2018 Ekim Anneleri

Ben sürekli sigara muhabbeti geçse ıyy derim iğrenç derim:) eşime şmdiden alttan alta mesaj hep bunlar. Babam da eve sokmazdı. Ve kin olursa olsun evden balkon bile değil evden dışarıda içmesini söylerdi:))) en güzeli bu sabit kuralı koymak.

Bencede yani neyi isyemiyorsam söylerim kimseyle uğraşamam .. kendimi neden strese sokayım ki hem doğum yapacağım hem milletle mi uğraşacağım .. evimde kimseyi istemiyorsam onu bile söylerim ben yeni doğum yapacağım biraz yanlız kalmak istiyorum derim olur biter

Bu durumda kendi kendine birakmasi onun icinde senin icinde uzucu olmamis en azindan canim.

Bitmez o ac muhabbetleri :) bende cok duydum ama ac olmadigini bildigim icin gerekeni soyledim hep.1 kere cocugu gormekle sanki kisilik analizini dokuyorlar.
6 ay sadece anne sutu devaminda da 2 yasa kadar emdi.O konusanlara inat :) simdi kuzenime bile diyorum bazen muhabbeti oluyorda,doymuyor bu cocuk diyordun hatirliyor musun diye :))))))))

Bence bu durumlarin bitek kararini anne verebilir.Bak yasadigini biliyorsun mevsim bile bi etken insana,moraline.Insallah dusundugun gb sıkılmazsın keyifle gecer.Uzak olmak bile ekstra bi çaba zaten.

Unutmadim ben hic ya :) ara ara yazdigim,notlar aldigim defteri var kizimin mesela acip okurum bazen dun gb aklimda herseyi :) ama zaman acilinca tabii cok ozledim bebek bebek halleri.Sadece bebek ozlemide degil ilkin bebekligide bi ayri sanki :))))

Insallah azcik dedigin gb olurlar :) en azindan sudan cikmis balik gb olmam diyorum hazirlikliyim :) Kizim hic sevmezdi uyku,hala da sevmez :) fazla kabullendim sanki bu sefer :)))))

Cunku aslinda oyle yapinca hem seni tanimalarini engellemis oluyorsun hemde karsindakileri alistirmis oluyorsun.
Neysen o olacaksin.
Rahatsiz oldugunu soyleyeceksin.
Seni onemseyen soyledigini dikkate alir.
Almayan zaten daha oteye gitsin.
Boyle zamanlarda insanlara alinanlardan,kendi bencilliklerinin derdine dusennlerden hayir gelmez.
Bu cocuklar savunmasiz anneler olarak biz savunmayacaksak kim yapacak ki bunu?

Kim çıkarmış bu yeni doğan ziyaretini. Anne ile bebek toparlanana kadar kimsenin gelmemesi lazım yardım edecek 1-2 kişi dışında. Bizim evde hiç bi gün boş kalmayacak sanırım gelenlerle annem ve kayınvalidem ilgilenir ben kimseyle ilgilenmem mümkün mertebe odadan da çıkmam çok ama umarım herkes anlayışlı olur hem çocuk teması hem sigara konusunda. Bu konuda daha eşim dışında kimseye bişey demedim annemle kayınvalidem sigaraya karşı onlar laf eder insallah içenlere.

Beni en çok karışan bi ton laf söyleyen soru sorun kişiler endiselendiriyor. Sütün var mı kaç kilo doğdu yok üşüdü aman söyle yap yok böyle yap falan. Birde eminim kendini bilmez biri çıkıp ikinci çocuğu soracak. Geçen eşimle konuştuk anlaştık cildirirsam logusaligim bitsin direk çalışmaya başlıyoruz diye cevap vericem.

Aynen öyle benim çocuğum onlardan daha önemli kimse gelmesin gitmesin valla hiç umrumda olmaz .. ziyaret edeceksen mevlüdü bekle he mevlüd yapmadı mı 2 3 ay bekle yani bu insanları anlamak çok zor .. bizim bi akraba gelini doğum yaptı vay efendim gelmedi demişler benden için bizde ikinci gün gittik eşimle sevsene yengesi bak bak niye uzaktan bakıyosun diyolar hayret yani e dedim dışardan geldim bu çocuk anne karnından çıkalı daha 1 gün olmuş acelemiz ne bi büyüsün severiz ! Sonra dank etti hepsine gelinde biz çıkarken Allah razı olsun beni delirttiler sigara içip gelip çocuğumu kucaklıyolar dedi yazık değil mi şimdi kızcağız sesinide çıkartamamış ..

