canım kereviz benım kuzenlerın cocuguna yapmıstı yedırıyosan o da olabilirBizde dün keselim dedik:)) şmdi üstüne geldi. Ama görünce alıp kemiriyo:)))
1 yasndan önce vermemştm ama o zamnda vardı. Yani pişiğin ilk üç ayı domates yoktu. Ya kesin bişeylere alerjisi var ama neylere. Domates tarzı ürünlere olablr mı acaba? Test falan da yapmıyo ki anlayalım. Yapılır mı onuda bilmyrm.
Ama tamamen kesiyrm domatesi bakalım işe yarar belki.
üzgün surat koyayım çnkü en sevdiği şey. Çorbada bile favorisi domates çorbası
kiz-erkek ayrımı yapanların cidden Allahtan korkusu mu yok nedir? Allahin nasip edeceği bi bebek uzerinden bi ustunluk veya kiz diye bi asagi görme nedir yahu, bu kafaların calışma sekli cidden bir garip bazı insanların...Sana yine 2.çocuk soracaklar bana ne demişlerdi biliyormusun cinsiyeti kız deyince aaaa kız mi olsun zaten başka çocuğun yok kız oluversin ikincisi erkek olur....
Milletten nefret ediyorum herkese laf anlatmam ben azıcık cemkiririm annem dün cemkirme buldumcuk derler diyor desinler dedim tam 7 yıl her ay adet gördüğümde saatlerce ağlamışım acim icime oturmuş icmedigim ot kullanmadığım ilaç yaptırmadigim tedavi kalmamış buldumcuk olayım çok umrumda dedim
Yemin ederim kimseden de sakınmam kucağına alsın tabiki ama öpme tukuruge boğma konusunda biraz titizim. Onu da çocuğu olmayan arkadaslarima bisey demem
plojovic K kubra2553 kimseyi kırmadan bir yolunu bulmam lazım ama şu an kafam kazan gibi. Nasıl korurum ne yaparım o da halası alma öpme desem üzülür ama inanılmaz sigar iciyor yahu
aynen az once de bi arkadasa da yazdım, nasıl bunu düşünebiliyorlar aklim almıyor. özünde Allah inancı olanlar bunu demez bence. Kiz-erkek farkeder mi hiç, Alllah saglikli-hayirli evlatlar nasip etsin herkese.Cinsiyet ayrımı yapana beddua etmek geçiyo içimden. Nefret edyrm gerçkten öyle insanlardan. 2 kızım var 3.de kız olsun isterim yani.
O erkek delisi olanların imtihanı da o oluyor zaten.
Allah öncelikle evladın hayrlısını nasip etsin.
Aynen sen içinden nasıl geliyorsa öyle davran. Her anne öyle yapmalı bence. İlk çocuk ilkleri yaşıcaksn gerekrse kocana bile kapa kulaklarını. İstedğn gibi yetiştir büyüt evladını
Aynen canim vajinaya baski olayi cok oluyo ama masallah sen iyiymissin kucuk hanimla da ilgilenebiliyosun ❤ ben artik egilip kalkamiyorum hic ayakta kalamiyorum o yuzden yine kayinvalideye birakiyo esim sabahlari oglaniBenimde altta cok baski var.
Bazen irkiliyorum.Batma aci tarzi bisy oluyor vajinada.Kafasiyla baskidan ve bazi hareketlerindendir dedi doktor.Karnimin soluda poposundan yamuk resmen bide ayagini tam ortaya kaburgaya bi ittiriyor durumum icler acisi.
Ama buyukte var ya bugun cok oynayamadim onunla bari disari cikalim dedim bide aksam yemek park turu yaptik esimin cikisina denk getirip.Dinlenmek ne kelime :)
Ama kasiliyorum sık sık sanki.Nefesim cekiliyor ta asagidan gb.
Son ayin guzellikleride vurur durur artik :) bugunlerimize sukur.Daha da agirlasacaz.
