Ayy ben istahsiz oldugumdan bu dedklerini yemedm hic. Hatta gaz ne yapar dikkat bile edemedm. Yada bende su sut cok yapti dedm bisy olmadi. Bitek yesillik makrna ve prtakal suyu iciyodum. Midem onlari aliyodu ilk baslarda:)) ins gaz dertleri cok olmaz. Soyle en azindan atlativerirrz. Bide bu saydiklarini burda tak diye bulmak cok zor. Incir ve dut azcik var buzlugmda gecen sene getrmstm. Onlari sakliyrm:))
Bide hakket basta cok olsada sonra bebegin ihtyaci kadar oluyor.
Ama yinede kendime soz bu sefer daha dikkatli olacagm. Biz ustumuze duseni yapalim da. Tesekkurler canim cevaplar icin. InsaAllah hic gerek kalmaz:))) hersyimz kararinda saglicakla olsun ins
O mu içmeyecek pis pis içecek gelirse tek duam eşim bebeği görünce ablasının ona zarar vereceğini anlar ınsaallahCanım sigara içen insanla yaşamak çok zor birde bebekliysen sen muhakkak görümcene söyle en azından sen kaldığı sürede sigara içmesin içiyorsada gelmesin
Fıstık kür u sütun çoğalması için mi cnm? Kuru incirin sadece suyu mu içilecek dutun da? Onları da yazabilir misin?
Aklıma ne geldi canim incirin suyunu ben çocuğum olsunbfiye içmiştim bende çok yoğun ara kanamalar yaptı. Çok kotu oldum ben sadece yesek faydası olurmu acaba?plojovic
Mevsimi olmadığı için dut zor ama kuru dut çok faydalı diye biliyorum ben her sene annemin bahçesinden dut toplar dondurucuya atardım bu sene yapamadım keske önceden bilsem toplardım yine
Birde kesinlikle bol su. Sütun kaynağı su canim. Ineklerden örnek alıp onlardan hallice olacağımız için :) bol sütümuz olsun insaallah
Tecrübeli annisler doğumdan sonra annelerin içtiği çaylar oluyormuş birde bebeğin içtiği çay oluyormuş onlar neler?
Doğumdan önce anne başlamalı diye duydum ne kadar önce baslamaliyiz
Dun ben de dogumdan once kimse gelmese diye dusunup agladim. Esim izne ayrilinca yalniz kalma aklim kalir, babamlar erken gelsin diyor. Ben de onlara yemek yapamam diyorum. Sen yapma onlar yapar diyor ama ben yine de gicik oldum sanirim. Canim hic bir sey istemiyor.İnşallah canım lohusalık en özel dönemimiz ve en hassas olduğumuz zaman. Evimiz de çok küçük nasıl olacak bilmiyorum. Hastaneye güya eşimle başbaşa gidip doğumdan hemen önce haber verecektim herkese. Arabaya bile zor sigacagiz. Araba koltuğunu sonra kurarsin diyorlar ben de çok önemli olduğunu soyledim ama nafile tartışma çıktı. Milletin hastaneye gidiş gelişini ben düşünecekmisim. Bebeğin koltuğu sonra olsa da olurmuş. Ve eşim hastanede kalacak yanımda. Ona rağmen eşim gelip goturemezmiymis kalan kişileri. Ya beni bırakıp nasıl yapsın? Esimle ben eve döndüğümüzde bizim evde toplanilip parti yapılacakmış. Allah'ım sen yardım et diyorum. Kimse anlayışlı değil. El yıkama ve sigara konusunda ve öpme kucağa almada geçen babamla annemle tartıştık kimseye bişey söyleme evine bir daha gelmezler yalnız kalırsın dediler. Çok ağlamıştım duyduklarim çok üzmüştü beni. Çok ağır konuşmuştu babam. Ki diğer insanlara bişey desem nasıl olur düşünemiyorum!
Gördüm canim gördüm iyi elhamdülillah. Ama dun akşam aklima geldikçe gülüyorum. Kizlar beni tehdit ediyor Zeynep büyüyünce seni ona söyleyeceğiz. Sen nasıl kendi evladini tanimazsin diye :-D
canım ben kendi eşimle bile konuştum benım eşimde fazla olmasa da sigara içiyor, bebek en az 2 yaşına gelene kadar balkonda bile sigara içmeyecek çünkü ister istemez eve bile siniyor kokusu ...Sonra sadece balkonda içecek ve çocuk babasının sigara içtiğini görmeyecek ... böyle bir karar aldık inş uygulayabılırız... Ben eşime bile bu kadar katıyken görümce kim oluyor? Bare görümcen kucagına almasın , öpmesin ne bileyim işin zorO mu içmeyecek pis pis içecek gelirse tek duam eşim bebeği görünce ablasının ona zarar vereceğini anlar ınsaallah
Öyle bir dünya yok işte. Kendi annen olsa o yapar yemeği ama eşinin ailesi yanında yan gelip yatamazsın kiDun ben de dogumdan once kimse gelmese diye dusunup agladim. Esim izne ayrilinca yalniz kalma aklim kalir, babamlar erken gelsin diyor. Ben de onlara yemek yapamam diyorum. Sen yapma onlar yapar diyor ama ben yine de gicik oldum sanirim. Canim hic bir sey istemiyor.
