2018 Ekim Anneleri

Bende yaz oldugundan cok yiyemiyordum.
Yiyince bari duzgun yiyeyim diyordum :)
Suyun yeri baska tabii.
Yumurtayi her sabah eksik etmiyordum mesela.Cunku hicbisy yiyemesem onu ativeriyordum agzima.
Kafada rahat olacak o da onemli :)
Sen simdi hamilelikle mi kestin sutten?
Ben hem ozledim hem ablasi gb olacak mi bakalim modundayim :)

Canım sigara içen insanla yaşamak çok zor birde bebekliysen sen muhakkak görümcene söyle en azından sen kaldığı sürede sigara içmesin içiyorsada gelmesin
O mu içmeyecek pis pis içecek gelirse tek duam eşim bebeği görünce ablasının ona zarar vereceğini anlar ınsaallah

Fıstık kür u sütun çoğalması için mi cnm? Kuru incirin sadece suyu mu içilecek dutun da? Onları da yazabilir misin?

Evet canim süt icin.
Kuru inciri kaynatip suyunu iciyorsun o da kür gb yapiliyor 1 hafta.Ama kendisinide tuketebilirsin.Dutta ayni sekilde.

Sanci farkli tabir ediliyor.Bu haftalarda yalanci kasilmalar diye bakiliyor genelde canim agrilarada.

Bahsettigim kurudut canim.Kurudut incir yensede olur tabii.Etkisi farkli olabilir.Bende mesela gaz yapmisti rahatsiz edici derecede.Dikkat edeceksin ona kendin.

Su zaten fix ama hicbisy yemeyip suyumu iciyorum demekte olmuyor valla :) Yesilligin,etin,proteininin,yeri geliyor tatlinin bile faydasi oluyor farkediyorsun zaten.Yine beslenmeye dikkat onemli yani.

Ayakta duramıyorum kızlar yatarken çok ağrı sızı olmuyor ayağa kalkınca vajinaya bıçak saplanır gibi bir şey oluyor çok kötü ne bu acaba korkudan geri yattım hemen :)

Tecrübeli annisler doğumdan sonra annelerin içtiği çaylar oluyormuş birde bebeğin içtiği çay oluyormuş onlar neler?

Doğumdan önce anne başlamalı diye duydum ne kadar önce baslamaliyiz

Humana en cok tercih edilen.
Hipp,milupa,lactamil flnda var.
Bana hipp daha iyi gelmisti.
Dogum oncesi baslamadim ama.

Icecek turunde de var bebek magazalarinda vitamalt,milkplus vs.

Hatta emziren anneler icin damlalarda var canim.O otlarin ozlerinden.Onu da suyunla icebiliyorsun.

Herseyi birarada yapmamak lazim ama dikkat et.Cunku sutunde yeterlisi iyi fazlasi degil :) Cok fazla olursada baska dertler basliyor :)

Kizima hicbisy kullanmadim ama 6 ay gerekte olmadigini dusunuyorum.Sadece anne sutu aldi.

Son düzenleme:
Dun ben de dogumdan once kimse gelmese diye dusunup agladim. Esim izne ayrilinca yalniz kalma aklim kalir, babamlar erken gelsin diyor. Ben de onlara yemek yapamam diyorum. Sen yapma onlar yapar diyor ama ben yine de gicik oldum sanirim. Canim hic bir sey istemiyor.

Gördüm canim gördüm iyi elhamdülillah. Ama dun akşam aklima geldikçe gülüyorum. Kizlar beni tehdit ediyor Zeynep büyüyünce seni ona söyleyeceğiz. Sen nasıl kendi evladini tanimazsin diye :-D

O saskinlik o mutluluk bambaskadir goreceksin diye :) bide aniden kotu gorunce gitmiatie iyice akil.Kiyamam.Guzel bi anı olmus :)

S Semabuse Sen o koltugu esine taktir.
2 posta geliversinler.Zaten senle eve donerken o gun evdekilerin hepsinin hastanede ne isi var.Adam insan mi tasiyacak.
Herseyden vazgecmeyin,dogrularinizi savunun.
Boyle boyle alistiriyorsunuz aslinda ve hic saygilari olmuyor size oyle dusunun.
Cocuk olunca daha cok disinizi cikarmaniz lazim :)

O mu içmeyecek pis pis içecek gelirse tek duam eşim bebeği görünce ablasının ona zarar vereceğini anlar ınsaallah
canım ben kendi eşimle bile konuştum benım eşimde fazla olmasa da sigara içiyor, bebek en az 2 yaşına gelene kadar balkonda bile sigara içmeyecek çünkü ister istemez eve bile siniyor kokusu ...Sonra sadece balkonda içecek ve çocuk babasının sigara içtiğini görmeyecek ... böyle bir karar aldık inş uygulayabılırız... Ben eşime bile bu kadar katıyken görümce kim oluyor? Bare görümcen kucagına almasın , öpmesin ne bileyim işin zor

Öyle bir dünya yok işte. Kendi annen olsa o yapar yemeği ama eşinin ailesi yanında yan gelip yatamazsın ki

Çok haklısın balkonda içilen sigara bir şekilde eve giriyor. Öyle lanet bir şey ki doğramalardan mı sızıyor nedir resmen hayalet gibi duvarlardan geçiyor zehir.