Kim çıkarmış bu yeni doğan ziyaretini. Anne ile bebek toparlanana kadar kimsenin gelmemesi lazım yardım edecek 1-2 kişi dışında. Bizim evde hiç bi gün boş kalmayacak sanırım gelenlerle annem ve kayınvalidem ilgilenir ben kimseyle ilgilenmem mümkün mertebe odadan da çıkmam çok ama umarım herkes anlayışlı olur hem çocuk teması hem sigara konusunda. Bu konuda daha eşim dışında kimseye bişey demedim annemle kayınvalidem sigaraya karşı onlar laf eder insallah içenlere.
Beni en çok karışan bi ton laf söyleyen soru sorun kişiler endiselendiriyor. Sütün var mı kaç kilo doğdu yok üşüdü aman söyle yap yok böyle yap falan. Birde eminim kendini bilmez biri çıkıp ikinci çocuğu soracak. Geçen eşimle konuştuk anlaştık cildirirsam logusaligim bitsin direk çalışmaya başlıyoruz diye cevap vericem.
Bas agrisi oyle feciydi ki ayaga kalkinca beynin titriyo gibi oluyo resmen kafam karincalaniyodu. Berbat bi histi canim o yuzden doktor uykusuzlugu goze al hergun 2 fincan icebilirsin nescafe gold demisti. Bebek de uykusuz kalsa olur birkac gune toparlar demisti. Dedigi gibi oldu. Cunku omurilikteki o acigi kafein kapatiyomus zaten dedigi gibi 2-3gun icince gecmisti cok sukur.Sağol canım verdiğin bilgiler için. Ben de haftaya konuşacağım Dr la. Di mi o an herşeye değer. Kahveye kaç gün devam etmiştin, sute geçip bebeği uykusuz ve huzursuz bırakmasından tedirgin. Ve kurudut suyuna önceden başlasam olur mu acaba, sadece suyunu mu içiyosun yoksa tortusunu da yiyomusun?
Benim oturus seklimi gorsen canim tam oturmak da denmez :) ayaklari uzatip arkaya dogru 30 derece aciyla meyilli yatiyo gibiyim aslinda ^_^ normal oturunca kasiklarima oturuyo resmen oglus :) 5 dk dayanamiyorum ben de normal oturus pozisyonunda. Bugun benim de kasilmam coktu az uzanayim dedim 3 saat uyumusumOturmak da iyi gelmiyor bana. Uzun süre otursam daha çok yoruluyorum. Hatta oturmak ile ayakta durmak aynı derece yoruyor. Yürümek ve yana doğru yatmak bana en iyi gelenler. Yürürken adeta dinleniyorum. Yatarken de hemen uykum geliyor 1 saat kestiriyorum.
Sana yine 2.çocuk soracaklar bana ne demişlerdi biliyormusun cinsiyeti kız deyince aaaa kız mi olsun zaten başka çocuğun yok kız oluversin ikincisi erkek olur....
Milletten nefret ediyorum herkese laf anlatmam ben azıcık cemkiririm annem dün cemkirme buldumcuk derler diyor desinler dedim tam 7 yıl her ay adet gördüğümde saatlerce ağlamışım acim icime oturmuş icmedigim ot kullanmadığım ilaç yaptırmadigim tedavi kalmamış buldumcuk olayım çok umrumda dedim
Yemin ederim kimseden de sakınmam kucağına alsın tabiki ama öpme tukuruge boğma konusunda biraz titizim. Onu da çocuğu olmayan arkadaslarima bisey demem
plojovic K kubra2553 kimseyi kırmadan bir yolunu bulmam lazım ama şu an kafam kazan gibi. Nasıl korurum ne yaparım o da halası alma öpme desem üzülür ama inanılmaz sigar iciyor yahu
Diyorum ya canım zamanında üzmeyim kırmayım dedim olmadı yine ben kötü oldum şimdi benden iyisi yok valla :)) yani arkadan yinr kötüyümde yüzüme bir şey diyemezler o bile umrumda değil yıllar sonra Rabbim nasip etti bana sadece çocuğumu kucağıma almayı düşünüyorum çok heyecanlı :)Bizedee bulaştır bunu:)) en güzelini yapıyosun gerçkten. Söylesen de söylemesen de kötü bilen kötü biliyor zaten. Bu kadar ince düşünp boşuna kendimizi yıpratmaya gerek yok.