Sana yine 2.çocuk soracaklar bana ne demişlerdi biliyormusun cinsiyeti kız deyince aaaa kız mi olsun zaten başka çocuğun yok kız oluversin ikincisi erkek olur....
Milletten nefret ediyorum herkese laf anlatmam ben azıcık cemkiririm annem dün cemkirme buldumcuk derler diyor desinler dedim tam 7 yıl her ay adet gördüğümde saatlerce ağlamışım acim icime oturmuş icmedigim ot kullanmadığım ilaç yaptırmadigim tedavi kalmamış buldumcuk olayım çok umrumda dedim

Yemin ederim kimseden de sakınmam kucağına alsın tabiki ama öpme tukuruge boğma konusunda biraz titizim. Onu da çocuğu olmayan arkadaslarima bisey demem

plojovic K kubra2553 kimseyi kırmadan bir yolunu bulmam lazım ama şu an kafam kazan gibi. Nasıl korurum ne yaparım o da halası alma öpme desem üzülür ama inanılmaz sigar iciyor yahu

Benm kızda sevmezdi uykuyu. Bitek ilk 24 saat emzirme zamnında uyandrmaya çalıştık onun dışında yok yani. Bide soruyolardı aileler araynca diyordm yok 40lı çocuk uyur falan derlerdi. Kv benm kızı görnce açık açık biz çok inanmamıştık demişti:)) bu kadar beklemiyolarmışmış:)) ama inan bende alıştım. Uyumasın tamam diyorum artık. Şmdi gündüzleri ortalama toplam 2 saat ki çoğu zamn 1.5 saat uyur. Düzeni kurmak önemli olan. Bide nabza göre şerbet. Tamamen onlara göre bi yol çiziyorz tabi bazı kurallar (düzenler) dahilinde.
Ben 3 ay annemn yanına gittim işte az kalsın kafayı yiyp döncektm:))) zaten istiydum eşime dedm hemen burdayken kimse yokken 2.yide yapalım. Tek doğurup büytmk istyrm diye.
Herkes bi aç dedi zaten bide zayf olunca susturmak zor. Bende bilerek aç bırakyrm diyodum artık. Yok şöyle yap yok bunu yapma. Zerre tahammülüm yok valla. Takmam normlde ama sürekli konuşulması sıkıcı oluyor işte.
Kendi bırakınca çok daha iyi oldu kesnlkle. Sadece bi süre aç kalmş ve hiç anlayamadık. Neyseki gündüzleri ek gıdaya başlamıştı onlara düştü iyice. Ama hayatımız mamadan sonra pişik yüzünden pert oldu. O zaman başlayan pişik hala geçmedi. Ki ilk 9 ay hiç olmamıştı. Hatta diyodum kremin tarihi geçeck diye ama şmdi kaç krem bitirmş olduk. Hala daha da devam. Mamayı yaşına girince bıraktık ama anne sütünü kesmek yada onun koruyuculuğu gittiği için mi böyle oldu acaba?
Burdaki drlarda tecrübe sıfır beğenmyrm hiç bazı konularda. O yüzden pisi pisine çocğum çekiyo sanki. Bu konuda var mı bilgin tavsiyen?
Mevzu çocuk olunca bitmez konuşcaklar:)))

Cinsiyet ayrımı yapana beddua etmek geçiyo içimden. Nefret edyrm gerçkten öyle insanlardan. 2 kızım var 3.de kız olsun isterim yani.
O erkek delisi olanların imtihanı da o oluyor zaten.
Allah öncelikle evladın hayrlısını nasip etsin.
Aynen sen içinden nasıl geliyorsa öyle davran. Her anne öyle yapmalı bence. İlk çocuk ilkleri yaşıcaksn gerekrse kocana bile kapa kulaklarını. İstedğn gibi yetiştir büyüt evladını

Bizedee bulaştır bunu:)) en güzelini yapıyosun gerçkten. Söylesen de söylemesen de kötü bilen kötü biliyor zaten. Bu kadar ince düşünp boşuna kendimizi yıpratmaya gerek yok.