Benim eşim haftalar öncesinden girdi o moda maalesef canım 3 hafta önce kız kardeşim geldi pazartesi kayınvalide sonra da annem gelecek kendisi yapıp toparlıyor bu sefer geldiğinde kayınvalide ben de bir şey demiyorum teşekkür ediyorum kızımla ilgilenmesi yönünde teşvik ediyorum kendim de dinlenme modundayım şimdilik iyiyiz şükür inş 2 haftaya giderse daha rahat olacağım. Kızımın doğumunda gitmedi bir türlü annemle. 2 hafta birarada kaldırlar da annem dayanamayıp 8 günlük lohusayken bıraktı gitti bu kez konuştum eşimle öyle istemiyorum dönüşümlü gelsinler diye ama bakalım nasıl olacak

Evet benm hamilelikte gitti. Yani sutum iyice azalmis aslnda kizim 8 aylikken biz bunu 9.ayda farkettik. Kendisi birakti. Yoksa tandem falan emzirmek niyetndeydim. Ara ara gostrdm memeyi ama hic istemiyr. Bi dokunup gidiyor:) bakalım kardeşi emerken isterse yine teklif ederim diyrm.
Memeye düşkün değildi ama meme emerken mamayı ağzına sürmedi mesela. Malum çevredekilerin bu çocuk aç muhabbeti vardır:) denemiştim bu yüzden. Ne zamanki sütümn azaldğnı farkdnce teklf ettim o zamn şapur şupur içmişti kuzum:)
Kafam her zaman çok rahat çok şükür yani yalnızlıktan bunalmazsam:) (malum kis muhabbetini soylemistim sana, ilk kizimda temmuz olunca dogumdan sonra hep yuruyus ve sokak vardi. Suan ise inan ne dogum aklmda ne baska bisy. Bi tek su kışı kafayı yemeden atlatmak istiyorum. Buda geçen seneden tecrübe işte) kalabalktan daha cok bunaldik tabi de. Yinede gecenkinde yasaynca anladim. Yoksa esimde bende inanilmaz rahatizdir ve hic vesvese tarzi seyler yoktur:)))
İnsan 1 senede bile unutyor herşeyi. Yenidoğan bebek görünce ayyy ağlamaya bak oluyorum. Cıyakk cıyakk çıkıyo o sesler bi yandan çok uzak geliyo bi yandan resmen bizde de olsun diyrm. Çok az kaldı kavuşmaya ve herlde en yakın ben yaşadm burda ama ben bile bilmyrm hiçbişyi:)
Bol bol dua ediyrum biraz daha kolay bi bebek olsun diye. Uykuyu sevsinler gazlı olmasınlar güzelce emsinler. Huzurlu bi bebek olsunlar hepimiznki inş.

Kızlar merhabalar ben bugün devletteki dr uma gittim muayeneye oğlum büyümüş biraz daha 2782 gr 48 cm olmuş nst ye girdim onda da sancı falan çıkmadı çok şükür. İnş hepimizin olduğu gibi benim dr yolunda gider hamileliğim de zamanında alırım kucağıma

Ve doğumdan sonra etrafın bebek ve lohusalık hakkında neler soyleyeceklerini düşünmek dahi istemiyorum
Öyle bi durumda kapını kapa odana geç bence. Şimdi kimsyi kırmıym diyosun. Tabikide kırma tamam ama inan bana en özel dönem. Moralin mi bozuldu madem geldiler ona yapcak bişey yok. O zamn kendi odanda takıl daha çok. Şuan bu duruma üzüldüm. Ama gelcklerse de yapcak bişey yok bunuda düşünüp üzme artık kendini.

Böyle insanlar ya belki gelmezler. İnşaAllah gelmezler diyelm. Ya sigara sıkıntı bnm kp balkonda içiyor yinede iğrenç bi şeklde ev kokuyor. Hele bide o ağızla bebek öpmeler. Ayyyyy
Sigaradan uzak olunca bize iğrenç geliyor tabi.
Bencede ama sigara içeni uzaklaştrmak en iyisi.
Zaten evde içirtme canım. O bahaneyle gelmez işte

Sen örnek ver benden bak doğumdan hemen sonra yalnız kalcak olan ben varım:)))
Haklısın ama gelselerde asla yorma kendini ve söylenenleri takma kesnlkle. Al bebeğini odana huzurla emzir onunla vakit geçir. Zaten onlarda yardımlarının dokunmadğını farkednce giderler. Yada eşin senn rahat edemedğni farkdnce gönderr bi şeklde

Arkadaşlar bu sigara ve çocuk öpme işini şimdiden düşünüp strese girmeyin evimde sigara içirtmiyorum sigara içen kişininde çocuğuma temasını istemiyorum diyin olun bitsin elinizi yüzünüzü yıkayın lütfen o daha bebek bağışıklık sistemi yeni güçlenecek hasta olmasını istemezsiniz dimi diyin ne bileyim bir sürü yolu var darılan darılsın yani kendileri anlayışlı değilse yapacak bir şey yok .. ben şimdiye kadar kucağıma verilen bebeği bile almadım dışardan geldim diye biraz dikkatli olsunlar ..

Öyle bir dünya yok işte. Kendi annen olsa o yapar yemeği ama eşinin ailesi yanında yan gelip yatamazsın ki
Aynen katılıyorm ama madem öyle işte böyle der yapmam ben:) biraz gamsız olcaz çnkü en özel dönemler. İstedkleri kadar beklesinler. Allah iyi insanlarla vicdanlı insanlarla karşılaştrsın. Benmki uzktan burda olsaydın yapardk ederdk diyo ama içimden iyiki değilim diyrm valla:)) gerçi yemek yapar eminmde rahat olamıyrm. Emzirrken bile bakma istemek anlamayrm ben bunu. Hadi emzir diye dibimdeydi ilk karşılaşmamızda. Bende hiiiiç utanmadan aldım kızımı odada emzirdim. Yani yemek mi yap dicekler yapar makarnayı koyarm o zaman:)))))
Bebekle ilk zamanlar herkes anlayişlı olcak olmazsa da ona göre muamele görck bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…