Benm kızda sevmezdi uykuyu. Bitek ilk 24 saat emzirme zamnında uyandrmaya çalıştık onun dışında yok yani. Bide soruyolardı aileler araynca diyordm yok 40lı çocuk uyur falan derlerdi. Kv benm kızı görnce açık açık biz çok inanmamıştık demişti:)) bu kadar beklemiyolarmışmış:)) ama inan bende alıştım. Uyumasın tamam diyorum artık. Şmdi gündüzleri ortalama toplam 2 saat ki çoğu zamn 1.5 saat uyur. Düzeni kurmak önemli olan. Bide nabza göre şerbet. Tamamen onlara göre bi yol çiziyorz tabi bazı kurallar (düzenler) dahilinde.
Ben 3 ay annemn yanına gittim işte az kalsın kafayı yiyp döncektm:))) zaten istiydum eşime dedm hemen burdayken kimse yokken 2.yide yapalım. Tek doğurup büytmk istyrm diye.
Herkes bi aç dedi zaten bide zayf olunca susturmak zor. Bende bilerek aç bırakyrm diyodum artık. Yok şöyle yap yok bunu yapma. Zerre tahammülüm yok valla. Takmam normlde ama sürekli konuşulması sıkıcı oluyor işte.
Kendi bırakınca çok daha iyi oldu kesnlkle. Sadece bi süre aç kalmş ve hiç anlayamadık. Neyseki gündüzleri ek gıdaya başlamıştı onlara düştü iyice. Ama hayatımız mamadan sonra pişik yüzünden pert oldu. O zaman başlayan pişik hala geçmedi. Ki ilk 9 ay hiç olmamıştı. Hatta diyodum kremin tarihi geçeck diye ama şmdi kaç krem bitirmş olduk. Hala daha da devam. Mamayı yaşına girince bıraktık ama anne sütünü kesmek yada onun koruyuculuğu gittiği için mi böyle oldu acaba?
Burdaki drlarda tecrübe sıfır beğenmyrm hiç bazı konularda. O yüzden pisi pisine çocğum çekiyo sanki. Bu konuda var mı bilgin tavsiyen?
Mevzu çocuk olunca bitmez konuşcaklar:)))
Çok hadsizleşirse insanlar karşılık verme taraftarıyım yoksa yüz göz olmaya gerek yok bence kimseyle. İnsanlar haddi olmayan konularda yorum yapmasalar keşke ama işte :)Haha:)) ver canım en güzeli. Ben çok veremem ortam terkederm direk. İşte bazen vereblyrm:)) bu işleride öğrenmek lazım
Keşke gerçek hayatta dediğin gibi olsa :) Çok şükür etrafımda şimdiye kadar muhattap olmam gereken bu tarz insanlar olmadı zaten insan seven biri değilim 3-5 sevdiğim yeter bana. Ama karşılaşacağım bir gün muhtemelen. Eşine dostuna demezsin belki zaten onların lafı da iyi niyetini biliyorsan dokunmaz sana ama hayatında ilk defa gördüğün, samimiyetin olmayan birisi de sen sessiz kaldıkça hadsizleşip üstüne bastıra bastıra devam ederse senin özelinle ilgili konuya alır cevabını :) Ben sinir olacağıma o utansın bananeCanim kime ne cevabi vermek zorundasin ki :) bosver.
Laf olsun muhabbet olsun diye soranda olacak,biraz atlatmis cocugu 6 aylik olan flnda muhabbete baglayacak.Cok önyargilida olmamak lazim cunku kendine eziyet edersin herkeside takarsan.