O sorular başlar başlamaz kaçmak en güzeli:))

Valla benim için kız erkek farketmiyordu ama ilk kaybettiğim bebegim kız di o yüzden zeynep i öğrendiğimde çok ağladım eşim hep o gezmeye gitti gelecek derdi şimdi geldi diyoruz :)
Eşim hep kız istedi karnimi severken güzelim tatlım diye seviyor o yüzden millet ne demiş umrumda değil Allah gonlumuze göre verdi çok şükür

Arkadasimin cocugu da bi sure gecmeyen pisik olmustu. Doktor domates yediriyor musun diye sormustu. Cocugun domatese alerjisi varmis. Yedirmeyince gecti. Belki seninkinin de bir seye alerjisi vardir.

Zaten genelde ayrımcılık yapanlar erkek diye tutturuyolar. Bi seziyim öyle bişey kocam ve ailesi tarafndan valla cıngar çıkar:)))) göstermem kızlarımı artık:))) işin esprisi tabi. Farklı olsun dersin ama oğlan oğlan nedir ya?
Kız evlat başka inş babasyla ilişkiside çok güzel olur. Ben bayılıyrm güzel baba kız ilişkilerine. En güzel aşk gibi geliyo hep. Allah hiçbir evladı anasız babasız bırakmasın ama kızlar özellkle babasız kalmasın derim hep. Bide isimler zeynep olunca ayrı bi anlamı da var tabi. Peygambrmzle kızı zeynbin arasındaki muhabbet olsun inş

Cinsiyet ayrımı yapana söyleyecek laf bulamıyorum ben. Çok şükür hiç duymadım duyarsam nasıl tepki veririm bilmiyorum.
Istedigini desin millet kusura bakmasınlar da onların keyfi cocuklarimizdan daha mı değerli de ses cikarmayacagiz.

O sorular başlar başlamaz kaçmak en güzeli:))
Nereye kadar kaçabilirsin ki. Direk cevap vermeyi düşünüyorum önce normal bi şekilde sonra dozu yavaş yavaş arttırarak :)

Arkadasimin cocugu da bi sure gecmeyen pisik olmustu. Doktor domates yediriyor musun diye sormustu. Cocugun domatese alerjisi varmis. Yedirmeyince gecti. Belki seninkinin de bir seye alerjisi vardir.
Bizde dün keselim dedik:)) şmdi üstüne geldi. Ama görünce alıp kemiriyo:)))
1 yasndan önce vermemştm ama o zamnda vardı. Yani pişiğin ilk üç ayı domates yoktu. Ya kesin bişeylere alerjisi var ama neylere. Domates tarzı ürünlere olablr mı acaba? Test falan da yapmıyo ki anlayalım. Yapılır mı onuda bilmyrm.
Ama tamamen kesiyrm domatesi bakalım işe yarar belki.
üzgün surat koyayım çnkü en sevdiği şey. Çorbada bile favorisi domates çorbası

Haha:)) ver canım en güzeli. Ben çok veremem ortam terkederm direk. İşte bazen vereblyrm:)) bu işleride öğrenmek lazım

Cidden dusun tek guzelligi suyun altindayken :)
Bende de sifir uyku.Sabahta buyugu uyanacak tum tatliligiyla baska sansimda yokk :))))
Aynen oyle. Cikar cikmaz yine ayni. Dedigin gibi sabah da buyukler uyaniyor. Dinlen dinlenebilirsen :)

Aynı durumdayım her gece uyku 0
Allah yardimcimiz olsun.
Yok canim daha belli degil.

Çarşafı hafif nemlendirip üzerine örten hamile duydum geçenlerde,ben yapamam o ayrı.
Ovvv onu ben de yapamam. Huylanirim :)

Kizlar bugun dr a gittim. 2500 gram olmus kuzum. Kalp atislarinda problem gormedi bu defa. O yuzden nst ye girmedim. Artik haftada bir gidiyorum. Dogum tarihini de 37. Haftada konusuruz dedi. Bi de bugun hali yikamaciyi aradim. Esim sag olsun. Supurup yuvarladi,halici aksam alacak. Onumuzdeki hafta ici de evi temizleticez insallah. Bunlar acayip yüktü uzerimde. Bakalim bitsin de rahatlayim. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…