Çok haklısın balkonda içilen sigara bir şekilde eve giriyor. Öyle lanet bir şey ki doğramalardan mı sızıyor nedir resmen hayalet gibi duvarlardan geçiyor zehir.canım ben kendi eşimle bile konuştum benım eşimde fazla olmasa da sigara içiyor, bebek en az 2 yaşına gelene kadar balkonda bile sigara içmeyecek çünkü ister istemez eve bile siniyor kokusu ...Sonra sadece balkonda içecek ve çocuk babasının sigara içtiğini görmeyecek ... böyle bir karar aldık inş uygulayabılırız... Ben eşime bile bu kadar katıyken görümce kim oluyor? Bare görümcen kucagına almasın , öpmesin ne bileyim işin zor
Benim eşim haftalar öncesinden girdi o moda maalesef canım 3 hafta önce kız kardeşim geldi pazartesi kayınvalide sonra da annem gelecek kendisi yapıp toparlıyor bu sefer geldiğinde kayınvalide ben de bir şey demiyorum teşekkür ediyorum kızımla ilgilenmesi yönünde teşvik ediyorum kendim de dinlenme modundayım şimdilik iyiyiz şükür inş 2 haftaya giderse daha rahat olacağım. Kızımın doğumunda gitmedi bir türlü annemle. 2 hafta birarada kaldırlar da annem dayanamayıp 8 günlük lohusayken bıraktı gitti bu kez konuştum eşimle öyle istemiyorum dönüşümlü gelsinler diye ama bakalım nasıl olacakDun ben de dogumdan once kimse gelmese diye dusunup agladim. Esim izne ayrilinca yalniz kalma aklim kalir, babamlar erken gelsin diyor. Ben de onlara yemek yapamam diyorum. Sen yapma onlar yapar diyor ama ben yine de gicik oldum sanirim. Canim hic bir sey istemiyor.
Evet benm hamilelikte gitti. Yani sutum iyice azalmis aslnda kizim 8 aylikken biz bunu 9.ayda farkettik. Kendisi birakti. Yoksa tandem falan emzirmek niyetndeydim. Ara ara gostrdm memeyi ama hic istemiyr. Bi dokunup gidiyor:) bakalım kardeşi emerken isterse yine teklif ederim diyrm.Bende yaz oldugundan cok yiyemiyordum.
Yiyince bari duzgun yiyeyim diyordum :)
Suyun yeri baska tabii.
Yumurtayi her sabah eksik etmiyordum mesela.Cunku hicbisy yiyemesem onu ativeriyordum agzima.
Kafada rahat olacak o da onemli :)
Sen simdi hamilelikle mi kestin sutten?
Ben hem ozledim hem ablasi gb olacak mi bakalim modundayim :)
Öyle bi durumda kapını kapa odana geç bence. Şimdi kimsyi kırmıym diyosun. Tabikide kırma tamam ama inan bana en özel dönem. Moralin mi bozuldu madem geldiler ona yapcak bişey yok. O zamn kendi odanda takıl daha çok. Şuan bu duruma üzüldüm. Ama gelcklerse de yapcak bişey yok bunuda düşünüp üzme artık kendini.Ve doğumdan sonra etrafın bebek ve lohusalık hakkında neler soyleyeceklerini düşünmek dahi istemiyorum
Böyle insanlar ya belki gelmezler. İnşaAllah gelmezler diyelm. Ya sigara sıkıntı bnm kp balkonda içiyor yinede iğrenç bi şeklde ev kokuyor. Hele bide o ağızla bebek öpmeler. AyyyyyS Semabuse bendede farklı dert var canim. Allah izin verirse doğum sonrası anneme gideceğim bi süre. Eşimde ise oradan gidip gelecek eve gelince kaynana kişisi gelmek isteyecek kesin birde görünce var ki günde 4 pakete yakın sigara içer. Ben kapı pencere açmak yerine sabah evim güneş alırken Zeynep'in yattığı odayı havalandırma niyetindeyim o yokken ama kadın öyle iciyorki kapı deliklerinden bile giriyor koku içeri
Birde gelecekler yemek yap SaskinAnne ortalığı topla SaskinAnne ben nasıl yeteceğim
Kesinlikle sigara içen insan evime gelemez diye sert konuscam inan şimdiden sıkıntı bastı beni
Kadın kocaa hamilelikte 1 defa aradı ya çocuğu mu umursayıp bi hediye yapmaması da cabasi
Sen örnek ver benden bak doğumdan hemen sonra yalnız kalcak olan ben varım:)))Dun ben de dogumdan once kimse gelmese diye dusunup agladim. Esim izne ayrilinca yalniz kalma aklim kalir, babamlar erken gelsin diyor. Ben de onlara yemek yapamam diyorum. Sen yapma onlar yapar diyor ama ben yine de gicik oldum sanirim. Canim hic bir sey istemiyor.
Aynen katılıyorm ama madem öyle işte böyle der yapmam ben:) biraz gamsız olcaz çnkü en özel dönemler. İstedkleri kadar beklesinler. Allah iyi insanlarla vicdanlı insanlarla karşılaştrsın. Benmki uzktan burda olsaydın yapardk ederdk diyo ama içimden iyiki değilim diyrm valla:)) gerçi yemek yapar eminmde rahat olamıyrm. Emzirrken bile bakma istemek anlamayrm ben bunu. Hadi emzir diye dibimdeydi ilk karşılaşmamızda. Bende hiiiiç utanmadan aldım kızımı odada emzirdim. Yani yemek mi yap dicekler yapar makarnayı koyarm o zaman:)))))Öyle bir dünya yok işte. Kendi annen olsa o yapar yemeği ama eşinin ailesi yanında yan gelip yatamazsın ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?