2018 Ekim Anneleri

canım kereviz benım kuzenlerın cocuguna yapmıstı yedırıyosan o da olabilir

kiz-erkek ayrımı yapanların cidden Allahtan korkusu mu yok nedir? Allahin nasip edeceği bi bebek uzerinden bi ustunluk veya kiz diye bi asagi görme nedir yahu, bu kafaların calışma sekli cidden bir garip bazı insanların...

aynen az once de bi arkadasa da yazdım, nasıl bunu düşünebiliyorlar aklim almıyor. özünde Allah inancı olanlar bunu demez bence. Kiz-erkek farkeder mi hiç, Alllah saglikli-hayirli evlatlar nasip etsin herkese.
en cok da ayrimciligi kadınlar yapıyor trajikomik cidden...
Gelinine torunu kiz bebek olduğu icin çektiren cok insan var, erkek olmadıgı icin kendini suclayan kotu hisseden kadınlar var hala toplumda, denecek soz yok cidden...

Aynen canim vajinaya baski olayi cok oluyo ama masallah sen iyiymissin kucuk hanimla da ilgilenebiliyosun ❤ ben artik egilip kalkamiyorum hic ayakta kalamiyorum o yuzden yine kayinvalideye birakiyo esim sabahlari oglani gun boyu ayriyiz kuzumla. Ama haftaya inssallah ablam gelecek onun da ayni yasta kizi var. Gelip bir haffta kadar kalacaklar insallah o zaman oglusum da evde olur. Cok vicdan yapiyorum cook

Benim de ufakligin sirti sol taraftaydi ve asagida oldugu icin kaburgaya falan yanasmiyo diyodum nazarim degdi sag tarafa dondu resmen popo artik sag yukarda bir tumsek :) ayakla da mideye calisiyo, yemek yemek eziyete dondu ne yapicaz valla isimiz zor :)

Canim kime ne cevabi vermek zorundasin ki :) bosver.
Laf olsun muhabbet olsun diye soranda olacak,biraz atlatmis cocugu 6 aylik olan flnda muhabbete baglayacak.Cok önyargilida olmamak lazim cunku kendine eziyet edersin herkeside takarsan.
Odandanda cik evini diledigince kullan mutfaginda da emzir sakin kendini odaya hapsetme.Ondan bile sıkılıyor insan.
Misafir gelince dedigin dogru ama zaten kafa goturmuyor muhabbeti tutmayani :) ama keyifle gelende iyi geliyor bazen :)

Bas agrisi oyle feciydi ki ayaga kalkinca beynin titriyo gibi oluyo resmen kafam karincalaniyodu. Berbat bi histi canim o yuzden doktor uykusuzlugu goze al hergun 2 fincan icebilirsin nescafe gold demisti. Bebek de uykusuz kalsa olur birkac gune toparlar demisti. Dedigi gibi oldu. Cunku omurilikteki o acigi kafein kapatiyomus zaten dedigi gibi 2-3gun icince gecmisti cok sukur.

Kara dut degil bi de canim normal beyaz dur kurusu oluyo ya kuru kayisi giibi. Onu seker ilave etmeden suda kaynatiyoduk. Tanelerini yemiyodum ben yumusayinca bi tuhaf oluyo :) sadecw suyunu iciyodum. Ama onceden baslamak ne derece ise yarar onu inan bilmiyorum. Belki dogum gunu oncesi hazir edip hastanede icebilirsin bol bol :)

Benim oturus seklimi gorsen canim tam oturmak da denmez :) ayaklari uzatip arkaya dogru 30 derece aciyla meyilli yatiyo gibiyim aslinda ^_^ normal oturunca kasiklarima oturuyo resmen oglus :) 5 dk dayanamiyorum ben de normal oturus pozisyonunda. Bugun benim de kasilmam coktu az uzanayim dedim 3 saat uyumusum neyse bunlar son demler dedim tadini cikarayim, yarin bigun hic vakit olmicak uykuya :)

Diyeceksin.O yegenini dusunuyorsa o icmeyecek.Dikkat edecek.
Allah korusun senin cocugunun alerjili bi durumu olsa icecek mi yani illa?Peki neden korunmasin ki cocuklar hasta olmadan,baska biseye sebep olmadan?
Bence guzelce soylersin sonra anlamiyorsa 1 kez daha uyarirsin sonrasi malum al kucagina yat yatagina uyu bol bol sut olsun :)

