen çift veriyo farklı pozlardan.Benim kontrollerimde 2 boyutlu siyah beyaz olandan veriyor doktorum. Bu şekilde belli değil onlarda ama aynı makinada varsa o özellik o şekilde isteyeceğim. Renkli dışında başka var mı türü bilmiyorum hiç canım ben o şekilde detaylı ultrasona girdiğimde almıştım sadece renkli olarak.
Hep içiyorum onu canım bu sıcakta aksi ne mümkün hatta şişem bitmek üzere tekrar dolduracağımBakalım kıpırdanmaya başladı ama anlayamadım henüz.
Gösterdim ama hepsi normal dedi. Sporu da ondan sonra sordu zaten. 1 aydır hareketsizlik vücuduna iyi gelmemiş dedi. Yürüyüşünü yap yüzmeye git ama evde egzersiz yapma dedi. Hele şimdi hareketsiz kalmışsın ilk egzersizinde sakatlık çıkar ama yüzme ve yürüyüşte hiç bir şey olmaz dedi. Dediğine göre sporu hiç bırakmasaydım hem kilo almazdım hem de bu şişlikler ve uyuşukluk olmayacaktı. Elimdeki uyuşukluk için atel verdi, ayaklarıma da baktı hiç bir şey yok onlarda dediSagolasin canım inşallah hepimiz sağlıkla kucağımiza alırız. Sporu ben de çok seviyorum ve destekliyorum. Ne mutlu sana düzenli yapıyorsun. Parmağındaki uyusmayi ve sismeyi Dr una şöyle istersen
halilar, hali yikamadan geldi, serilmedi. tekrar eve yardimci kadin gelip silip süpürüp halilarimi vs serecek. cam kapi silecek. Benden hayır yok malum.Evle ilgili islerinizi tamamladiniz mi? Halilar temizlemeye, genel ev temizligi gibi? Bu sekilde bir hazirlik yapiyorum dogumdan sonra vaktim olmayabilir olsada kizimla ilgilenmek daha tatli gelecektir :) ilk gebeligimiz aklimiza gelmeyen bir sey kalmamistir herhalde unuttugumuz
Mesafe. Herkes haddini bilecek. Yani benim başıma çok gelmedi açıkçası çnkü ilk aylarda arabada yada pusette hep örttüm dışarda. Millet bize gelince alıp odasına götrdm. Ben millete gidince yine yanımdan ayırmadm. Dışarda sokakta gerçktn başıma gelmedi. Çnkü insanlara o tebessümü veremedim:))) hani yuz verince astar istenir ya ondan:)) normlde icli disliymdir ama hemn gecer giderm ozellkle opme potansyeli olanlara yaklasmadm falan. Sizde ilk zamnlar bakarsinz basinza geliyo o tarz ortamlardan kacarsnzBu sabah Bebeklerde ve Çocuklarda Sağlıklı Ruhsal Gelişim kitabını okurken kafama taktım. Daha önce de çok konusunu açmıştım bu mevzunun ama halledemiyorum kafamda. Çekirdek aile ve en yakın akrabalar dışında (anneanne dede dayı gibi) diğer akraba, konu komşudan bebeklerimizi nasıl sakınacağız. Öpmeye kalkışan birini bazen sezebiliyorsun da bazen de hiç anlamadan bir anda yapışıyorlar çocukların yüzüne vakumluyorlar tükürüklü tükürüklü. Özellikle kız çocukların özel alan mahremiyet duygusunu bu yaşlarda şekillendirin diyor kitaplar. Eee nasıl yapacağız. Bazen hiç tanımadığın yoldan geçen biri, cafede otururken çalışan gelip bebeği mıncırmaya öpmeye başlıyor. Daha yeni arkadaşımla cafede otururken başımıza geldi. Arkadaşın bebeğini gelen geçen herkes sevmeye çalışıyor. Annesi barut gibi. Yarısını engelleyebiliyorsa yarısını engelleyemiyor. Keşke bir farkındalık yaratılsa bebekleri çocukları uzaktan sevin onlar oyuncak ayı değiller diye
dun diyetisyen bana bu haftalardan sonra alinan kilo, bebeğe gidiyor dedi..Son aylarda kilo artışı nasıl sizde?
İnanılmaz hızda kilo alıyordum geçen kontrolden beri hiç almamışım 10 günde.
Daha sağlıklı ve kontrollü yemeye başladım ama 4 tane takviye içiyorum günde.
İnşallah bebiş kilo alıyordur ben almadan.
Baski yaptikca agriyodur cok ciddi sancilar ve kanama olmadikca dr gerkli degl bence ama tabi senin tercihin. Uzun surerse yine de bi ada derimSelam hanimlar belime ağrı girdi bugün uzandım sonra kasıklarıma geçti. Ara ara geliyor ama sancı mi anlayamadım şiddetli değil hafif adet ağrısı gibi.
Kızımın hareketlerini aşağıda hissediyorum kasiklarımin orada. Aşağıya mi inmeye başladı acaba? Ayağa kalkınca aşağıda ağırlık hissediyorum böyle değildi daha önce. Kalkmaya korkuyorum daha da düşecek sanki aşağı öyle hissettiriyor.
Önemli midir doktora ulaşacak kadar normal mi?
Ben evi tamamen gozden cikardim herlde:)) bende dolap iclerini depoyu falan ayarliyrm yavastan. Zevk aldgim isler yani:))) gerisyle ugrasmicam:)))Evle ilgili islerinizi tamamladiniz mi? Halilar temizlemeye, genel ev temizligi gibi? Bu sekilde bir hazirlik yapiyorum dogumdan sonra vaktim olmayabilir olsada kizimla ilgilenmek daha tatli gelecektir :) ilk gebeligimiz aklimiza gelmeyen bir sey kalmamistir herhalde unuttugumuz
Ben son iki ayda cook almiyrm onu farkttm:) ilknde de boyleydi smdide boyle. Dr bebek gelisiyo sikinti yok dedi:)Son aylarda kilo artışı nasıl sizde?
İnanılmaz hızda kilo alıyordum geçen kontrolden beri hiç almamışım 10 günde.
Daha sağlıklı ve kontrollü yemeye başladım ama 4 tane takviye içiyorum günde.
İnşallah bebiş kilo alıyordur ben almadan.
-Sakura- ellerindeki uyuşma nasıl oluyor?
Bende de var yaklaşık 15-20 gündür. Sabahları ellerim inanılmaz şiş oluyor ve sağ elimi sıkmayı bırak yumruk yapamıyorum hiç parmaklarım avucuma değemiyor bile. Unuttum geçen sefer sormayı pazartesi soracağım doktoruma.
Bende hiç şişme olmadı, hatta normalde olduğumdan zayıf duruyorum. Karnım var sadece. Hep hamile olunca yüzümun kilo alacağını hayal ederdim
Ya gülmeyin ama :) çocuk hareket ederken bazen sanki içerde bişey yapışıkmış da birbirinden ayrılıyormuş gibi Şap lap sesleri duyuyorum çok ciddiyim :))) sizde de bunu yaşayan var mı ki :) bugün doktora sordum olur dedi
plojovic cnm mycey in slingini mi almistin? Ayrıca kanguru aldın mı cnm, sling yeterli mi yoksa hemsling hem kanguruya gerek var mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?