Odandanda cik evini diledigince kullan mutfaginda da emzir sakin kendini odaya hapsetme.Ondan bile sıkılıyor insan.
Misafir gelince dedigin dogru ama zaten kafa goturmuyor muhabbeti tutmayani :) ama keyifle gelende iyi geliyor bazen :)
Aynen canim vajinaya baski olayi cok oluyo ama masallah sen iyiymissin kucuk hanimla da ilgilenebiliyosun ❤ ben artik egilip kalkamiyorum hic ayakta kalamiyorum o yuzden yine kayinvalideye birakiyo esim sabahlari oglanigun boyu ayriyiz kuzumla. Ama haftaya inssallah ablam gelecek onun da ayni yasta kizi var. Gelip bir haffta kadar kalacaklar insallah o zaman oglusum da evde olur. Cok vicdan yapiyorum cook
Benim de ufakligin sirti sol taraftaydi ve asagida oldugu icin kaburgaya falan yanasmiyo diyodum nazarim degdi sag tarafa dondu resmen popo artik sag yukarda bir tumsek :) ayakla da mideye calisiyo, yemek yemek eziyete dondu ne yapicaz valla isimiz zor :)
Çok hadsizleşirse insanlar karşılık verme taraftarıyım yoksa yüz göz olmaya gerek yok bence kimseyle. İnsanlar haddi olmayan konularda yorum yapmasalar keşke ama işte :)
Keşke gerçek hayatta dediğin gibi olsa :) Çok şükür etrafımda şimdiye kadar muhattap olmam gereken bu tarz insanlar olmadı zaten insan seven biri değilim 3-5 sevdiğim yeter bana. Ama karşılaşacağım bir gün muhtemelen. Eşine dostuna demezsin belki zaten onların lafı da iyi niyetini biliyorsan dokunmaz sana ama hayatında ilk defa gördüğün, samimiyetin olmayan birisi de sen sessiz kaldıkça hadsizleşip üstüne bastıra bastıra devam ederse senin özelinle ilgili konuya alır cevabını :) Ben sinir olacağıma o utansın banane
Iste sen vermezsen olur :)
Ben hep nasip der gecerim,esimle aramizda derim mesela :)
Hic sinirini bozmana degmez :)
Yolda,arabada bile hadsizlesen insanlar oluyor cocuk mevzu olunca,yuzune bakip gulumseyip geciyorum ciddiye bile alip cevap vermeden :) o delirsin banane.
Ben işime ve hayatıma karışılmasını sevmem canım buna en yakınlarımda dahil. Bir der susarım, iki der susarım üçüncüyü derse devam etmemesini için sınırımı çizerim :)
İnşallah başımıza gelmez de gerek kalmaz :)
Çözüm için krem var ama ben olmasını anlayamıyrm. İki aydır mama yok. Ki mamayı da pişiğine göre ayarlamştı dr. O zamn şu ara domates asitli yiyeckler yapıyr olablr. Resmen 5 aydır çekiyorz. Tam geçiyo tekrar. Ama hiç bir gıdayı kesmedim tabi. İşte bi tek patlıcan mantar bambya tarzı 2 yaş öncesi şeyleri vermyrm. 1 yaş dolunca yumrta domates çilek yedi hep. Bide sezonu olunca tabi şap şup yedi:) domatesi kesiyrm ciddi ciddi bakalımInsan takmasada konusmalar sıkıyor bi sure sonra bakmissin guzel bisy soyleyenede takiliyorsun.O yuzden cidden zor cok konusan.
Aynen bnm kizimda oyle dogunca bile aglamadi kuzum gozler fıldır fıldırdı,sanki cok icerde kaldim cok meraktayim der gb :)
Gunduz uykusunu 2 yasinda birakti mesela.
Gece sorulari komedi :) uyumasak olmaz mi anne?Herkes neden uyumasi gerek?birsuruuu :)
Pisik icin mamadan eminsen gecmesi gerekirdi aslinda?Gunluk iciyor mu hala devam sutu?