Bizedee bulaştır bunu:)) en güzelini yapıyosun gerçkten. Söylesen de söylemesen de kötü bilen kötü biliyor zaten. Bu kadar ince düşünp boşuna kendimizi yıpratmaya gerek yok.
Diyorum ya canım zamanında üzmeyim kırmayım dedim olmadı yine ben kötü oldum şimdi benden iyisi yok valla :)) yani arkadan yinr kötüyümde yüzüme bir şey diyemezler o bile umrumda değil yıllar sonra Rabbim nasip etti bana sadece çocuğumu kucağıma almayı düşünüyorum çok heyecanlı :)

bayramda kayinpederin evine gitmistik 4 gunlugune.10 kisi filaniz.gelen giden de var.normalde gider yardim ederim ama bu bayram hamileyim diye sadece masaya tabak canak getirilip goturulmesine yardim ettim.ne yemege ne bulasiga ne temizlige elimi surmedim.hatta oglenleri bikac saat uyudum bi de aksamlari da 10da filan uykum var benim dedim yattim.nasil alistirirsan oyle gider.simdi lohusalikta da bebegim disinda hicbiseyle ilgilenmeyi dusunmuyorum.gelen yemegimizi de yapsin temizligi de hic agirlamam.beni de boyle kabul ettiler sanirim :) cunku insanlara yaranamazsin bi de yoruldugunla caninin sikildigiyla kalirsin.opup koklama konusunda da ben esime diycem ki sen kendi aileni ve tanidiklarini uyar ben de kendi ailemi ve tanidiklarimi uyarayim ki karsi tarafa karsi direk sevimsiz bi durum olmasin.darilan da darilsin ay simdiki cocuklar eskisi gibi degil ki daha cabuk hasta oluyorlar.o yuzden icimiz rahat olsun kizlar tavrimizi duzgunce ortaya koyalim :)

Insan takmasada konusmalar sıkıyor bi sure sonra bakmissin guzel bisy soyleyenede takiliyorsun.O yuzden cidden zor cok konusan.
Aynen bnm kizimda oyle dogunca bile aglamadi kuzum gozler fıldır fıldırdı,sanki cok icerde kaldim cok meraktayim der gb :)
Gunduz uykusunu 2 yasinda birakti mesela.
Gece sorulari komedi :) uyumasak olmaz mi anne?Herkes neden uyumasi gerek?birsuruuu :)

Pisik icin mamadan eminsen gecmesi gerekirdi aslinda?Gunluk iciyor mu hala devam sutu?
Baska bisy alerji yapiyor olabilir mi canim?
Mesela bazilarini yumurta sarisi,domates vb boyle alerjik meyve sebze ve gidalar etkileyebilir.Tamamen gecemeden yiyorsa tabii iyilestirmekte daha zor.3 gun yedirmeden deneyebilirsi sebep olabilecegini dusundugun bisy varsa.

Mesela dis doneminde de olur.Ilk disler degilde genelde sonradan cikanlar daha zor zaten ve o donemde tukurugunun icerigi sebebiyle yanaklarinda kizariklik,popiste pisik cok gorulebilir.

Burda el yapimi krem oluyor annen gelecekse eczaneye sordurabilirsin.
Sudokrem iyidir.
Has zeytinyagi bulursan hafif isitip sogutup kullanmalisin.Asidik dengesi icin ki daha cok yakmasin.Pisige surebilirsin sonra kendi sabunuyla beyaz sabunla yikayabilirsin canim.Zeytinyagi mikroplari temizler ciltte Elin ayagin kasinir,kabarir vs aklinda olsun.Sonrasinda yikamak lazim ama
Daha etkili ilaclar vs oluyor ama onlari cok bilmiyorum doktor yonlendiriyor genelde gorup.
Kizim hic olmadi pisik.1 kere 7 aylikken tasindim ben ve soguktu havalar.Eltime birakmistim emzirmeye gidip gelip dusun.o zaman oldu.Mutlaka bisy verdiler diye dusunmustum,vermezdimde cunku ben olmayacak seyler ohh annen yokken ye demislerdir :) O zaman olmustu ve delik delik olmustu poposu resmen cok uzulmustum.Zaten mecburen birakmistim kimseyede emanet etmedim bidaha.

Haha:)) ver canım en güzeli. Ben çok veremem ortam terkederm direk. İşte bazen vereblyrm:)) bu işleride öğrenmek lazım
Çok hadsizleşirse insanlar karşılık verme taraftarıyım yoksa yüz göz olmaya gerek yok bence kimseyle. İnsanlar haddi olmayan konularda yorum yapmasalar keşke ama işte :)
Keşke gerçek hayatta dediğin gibi olsa :) Çok şükür etrafımda şimdiye kadar muhattap olmam gereken bu tarz insanlar olmadı zaten insan seven biri değilim 3-5 sevdiğim yeter bana. Ama karşılaşacağım bir gün muhtemelen. Eşine dostuna demezsin belki zaten onların lafı da iyi niyetini biliyorsan dokunmaz sana ama hayatında ilk defa gördüğün, samimiyetin olmayan birisi de sen sessiz kaldıkça hadsizleşip üstüne bastıra bastıra devam ederse senin özelinle ilgili konuya alır cevabını :) Ben sinir olacağıma o utansın banane

Mecbur ilgileniyorum canim kaynanam bakamaz cok yasli.Kardesim fln yok abim var bekar.Bikac kisi var da onlarda hal hatir bile sormuyor bende kimseye minnet etmem hele evladim icin.Allah guc kuvvet veriyor,zorlaniyorum ama dayaniyorum bugunume sukur.
Annem tek yardimcim sagolsun.Ona gidiyorum cok kotu olunca.O da abime dukkana fln kosturuyor bazen.Hepimize yetismeye calisiyor kiyamiyorum cogunlukla.Evde de 3 erkek var onun isi zor :)

2.kizim oldugu icin seviniyorim bu yuzden bazen daha cok :) Birbirlerine yetsinler diye dua ediyorum.

Iste sen vermezsen olur :)
Ben hep nasip der gecerim,esimle aramizda derim mesela :)
Hic sinirini bozmana degmez :)
Yolda,arabada bile hadsizlesen insanlar oluyor cocuk mevzu olunca,yuzune bakip gulumseyip geciyorum ciddiye bile alip cevap vermeden :) o delirsin banane.

Ben işime ve hayatıma karışılmasını sevmem canım buna en yakınlarımda dahil. Bir der susarım, iki der susarım üçüncüyü derse devam etmemesini için sınırımı çizerim :)
İnşallah başımıza gelmez de gerek kalmaz :)

Tabii ki kimse karisamaz.Orda herkes duracak valla.Yakinsa zaten bence dememesi gerektigini bile bilirler.
Boyle muhabbetler olunca hep ay yaslaninca nasil olacaz diye dusunurum :))))))
Genelde teyzeler boyle patlak veriyor ya

Çözüm için krem var ama ben olmasını anlayamıyrm. İki aydır mama yok. Ki mamayı da pişiğine göre ayarlamştı dr. O zamn şu ara domates asitli yiyeckler yapıyr olablr. Resmen 5 aydır çekiyorz. Tam geçiyo tekrar. Ama hiç bir gıdayı kesmedim tabi. İşte bi tek patlıcan mantar bambya tarzı 2 yaş öncesi şeyleri vermyrm. 1 yaş dolunca yumrta domates çilek yedi hep. Bide sezonu olunca tabi şap şup yedi:) domatesi kesiyrm ciddi ciddi bakalım
Annem falan gelmiyor gelse zaten incir dut oo bisürü gelcek şey var ne güzel olurdu:)))) kızım içinde iyi olurdu ama artık biz gelnce yer:)
Dişte şimdye kadar 2 alt çıktı sadece o da 4 ay önce:)) nette okumuştm yapablr diye. Ama uzun vadede olan bişey olmalı diye düşünyrm.
Bide herşeyi ağza götürmeler yada elleri oraya buraya sürüp ağza götürmeler buda büyük etkenmiş. Ama bunu engelleyemem:)) bağlamam şazım o zamn:)))

Aynen hele çocul olunca onlar sayesinde bişeyler daha kolay oluyor bence. Bende 1 hafta kalmıştm kızımdan sonra bahanem hep hazırdır:))

Ayrım yapanın ben bırak dininden insanlğndan bile şüphe ederim. Kimse kusura bakmasın. Çok da ağır olur tavrım.
Zaten o kadınlar yine bunu isteyen. Bitane oğlan doğuruncada dünyada ki en iyi işi yaptğını zannedenler.
Ki görüyoruz bazen 5 oğlu oluyo bakacak kmsesi yok 1 kızı var kimseye muhtaç değil.
Kendi büyüklermzde bile denk gelmişizdr.
Dedmn iki kızı var. Hep der iki kızım var 10 oğlana bedel diye. Önemli olan hayrlı evlat olablmek de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…