Baska bisy alerji yapiyor olabilir mi canim?
Mesela bazilarini yumurta sarisi,domates vb boyle alerjik meyve sebze ve gidalar etkileyebilir.Tamamen gecemeden yiyorsa tabii iyilestirmekte daha zor.3 gun yedirmeden deneyebilirsi sebep olabilecegini dusundugun bisy varsa.
Mesela dis doneminde de olur.Ilk disler degilde genelde sonradan cikanlar daha zor zaten ve o donemde tukurugunun icerigi sebebiyle yanaklarinda kizariklik,popiste pisik cok gorulebilir.
Burda el yapimi krem oluyor annen gelecekse eczaneye sordurabilirsin.
Sudokrem iyidir.
Has zeytinyagi bulursan hafif isitip sogutup kullanmalisin.Asidik dengesi icin ki daha cok yakmasin.Pisige surebilirsin sonra kendi sabunuyla beyaz sabunla yikayabilirsin canim.Zeytinyagi mikroplari temizler ciltteElin ayagin kasinir,kabarir vs aklinda olsun.Sonrasinda yikamak lazim ama
Daha etkili ilaclar vs oluyor ama onlari cok bilmiyorum doktor yonlendiriyor genelde gorup.
Kizim hic olmadi pisik.1 kere 7 aylikken tasindim ben ve soguktu havalar.Eltime birakmistim emzirmeye gidip gelip dusun.o zaman oldu.Mutlaka bisy verdiler diye dusunmustum,vermezdimde cunku ben olmayacak seyler ohh annen yokken ye demislerdir :) O zaman olmustu ve delik delik olmustu poposu resmen cok uzulmustum.Zaten mecburen birakmistim kimseyede emanet etmedim bidaha.
Aynen hele çocul olunca onlar sayesinde bişeyler daha kolay oluyor bence. Bende 1 hafta kalmıştm kızımdan sonra bahanem hep hazırdır:))bayramda kayinpederin evine gitmistik 4 gunlugune.10 kisi filaniz.gelen giden de var.normalde gider yardim ederim ama bu bayram hamileyim diye sadece masaya tabak canak getirilip goturulmesine yardim ettim.ne yemege ne bulasiga ne temizlige elimi surmedim.hatta oglenleri bikac saat uyudum bi de aksamlari da 10da filan uykum var benim dedim yattim.nasil alistirirsan oyle gider.simdi lohusalikta da bebegim disinda hicbiseyle ilgilenmeyi dusunmuyorum.gelen yemegimizi de yapsin temizligi de hic agirlamam.beni de boyle kabul ettiler sanirim :) cunku insanlara yaranamazsin bi de yoruldugunla caninin sikildigiyla kalirsin.opup koklama konusunda da ben esime diycem ki sen kendi aileni ve tanidiklarini uyar ben de kendi ailemi ve tanidiklarimi uyarayim ki karsi tarafa karsi direk sevimsiz bi durum olmasin.darilan da darilsin ay simdiki cocuklar eskisi gibi degil ki daha cabuk hasta oluyorlar.o yuzden icimiz rahat olsun kizlar tavrimizi duzgunce ortaya koyalim :)
Ayrım yapanın ben bırak dininden insanlğndan bile şüphe ederim. Kimse kusura bakmasın. Çok da ağır olur tavrım.aynen az once de bi arkadasa da yazdım, nasıl bunu düşünebiliyorlar aklim almıyor. özünde Allah inancı olanlar bunu demez bence. Kiz-erkek farkeder mi hiç, Alllah saglikli-hayirli evlatlar nasip etsin herkese.
en cok da ayrimciligi kadınlar yapıyor trajikomik cidden...
Gelinine torunu kiz bebek olduğu icin çektiren cok insan var, erkek olmadıgı icin kendini suclayan kotu hisseden kadınlar var hala toplumda, denecek soz yok cidden...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?